Cryptocurrency, Nieuws

Wat is Verge? Uitleg XVG, Koers en verwachting en alles wat je moet weten over Verge/XVG Token

Tegenwoordig komen er steeds meer blockchain projecten erbij waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen zorgen! Wij hebben er gewoon ééntje uitgekozen voor je! Het project waar wij vandaag over gaan hebben is namelijk Verge coin ook wel bekend onder de ticker (XVG). Vandaag leggen we je dan ook uit waarom we gekozen hebben voor Verge. Verge richt zich namelijk op schaalbaarheid, anominiteit en veiligheid. Verge kan worden gezien als Bitcoin maar 10x zo beter. Dus ben je benieuwd wat Verge is en hoe Verge werkt? Laten we dan snel beginnen met dit artikel.

Wat is Verge

Verge (XVG) staat bekend als een open source decentraal blockchain die zich richt op anonimiteit en privacy. Naast dat Verge gebruik maakt van de Bitcoin technologie, heeft Verge ook meer technologiën geinplenteerd om de anonimiteit en veiligheid te waarborgen. Daarbij maakt Verge gebruik van een aantal netwerken zoals TOR en I2P. Daarmee worden de ip adressen elke keer veranderd zodat de transacties niet meer te traceren zijn.

Het doel hiervan is om een blockchain te creëren met het concept van Bitcoin, alleen staat de privacy van de gebruikers van de blockchain op centraal. Verge XVG is opgericht in 2014, maar stond bekend onder de naam DogecoinDark. Begin 2016 besloten de ontwikkelaars de cryptmunt te hernoemen naar Verge. Hieronder vindt je even een video wat Verge(XVG) nou eigenlijk inhoudt

Verge maar liefst vijf Mining algoritme

De blockchain van Verge maakt namelijk gebruik van 5 verschillende cryptogratische algoritmes. Zie hieronder deze 5

 • Scrypt
 • X17
 • Lyra2rev2
 • Myr-groestl
 • Blake2s

Verge heeft deze plan bedacht om zo de veiligheid van het netwerk te versterken, ook om de XVG miners gelijke kansen te geven. Verge ondersteunt namelijk ook het SPV (Simple Payment Verification) protocol waardoor transacties sneller verwerkt kunnen worden.

De Verge cryptovaluta is niet gepremined. Dit betekent dat de ontwikkelaars dus niet op voorhand een aandeel hebben gekregen in de blockchain, deze hebben ze dus zelf moeten kopen. De totale omvang van de XVG staat op 16 miljard. In 2014 was er de eerste uitgave van 9,1 miljard, Per jaar word er dus 1 miljard XVG gedistribueerd.

Verge protocol : Wraith Protocol

De blockchain van Verge maakt ook gebruik van een protocol genaamd “Wraith Protocol.
Deze zorgt ervoor dat de gebruikers van de blockchain van Verge kunnen kiezen of ze hun transactie wel of niet zichtbaar wil laten maken op de Verge blockchain. Zie hieronder de afbeelding hoe dat werkt!

verge-protocol

Rootstock, het geheime wapen van Verge?

Rootstock, een side-chain, zou het geheime wapen van Verge kunnen zijn. Het zal een smart contract-functionaliteit in het netwerk integreren, iets wat geen andere op privacy gebaseerde cryptocurrency doet. Rootstock, afgekort RSK, is een onafhankelijke blockchain die Verge tokens gebruikt om smart contract-transacties uit te voeren op zijn blockchain. De waarde van een RSK-token komt overeen met een Verge-token.

Het idee lijkt te zijn om het smart contract-platform van Ethereum uit te dagen door gebruiksvriendelijke mechanismen aan te bieden. Een Verge-token van een gebruiker wordt gereserveerd op de RSK-chain, die vervolgens kan worden gebruikt op het RSK-netwerk voor besteding. Het team vergelijkt het met het opslaan van geld op een betaalrekening.

Een ander opvallend punt is dat RSK momenteel 400 transacties per seconde realiseert. Momenteel verwerkt Verge transacties met een snelheid van ongeveer 100 transacties per seconde. De implementatie van RSK zou een grote vooruitgang zijn. Het RSK-ontwikkelingsteam heeft een doel om 2.000 transacties per seconde te behalen. Mocht dat lukken, dan zou dit Verge een van de beste tokens maken om te gebruiken voor wereldwijde transacties.

Verge Koers en verwachting


De koers van Verge is interessant om naar te volgen, ook vanwege de hoge potentie hiervan. Veel mensen zoeken naar een cryptovaluta waar privacy op centraal staat. Verge (XVG) is daarbij 1 van de beste als het gaat om de privacy. Verge (XVG) koers staat er ook om bekend dat deze de hoogste stijging ooit heeft gemaakt in de cryptocurrency historie, door vanaf eind 2016 van 0.000003 usd te stijgen naar 0.20 cent toppunt. Een stijging van maar liefst 1581942 procent!

Verge Wallet

Als je Verge hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Verge hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn ! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Verge kopen?

Wil je Verge kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. Verge kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten.

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je XVG coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je XVG token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening.

Verge kopen? Koop ze direct op Bitvavo!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!