Home » Blog » De beste crypto liquidity pool platformen in 2021

De beste crypto liquidity pool platformen in 2021

lidquidity-pools-defi

Een relatief nieuwe manier van extra geld aan je crypto verdienen zijn de investeringen in liquidity pool platformen. Dat klinkt natuurlijk leuk, al die extra manieren om met je crypto nóg meer geld te kunnen verdienen. Maar hoe werkt het eigenlijk?

De meest bekende manier van geld verdienen met je crypto is natuurlijk het aanschaffen van crypto en deze jarenlang veilig bewaren of het actief handelen (dus aankopen en verkopen) van crypto om zo te profiteren van koerswijzigingen.

Maar, anno 2021, is dat pas het begin. Er zijn nog veel meer manieren waarop je geld kunt verdienen met je crypto! Denk bijvoorbeeld aan crypto mining, of het staken van crypto. Maar ook het geld uitlenen via peer-to-peer loans neemt sterk in populariteit toe.

En naast al deze inspirerende manieren om extra geld te verdienen met je crypto is er nu iets nieuws onder de zon: crypto liquidity pools! Uiteraard leggen we straks even rustig en uitgebreid uit wat liquidity pools zijn en hoe je erin kunt investeren. Maar we vertellen je ook de beste crypto liquidity pool platformen in 2021. Zo hoef je dus zelf niet op zoek te gaan, maar laat je ons het werk voor je doen. Wel zo makkelijk!

Het enige wat jij na dit artikel dus nog hoeft te doen is het platform uit te kiezen wat het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen, te investeren in een liquidity pool en vervolgens rustig achterover te leunen en je handje op te houden om extra crypto en geld te verdienen.

Simpeler en leuker dan dat wordt het niet! Maar voordat we de platformen aan je laten zien kijken we eerst eens even naar de begrippen liquidity en liquidity pool. Ga er maar eens even goed voor zitten!

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande toelichting over liquidity pools en liquidity pool platformen evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Wat is liquidity?

Liquidity is natuurlijk het Engelse woord voor de Nederlandse variant ‘liquiditeit’. Maar daar heb je vast niet zoveel aan. Daarom toch even wat extra uitleg rondom liquiditeit. Liquiditeit is een bepaalde hoeveelheid vermogen. Wanneer een bedrijf liquide is, is er volgende vermogen of manieren om aan vermogen te komen. Geinig hè? Nou en of! Maar wat is liquidity nu precies in context van crypto en waarom kun jij hier iets aan verdienen?

In tijden van schaarste wordt vaak pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk we zijn van voldoende aanbod van producten. Denk bijvoorbeeld eens aan een product als toiletpapier tijdens de pandemie. Of nog simpeler: drinkwater in tijden van aanhoudende droogte. Juist wanneer een product schaars is, gaat de prijs omhoog en wordt het lastiger om eraan te komen.

Beeld je deze situatie eens in bij een cryptocurrency exchange. Een cryptocurrency-exchange wil het mogelijk maken dat zijn klanten veel verschillende soorten cryptocurrency kunnen aanschaffen, maar hebben niet altijd de beschikking over al deze cryptocurrency’s. Toch is het voor hun belangrijk dat ze voldoende liquide middelen hebben om deze (vaak kleinere) crypto aan te kunnen bieden aan hun klanten.

Om dit toch mogelijk te maken, maken ze via een API (een geautomatiseerde koppeling) gebruik van een liquidity pool. Dankzij deze liquidity pool kunnen ze beschikken over deze crypto, deze aan klanten aanbieden, zonder ze zelf massaal op voorraad te hoeven hebben. Wel zo praktisch dus! Maar wat is een liquidity pool dan?

Wat zijn liquidity pools?

Een liquidity pool is eigenlijk een grote bak aan tokens waar verschillende aanbieders tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Zie het een beetje als een enorme spaarrekening waar heel veel mensen een bedrag hebben ingelegd en waar vervolgens een aantal grote bedrijven gebruik van kunnen maken. Uiteraard moeten deze grote bedrijven daar wel een bedrag voor betalen, maar daar komen we straks even op terug.

Liquidity pools hebben dus als groot voordeel dat ze het liquiditeitsprobleem van een cryptocurrency exchange oplossen. De exchange kan namelijk deze liquidity pool aanspreken wanneer gebruikers van deze tokens gebruik willen maken, zonder dat het platform deze zelf hoeft te kunnen aan te bieden.

