Home » Blog » eToro review en hoe koop je Bitcoin op eToro?

eToro review en hoe koop je Bitcoin op eToro?

Denk je aan het verhandelen van cryptocurrency’s zoals Bitcoin op een crypto exchange? Dan kun je bijna niet om eToro heen. eToro staat niet alleen bekend om zijn aanbod in cryptocurrency’s, maar er is nog veel meer te beleven op het platform van eToro.

Speciaal voor iedereen die nog niet overtuigd is of wellicht nog nooit van eToro gehoord heeft, is dit artikel bedoeld. We nemen je uitgebreid mee in deze eToro review zodat je weet wat je allemaal van het platform kunt verwachten, maar ook wat het platform allemaal niet inhoudt. Daarnaast krijg je kort maar krachtig uitgelegd hoe je op eToro Bitcoin kunt kopen en hoe het platform in elkaar steekt.

Na het doornemen van deze eToro review heeft een van de allergrootste financiële exchanges ter wereld voor jou geen geheimen meer! Zit je er klaar voor? Dan gaan we snel van start! Er is immers meer dan genoeg te bespreken!

Een beetje lekkere teaser is altijd mooi voordat de film daadwerkelijk van start gaat, toch?! Daarom laten we eToro eerst zelf even aan het woord, voordat wij onze eToro review en handleiding beginnen. Om in de stemming te komen: hier een video met eToro uitleg!

 

 

De verschillen tussen een broker en een exchange

Crypto kopen, crypto verkopen. Voor de ene persoon is het gesneden koek, voor de andere de allereerste keer. Gelukkig staat het internet ramvol met praktische tips en partijen die maar wat graag staan te trappelen om jou – uiteraard tegen een kleine vergoeding – daarmee te helpen!

Lief he? De ene partij zorgt ervoor dat je zelf je eigen trades kunt uitvoeren, de andere partij helpt je er een handje bij, zodat je nóg minder zelf hoeft te doen. Wellicht praktisch, maar veel handelaren vinden het ergens ook wel fijn om zelf volledig de controle te hebben over wat ze verhandelen.

Weet je eigenlijk het verschil? Laten we je voor de zekerheid nog even meenemen in de verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange.

Wat is een exchange?

Een exchange is een handelsvloer voor verschillende cryptocurrency’s. De betreffende cryptocurrency’s waar men mee handelt staan op de crypto-exchange zelf en de handel gebeurt ook op het platform van de exchange zelf. Bekende exchanges zijn Binance, Kraken en het Nederlandse Bitvavo. En ja, dus ook eToro, waar we het vandaag de dag over hebben.

Wat is een broker?

Een broker is een tussenpersoon tussen de handelaar en een crypto-exchange. De broker heeft de betreffende cryptocurrency’s dus niet in zijn eigen bezit, maar fungeert als tussenpartij. Tradingplatforms van exchanges kunnen vaak complex zijn, waar een broker dus een simpele uitkomst in biedt.

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Het verschil tussen een eschange en een broker is het zelf aan de knoppen zitten versus eenvoud. De ene optie is niet beter dan de andere. De ene persoon die graag de complexiteit induikt en zelf aan de knoppen wil zitten handelt op een exchange.De andere persoon vindt een stuk gebruiksgemak en eenvoud prettiger en verkiest daardoor een broker als tussenpersoon.

Ben je op zoek naar een goede broker? Dan heb je aan dit artikel niet zo gek veel. eToro is namelijk een crypto exchange pur sang. Op eToro zit je dus helemaal zelf aan de knoppen en kun je alles wat je maar wilt tot in detail instellen. Het grootste voordeel van een exchange is dan ook dat de kosten aanzienlijk lager liggen dan bij de meeste brokers en dat je daardoor potentiële profits kunt maximaliseren.

eToro handleiding

Het is tijd voor een heldere eToro uitleg. Hoe maak je een eToro account aan? Hoe ga je ermee aan de slag? Hoe kun je op eToro Bitcoin kopen? Hoe kun je op eToro Bitcoin verkopen?  We nemen je rustig mee langs alle stappen, zodat jij ook via eToro je cryptocurrency’s kunt verhandelen, net als vele miljoenen anderen!

Een eToro account aanmaken

Voordat je daadwerkelijk op eToro aan de slag kunt, is het noodzakelijk dat je een eToro account aanmaakt. Dit eToro-account moet vervolgens gecontroleerd worden, vanuit de wetgeving rondom KYC (Know Your Customer).

Via de website van eToro maak je eenvoudig een account aan. Vul je e-mailadres in, kies een wachtwoord en doorloop de stappen.

Let op: Omdat je straks je naam zult moeten verifiëren adviseren wij je om uitsluitend je juiste gegevens door te geven. eToro is net als andere crypto partijen in Nederland verplicht om een verificatie-controle uit te voeren.

Je eToro account valideren

Zodra je je gegevens hebt opgeslagen, ontvang je ter bevestiging nog een e-mail op het door jou doorgegeven e-mailadres. Het lijkt misschien spannend om over internet gegevens zoals je ID-kaart en adresgegevens te verstrekken, maar het is tegenwoordig een must bij alle respectabele crypto exchanges en brokers dat zij moeten kunnen aantonen wie hun klanten zijn.

Uiteraard doen ze dit niet om irritant te zijn, maar om praktijken als witwassen van geld en terrorismefinanciëring tegen te gaan. Wanneer je dus niet van plan bent om terroristen te financiëren via crypto of geld wit te wassen, kun je dus rustig doorgaan met het verificatieproces.

De verificatie bestaat uit een controle van je e-mailadres, je ID-kaart of paspoort, je rekeningnummer (of creditcard) en je telefoonnummer. Je zou zeggen dat dit een flinke controle is, maar eToro heeft het registratie- en verificatieproces ontzettend laagdrempelig en eenvoudig gemaakt.

Nadat de verificatie succesvol is afgerond kun je aan de slag op eToro!

eToro crypto kopen

Nu je account definitief klaar is voor gebruik, is het tijd om Bitcoin te kopen op eToro. Of wellicht een andere crypto. Om dit mogelijk te maken, moet je eerst je account voorzien van wat vermogen.

Voorheen kon je op eToro alleen nog maar je account voorzien van vermogen via een SEPA-overboeking. Vandaag de dag kun je (sinds 2020) ook bij eToro terecht met een IDEAL-overboeking.

Een ander alternatief is om direct met een creditcard crypto aan te schaffen. Het is maar net wat je voorkeur heeft of wat voor jou het meest praktische is!

eToro crypto verkopen

Via hetzelfde tabblad als waarop je de crypto aankoopt (het tabblad Handelsmarkten) kun je dus ook je crypto weer verkopen. Je selecteert de crypto die je wilt verkopen, je selecteert het aantal en je klikt op ‘Sell’. Niet zo lastig he?

Het is overigens wel een vereiste dat de crypto die je wilt verkopen ook daadwerkelijk op de wallet van eToro (dus op het platform zelf) staan. Je mag ze dus niet in een andere externe wallet houden wanneer je besluit om ze te verkopen.

Na de verkoop kun je je saldo laten uitbetalen. Dit wordt dan doorgaans binnen 5 werkdagen overgemaakt op de creditcard of het rekeningnummer wat gekoppeld is aan jouw eToro account. Veel makkelijker dan dat wordt het leven niet.

Voor een opname geldt een minimumbedrag van $50 en zijn de kosten per excasso $5. Hou hier rekening mee wanneer je met eToro aan de slag gaat.

De kosten van eToro

Een belangrijk aspect aan het traden van crypto zijn zaken als ‘gas’ en transactiekosten. Met name de transactiekosten hangen sterk af van op welk platform je besluit actief te zijn. eToro is weliswaar een zeer bekende naam en een van de grootste platforms ter wereld om te handelen in cryptocurrency’s, de goedkoopste is het zeker niet.

eToro stelt dat zij werken met commissie-vrije transacties, waardoor het ogenschijnlijk lijkt alsof zij geen extra kosten voor de transacties rekenen. In de praktijk zitten deze kosten verborgen in de ‘markt-spread’ die je betaalt bij je transacties.

Hou er rekening mee dat de kosten bij eToro aanzienlijk zijn. Zeker in vergelijking met andere exchanges die puur ingericht zijn voor crypto.

Ben je dus op zoek naar een iets goedkoper alternatief? Dan is wellicht Binance een interessant platform voor je. Hou je juist van eenvoud? Dan is eToro een ontzettend simpel, prettig en overzichtelijk platform voor je cryptocurrency transacties, maar ook voor andere handelsmarkten.

Over eToro

Bij een eToro review hoort natuurlijk ook een beetje achtergrondinformatie over het bedrijf zelf. Is eToro betrouwbaar? En waarom is het zo praktisch om via eToro crypto te kopen en te verkopen? Lees er alles over in de eToro uitleg hieronder. We beginnen met het eToro team.

Het eToro team

Het eToro team is er een van formaat. eToro beheert jaarlijks voor meer dan 7 miljard aan transacties en heeft een team van meer dan duizend mensen die voor het bedrijf werken. Het is dus geen schimmig clubje mensen die in een donker achterkamertje geld zit te tellen, maar een wereldwijd opererende multinational met een miljardenvermogen.

Er gaat dus enorm veel geld om in eToro, waarin je met een gerust hart kunt investeren. Daarover gesproken: eToro is nog nooit daadwerkelijk gehackt, al zijn er natuurlijk wel wat pogingen gewaagd. Mocht dat uiteindelijk wel een keer lukken dan ben je waarschijnlijk je investering wel kwijt. Tegelijkertijd geldt dit voor alle cryptocurrency exchanges. Het is dan ook niet voor niets dat wij altijd ervoor kiezen om onze eigen crypto veilig op een externe hardware crypto wallet op te slaan.

eToro exchange klantenservice

Het is erg interessant om te horen van mensen die op eToro ervaringen hebben opgedaan. Allereerst even wat praktische informatie over eToro als exchange.

Het is iets waar veel bedrijven last van lijken te hebben. Hoe groter het bedrijf en hoe meer mensen in dienst, hoe lastiger het lijkt om contact met ze te krijgen. eToro is wat dat betreft voor een crypto exchange best behoorlijk bereikbaar.

Het grote nadeel? eToro spreekt geen Nederlands. Het lijkt er wel een beetje op, omdat ze flink hun best hebben gedaan om een aantal landingspagina’s keurig in het Nederlands te vertalen, maar daarna houdt het helaas redelijk vlot op met het Hollandse taaltje.

Wil je dus in conclaaf met de klantenservice van eToro? Dan zul je op zijn minst de Engelse taal een beetje machtig moeten zijn! eToro is behoorlijk actief op Social Media. Je hebt dus een goede kans op een tijdig en inhoudelijk antwoord op het moment dat je ze via hun socials benadert.

Heb je een vraag die wat meer privé van aard is? Dan kies je er waarschijnlijk liever voor om per e-mail contact te hebben. De eToro klantenservice is te bereiken via support@eToro.com .

De kwaliteit van de klantenservice is volgens veel reviews nogal wisselend qua ervaringen. De ene persoon is blijer met eToro als platform dan de andere. Lees de reviews voor de zekerheid door voordat je aan de slag gaat op eToro.

Welke coins kan ik allemaal kopen op eToro?

De tijden dat je op eToro alleen terecht kon voor de grotere jongens zoals Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Ripple liggen al een tijdje achter ons.

Vandaag de dag kun je voor meer dan 100 cryptocurrency’s terecht op eToro. 107 om precies te zijn. Dat zijn er natuurlijk flink wat, maar er zijn ook een aantal crypto exchanges te vinden waarop het aanbod nog uitgebreider is.

Tegelijkertijd heeft eToro al deze crypto wel lekker beschikbaar in het doodeenvoudige simplistische systeem, waardoor je nooit lang zit te klooien om een crypto aan te kopen. Wel zo makkelijk dus!

Ben je op zoek naar een specifieke crypto? Kijk dan in totaaloverzicht van eToro welke crypto zij allemaal aanbieden!

De voor- en nadelen van eToro

Elke partij heeft specifieke onderdelen waarop ze zich onderscheiden van concurrenten. Het maakt ze uniek. Zo heeft ook elke partij voor- en nadelen en hebben we de belangrijkste constateringen en ervaringen op een rijtje gezet in deze eToro handleiding en review.

De voordelen van eToro

  • Zeer stabiel platform
  • Wereldwijd een van de grootste
  • Ook vele andere handelsmarkten naast crypto (forex, aandelen, ETF, etc)
  • Enorm gebruikersvriendelijk
  • Praktische interne wallet

De nadelen van eToro

  • De transactiekosten zijn behoorlijk fors (market spread)
  • Er zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Binance minder crypto die je kunt kopen
  • Tijdelijk niet beschikbaar in Nederland i.v.m DNB-registratie.

Conclusie

Voor ons zijn een aantal dingen belangrijk. Betrouwbaarheid, de kosten, de support en het gebruiksgemak. Wat dat betreft heeft eToro betrouwbaarheid enorm hoog in het vaandel staan. Transacties verlopen eenvoudig en snel. Op eToro crypto kopen is een fluitje van een cent. Ook op eToro crypto verkopen is net zo makkelijk – zo niet makkelijker – als het kopen van crypto.

Toch staat crypto bij eToro niet centraal en dat merk je aan veel aspecten op het platform. De kosten zijn relatief hoog, niet alles loopt even soepel en de mogelijkheden zijn beperkt. Ook is het aanbod fatsoenlijk, maar niet gigantisch in vergelijking met grote exchanges zoals Binance.

In deze eToro review zijn we vooral op zoek gegaan naar eToro ervaringen van klanten en hebben we geprobeerd om een eToro handleiding samen te stellen, waarmee we iedereen die eToro klant is of klant wil worden op weg helpen naar een positieve ervaring. En mocht je toch tegen vragen aanlopen? Dan staat de eToro klantenservice altijd voor je klaar!

 

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven