Home » Blog » Bitcoin kopen? Hoe en waar doe je dat? Veel mogelijkheden!

Bitcoin kopen? Hoe en waar doe je dat? Veel mogelijkheden!

Bitcoin kopen

Hoe en waar kan ik bitcoin kopen? In dit artikel leggen we je uit welke mogelijkheden er zijn om veilig bitcoin te kopen! Ga er dus goed voor zitten en straks weet jij waar je veilig en goedkoop bitcoins kunt kopen.

1. Bitcoin kopen met ideal bij een Nederlandse wisselkantoor

Bitcoin kopen en verkopen wordt steeds populairder onder de Nederlanders, uit onderzoek handelen ongeveer 1,9 miljoen Nederlanders in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Ben je nieuw of ben je een pas beginnende gebruiker en je wilt bitcoins kopen? Dan adviseren we je om gebruik te maken van een Nederlandse Bitcoin exchange, deze hebben namelijk een registratie bij De Nederlandsche Bank en ondersteunen iDEAL.

Een voorbeeld die wij nemen is bijvoorbeeld Bitvavo. De perfecte keus als je het aan mij vraagt, het is namelijk niet voor niets de voordeligste Bitcoin broker van Nederland. Ook is het de marktleider in Nederland, heeft het een goede reputatie en is het eenvoudig te gebruiken voor beginners.

Hoe koop ik Bitcoin als beginner?

Koop eenvoudig binnen enkele minuten Bitcoin met deze handleiding:

 1. Maak een account aan bij Bitvavo via deze link (krijg nu €10 gratis Bitcoin en handel de eerste €10.000 gratis). Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank en is marktleider in Nederland.
 2. Verifieer vervolgens je identiteit (dit is verplicht in Nederland).
 3. Stort euro tegoed met iDeal, PayPal of bankoverschrijving.
 4. Klik op Bitcoin Kopen en wissel een gedeelte van je euro om voor Bitcoin.
 5. Gefeliciteerd, je Bitcoin wordt direct toegevoegd aan je wallet.

Bitcoin prijzen vergelijken

Om bij wisselkantoren “bitcoin te kopen” betaal je transactiekosten, daarom is het handig Bitcoin te vergelijken. Daarom heb ik hieronder een bitcoin vergelijker geplaats zodat je direct kan zien waar je het goedkoopst Bitcoin kan kopen.

Aanbieder Prijs
Sorteer
Prijs
Verkoopprijs
TrustPilot
loading

Alle bovenstaande Bitcoin brokers die hierboven staan bieden iDEAL of Bancontact aan en zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

iDEAL wordt op dit moment door de volgende banken ondersteund:

 • ABN AMRO
 • ING
 • Rabobank
 • ASN Bank
 • Friesland Bank
 • RegioBank
 • Triodos Bank
 • Van Lanschot Bankiers
 • SNS Bank

Door de Nederlandse wetgeving vragen deze Bitcoin wisselkantoren bij het aanmaken van je account om “je identiteit te verifiëren” dit is misbruik te voorkomen en criminaliteit tegen te gaan.

Bij Bitonic wordt er bijvoorbeeld gevraagd om je rekeningnummer te verifiëren, meestal wordt dit gedaan door bijvoorbeeld minimaal 0,01 euro over te maken of door een code in te vullen die naar je mobiele nummer wordt gestuurd.

Een andere belangrijke verificatiemethode die tegenwoordig wordt gebruikt is namelijk de KYC check. KYC staat ook wel bekend voor Know Your Customer en deze check houdt in dat je persoonlijke gegevens moet opgeven en ter verificatie een paspoort, id of rijbewijs scan moet opsturen.

2. Bitcoin kopen via een Buitenlandse exchange

Bitcoin kun je onder andere ook bij een buitenlandse exchange kopen. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Bybit (werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank heeft)
 • Crypto.com (geregistreerd bij De Nederlandsche Bank)

De prijzen hier liggen wat lager dan de Nederlandse brokers. Hier heb je bijvoorbeeld betalingsmogelijkheden zoals: Bankoverschrijving en creditcard.

3. Bitcoin kopen met contant geld

Bitcoin kopen met contant geld is zeker mogelijk! Dit kan bijvoorbeeld via marktplaatsen zoals:

waar je met elkaar onderling afspreekt. Ik persoonlijk heb hier goede ervaring mee gehad. Het is natuurlijk ook veel anoniemer, echter zal ik wel rekening houden met de rating score en hoeveel transacties hij of zij in het verleden al heeft gedaan.

4. Bitcoin kopen met Creditcard?

Bitcoin kopen via Creditcard is mogelijk, bezoek www.virwox.com en laadt via je creditcard je geld op om vervolgens lindendollars mee te kopen, vervolgens wissel je deze weer in voor BTC.

5. Bitcoin kopen met PayPal?

Bitcoin kopen met PayPal is mogelijk via Bitvavo, je koppelt eenvoudig je PayPal en stort hiermee tegoed, dit kan je weer inleveren voor BTC.

6. Bitcoin kopen via ATM ( Bitcoin pinautomaten)

Bitcoin kopen kun je natuurlijk ook doen via een Bitcoin pinautomaat (ATM’s). Je kunt met zo pinautomaat meerdere cryptovaluta kopen dan alleen bitcoin.

Op het moment van schrijven zijn er in Nederland totaal 31 Bitcoin ATM’s te vinden. Soms vraagt de automaat een identificatie, dit is alleen wanneer je meer dan 500 euro aan bitcoins gaat kopen, mits je onder de 500 euro blijft is identificatie niet nodig.

Het gebruik van een bitcoin atm pinautomaat is net zo efficient als je gewend bent bij een normale pinautomaat, de enigste nadeel is dat bij zo’n Bitcoin automaat hoge kosten met zich meebrengt. Je moet dan rekening houden met tot wel 10 procent meer dan de daadwerkelijke Bitcoin koers en dan heb ik nog niet eens de transactiekosten bij berekend. Houdt daar dus wel rekening mee!

Ben je benieuwd waar je gebruik kan maken van zo’n bitcoin pinautomaat , dan kun je vervolgens naar deze website gaan. Via CoinATMrader vind je jouw dichtstbijzijnde automaat. Deze website laat ook zien welke munten ondersteund worden.

Meestal werkt een ATM als volgt: Op de automaat kies je jouw favoriete cryptovaluta en de hoeveelheid die je wilt kopen. Daarna moet je via je mobiele telefoon een QR-code laten zien van je wallet adres, deze wordt vervolgens gescand. Zo weet de ATM meteen waar de aangekochte bitcoins heen moeten. Daarna rond je de transactie af door de benodigde biljetten in te voeren in de machine. De bitcoins zullen daarna naar je wallet adres verzonden worden.

Conclusie Bitcoin kopen

Bitcoin kopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kunt eenvoudig Bitcoin kopen in Nederland, maar ook net zo makkelijk Bitcoin kopen in het buitenland. Tegelijkertijd kan het daardoor juist wel overweldigend zijn. Er zijn tientallen zo niet honderden platformen waarbij je je Bitcoin kunt kopen. Maar welke platforms kun je nu vertrouwen?

Pas in ieder geval op voor platforms waarbij de prijzen of voorwaarden veel te mooi lijken om waar te kunnen zijn, vaak zijn ze dat ook. Je zult niet de eerste en niet de laatste zijn die slachtoffer wordt van Bitcoin oplichting door Bitcoin oplichters.

We raden dan ook aan om voor de veilige weg te gaan en om – zeker als starter – gewoon eenvoudig, goedkoop en veilig te beginnen bij Maak een account aan bij Bitvavo via deze link, de goedkoopste en best beoordeelde Bitcoin broker van Nederland. Daar kun je veilig, snel en gemakkelijk jouw eerste Bitcoin kopen. En dan kan de pret beginnen. Heel veel succes! En oh ja! By the way… Bitvavo biedt op dit moment een eenmalige bonus aan. Je kunt tot 10.000 euro gratis handelen zonder hier fee over te betalen! Vul hieronder in hoeveel bitcoins je wilt kopen claim direct deze bonus!

Bitcoin kopen FAQ

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Er zijn verschillende methodes voor het kopen van Bitcoins. Wij hebben alle manieren hier toegelicht.

Kan ik Bitcoin aanschaffen met iDeal?

Ja, je kan eenvoudig betalen met iDeal, maar ook met creditcard, PayPal en bankoverschrijving.

Kan ik ook voor 100 euro Bitcoin kopen?

Ja, je kan een klein gedeelte van een Bitcoin kopen. Zo kan je al vanaf 1 euro investeren in Bitcoin.

Is Bitcoin kopen legaal?

Ja, het is legaal om te investeren in Bitcoin. Ook het houden van Bitcoin is geen probleem in Nederland.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven