Home » Blog » Wat is Bitcoin SV? Uitleg BSV, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Bitcoin/BSV

Wat is Bitcoin SV? Uitleg BSV, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Bitcoin/BSV

bitcoinsv

Bitcoin SV, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Bitcoin SV?

Bitcoin SV (BSV) is een hard fork van Bitcoin Cash (BCH) en is sinds 2018 een op zichzelf staande blockchain. De makers van Bitcoin Satoshi Vision keren naar eigen zeggen terug naar de visie van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin.

Volgens de mensen achter Bitcoin Satoshi Visino is de huidige Bitcoin niet meer die Bitcoin die in de white paper beschreven is. In de white paper wordt Bitcoin namelijk omschreven als een snel betalingssysteem met goedkope transacties.

Volgens de mensen achter BSV is dat door de huidige groei in populariteit van BTC niet meer aan de orde en zijn de transacties niet meer zo snel als ze ooit geweest zijn. Op de site van Bitcoin Satoshi Vision staan dan ook twee duidelijke doelen met het project:

  • Bitcoin SV kan ieder betalingssysteem ter wereld vervangen door een betere user experience te bieden, goedkopere transactiekosten en een betere beveiliging.
  • Bedrijven kunnen het merk Bitcoin SV vertrouwen en het biedt daarnaast stabiliteit en schaalgrootte voor bedrijven om er mee te werken.

De geschiedenis van Bitcoin SV

Sinds de eerste transactie van Bitcoin in 2009, die van 10.000 BTC voor 2 pizza’s, is het hard gegaan. Mensen zag in dat Bitcoin hét middel was om online betalingen te doen zonder tussenkomst van banken of bedrijven. De groei van Bitcoin is dan ook heel hard gegaan in de afgelopen tien jaar.

Deze groei had alleen wel een aantal gevolgen. Zo werd het netwerk sneller overbelast door de vele transacties. Ook werden de transacties hierdoor iets minder goedkoop. Dit was een belangrijke reden voor de ruzie tussen ontwikkelaars in 2017.

Een groep wou namelijk de block grootte verhogen naar meer dan 1 MB per block. Deze ruzie werd zo hevig dat Bitcoin Cash ontstaan is met behulp van een hard fork. Een gedeelte van de Bitcoin gemeenschap ging over naar deze coin, waaronder de makers van Bitcoin SV.

In 2018 kreeg deze groep onderling weer ruzie over de koers die het nieuwe project in moest zetten, waardoor het weer opgebroken werd. Een belangrijke verandering was de block grootte.

In het nieuwe project Bitcoin SV werd dit verhoogd van 32 MB naar 128 MB. Op de lange termijn zou dit moeten resulteren in meer omzet voor de miners, dit was een belangrijke beweegreden.

Wie zit er achter Bitcoin SV?

De belangrijkste persoon achter Bitcoin SV is Craig Wright. De Australische ondernemer is met name bekend in de crypto wereld omdat hij al jaren claimt Bitcoins bedenker te zijn, Satoshi Nakamoto.

Dit maakt hem direct een van de meest besproken personen in de crypto wereld. Hij komt regelmatig in het nieuws met zijn uitspraken, maar ook wordt er voortdurend verslag gedaan van rechtszaken die hij voert tegen mensen die beweren dat hij NIET de bedenker van Bitcoin is.

Bitcoin SV Koers en voorspelling

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Bitcoin SV koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Bitcoin SV voor eind 2020 schommelt rond de $145 en de $156

De Bitcoin SV voorspelling voor 2022 varieert rond de $300 en de $400 De koers voorspelling voor de Bitcoin SV koers voor 2025 worden boven de $2500 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Bitcoin SV wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Bitcoin SV zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Bitcoin SV Wallet

Als je Bitcoin SV hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Bitcoin SV hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Bitcoin SV kopen

Ben jij ook van plan om Bitcoin SV te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de Bitvavo exchange van Bitcoin SV hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Bitcoin SV je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Bitcoin SV ! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven