Home » Blog » Beste 7 manieren om geld te verdienen aan crypto

Beste 7 manieren om geld te verdienen aan crypto

geld-verdienen-crypto

Over de uiteindelijke waardebepaling van crypto valt natuurlijk enorm veel te schrijven. De ene ziet het als digitaal goud, de ander vindt het allemaal geen cent waard of vertrouwt het niet. Toch valt inmiddels niet meer te ontkennen dat crypto absoluut waarde vertegenwoordigt. Mensen worden er rijk door of arm van.

Crypto kan worden gezien als een digitale variant van ‘vreemde valuta’. Denk bijvoorbeeld aan een Amerikaanse Dollar, de Chinese renminbi of de Japanse yen. Je kunt deze vreemde valuta kopen, bewaren, verkopen en er ook gewoon mee betalen.

Het is mogelijk om met crypto ongelofelijk veel geld te verdienen, simpelweg omdat het gaat om bijzonder hoog volatiele investeringen met een hoog risico. Schommelingen in de waarde van een cryptomunt van 50% op een dag zijn helemaal geen uitzonderingen.

Wanneer je een crypto aankoopt terwijl de prijs laag is en deze vervolgens stijgt, kun je de crypto daarna weer verkopen en heb je leuk geld verdiend. Tot zover is de uitleg natuurlijk ongelofelijk simpel.

Maar! Er zijn nog veel meer manieren om geld te verdienen aan crypto! In dit artikel nemen we je dan ook graag mee in de beste manieren om geld te verdienen aan crypto en hoe je dat aanpakt!

Zit je er klaar voor? Mooi! Want geld verdienen aan crypto is het leukste wat je maar kunt doen in je leven! Voordat we direct in de verschillende toepassingen schieten, laten we eerst even kijken wat crypto precies is.

Wat is crypto eigenlijk?

Crypto, of cryptocurrency’s is een virtuele munteenheid. Je kunt het niet vasthouden, maar je kunt het wel bezitten. Dit voelt misschien wat spannend of vreemd, maar hoeveel geld van wat jij daadwerkelijk bezit heb je eigenlijk in handen? Precies, niet zoveel he?

Als je al contant geld in huis hebt, dan is dat vaak maar een fractie van je vermogen. Sterker nog, momenteel bestaat 90% van het geld ter wereld alleen maar digitaal in de vorm van bits en bites op computers. Zo gek is de ‘stretch’ niet richting een virtuele munteenheid als de Bitcoin.

Ook het argument vanuit critici dat de waarde van Bitcoin (of andere crypto’s) totaal geen onderpand kent is eenvoudig vergelijkbaar met andere fiat valuta zoals de Amerikaanse Dollar of de Euro. Ook die munten kennen sinds 1970 niet langer meer een onderpand vanuit goud.

Toch zijn er ook best wat verschillen te benoemen tussen ‘gewoon geld’ en crypto. Doorgaans wordt crypto decentraal uitgegeven. Dit betekent dat er niet 1 controlerende partij is die de distributie ervan reguleert. In Amerika heb je bijvoorbeeld de Federal Reserve (The Fed) die bepaalt hoeveel Amerikaanse Dollars er wereldwijd in de omloop zijn. Gaat het een tijdje minder met de economie? Dan kunnen zij gewoon een paar miljoen dollar bijprinten en dan krijgt de economie weer een beetje wind in de zeilen. Met crypto werkt dat toch even wat anders.

Van tevoren staat bij elke crypto precies vast hoeveel er maximaal kunnen worden uitgebracht. Je hebt dus niet ineens een verrassing dat er opeens een miljoen extra crypto worden aangemaakt. Er is een vooraf vastgestelde maximale omloop en daar kan nooit vanaf geweken worden. Er is dus geen risico op inflatie, zoals met gewoon geld wel er een kans bestaat dat je geld door inflatie minder waard wordt.

Dat gezegd hebbende, je hebt nu een beetje beeld van wat crypto eigenlijk is en dat je ze dus kunt kopen, verkopen en bezitten. Maar je kunt er nog veel meer mee! We maken direct een sprong naar het mooiste onderwerp voor velen: Hoe verdien je geld met crypto?

Hoe verdien je geld met crypto?

Het leukste is dat je op meerdere manieren geld kunt verdienen met crypto. Niet geheel verrassend is dat veel van deze manieren een sterke overeenkomst hebben met hoe je gewoon geld kunt gebruiken om daar meer geld van te maken.

We bespreken uiteraard de verschillende methodes, want elke methode heeft zo zijn voordelen en nadelen. Of simpelweg meer of minder risico dan een alternatieve methode. Er is dan ook geen beste methode voor iedereen. Iedereen moet op zoek gaan naar een of meerdere methodes die bij die persoon passen.

Het kan dan ook geen kwaad om zelf kritisch naar de verschillende investeringsmogelijkheden te kijken en om goed te kijken of het een verdienmodel is wat bij je past. Zorg vooral dat je goed de risico’s van de verschillende mogelijkheden tegen elkaar afweegt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Met deze disclaimer in je achterhoofd is het tijd om te kijken naar de beste manieren om geld te verdienen aan crypto!

1. Crypto kopen en bewaren

Tsja, simpeler kunnen we het niet maken dan dit. Koop een cryptocurrency die je tof lijkt, die een mooie naam heeft, die iemand aanraadt en waarin jij het vertrouwen hebt dat deze op korte of lange termijn meer waard wordt en leun rustig achterover.

Het fijne is dat een investering op deze manier heel weinig tijd en energie kost en dat het zo maar kan zijn dat je investering een flink rendement pakt. Anderzijds kan het natuurlijk ook zijn dat je investering een stuk minder waard wordt en dat je daardoor geld verliest.

Zo waren er flink wat mensen die in 2014 op het toenmalige hoogtepunt eieren voor hun geld (of eigenlijk geld voor hun crypto) kozen en al hun Bitcoin van de hand deden. Een Bitcoin was op dat moment een slordige 1000 dollar waard.

Dat Bitcoin vandaag de dag zo’n 40 keer meer waard is dan dat het in 2014 was durfde destijds niemand te vermoeden. Had je dus in 2014 10 Bitcoin en dacht je dat het een slim moment was om die 10 Bitcoin snel te verkopen? Dan ben je nu 7 jaar later een slordige 360.000 dollar misgelopen.

Natuurlijk is het achteraf altijd makkelijk praten. Er zijn ook genoeg mensen die met de wetenschap van vandaag hun Bitcoin liever hadden gehouden om hem vandaag te verkopen. En wie weet wordt Bitcoin over een paar jaar wel $100.000 of $250.000 waard en krabt iedereen die in 2021 Bitcoin verkocht heeft voor $40.000 zich achter de oren. Je weet het nooit.

Toch is het aanschaffen van crypto en dit voor een langere tijd wegzetten een van de minst invasieve manieren om geld te kunnen verdienen aan crypto. Bedenk je alleen wel goed dat het ook zo maar kan zijn dat de munt die je aanschaft een stuk minder waard wordt. Ben je meer iemand die actief met zijn vermogen aan de slag wilt? Dan is het passief vasthouden van crypto (ook wel HODL-en genoemd) misschien niet het beste voor jou. Wil je bijvoorbeeld alvast je eerste bitcoin kopen? Doe dit dan direct! Zie hieronder en meld je direct aan via Bitvavo!

2. Crypto trading

Hou je van wat meer actie en wil je zelf actief aan de slag met je vermogen? Dan is crypto trading misschien wel iets voor jou! Het lijkt sterk op het kopen en bewaren van crypto, maar dan veel kortcyclischer. Daarmee bedoelen we dat een actieve crypto trader (zeker de daytraders) vaak meerdere posities per dag openen en sluiten.

Een crypto trader is vooral op zoek naar een goed koopmoment of een goed verkoopmoment, oftewel een goede ‘entry’ en goede ‘exit’. Wanneer je het juiste moment bepaalt om een crypto te kopen, de koers stijgt en je op het juiste moment weer weet te verkopen, kun je enorm veel geld verdienen.

Dit is feitelijk hetzelfde als elke andere vorm van trading, zoals obligaties of aandelen waarin je kunt beleggen. Het grootste verschil is dat crypto een nog groter risico met zich meebrengt, maar daardoor ook kans biedt op grotere rendementen.

Dat gezegd hebbende gaat crypto trading niet zo zeer om de liefde voor een bepaald project of een bepaalde crypto. Nee, crypto trading gaat puur en alleen om de koers. Het zal je eerlijkheidshalve een rotzorg zijn wat een crypto project precies inhoudt, wie erbij betrokken zijn, wat voor goede doelen ze steunen of wat de mensheid er uiteindelijk aan heeft.

Nee, als crypto trader kijk je naar de koers, grafieken, trading indicatoren en probeer je op basis daarvan de juiste momenten te bepalen waarop je zult instappen en zult uitstappen. Het is een utopie dat je alleen maar winstgevende trades zult maken, dit lukt niemand. De kunst is vooral om ervoor te zorgen dat je in de praktijk meer winstgevende trades maakt dan verlieslatende trades of in elk geval om ervoor te zorgen dat je winstgevende trades zo groot zijn dat je weer een paar mindere trades daar tegenover kunt zetten. Buy low, sell high!

3. Crypto Staking

Ben je wat minder van het handelen en zit je niet zo te wachten op koersen die continu heen en weer schieten en de stress die dat oplevert? Misschien is Crypto Staking dan meer je ding. Crypto staking kun je een beetje vergelijken met het vastzetten van je geld op een spaarrekening. Je krijgt een bepaald rentepercentage over de munten die je investeert in het staken. Maar waarom krijg je dan geld (of eigenlijk crypto) voor het staken?

Nou, eigenlijk is het vrij simpel. Door te staken ondersteun je de werking van een blockchain netwerk. En omdat het netwerk jouw crypto kan gebruiken voor het onderhoud en functioneren van het netwerk, ontvang jij daar als “Staker” weer een vergoeding voor.

Het grote voordeel hiervan is dat je eigenlijk altijd gegarandeerd bent van een vergoeding en dat je dus niet ineens met minder coins kunt zitten. Het nadeel is dat wanneer in de tussentijd je crypto 30% minder waard is geworden, je weinig hebt aan 10% extra staking rewards, omdat je dan per saldo alsnog verlies loopt.

4. Crypto P2P Loans

Niet elke crypto valt te staken en misschien hoef je helemaal niet zo heel nodig een bijdrage aan een blockchain netwerk te leveren. Wie weet vind jij juist het sociale aspect van iemand een beetje verder helpen juist wel tof. Dan zou je zeker eens Crypto P2P loans kunnen overwegen!

Met Crypto P2P Loans leen je als het ware jouw crypto uit aan iemand anders. Deze betaalt -zoals bij een lening gebruikelijk is- weer rente over de lening en daarmee kun je leuke extra inkomsten opbouwen. En niet alleen verdien je zelf aan de leningen die je uit zet, je helpt er ook nog eens iemand anders mee verder.

Afhankelijk van de looptijd, soort lening en welke crypto het betreft geven Crypto P2P Loans doorgaans wat meer rendement dan Staking profits, maar loop je wel het risico dat iemand zijn lening niet kan terugbetalen of dat in de tussentijd de koers daalt en je eigenlijk zou willen verkopen maar op dat moment niet de beschikking hebt tot je eigen crypto en hiermee per saldo op een verlies uitkomt na de leenperiode. Crypto Loans worden ook wel Yield Farming genoemd.

 

 

5. Crypto Mining

Zit je er niet zo op te wachten om zelf crypto te bezitten en daar van alles mee te moeten doen? Dan kun je er ook voor kiezen om gewoon crypto te verdienen en die vervolgens voor geld te verkopen.

Traditioneel gezien is de meest praktische manier hiervoor het minen van crypto. Je ziet jezelf nu waarschijnlijk met een mijnkarretje een donker gat inrijden om met een pikhouweel ergens in een grot te gaan hakken, maar dat valt gelukkig mee. Net als alles rondom crypto digitaal gaat, geldt dat voor crypto mining ook.

Met crypto mining stel je het rekenvermogen van je grafische kaart beschikbaar aan de blockchain. In ruil hiervoor heb je de kans dat er dankzij dat denkvermogen een ‘block’ van de blockchain wordt opgeleverd. Daar krijg je als miner dan een block reward voor.

In 2010 kon je als miner met je huis-tuin-en-keuken-videokaartje prima meedoen en was het niet al te lastig om een paar Bitcoin te verzamelen. Tegenwoordig is crypto mining big business en concurreer je met enorme bedrijven die niets anders doen dan enorme crypto mining platformen opstellen. Het kan dan ook nauwelijks meer uit om als particulier te gaan minen.

Wil je toch gaan minen? Sluit je dan aan bij een crypto mining pool, zodat je met vereende krachten nog iets voor elkaar kunt krijgen.

6. Masternodes

Er is niet zo gek veel verschil tussen mining en masternodes, behalve dat je bij mining op zoek gaat naar nieuwe blocks, terwijl je bij masternodes de bestaande blocks beheert. Feitelijk zorg je als masternode ervoor dat de transacties op het netwerk allemaal door kunnen gaan. Omdat iedereen dat supertof van je vindt, krijg je hier een vergoeding voor.

De pest van Masternodes is dat je er wel even flink in zult moeten investeren voordat je uberhaupt Masternode mag spelen. Hoe flink deze investering is hangt enorm af per crypto, maar je kunt al gauw denken aan een bedrag tussen de €50.000 en €150.000. Daar staat dan overigens wel tegenover dat je elk jaar zo’m 10% daarvan kunt bijschrijven aan passieve inkomsten, wat natuurlijk op dit soort bedragen eigenlijk best wel aardig is!

Toch is de initiële inleg om Masternode te worden wel een reden voor investeerders om toch nog even verder te kijken. Deze is namelijk best pittig en je weet natuurlijk nooit hoe zo’n netwerk er over een jaar of 10 uit ziet en of je er tegen die tijd nog voldoende uit kunt halen. Tegelijkertijd kan het ook zo maar zijn dat je investering juist alleen maar in waarde toeneemt. En dan ben je met nog eens 10% extra van die crypto per jaar natuurlijk heel heel blij.

7. Liquidity Pools

Een relatief nieuwe manier van investeren zijn de liquidity pools! Met liquidity pools help je bijdragen aan de balans van bepaalde crypto tokens. Wat je hiervoor doet is eigenlijk vrij simpel. Je legt een bepaalde hoeveelheid van een specifieke token in en je zorgt dat je hetzelfde bedrag aan een stablecoin (vaak USDC) inlegt. Andere gebruikers kunnen vervolgens deze liquiditeit gebruiken om tokens te swappen, dus om de ene token in te ruilen voor de andere token.

Voor elke keer dat iemand zo’n ruil maakt, krijg jij een micropercentage per transactie. Ook hiervoor hoef je dus eigenlijk heel weinig te doen, behalve je initiële inleg te doen. Bekende platformen waarop je kunt bijdragen aan liquidity pools zijn Uniswap en Trustswap. Neem gerust eens een kijkje op deze platforms wanneer je geïnteresseerd bent in liquidity pools en hoe je hiermee geld met je crypto aan kunt verdienen!

Conclusie

Zoals je hebt kunnen zien zijn er behoorlijk wat verschillende manieren om flink geld te kunnen verdienen aan crypto of met behulp van je crypto. Ook heb je kunnen zien dat de mogelijke risico’s en rendementen ook een flink stuk uit elkaar kunnen liggen.

Ben je pas net nieuw in de crypto wereld? Dan is het verstandig om eerst gewoon eens rustig te beginnen. Koop wat crypto, kijk eens hoe de koersen zich ontwikkelen. Zet wat crypto in een staking project en doe vooral rustig aan. Zorg altijd dat je alleen geld investeert wat je kunt missen en waardoor je leven niet zwaarder wordt wanneer je het allemaal kwijt zou raken.

Ben je al wat langer bezig met crypto? Dan kan het wel eens uit om naar de wat meer gevorderde technieken of investeringsmogelijkheden zoals Masternodes of Liquidity Pools te kijken. Zorg er ook dan voor dat je alleen geld investeert wat je kunt missen, je weet immers maar nooit! Heel veel succes met deze 7 beste manieren om geld te verdienen aan crypto!

 

 

 

 

 

 

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven