Vandaag gaan we hebben over Status, in tegenstelling tot andere crypto projecten die zich dienen als blockchain is Status een mobiele appliciatie. Dus wat maakt Status zo uniek en speciaal in de cryptowereld? Laten we maar snel induiken in dit artikel en natuurlijk hopen we dat je na het lezen van dit artikel weer een stuk wijzer bent geworden over Status. Zullen we dan maar weer beginnen? Lets do this!
Wat is Status
Status ook wel bekend als (SNT) kan worden gezien als een mobiele appliciatie voor het Ethereum netwerk. Met Status kunnen gebruikers gebruik maken van gedecentraliseerde apllicaties die gebouwd zijn op de Blockchain van Ethereum. Status kun je wel vergelijken als Google Play store of Apple store maar dan voor appliciaties .
Op het platform van Status kun je niet alleen appliciaties gebruiken zoals hierboven beschreven maar kun je het platform ook gebruiken als een app om te chatten, vergelijkbaar als Whatsapp.
Om het moment van schrijven zit het nog in een beta versie dus je kunt alleen chatten en teksten schrijven maar foto’s en video’s versturen lukt op dit moment nog niet. Toch is het platform van Status zeer populair en staat de teller van de downloads op Google Play Store al op ruim 15.000 downloads. Een interessante project als je het mij vraagt. Zie hieronder een korte video waarin wordt uitgelegd wat Status inhoudt.
Status is opgericht door Carl Bennets en Jarred Hope, de ICO van Status vondt plaats in juni 2007 . Ze hadden als doelstelling een hardcap op ruim 100 miljoen usd opgezet. Deze werd ruimschoots opgehaald via het platform van Ethereum waarop de ICO op georganiseerd werd.
Status Network Token (SNT)
De Status Network Token (SNT) is de token die hoort bij het platform van Status. Deze dient te worden gebruikt als brandstof voor transacties die op het netwerk worden verwerkt. Omdat SNT een ERC20 token is kun je SNT gebruiken om toegang te krijgen op mobiele appliciaties die op de Ethereum netwerk draaien. Als SNT houder heb je ook stemrecht binnen de Status community.
Functies van Status
De huidige functies zijn goed, maar de echte belofte in Status ligt in de toekomst. Hieronder zijn de reeds geïmplementeerde functies:
Gedecentraliseerde push-notificaties: Deze functie heeft een voordeel en een nadeel. Ten eerste het voordeel is dat gebruikers zelf kunnen bepalen welke providers in het netwerk hun notificaties kunnen sturen. Je kunt natuurlijk zelf weten of je wilt aanmelden of wilt afmelden voor push-meldingen. Nadeel ervan is dat de push-notificatieservice niet gratis zijn. Je moet er wel voor betalen.
Bestuur: In tegenstelling tot traditionele netwerken geven gebruikers weinig macht welke richting het project heen gaat. Bij het Status werkt dat anders, elke SNT holder heeft namelijk recht om mee te stemmen waar het project heen gaat. Bijvoorbeeld als er netwerkwijzigigen aangekondigt worden of wanneer er een besluit moet worden genomen op het netwerk. Iedereen die namelijk in bezit is van SNTÂ krijgt namelijk ook “Decesion Tokens” uitgekeerd. Met deze Decesions tokens kun je dan op voorstellen stemmen die door de ontwikkelaars ingediend worden. En dat is volledig gratis.
Gemeenschapscuratie: Als SNT-houder kun je content die op de Status-applicatie wordt weergegeven up- of downvoten, je kunt het wel vergelijken met de manier waarop gebruikers up en down kunnen stemmen op Reddit of Steemit.
Tribute to Talk: Om in contact te komen met de stakeholders binnen de Status community kunnen holders een bepaald minimumhoeveelheid SNT instellen. Deze SNT zal vervolgens worden gebruikt om in contact te komen met een stakeholder binnen het Status community. De betaling kun je wel zien als een soort “tribute”. Om een stakeholder te kunnen berichten, moet een gebruiker eerst de benodigde hoeveelheid SNT declareren die is vastgesteld door de ontvanger. Als de ontvanger antwoordt op het bericht, ontvangt de ontvanger ook het gestorte bedrag.
Toekomstige functies van Status
Volgens de whitepaper worden een aantal functies voorgesteld die in toekomstige implementaties moeten worden toegevoegd. Dit zijn de grote drie:
Status Teller Network: Status Teller Network is een gedecentraliseerde app, het zal holders in staat stellen om met elkaar fiatvaluta uit te wisselen voor digitale valuta
Decentralized Application Directory: Status is van plan om een directory op te richten waar je gedecentraliseerde appliciaties kan laten ontwerpen en laten publiceren in haar directory. Je kunt dit vergelijken met de Google Play store die gebruikers in staat stel om decentrale appliciaties in hun bibliotheek te laten vinden.
Sticker Markt: Stickers richt zich om de gebruikersacceptatie en -interactie te vergroten, Het zal in staat zijn om wereldwijd te ontwerpen en te verkopen.
Status/SNT Koers en verwachting
In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Status koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Status voor 2020 schommelt rond de $0,024 en de $0,029
De Status voorspelling voor 2021 varieert rond de $0,034 en de $0,038. De koers voorspelling voor de Status koers voor 2025 voorspellen wij boven de $0,10. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspelling is, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.
Als je dan in Status wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren van cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Status zeker een interessante investering voor in je portofolio.
Status Wallet
Als je Status hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Status hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!
– Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet
Status Kopen
Ben jij ook van plan om Status te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van Status hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Status je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Status! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!