Bitcoin, bitcoin-kopen

Bitcoin kopen? Hoe en waar doe je dat? Veel mogelijkheden!

Hoe en waar kan ik bitcoin kopen? In dit artikel leggen we je uit welke mogelijkheden er zijn om veilig bitcoin te kopen! Ga er dus goed voor zitten en straks weet jij waar je veilig en goedkoop bitcoins kunt kopen.

1. Bitcoin kopen met ideal bij een Nederlandse wisselkantoor

Bitcoin kopen en verkopen wordt steeds populairder onder de Nederlanders, uit onderzoek handelen er ongeveer circa 500.000 Nederlanders in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Ben je nieuw of ben je een pas beginnende gebruiker en je wilt bitcoins kopen? Dan adviseren we je om gebruik te maken van een Nederlandse bitcoin exchange.

Een voorbeeld die wij nemen is bijvoorbeeld Bitvavo. De perfecte keus als je het aan mij vraagt , het is namelijk niet voor niets de voordeligste bitcoin broker van Nederland maar staat ook bekend hoe flexibel het platform van Bitvavo is en hoe gemakkelijk het te gebruiken is voor beginners.

Om bij deze wisselkantoren “bitcoin te kopen” is bijvoorbeeld niet altijd het voordeligst maar raden we je wel aan als beginnend gebruiker, daarom heb ik hieronder een bitcoin vergelijker geplaats zodat je kan weten waar je het goedkoopst bitcoin kunt gaan kopen.

Aanbieder Prijs
Sorteer
Prijs
Verkoopprijs
TrustPilot

Alle bovenstaande bitcoin brokers die hierboven staan aangegeven kun je eenvoudig veilig en snel betalen via iDEAL

iDEAL wordt op dit moment door de volgende banken ondersteund:

 • ABN AMRO
 • ING
 • Rabobank
 • ASN Bank
 • Friesland Bank
 • RegioBank
 • Triodos Bank
 • Van Lanschot Bankiers
 • SNS Bank

Vaak vragen deze Nederlandse wisselkantoren bij het aanmaken van je account “je indentiteit te verifiëren” om misbruik te voorkomen.

Bij Bitonic wordt er bijvoorbeeld gevraagd om je rekeningnummer te verifiëren, meestal wordt dit gedaan door bijvoorbeeld minimaal 0,01 euro over te maken of door een code in te vullen die naar je mobiele nummer wordt gestuurd.

Een andere belangrijke verificatiemethode die tegenwoordig wordt gebruikt is namelijk de KYC check. KYC staat ook wel bekend voor Know Your Customer en deze check houdt in dat je persoonlijke gegevens moet opgeven en ter verificatie een paspoort- id – rijbewijs scan moet opsturen.

2. Bitcoin kopen via een Buitenlandse exchange

Bitcoin kun je onder andere ook bij een buitenlandse exchange kopen. Dit zijn bijvoorbeeld:

De prijzen hier liggen wat lager dan de Nederlandse brokers. Hier heb je bijvoorbeeld betalingsmogelijkheden zoals: Bankoverschrijving.

3. Bitcoin kopen met contanten geld

Bitcoin kopen met contant geld is zeker mogelijk! Dit kan bijvoorbeeld via marktplaatsen zoals:

waar je met elkaar onderling afspreekt. Ik persoonlijk heb hier goede ervaring mee gehad. Het is natuurlijk ook veel anoniemer, echter zal ik wel rekening houden met de rating score en hoeveel transacties hij of zij in het verleden al heeft gedaan.

4. Bitcoin kopen met Creditcard?

Bitcoin kopen via Creditcard is mogelijk, bezoek www.virwox.com en laadt via je creditcard je geld op om vervolgens lindendollars mee te kopen, vervolgens wissel je deze weer in voor BTC.

5. Bitcoin kopen met Paypal?

Bitcoin kopen met Paypal is mogelijk via de website www.virwox.com, je laadt je paypal vervolgens op en koopt Lindendollars ermee, deze Lindendollars kan je vervolgens weer inleveren voor BTC.

6. Bitcoin kopen via ATM ( Bitcoin pinautomaten)

Bitcoin kopen kun je natuurlijk ook doen via een Bitcoin pinautomaat (ATM’s). Je kunt met zo pinautomaat meerdere cryptovaluta kopen dan alleen bitcoin.

Op het moment van schrijven zijn er in Nederland totaal 31 Bitcoin ATM’s te vinden. Soms vraagt de automaat een indentificatie, dit is alleen wanneer je meer dan 500 euro aan bitcoins gaat kopen, mits je onder de 500 euro blijft is indentificatie niet nodig.

Het gebruik van een bitcoin atm pinautomaat is net zo efficient als je gewend bent bij een normale pinautomaat, de enigste nadeel is dat bij zo’n Bitcoin automaat hoge kosten met zich meebrengt. Je moet dan rekening houden met tot wel 10 procent meer dan de daadwerkelijke Bitcoin koers en dan heb ik nog niet eens de transactiekosten bij berekend. Houdt daar dus wel rekening mee!

Ben je benieuwd waar je gebruik kan maken van zo’n bitcoin pinautomaat , dan kun je vervolgens naar deze website gaan. Via CoinATMrader vind je jouw dichtstbijzijnde automaat. Deze website laat ook zien welke munten ondersteund worden.

Meestal werkt een ATM als volgt: Op de automaat kies je jouw favoriete cryptovaluta en de hoeveelheid die je wilt kopen. Daarna moet je via je mobiele telefoon een QR-code laten zien van je wallet adres, deze wordt vervolgens gescand. Zo weet de ATM meteen waar de aangekochte bitcoins heen moeten. Daarna rond je de transactie af door de benodigde biljetten in te voeren in de machine. De bitcoins zullen daarna naar je wallet adres verzonden worden.

Conclusie

Bitcoin kopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kunt eenvoudig Bitcoin kopen in Nederland, maar ook net zo makkelijk Bitcoin kopen in het buitenland. Tegelijkertijd kan het daardoor juist wel overweldigend zijn. Er zijn tientallen zo niet honderden platformen waarbij je je Bitcoin kunt kopen. Maar welke platforms kun je nu vertrouwen?

Pas in ieder geval op voor platforms waarbij de prijzen of voorwaarden veel te mooi lijken om waar te kunnen zijn, vaak zijn ze dat ook. Je zult niet de eerste en niet de laatste zijn die slachtoffer wordt van Bitcoin oplichting door Bitcoin oplichters.

We raden dan ook aan om voor de veilige weg te gaan en om – zeker als starter – gewoon eenvoudig, goedkoop en veilig te beginnen bij Bitvavo, de goedkoopste en best beoordeelde Bitcoin broker van Nederland. Daar kun je veilig, snel en gemakkelijk jouw eerste Bitcoin kopen. En dan kan de pret beginnen. Heel veel succes! En oh ja! By the way..Bitvavo biedt op dit moment een eenmalige bonus aan. Je kunt tot 1000 euro gratis handelen zonder hier fee over te betalen! Vul hieronder in hoeveel bitcoins je wilt kopen claim direct deze bonus!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!