Hiermee voorkomt de exchange dat ze zelf een enorme berg van deze tokens zelf moeten aanschaffen en dat hun klanten toch op elk moment van de dag deze tokens bij deze crypto exchanges kunnen kopen, waardoor er een soort van win/win-situatie ontstaat. Lekker!

Bij een liquidity pool kun je dus zowel als particuliere crypto trader of als cryptocurrency exchange terecht om token X om te ruilen voor token Y. Of Z. Of Q. En weer terug. Dat is ontzettend praktisch, want hierdoor kun je tegen een kleine meerprijs binnen no-time beschikken over de ERC20-token die je wilt bezitten, met één druk op de knop.

Laten we eens kijken naar de werking van liquidity pools, dan word je ook direct duidelijk hoe jíj hier geld aan kunt verdienen!

 

De werking van liquidity pools

Zoals je inmiddels begrijpt is de hele essentie van liquidity pools dat er een grote bak aan tokens ergens staat waar mensen of exchanges de mogelijkheid hebben om tokens om te ruilen. Dit wordt ook wel een token swap genoemd. Zo’n liquidity pool is pas interessant wanneer de hoeveelheid tokens die hierin zit aanzienlijk is. Een exchange heeft er namelijk niks aan als er maar 1 of 2 tokens in de liquidity pool zit, dus de liquidity pool moet zelf uiteraard ook over voldoende liquiditeit beschikken!

En hoe komt een liquidity pool aan liquiditeit? Precies, door mensen zoals jij en ik. Wij kunnen deze tokens in een liquidity pool onderbrengen en vangen daar vervolgens een leuke vergoeding voor. Een liquidity pool is dan ook een uitstekende plek voor een nieuw crypto project om zijn tokens te lanceren. De kans dat een exchange deze tokens vervolgens ook opneemt in zijn aanbod is veel groter dan wanneer een crypto project moet hopen dat een exchange deze tokens uit zichzelf zou listen.

In het kort kun je de bezoekers of gebruikers van liquidity pools inschalen in de volgende vier categorieën:

  1. Nieuwe start-up crypto projecten die een nieuwe ERC-20 token hebben gelanceerd.
  2. Crypto-exchanges met een kleine liquiditeit.
  3. Investeerders zoals wij, die willen beleggen en geld willen verdienen vanuit een liquidity pool.
  4. Handelaars die simpel en vlug tokens willen omruilen via een token swap.

 

Elke keer dat een crypto-exchange of een handelaar een token swap uitvoert, krijgen de investeerders in een liquidity pool een bepaald percentage van deze transactie uitgekeerd. Dit gebeurt niet gelijk, maar vaak na de periode van een week of een maand. Dit verschilt weer per platform.

Door deze transactiekosten kun jij eenvoudig wat centen (of eigenlijk crypto) bijverdienen en wordt je dus beloond voor het inbrengen van tokens in een liquidity pool. Er zijn flink wat platformen waarop je deze nieuwe manier van geld verdienen aan je crypto kunt uitvoeren, maar we hebben de beste tien platformen voor je op een rij gezet!

De beste crypto liquidity pool platformen in 2021

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we onderzocht welke crypto liquidity pool platformen in 2021 voor jou het meest aantrekkelijk zijn. We gaan er hierbij logischerwijs vanuit dat je een liquidity pool wilt gaan gebruiken voor een token swap óf dat je hierin wilt investeren om bij te dragen aan (en te profiteren van) een liquidity pool.

Mocht je stiekem zelf een cryptocurrency exchange beheren of een nieuw crypto project willen toevoegen aan een liquidity pool? Dan kun je vast terecht bij de diverse liquidity pool platforms voor meer informatie, maar is dit artikel minder geschikt voor je.

Wij richten ons dus primair op jou als investeerder óf op jou als crypto handelaar die graag een token swap wil uitvoeren. Om je een goed beeld te geven van de beste crypto liquidity pool platformen in 2021 zetten we de volgende 10 platformen op alfabetische volgorde voor je op een rij:

 

Voor al deze platformen zullen we in ieder geval uitleggen voor welke tokens je op dit platform terecht kunt, wat de kosten zijn voor het platform en op welke manier de token swap wordt uitgevoerd. Sommige platforms hanteren namelijk een token-for-token concept, terwijl andere platforms alleen een token-for-ETH en ETH-for-token-concept hanteren.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dus dat je in het eerste model direct van de ene token naar de andere token kunt gaan (dus eenmalig kosten) en het andere model heeft eerst nog een stap van en naar ETH, wat mogelijk dus extra kosten met zich mee kan brengen. Het is goed om hier scherp op te zijn.

We beginnen met Anyswap!

Anyswap

Bij Anyswap kun je – ook al doet de naam anders vermoeden – niet alles swappen. Ook lijkt de naam nogal veel op Uniswap, maar betreft het toch echt een ander platform. Anyswap komt overigens qua functionaliteiten wel heel erg in de buurt van Uniswap. Het betreft namelijk – logischerwijs – allebei een liquidity pool platform waarop je dus ook tokens kunt swappen.

Anyswap gebruikt zelf de ‘ANY’ token. Deze ‘ANY’ plakken ze marketingtechnisch dan voor de andere tokens, zoals ‘AnyEthereum’, ‘AnyLitecoin’, et cetera.

Beschikbare tokens van Anyswap

De volgende tokens kun je voor terecht op Anyswap:

  • AnySwap (ANY)
  • Fusion (FSN)
  • Any Tether (aUSDT)
  • Any Ethereum (aETH)
  • Any Uniswap (aUNI)
  • Any Bitcoin (aBTC)
  • Any Ripple (aXRP)
  • Any Litecoin (aLTC)

 

Token swap op Anyswap

Wanneer je bij Anyswap een token wilt swappen, dan gaat de token swap direct van token naar token. Je hoeft daardoor dus niet eerst een tussenstap via Ethereum te maken, dat scheelt weer in de kosten.

De kosten van Anyswap

In vergelijking met andere platforms betaal je voor een token swap op Anyswap relatief weinig. Het verschilt overigens wel per token en de hoeveelheid tokens hoeveel je uiteindelijk moet aftikken voor een transactie.

De kosten zie je overigens voorafgaand aan de transactie al duidelijk uitgerekend. Je selecteert de tokens, de hoeveelheid en je weet direct waar je aan toe bent. Handig!

Balancer

Balancer brengt balans. Flauwer kunnen we het niet maken, maar kloppender ook niet. Ook Balancer heeft als ultiem doel om de balans tussen tokens te bewaken en om altijd voor voldoende liquiditeit te zorgen.

Net als Anyswap en Uniswap doen ze dat met behulp van vele investeerders die zorgen voor voldoende draagvlak van het platform bij de eindgebruikers en crypto exchanges. In tegenstelling tot Anyswap kun je bij Balancer terecht voor aanzienlijk meer verschillende tokens dan bij Anyswap, waardoor Balancer de voorkeur geniet boven de beperkte toepasbaarheid van Anyswap.

Beschikbare tokens in Balancer

Je kunt op Balancer terecht voor de volgende tokens:

  • aBAT
  • aBUSD
  • aDAI
  • aETH
  • aKNC
  • aLEND
  • aLINK
  • aMKR
  • ANT
  • aSNX
  • AST
  • aSUSD
  • aTUSD
  • aUSDC
  • aUSDT
  • aWBTC
  • aZRX
  • BAL
  • BAT
  • BTC++
  • BZRX
  • cDAI
  • COMP
  • CRV
  • cUSDC
  • DAI
  • ETH
  • imBTC
  • KNC
  • LEND
  • LINK
  • LPT
  • LRC
  • MKR
  • MTA
  • mUSD
  • OCEAN
  • pBTC
  • PNK
  • REN
  • renBTC
  • REPv2
  • RPL
  • sBTC
  • SNX
  • SRM
  • sUSD
  • UMA
  • USD++
  • USDC
  • uUSDrBTC-OCT
  • WBTC
  • WETH
  • wNXM
  • YFI
  • yUSD-OCT2
  • yUSD-SEP2
  • ZRX

Token swap met Balancer

Nog een verschil met Anyswap is dat de token swap bij Anyswap helaas niet direct van token naar token gaat. Je zult hiervoor eerst de tussenstap naar Ethereum moeten maken. Maar! Geen paniek! Balancer rekent voor deze tussenstap niets extra’s. En dat is bij andere platforms wel degelijk het geval.

Erg netjes dus van Balancer. Hierdoor kun je naar hartenlust lekker doorswappen tot je een ons weegt!

De kosten van Balancer

Ook anders dan andere platformen is het kostenmodel van Balancer. Bij Balancer bepaal je namelijk zelf wat je wilt betalen. Je kiest voor 0,1% fee, 0,5% fee of 1% fee. De minimale kosten zijn dus 0,1% en de maximale kosten 1%.

Bancor

Bancor is weer even next-level wanneer het neerkomt op tariefstelling. Dacht je dat Balancer apart was met tariefstelling? Dan staat je met Bancor nog wel een leuke verrassing te wachten. Uiteraard kun je ook op Bancor gewoon terecht voor een token swap of investering in een van de vele liquidity pools.

Maar hoe zit het nou precies met die tariefstelling? Bancor gebruikt een model wat afhankelijk is van de balans van de liquidity pool. Hoe leger (of meer in disbalans) de liquidity pool is, hoe meer je betaalt. Het is dus sterk afhankelijk van welke token je wilt swappen en hoeveel tokens het om gaat om te weten of je bij Bancor aan het juiste adres bent voor een betaalbare token swap. Maar we kijken eerst eens welke tokens je allemaal tegenkomt bij Bancor.

Beschikbare tokens bij Bancor

Was je al onder de indruk van Anyswap? Dan zorgde Balancer er waarschijnlijk voor dat je van je stoel afviel toen je het aanbod qua tokens zag. Bancor doet daar graag nog een schepje bovenop! De volgende tokens zijn beschikbaar bij Bancor:

  • AgriChain
  • AidCoin
  • Aigang
  • Amon
  • Ampleforth
  • Apple Network
  • AProchain
  • Aragon
  • Arbidex
  • Auctus
  • Authorship
  • Bancor
  • Basic Attention Token
  • BetterBetting
  • Binance
  • BitClave
  • BlitzPredict
  • BLOCKv
  • CanYa
  • CEEK VR
  • Chainlink
  • Chintai
  • CKeosBLACK
  • CoinStarter
  • CoTrader
  • Datarius Credit
  • Decentraland
  • Defence Grade Security
  • DomRaider
  • DTEOSDT
  • EBetDice
  • Emanate
  • Enjin
  • Eos
  • EQUA
  • Ethereum
  • Eurasia Food coin
  • Everipedia
  • EXinFin
  • Faelf
  • FintruX
  • FINX
  • GHedge Trade
  • Gifto
  • Gnosis
  • GRID
  • HireVibes
  • iExec
  • Indorse
  • Ink Protocol
  • Jarvis Reward Token
  • Jet8
  • Kyber Network
  • Lead Coin
  • LiquidApps
  • LOCIcoin
  • LockTrip
  • Lold Tael
  • Lumeos
  • Mainframe
  • Maker
  • Measurable Data Token
  • Metal
  • Metronome
  • Monolith
  • Morpheus Network
  • Multi-collateral DAI
  • MyBit Token
  • MyEosVegas
  • Native Utility Token
  • Numeraire
  • OEmirate Coin
  • OmiseGo
  • OQDAO
  • OracleChain
  • OXInvox Finance Token
  • Partial Coin
  • PGoldmint
  • Pillar
  • POA
  • pToken
  • pTokens BTC
  • REAL
  • RefToken
  • Remme
  • Republic
  • Request Network
  • Ripio
  • Rivetz
  • Robonomics
  • Rocket Pool
  • RPower Ledger
  • Rublix
  • Santiment Network Token
  • Savedroid
  • SENSE
  • Sirin Labs
  • Sociall
  • SpEOS
  • Spindle
  • STASIS
  • Status
  • Stox
  • Streamity
  • Streamr
  • Success Life
  • SyncFab
  • TBitnation
  • TElementeum Games
  • Tether USD
  • Tokenbox
  • One
  • Transcodium
  • TZippie
  • Ultraplay
  • USDB
  • USDQ
  • USHorusPay
  • Viberate
  • WandX
  • Wemerge
  • Wolk
  • x8currency
  • XFlixxo

Token swap bij Bancor

Net zoals bij Balancer gaat ook de token swap bij Bancor eerst via een tussenstap. Dankzij het protocol van Balancer merk je hier niets van en betaal je er dus ook niets extra’s voor. Het enige verschil tussen Balancer en Bancor is dat Bancor niet alleen Ethereum als tussenstap gebruikt. Afhankelijk van de balans wordt ook nog wel eens uitgeweken naar EOS als tussenstap.

Kosten van Bancor

Al even aangehaald, de kosten van Bancor zijn een gevalletje apart. Ook zij werken – net als Balancer – met een ondergrens van 0,1%, maar hanteren zij een bovengrens van 0,5%. In plaats van zelf te kunnen bepalen, zorgt Bancor voor een berekening voor het juiste tarief.

Hoe meer een liquidity pool in balans is, hoe lager de fee is. Is er een grote disbalans in de pool? Dan betaal je ook meer. Uiteraard zie je voorafgaand aan elke token swap de berekende fee.

Curve (of Curve Finance)

Ben je meer het type wat niet zo spannend wordt van de nieuwste grafische oplossingen en hou je het liever een beetje ouderwets en simpel? Dan is Curve misschien de knipoog naar de hele flitsende DeFi-beweging waar je om kunt lachen en door geïnspireerd wordt.

Curve is namelijk grafisch gezien opzettelijk echt dramatisch in vergelijking met alle andere platformen. Tegelijkertijd maakt dat natuurlijk niet uit, want technisch zit het prima in elkaar. Je klinkt de token entiteiten aan, kiest een hoeveelheid, maakt de token swap en klaar!

Beschikbare tokens op Curve

Je kunt bij Curve terecht voor de volgende tokens:

  • BUSD
  • DAI
  • HBTC
  • PAX
  • renBTC
  • sBTC
  • sUSD
  • TUSD
  • USDC
  • USDT
  • wBTC

Token swap bij Curve

Token swaps gaan bij Curve (in tegenstelling tot Balancer en Bancor) gewoon weer direct van token naar token. Hier vindt dus geen tussenstap naar Ethereum of EOS plaats.

De kosten van Curve

Net als andere platforms werkt Curve ook met variabele kosten. Een groot voordeel van Curve is overigens wel dat je kunt instellen hoeveel kosten je aan ‘gas’ kwijt wilt zijn. Daarmee bepaal je feitelijk de afhandelingssnelheid van je transactie. Hoe meer gas fee je betaalt, hoe sneller je token swap wordt uitgevoerd op de blockchains.

DeversiFi

Weer een vreemde eend in de bijt is DeversiFi. DeversiFi is namelijk niet alleen een token swap platform en een liquidity pool, maar ook een trading platform. Zo combineren ze dus het beste van twee werelden. Hierdoor ligt het kostenmodel wel weer anders, wat het misschien wat complex maakt.

Mocht je puur in de markt zijn voor een rendabel liquidity pool platform? Dan is DeversiFi misschien niet direct je eerste keus. Ben je op zoek naar een platform wat net iets extras kan bieden? Dan is wellicht DeversiFi precies wat je zoekt!

Beschikbare tokens bij DeversiFi

Je kunt voor de volgende tokens op DeversiFi terecht:

  • 0x
  • Basic Attention Token
  • BTC (wBTC)
  • Chainlink
  • Compound
  • Dusk Network
  • Ethereum
  • Maker
  • Melon
  • Nectar
  • OmiseGO
  • USD Coin

Token swap bij DeversiFi

De token swap-functionaliteit ontbreekt bij DeversiFi. Je kunt er dus wel terecht voor de aankoop en verkoop van crypto alsmede het investeren in een liquidity pool.

Kosten van DeversiFi

Om het eerlijk te houden noemen we hier geen tarieven, aangezien je bij DeversiFi niet terecht kunt voor een token swap. De tarieven om te handelen variëren tussen de 0 en 0,2% per transactie.

ICTE

ICTE is een beetje liquidity pools voor professionals. Hier richt men zich met name op het koppelen van verschillende kleine cryptocurrency exchanges tot een grote liquidity pool. Wil je dus gewoon even lollig een paar tokens swappen omdat je daar even zin in hebt? Dan is ICTE misschien niet helemaal het platform voor jou. Toch pakken ze het concept vrij serieus aan en als je een wat grotere investeerder bent is ICTE zeker een interessante optie om te overwegen.

Beschikbare tokens bij ICTE

Je kunt voor de volgende tokens bij ICTE terecht:

De token swap bij ICTE

Je swapt bij ICTE je token direct van token naar token, dus zonder tussenkomst van een tussenstation zoals EOS of Ethereum.

De kosten van ICTE

Aangezien de diensten van ICTE alleen beschikbaar zijn voor crypto exchanges, laten we de tarieven voor dit platform even buiten beschouwing. Uiteraard kun je hun website bekijken voor meer informatie of contact met ICTE.

KeeperDAO

Keep it simple, Keep it DAO. Met KeeperDAO tref je een platform wat ontzettend simpel is en blijft. Het protocol is vrij complex, maar als eindgebruiker zie je daar helemaal niets van.

KeeperDAO is ook niet direct een token swap platform, maar een platform waarin je primair kunt investeren in de tradeable versie van Ethereum WETH en de liquidity pool ervan.

Beschikbare tokens bij KeeperDAO

Je kunt bij KeeperDAO terecht voor de volgende twee tokens:

  • ETH
  • WETH

Makkelijker kun je het dus niet krijgen, vind je wel?

Kosten bij KeeperDAO

Bij KeeperDAO kun je geen tokens swappen, dus nemen we de kosten niet op in het overzicht. Je kunt alleen bij KeeperDAO terecht voor het investeren in de ETH/WETH liquidity pool.

Kyber (of Kyber Network)

Het is tijd voor Kyber, ook wel bekend als Kyber Network of KyberSwap. Zoals de naam doet vermoeden is Kyber wel weer een platform waarbij je direct een token swap kunt toepassen. Naast een token swap kun je op Kyber ook terecht voor de handel in crypto en voor het versturen en ontvangen van crypto naar wallets.

Qua het aanbod van tokens is Kyber sterk vergelijkbaar met het aanbod van Bancor. Laten we snel eens kijken!

Beschikbare tokens bij Kyber

Je kunt voor de volgende tokens terecht bij KyberSwap:

  • 0x Protocol
  • ABYSS
  • Aelf
  • Ampleforth
  • Aragon
  • Augur
  • Bamboo
  • Bancor
  • Band Protocol
  • Basic Attention Token
  • BiLira
  • Binance USD
  • Bluzelle
  • BTU Protocol
  • bZx Protocol Token
  • Chain Link
  • Cindicator
  • Civic
  • Compound
  • Cream
  • Curve DAO Token
  • DAI
  • DAOStack
  • Digix Gold Token
  • Ekon Gold
  • Enjin Coin
  • Ethereum
  • EthLend
  • Flexacoin
  • Genesis vision Token
  • Global Digital Content
  • Global Human Trust
  • Gnosis
  • iExec RLC
  • IOStoken
  • KardiaChain
  • Kleros
  • Kyber REPv2 Token
  • Kyber StormX Token
  • Loom Network
  • Loopring
  • Maker
  • Mana
  • MATIC Token
  • Melon Token
  • Metal
  • Metronome
  • Monaco
  • Monolith
  • MyBit
  • Nexxo
  • OmiseGO
  • Open Simple Token
  • Origin Protocol
  • Paxos Standard
  • Pillar
  • pNetwork Token
  • Polymath
  • Power Ledger
  • Promotion Token
  • pTokens BTC
  • pTokens LTC
  • Pundi X
  • Quadrant Protocol
  • Quant
  • QuarkChain
  • Receive Access Ecosystem
  • renBTC
  • Republic
  • Request
  • Reserve
  • Reserve Rights
  • Santiment
  • Sapien Network
  • SelfKey
  • Sentinel Protocol
  • Spiking
  • StableUSD
  • STASIS EURS
  • Status
  • sUSD
  • SushiToken
  • Swerve DAO Token
  • SyncFab
  • Synthetix Network
  • TenX
  • Tether USD
  • Tokenize Xchange
  • TwoKeyEconomy
  • Uni
  • Unibright
  • USD Coin
  • V-ID blockchain
  • Wrapped BTC
  • Wrapped Ether
  • finance
  • YFValue

Token swap bij Kyber

De token swap bij Kyber gaat direct van token naar token. Je kunt dus de tussenstap naar Ethereum rustig overslaan en direct voor de token kiezen die je graag wilt hebben.

De kosten bij Kyber

De prijs voor een token swap bij Kyber is een fixed fee van 0,5% zo lang de hoeveelheid tokens die je wilt swappen onder de totale hoeveelheid vergelijkbaar met 5 ETH is. Wil je in 1 token swap meer dan 5 ETH swappen? Dan betaal je nog maar 0,2% fee. 5 ETH is vandaag de dag met ongeveer 5.000 dollar te vergelijken.

Sushiswap

Tsja, Sushiswap. Wat zullen we daar eens over zeggen? Om een lang verhaal een beetje kort te houden: Sushiswap is een token swap platform in een restaurant-thema. Veel duidelijker dan dat kunnen we het eigenlijk niet maken.

Bij Sushiswap (of Sushiswap Masterchef) kun je terecht voor een uitgebreid aanbod aan verschillende tokens. Maar ook daar is weer iets ‘aparts’ mee aan de hand.

Laten we vooropstellen dat Sushiswap een wat verwarrende ervaring is, met name door het gekozen thema. Dat gezegd hebbende, alles werkt zoals het zou moeten werken en doet wat het moet doen. Dat is dan wel weer fijn. Hou je niet van sushi? Ook dan mag je je op Sushiswap registereren. Lie-hief!

Beschikbare tokens bij Sushiswap

Zoals gezegd is het beschikbare aanbod van Sushiswap ook net weer even wat anders dan dat je tegen zou komen bij de andere liquidity pool platformen. Bij Sushiswap is het aanbod dan ook niet gekoppeld aan Sushiswap zelf, maar is het gekoppeld aan de tokens van tokenlist.org. Deze tokens kun je allemaal importeren in Sushiswap en vervolgens je token swap uitvoeren.

Je kunt daardoor voor duizend verschillende tokens terecht bij Sushiswap. Heb je dus een keer een token die in de andere platforms niet voorkomt? Grote kans dat je hem bij Sushiswap alsnog tegenkomt! We zetten de meest belangrijke tokens even voor je op een rij.

  • 0xBTC
  • aDAI
  • AMN
  • AMPL
  • ANJ
  • ANT
  • AST
  • BAL
  • BAND
  • BAT
  • BLT
  • BNT
  • BTC++
  • BZRX
  • cDAI
  • CEL
  • CELR
  • CHAI
  • COMP
  • CRV
  • cSAI
  • cUSDC
  • DAI
  • DAI
  • DATA
  • DGD
  • DGX
  • DIP
  • DONUT
  • EBASE
  • ENJ
  • FAME
  • FOAM
  • FUN
  • FXC
  • GEN
  • GNO
  • GRID
  • GST2
  • HEDG
  • HOT
  • HUSD
  • iDAI
  • IOTX
  • iSAI
  • KEY
  • KNC
  • LEND
  • LINK
  • LOOM
  • LPT
  • LQD
  • LRC
  • MANA
  • MATIC
  • MBC
  • MCX
  • MET
  • MGN
  • MKR
  • MLN
  • MOD
  • MTA
  • mUSD
  • NEXO
  • NMR
  • OCEAN
  • OXT
  • PAN
  • PAX
  • PAXG
  • PNK
  • POA20
  • QCH
  • QNT
  • QSP
  • RCN
  • RDN
  • REN
  • renBCH
  • renBTC
  • renZEC
  • REP
  • REPv2
  • RING
  • RLC
  • RPL
  • SAI
  • SALT
  • SAN
  • sETH
  • SHUF
  • SNT
  • SNX
  • SOCKS
  • SPANK
  • SRM
  • STAKE
  • STORJ
  • sUSD
  • sXAU
  • SXP
  • TAUD
  • TCAD
  • TGBP
  • THKD
  • TKN
  • TRB
  • TRST
  • TRYB
  • TUSD
  • UBT
  • UMA
  • UNI
  • UNI
  • USD++
  • USDC
  • USDS
  • USDT
  • USDx
  • VERI
  • WBTC
  • WCK
  • WETH
  • WETH
  • XCHF
  • XIO
  • ZRX

De token swap bij Sushiswap

De token swap gaat direct van token naar token bij Sushiswap. Hierdoor hoef je dus geen rekening te houden met een tussenstation als EOS of Ethereum en kun je razendsnel duizend tokens voor elkaar inwisselen.

De kosten bij Sushiswap

De kostenstructuur van Sushiswap lijkt heel erg veel op die van Bancor. Ook hierbij betaal je een fee die sterk afhankelijk is van de balans van de liquidity pool. Hoe meer de pool in balans is, hoe gunstiger je fee is. Hoe erger de liquidity pool in disbalans is, hoe meer je betaalt.

Uniswap

We hebben het beste voor het laatst bewaard. Toegegeven, er zijn al flink wat indrukwekkende platformen voorbij gekomen. Maar geen enkel platform haalt het bij de exposure en interesse als Uniswap.

Uniswap heeft zich in een razend tempo ontwikkeld tot een van de meest spraakmakende liquidity pool platforms ter wereld. Er is ook een enorm breed aanbod aan liquidity pools waar je in kunt investeren voor net dat leuke zakcentje extra.

Meer weten over Uniswap? Wij hebben de meest complete uitleg over Uniswap van Nederland voor je uitgewerkt!

Beschikbare tokens bij Uniswap

Je kunt bij Uniswap terecht voor onder meer de volgende tokens:

  • 0xBTC
  • aDAI
  • AMN
  • AMPL
  • ANJ
  • ANT
  • AST
  • BAL
  • BAND
  • BAT
  • BLT
  • BNT
  • BTC++
  • BZRX
  • cDAI
  • CEL
  • CELR
  • CHAI
  • COMP
  • CRV
  • cSAI
  • cUSDC
  • DAI
  • DATA
  • DGD
  • DGX
  • DIP
  • DONUT
  • EBASE
  • ENJ
  • FAME
  • FOAM
  • FUN
  • FXC
  • GEN
  • GNO
  • GRID
  • GST2
  • HEDG
  • HOT
  • HUSD
  • iDAI
  • IOTX
  • iSAI
  • KEY
  • KNC
  • LEND
  • LINK
  • LOOM
  • LPT
  • LQD
  • LRC
  • MANA
  • MATIC
  • MBC
  • MCX
  • MET
  • MGN
  • MKR
  • MLN
  • MOD
  • MTA
  • mUSD
  • NEXO
  • NMR
  • OCEAN
  • OXT
  • PAN
  • PAX
  • PAXG
  • PNK
  • POA20
  • QCH
  • QNT
  • QSP
  • RCN
  • RDN
  • REN
  • renBCH
  • renBTC
  • renZEC
  • REP
  • REPv2
  • RING
  • RLC
  • RPL
  • SAI
  • SALT
  • SAN
  • sETH
  • SHUF
  • SNT
  • SNX
  • SOCKS
  • SPANK
  • SRM
  • STAKE
  • STORJ
  • sUSD
  • sXAU
  • SXP
  • TAUD
  • TCAD
  • TGBP
  • THKD
  • TKN
  • TRB
  • TRST
  • TRYB
  • TUSD
  • UBT
  • UMA
  • UNI
  • USD++
  • USDC
  • USDS
  • USDT
  • USDx
  • VERI
  • WBTC
  • WCK
  • WETH
  • XCHF
  • XIO
  • ZRX

Overigens is het de moeite van het vermelden waard dat je ook op Uniswap (net als bij Sushiswap) andere tokensets kunt inladen. Dus ook zeer populaire nieuwe tokens zoals Radix DLT (eXRD) kun je vinden bij Uniswap!

De token swap bij Uniswap

Helaas kun je bij Uniswap niet direct van token naar token swappen. Je moet dus altijd eerst de tussenstap naar Ethereum (of van Ethereum) maken. Maar goed, aangezien het aanbod van Uniswap werkelijk gigantisch is en ze ook nog eens een unicorn als logo hebben, neem je dat al gauw met een korreltje zout.

De kosten bij Uniswap

Uniswap maakt gebruik van de balans binnen een liquidity pool. Hierdoor heeft elke transactie zijn eigen transactie fee en weet je pas op het moment zelf (wanneer je alles instelt) hoeveel je transactie zal gaan kosten.

Uniswap gebruikt hiervoor een bepoaalde formule (x*y=k). We kunnen dat natuurlijk helemaal gaan uitleggen, maar dit gebeurt allemaal op de achtergrond en hier heb je zelf geen invloed op. Ga er maar gewoon van uit dat Uniswap het allemaal keurig doorrekent en dat jij alleen maar de transactie hoeft te fiatteren.

Uiteraard zie je voorafgaand aan de token swap precies hoeveel fee je moet betalen en wat je kunt verwachten, dus geen zorgen.

Het beste crypto liquidity pool platform van 2021

Wil je weten welke van deze 10 liquidity pool platformen volgens ons het beste platform is? Vooruit. Wij hebben zelf het meeste vertrouwen in Uniswap!

Er zal voor elk individueel platform wel iets te zeggen zijn en wellicht dat anderen op een andere keuze uitkomen, maar wij zijn overtuigd van de kwaliteit en het token-aanbod van Uniswap. We zetten de belangrijkste voordelen snel onder elkaar:

De voordelen van Uniswap

  1. De kostencomponent: Uniswap vraagt relatief een lage fee voor de diensten. Hierdoor kun je naar hartenlust erop los wisselen.
  2. Het is zooooo simpel: Simpeler dan een token swap bij Uniswap wordt het niet. Je klikt de token aan die je wilt inwisselen en de token die je graag wilt bezitten en je klikt op Swap. Een kind kan letterlijk de was doen.
  3. Het is razendsnel: binnen een micro-seconde krijg je je swap voor elkaar en beschik je direct over je nieuwe token.
  4. Het platform is voor groot en klein: Je kunt bij Uniswap terecht wanneer je even een token wilt omruilen of wanneer je wilt investeren in een van de vele liquidity pools, maar je bent ook gewoon welkom als enorme crypto exchange om mee te doen of gebruik te maken van een liquidity pool. Uniswap is voor iedereen!

 

Ben je dus op zoek naar een professioneel liquidity pool platform voor een token swap of een investering? Dan kun je eigenlijk niet om Uniswap heen! Neem vooral onze uitgebreide handleiding over dit platform eens door en geniet van de mogelijkheden!

Inhoudsopgave

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven