Home » Blog » Anycoin Direct review

Anycoin Direct review

In de wereld van cryptocurrency’s is het aanbod overweldigend. Niet alleen qua het aantal verschillende coins en tokens, maar ook het aantal platforms waarop je je favoriete muntjes kunt verhandelen. Voor een nieuwkomer kan het al gauw zijn dat het aanbod zo overweldigend is, dat je door de bomen het bos niet meer ziet en geen idee hebt waar je moet beginnen.

Dit kan natuurlijk ervoor zorgen dat je vroegtijdig afhaakt, wat ontzettend zonde zou zijn. Maar vervelender kan het worden wanneer je besluit gewoon een wilde sprong te wagen en helaas bij een louche of malafide partij terecht komt die je voor je volledige inleg oplicht en je je zuurverdiende centen nooit meer terugziet.

Zeker als beginner wordt je al gauw doodgegooid met advies, mailtjes, fantastische aanbiedingen, reclame, krijg je van allemaal mensen te horen wat je moet doen, op welk platform je je moet begeven en welke crypto je op welk moment moet kopen. Zoals je begrijpt bestaat Nederland uit bijna 18 miljoen crypto experts.

Omdat iedereen ongetwijfeld het beste met je voor heeft, maar wellicht over wat minder expertise beschikt dan wij van Cryptokopen.nl, trakteren wij je vandaag op een uitgebreide review voor beginners van een van Nederlands meest bekende crypto brokers: Anycoin Direct.

Ga er dus maar eens even lekker voor zitten, dan vertellen wij je alles wat je moet weten over Anycoin Direct in onze Anycoin Direct review. We vertellen hierin iets over de historie van AnyCoin Direct, iets over klantervaringen, maar voornamelijk vertellen wij je alles over het platform zelf. Zo weet je precies wat je kunt en mag verwachten van de van oorsprong Nederlandse broker AnyCoin Direct, die inmiddels in Europa flink aan de weg heeft getimmerd.

Zit je er klaar voor? Mooi, dan kunnen we Anycoin-Direct van start!

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande toelichting over Anycoin Direct als Nederlandse  crypto broker evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

De geschiedenis van Anycoin Direct

Voordat we kijken naar het hier en nu en de toekomst, blikken we eerst even kort terug op de geschiedenis van Anycoin Direct. Want hoe is Anycoin Direct eigenlijk ontstaan? Anycoin direct is namelijk ooit klein begonnen, als het bedrijf ‘Bitplaats’, wat in 2013 werd opgericht voor gebruikers binnen de Benelux, of eigenlijk vooral Nederland en België. Bitplaats, of Anycoin Direct, vond zijn oorsprong in een klein dorpje in Brabant vanuit het concept van drie vrienden: Lennert Vlemmings (COO), Bram Ceelen (CFO) en Julian van der Wijlst (CTO).

Inmiddels huisvest het platform bijna een half miljoen crypto investeerders en heeft het als missie om de online aanschaf van crypto net zo makkelijk te maken als het online kopen van een boek. In de afgelopen 8 jaar is Anycoin Direct dan ook uitgegroeid tot een relatief bekend en erkend platform op het gebied van crypto in Nederland.

Toch heeft het bedrijf een behoorlijk stevige concurrentie en springt het niet op elk vlak als beste uit de verf, maar daarover lees je uiteraard meer in onze inhoudelijke review van Anycoin Direct!

Voor- en nadelen van Anycoin Direct

Als het goed is heb je inmiddels een aardig beeld gekregen van wat Anycoin Direct voor een platform is, voor welke tokens je bij Anycoin direct kunt aankloppen en wat je van Anycoin direct kunt verwachten.

We zetten de belangrijkste voor- en nadelen van Anycoin direct even voor je op een rij!

De voordelen van Anycoin Direct

 • Een volledig 100% Nederlands bedrijf
 • Nederlandse klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Geen jaarlijkse kosten
 • Betrouwbaar, veilig en bij DNB geregistreerd
 • Gebruiksvriendelijk, betaling met IDEAL, Creditcard en meer

De nadelen van Anycoin Direct

 • Heeft geen eigen wallet, dus zorg voor je eigen software wallet
 • Beschikt niet over CFD’s of hefbomen
 • Er is een maximale daglimiet van 10.000 euro en een weeklimiet van 25.000 euro.
 • Het aanbod van crypto is relatief schaars, in vergelijking tot andere platform
 • De transactiekosten liggen relatief hoog in vergelijking tot andere platforms.

Het platform van Anycoin Direct

Zoals gezegd is het doel van Anycoin Direct om ervoor te zorgen dat mensen die graag een crypto willen aanschaffen dit met het allergrootste gemak ter wereld kunnen doen. De website is dan ook relatief schoon, recht-toe-recht-aan, overzichtelijk en duidelijk. Letterlijk iedereen kan met behulp van deze interface snel, eenvoudig en betrouwbaar bijvoorbeeld Bitcoin kopen.

Om Bitcoin of een van de andere coins te kunnen kopen, zul je je uiteraard wel eerst even moeten registreren bij Anycoin Direct. Dit is overigens geen proces waarbij je je zorgen hoeft te maken. Elk zichzelf respecterend platform is namelijk verplicht om een identificatieplicht te doorlopen en op deze manier persoonsgegevens op te vragen bij zijn of haar klanten. Anycoin Direct is daar dus ook geen uitzondering op.

Het hele registratieproces bestaat uit:

 • Het opgeven van je e-mailadres
 • Het invullen van een verificatiecode
 • Het invullen van je naam, adres, woonplaatsgegevens
 • Het invullen van je geboortedatum en geboorteplaats
 • Het doorgeven van je telefoonnummer (optioneel)
 • Klaar!

Nadat je geregistreerd bent, kun je beginnen met het verhandelen van cryptocurrency’s op Anycoin Direct!  Het is zó simpel, een kind kan de was doen.

Voor welke crypto tokens of coins kun je terecht op Anycoin Direct?

Wanneer je aan de slag wilt met je eerste investering in Bitcoin, dan kun je op praktisch elke exchange of bij elke crypto broker wel aan de slag. Er is feitelijk geen crypto handelsplatform wat niet over Bitcoin beschikt.

Ben je echter op zoek naar de wat kleinere pareltjes? Dan kan het nog wel eens even zoeken zijn. Daarom is het ook belangrijk om van tevoren, dus voordat je het hele registratieproces doorloopt, even zeker weet dat je wel degelijk terecht kunt bij de door jou uitgekozen site voor de crypto die je graag wilt aanschaffen of wilt verhandelen.

Bij Anycoin Direct kun je op het moment van schrijven terecht voor 27 verschillende cryptocurrency’s. Uiteraard zetten we ze alle 27 even voor je onder elkaar!

Je kunt bij Anycoin Direct terecht voor deze crypto tokens:

Zoals je ziet kun je bij Anycoin Direct terecht voor de meest gangbare coins uit de top 10. Er zijn een paar uitzonderingen op de regel, zoals IPC of BNB, maar over het algemeen kun je voor de meest besproken crypto’s van de afgelopen jaren prima terecht bij Anycoin Direct.

Ben je op zoek naar de wat kleinere coins of de coins die iets minder bekend of prominent zijn qua handelsvolume? Dan is de kans aanzienlijk dat Anycoin Direct niet het platform voor jou is.

Hoe worden de juiste crypto geselecteerd door Anycoin Direct?

Anycoin Direct heeft een relatief beperkt aanbod, in vergelijking met directe of indirecte concurrenten. Als we Anycoin Direct moeten geloven is dat een bewuste keuze. Zij bepalen namelijk aan de hand van een aantal interne indicatoren wat voor coins zij op hun platform toevoegen. Deze indicatoren zijn als volgt:

 • Technisch aspect: alle coins die op Anycoin Direct worden toegevoegd worden door de experts van Anycoin Direct nauwkeurig onderzocht en er wordt gekeken naar de technologie, toepasbaarheid, netwerkstabiliteit en het consensusalgoritme. Dit moet allemaal aan bepaalde standaarden of een hoog niveau voldoen, alvorens de token in overweging wordt genomen.
 • Volumes: Een munt is natuurlijk pas interessant voor zowel het grote publiek als voor een handelsplatform, wanneer er vraag naar is en aanbod van is. Op die manier wordt de munt verhandeld. Zonder een flink volume is een crypto voor de meeste platforms onvoldoende interessant.
 • Bruikbaarheid: We hadden het al even over de toepasbaarheid. Een project kan op papier er schitterend uit zien, maar de daadwerkelijke toepasbaarheid ervan (dus in welke mate het in de grote boze mensenwereld ingezet kan worden) is bepalend voor Anycoin Direct.
 • Gemeenschap / Community: Dat de community van een coin een belangrijke drijfveer kan zijn, blijkt wel uit tokens als SAFEMOON en DOGE. Veel ‘meme-projecten’ hebben geen toepasbaarheid, maar zijn wel razend populair. De kracht van een community valt dan ook niet te onderschatten en is ook een belangrijk selectiepunt van Anycoin Direct.

Natuurlijk roept Anycoin Direct op om niet blindelings te vertrouwen op de tokens die zij hebben geplaatst. Doe altijd je eigen onderzoek, want er kan een wezenlijk verschil zitten in tokens die voor Anycoin Direct als commercieel platform interessant zijn of de tokens die uiteindelijk voor jou interessant kunnen zijn.

Betrouwbaarheid van Anycoin Direct

De wereld van crypto staat bol met waanzinnige verhalen, mensen die schatrijk zijn geworden, of straatarm. Mensen die nooit meer hoeven te werken of volledig opgelicht zijn. De vraag is dan ook steevast: hoe betrouwbaar is mijn platform?

Anycoin Direct draait inmiddels al flink wat jaren mee. De klantenbase telt inmiddels bijna een half miljoen klanten en hier komen dagelijks weer vele nieuwe aanmeldingen bij. Voor deze honderd duizenden klanten, verwerkt Anycoin Direct dagelijks een enorme hoeveelheid aan transacties en handelsvolume in crypto.

Daarnaast is Anycoin Direct ook keurig geregistreerd bij zowel de Kamer van Koophandel als de DNB. Deze registratie is belangrijk, want de DNB houdt toezicht en garandeert met de registratie een veilig en gereguleerd platform, waarop de financiële processen netjes zijn gecontroleerd en vastgelegd.

Klanttevredenheid en recensies Anycoin Direct

Natuurlijk ben je ook benieuwd naar wat de huidige klanten van Anycoin Direct eigenlijk van het platform vinden. Via Trustpilot krijg je al gauw een helder beeld van de ervaringen van klanten en hoe het bedrijf zelf met zowel positieve als negatieve feedback omgaat.

Er zijn inmiddels maar liefst meer dan 13.000 reviews geschreven, wat in vergelijking met andere platforms een duizelingwekkend aantal is. Dat gezegd hebbende, scoort Anycoin Direct met een score van 4,3 op een schaal van 5 volgens de reviewgigant Trustpilot een uitstekende score!

Toch komen er vanuit zo’n 13% van de respondenten feedback waarop het bedrijf geen voldoende scoort. De redenen lopen uiteen van een complexe registratie, technische problematiek, onvrede over de fee-constructie en overige problematiek.

Desondanks zal Anycoin Direct met een percentage van 86% van de klanten die gemiddeld tot bovengemiddeld tevreden zijn met het platform, best enthousiast zijn over de klanttevredenheid en de recensies tot zover.

Conclusie Anycoin Direct review

Het is nogal wat hè? Een crypto platform vinden wat goed bij je past en wat volledig aansluit op je wensen, dromen en behoeftes. Of Anycoin Direct dat platform is kunnen wij natuurlijk niet voor je bepalen, dat zul je zelf moeten doen!

Desondanks hopen we je met dit artikel wel op weg te helpen door uitgebreid een review aan je aan te kunnen bieden, zodat jij op basis daarvan een weloverwogen keuze kunt maken voor dit platform of dat je toch besluit om voor een ander platform te gaan.

De absolute kracht van Anycoin Direct ligt hem toch in zijn eenvoud. Met een kort registratieproces en een paar klikken met je muis kun je al op een veilige, betrouwbare en verantwoorde manier beschikken over je allereerste crypto.

De keerzijde van de medaille zijn waarschijnlijk het beperkte aanbod, de relatief hoge handelskosten en de beperking van het platform voor de meer ervaren en doorgewinterde crypto handelaar. Deze zal waarschijnlijk zijn heil elders zoeken, tegen een wat aantrekkelijkere tariefstelling, meerdere handelsopties en een platform waarbij hij of zij meer zelf aan de knoppen kan zitten.

Hoe je het ook went of keert: Anycoin Direct is een fijn platform waarbij je zeker als beginnen uitstekend aan de slag kunt om je eerste brave stappen in de crypto industrie te zetten. Kijk gewoon eens of het platform iets voor je is, een registratie is immers zo gepiept.

Afhankelijk van hoe je kennis en ervaring rondom crypto toeneemt, kun je later altijd nog de keuze maken om je crypto vanuit Anycoin Direct via je eigen wallet naar een andere exchange of broker over te hevelen, mocht je daar behoefte aan hebben. Heel veel succes en plezier!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven