Home » BLOX Review

BLOX Review

Je hebt vast al gezien dat BLOX volop in de aandacht staat. Of het nou tijdens de voetbalmatch was of op je sociale media-feed, je kunt er bijna niet omheen. “Dit is je teken,” zeggen ze. Achter deze app zit crypto broker BTC Direct (die in 2022 plotseling de deuren sloot), en ze hebben het niet half aangepakt om BLOX groot te maken. Door een investering van 11 miljoen euro hebben ze snel het geld van de investeerders erdoorheen kunnen branden.

Dus wat moet je weten voordat je begint met BLOX? Het platform heeft als doel om het handelen in Bitcoin zo makkelijk mogelijk te maken.

Volgens BLOX zelf is Bitcoin een mooie manier om jezelf te beschermen tegen het geldbeleid van centrale banken, die maar blijven printen alsof het niets is.

Het mooie aan Bitcoin, zeggen ze, is dat iedereen kan meedoen aan de wereldeconomie. Je hebt niet eens een bankrekening nodig. Ze denken ook dat de populariteit van Bitcoin alleen maar zal groeien.

Wil je er ook induiken? Lees dan onze complete BLOX review, waarin je alles te weten komt over:

 • Hoe de app precies werkt
 • De veiligheid van het platform
 • Welke crypto je allemaal kunt kopen
 • Wat het je gaat kosten
 • En waarom je niet voor BLOX zou moeten kiezen

Sinds de start in 2019 heeft BLOX al meer dan 600,000 gebruikers, maar is het echt een slimme keuze om hier je geld in te steken of heeft iedereen hier een account aan gemaakt om enkel de 10 euro gratis crypto te claimen? Laten we daar eens dieper op ingaan.

Voordelen en nadelen BLOX

Zit je erover te denken om de wereld van crypto binnen te stappen via BLOX? Goed dat je eerst even stilstaat om de boel te overwegen. Ik ga het je makkelijk maken door zowel de plus- als de minpunten op een rijtje te zetten.

Laten we beginnen met de positieve kant. BLOX is hartstikke eenvoudig in gebruik. Zelfs als je geen techneut bent, kun je zo instappen. En je kunt klein beginnen, hoor. Met een euro ben je al op weg. Ze zijn ook nog eens geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat ze een betrouwbare partij maakt. Het mooie is dat je alles gewoon vanaf je smartphone kunt regelen. Ben je toevallig een AJAX fan? Goed nieuws: BLOX is een officiële partner. Oh, en sinds 2022 kun je ook aan staking doen, waardoor je investering kan groeien.

Maar laten we eerlijk zijn, geen enkel platform is perfect. In het verleden heeft BLOX een paar storingen gehad. Ze zijn wel minder geworden, maar het is iets om rekening mee te houden. Verwacht ook geen compensatie als je verlies lijdt door zo’n storing. Ook belangrijk: je kunt je crypto niet naar een eigen wallet verplaatsen. Dat betekent: “Not your keys, not your crypto.” En als je je crypto wilt verkopen, ben je 2% aan kosten kwijt. De promoties van BLOX? Tja, die worden mede gedreven omdat nieuwe gebruikers een tegoed van 10 euro krijgen, dus daar kun je vragen bij zetten.

De app werkt in een volledig gesloten systeem. En vergeet niet dat BTC Direct achter de app zit, het bedrijf dat vorig jaar plots besloot te stoppen.

Ons advies, wij zouden niet bij BLOX handelen, maar eerder bij Bitvavo. Bitvavo heeft een groter aanbod, lagere kosten en een werkende app.

Welkomstbonus BLOX marketing

Net besproken, maar het verdient extra aandacht: de welkomstbonus bij BLOX. Als je besluit om de sprong te wagen en je aanmeldt bij BLOX, krijg je een leuk extraatje om je op weg te helpen. Ze geven je namelijk een tegoed van 10 euro. Da’s mooi meegenomen, toch?

BLOX reviews

Dit is natuurlijk een slimme manier van BLOX om nieuwe gebruikers aan te trekken, maar voor jou als beginner is het ook een laagdrempelige manier om de wereld van crypto te verkennen. Met die 10 euro kun je gelijk een kleine investering doen en zelf ervaren hoe het platform werkt. En wie weet, misschien is het wel het begin van iets groters voor je.

Nu even de nuchtere kant van het verhaal: het is natuurlijk een promotietruc. Dus terwijl die 10 euro leuk is, zou het niet je enige reden moeten zijn om voor BLOX te kiezen. Bekijk ook de voor- en nadelen die we eerder bespraken om een compleet beeld te krijgen.

Dus zijn het echt 600,000 actieve gebruikers of heeft minstens 50% alleen een account aangemaakt om de 10 euro te claimen.

BLOX alternatief

Het mag duidelijk zijn dat BLOX niet de populairste app is onder investeerders, zeker als je wat serieuzer bezig bent. Ben je dus opzoek naar een BLOX alternatief, dan ben je hier op het juiste adres. Bitvavo is namelijk op alle vlakken beter.

 • Bitvavo is 4x goedkoper (0.25% tegenover 1%)
 • Bitvavo heeft geen gesloten systeem (altijd crypto opnemen en storten)
 • Bitvavo heeft een hogere welkomstbonus (€20 gratis en €10.000 gratis handelen)
 • Bitvavo heeft een hogere uptime.
 • Bitvavo heeft hogere handelsvolumes.
 • Bitvavo heeft hogere staking rewards.

Overtuigd? Maak een account aan bij Bitvavo en doe meer met je crypto.

Wat is BLOX?

BLOX is een Nederlandse app die je leven in de wereld van crypto een stuk makkelijker maakt. Het ondersteunt meer dan 85 verschillende soorten cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Chainlink en Polkadot. Je downloadt de app gratis op zowel iOS als Android. Simpel en toegankelijk, dus.

Een van de fijne dingen aan BLOX is dat je geen aparte wallet nodig hebt. De app zorgt met een zogenaamde ‘custody-dienst’ dat jouw digitale munten veilig zijn opgeslagen. Dat betekent minder gedoe voor jou. Vooral voor mensen die net beginnen met crypto en er niks van willen weten, is dat een uitkomst.

De liefde van BLOX voor Bitcoin is ook niet te missen. Dat voel je gelijk als je de app opent. Ze richten zich met name op beginnende ‘crypto-minded’ mensen. Door de app simpel maar doeltreffend te maken, hopen ze deze liefde voor Bitcoin over te brengen. En naar mijn mening zijn ze daar best goed in geslaagd.

Hoe maak je een account aan bij BLOX?

Wil je een account aanmaken bij BLOX? Dan kun je gemakkelijk de onderstaande stappen volgen.

 • Stap 1: Account aanmaken Maak je eigen BLOX account in een handomdraai. Geef simpelweg je e-mailadres op. Maar wist je dat je ook kunt inloggen met je Facebook, Google, LinkedIn of Apple ID? Als je iemand z’n code gebruikt bij aanmelding, krijg je €10 in je BLOX account, wat je meteen kunt gebruiken voor je eerste crypto aankoop. Je kan deze overal vinden in comments.
 • Stap 2: Identiteitsverificatie Als beginner kun je standaard tot €250 overmaken naar de BLOX app. Misschien is dat wat beperkt voor je als crypto-investeerder. Geen zorgen, je kunt je investeringslimiet verhogen door ons een kopie van je ID-bewijs te sturen. Een foto van je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs volstaat. Als we alles in orde vinden, sturen we je een e-mail waarmee je tot €25.000 per 24 uur kunt overmaken.
 • Stap 3: Geld toevoegen aan je BLOX account Zet geld op je BLOX account door te kiezen uit verschillende betaalmethodes: iDeal, Bancontact, SEPA bankoverschrijving of Creditcard. Let op, bij gebruik van een creditcard wordt er 1,5% extra in rekening gebracht. Voor de andere betaalopties zijn er geen kosten. Ga simpelweg naar Kluis, klik op Saldo, dan op Stort bij en kies het bedrag dat je wilt overmaken.
 • Stap 4: Crypto currencies kopen Wil je crypto munten kopen? Klik linksonder op Koersen voor een overzicht van alle beschikbare crypto’s op BLOX. Je kunt de munten sorteren op Trending, A-Z of het verschil in de laatste 24 uur. Zo kun je snel vinden wat je zoekt.

Kosten BLOX

BLOX heeft een handige app waarmee je gemakkelijk in crypto kunt handelen. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn kosten verbonden aan deze handigheid.

Voor elke transactie die je via de app doet, betaal je een beetje. En dat is logisch. Deze kosten zijn behoorlijk hoog, met een vast percentage van 1% van elke transactie.

Laten we het verduidelijken met een voorbeeld: als je Bitcoin koopt via BLOX, rekenen ze 1% van het bedrag en blijft 99% voor jou. Maar door het gesloten systeem moet je altijd aan BLOX verkopen als je je euro’s terug wil. Je hebt geen andere keuze. Dan mag je nog een keer 1% betalen.

BLOX staking

Wat is staking bij BLOX? Het is een slimme manier om meer te verdienen met je cryptobezit. In plaats van je munten te verkopen, leen je ze uit om de blockchain te ondersteunen. En als bedankje krijg je een paar procent rendement terug.

Bij BLOX kun je staking aanzetten voor je cryptomunten. Het rendement dat je verdient, wordt automatisch aan je saldo toegevoegd. Maar het wordt nog beter: dat rendement wordt ook weer mee gestaket voor nóg meer winst.

BLOX onwaarheden

Hoeveel kun je verdienen? Hier zijn wat voorbeelden van jaarlijks rendement per coin:

Hoe werkt het? Ga naar de Staking sectie in de BLOX app of op het webportaal. Zet staking aan voor de coins die je wilt. Je kunt het op elk moment aan- of uitzetten, en je kunt je coins gewoon blijven verhandelen. Het verdiende rendement krijg je wekelijks uitbetaald. Maar zoals je kan zijn houdt BLOX een flink percentage voor zichzelf en betaalt het de klanten maar weinig rewards uit. Op de website promoten ze hun percentages met leugens als “De hoogste rendementen”.

BLOX app

BLOX beloftes

De WEAREBLOX app is een handige tool voor het volgen en handelen in crypto currencies. Met de app kun je real-time koersen bekijken en al vanaf €1 aankopen doen. Daarnaast biedt de app ook een kluisfunctie waarin al je aankopen veilig worden bewaard.

Een interessant aspect van de BLOX app is het partnerprogramma genaamd “Verdien”. Hiermee kun je vrienden aanbrengen bij de app en 20% verdienen van hun handelskosten. Bovendien ontvangen zij ook een starttegoed van €10.

Hoewel de BLOX app veelbelovend lijkt, moeten we ook erkennen dat er in het verleden storingen zijn geweest. Deze storingen hebben ervoor gezorgd dat gebruikers niet konden handelen op belangrijke momenten, wat hen geld heeft gekost. Dit heeft geleid tot negatieve BLOX reviews op platforms als Trustpilot en in de Google Play Store en App Store.

Het is belangrijk om te benadrukken dat betrouwbaarheid essentieel is bij een cryptobroker, vooral omdat er veel geld mee gemoeid is. Het team achter BLOX moet ervoor zorgen dat deze problemen worden aangepakt, zodat gebruikers altijd kunnen vertrouwen op een goed functionerende app.

Al met al biedt de BLOX app interessante functies voor het volgen en handelen in crypto currencies, maar er moet nog werk worden verzet om de betrouwbaarheid te verbeteren.

Is BLOX betrouwbaar?

BLOX is een handelsplatform voor cryptocurrencies dat wordt beheerd door BTC Direct, een gerenommeerde speler in de cryptomarkt. Hoewel er enige bezorgdheid is over de betrouwbaarheid van BLOX vanwege storingen en klachten, is het belangrijk op te merken dat BLOX keurig geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank, wat strenge eisen met zich meebrengt.

Wat betreft privacy en veiligheid, hanteert BLOX een strikt beleid volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Persoonsgegevens worden alleen verwerkt met toestemming van de gebruiker en identificatie is vereist om fraude en witwassen te voorkomen.

Hoewel er nog steeds verbeteringen nodig zijn in de service van BLOX, blijft het belangrijk om te benadrukken dat het platform ondersteund wordt door een betrouwbare partij binnen de cryptomarkt en voldoet aan belangrijke regelgeving. Het is echter aan jou als gebruiker om zelf af te wegen of je het risico wilt nemen.

Hoewel BLOX betrouwbaar is, zouden wij dit risico zelf liever niet nemen. Daarnaast is BTC Direct in het verleden al eens plots gestopt, wat niet veel vertrouwen geeft.

BLOX review conclusie

BLOX is een gebruiksvriendelijke cryptobroker met een zeer gebruiksvriendelijke mobiele app. Het maakt handelen in crypto’s echt simpel, maar naar ons mening iets te simpel. Door het gesloten systeem kan je vrijwel niets met je crypto. Je kunt crypto’s niet overplaatsen naar een externe wallet, je krijgt lage staking rewards, het aanbod is klein en de handelskosten zijn te hoog.

De app ziet er leuk uit, maar is voor de gemiddelde investeerder te gelimiteerd.

Het lijkt erop dat BLOX te vroeg live is gegaan, wat heeft geleid tot veel slechte BLOX reviews. Hoewel ze momenteel werken aan een oplossing, kunnen er momenteel geen nieuwe accounts worden geregistreerd. Voor ons ben je beter af bij Bitvavo.

Wat is BLOX?

BLOX (WeAreBLOX) is een Nederlandse app voor crypto-handel, met meer dan 85 verschillende cryptocurrencies. Het is eenvoudig in gebruik en vereist geen aparte wallet.

Hoe werkt de BLOX app?

De app biedt een eenvoudige interface voor het kopen en verkopen van crypto's, met een kluisfunctie voor veilige opslag van je aankopen.

Is BLOX betrouwbaar?

BLOX is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en wordt beheerd door BTC Direct. Ondanks enkele storingen in het verleden en plotselinge pauzeringen van activiteiten, voldoet het aan strenge eisen voor veiligheid en privacy.

Wat zijn de voordelen van BLOX?

BLOX is gebruiksvriendelijk, toegankelijk voor beginners, en biedt de mogelijkheid om met kleine bedragen te starten. Het is ook een officiële partner van AJAX.

Wat zijn de nadelen van BLOX?

Storingen, hoge transactiekosten (1% voor verkopen), agressieve marketing, maar ondermaatse app, lage staking rewards en gesloten systeem.

Hoe maak je een account aan bij BLOX?

Je kunt eenvoudig een account aanmaken met je e-mailadres of via sociale media accounts.

Wat kost het om BLOX te gebruiken?

Elke transactie via BLOX kost 1% van het transactiebedrag. Dit is zeer hoog.

Wat is BLOX staking?

BLOX biedt staking aan, waarbij je rendement verdient door je cryptomunten uit te lenen ter ondersteuning van de blockchain. De staking percentages zijn zeer laag in vergelijking met de markt.

Zijn er alternatieven voor BLOX?

Ja, Bitvavo wordt vaak als een beter alternatief beschouwd vanwege lagere kosten, een groter aanbod, en hogere staking rewards.

Is BLOX een slimme keuze voor crypto-investeringen?

Hoewel BLOX gebruiksvriendelijk is, zijn er beperkingen zoals hoge kosten en een gesloten systeem. Voor serieuze investeerders kan Bitvavo een betere optie zijn.

Hoe betrouwbaar zijn de BLOX reviews?

BLOX heeft gemengde reviews, met sommige gebruikers die positieve ervaringen delen en anderen die klagen over storingen en beperkingen.

Conclusie van de BLOX review

BLOX is een gebruiksvriendelijk platform, vooral geschikt voor beginners. Echter, vanwege hoge kosten, een gesloten systeem, en beperkte functionaliteit, kan het minder aantrekkelijk zijn voor ervaren investeerders. Bitvavo wordt vaak als een beter alternatief gezien.

Kan ik mijn crypto van BLOX naar een externe wallet verplaatsen?

Nee, BLOX staat niet toe dat je je crypto naar een externe wallet verplaatst.

Scroll naar boven