Cryptocurrency

Wat is Ocean Protocol ? Uitleg OCEAN koers en verwachting en alles wat je moet weten over OCEAN

Heb je ooit gehoord van de Ocean Protocol? Of misschien van de cryptocurrency van dit project, OCEAN? De kans is groot dat je hiervan hebt gehoord, omdat dit project de laatste tijd steeds populairder is geworden. En dat is best knap, want het is pas in september 2020 in werking getreden. Dit protocol zorgt voor het verstrekken van gegevens aan bedrijven en instanties die dit nodig hebben, gegevensopslag en biedt een berekeningsalgoritme aan.

Dit klinkt je misschien nog vaag, maar we gaan je in dit artikel uitleggen hoe dat zit. We vertellen je wat Ocean Protocol is en hoe het werkt, maar leggen je ook uit waar je zelf OCEAN-tokens kunt kopen. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel geld verdienen door middel van crypto trading, en dat is mogelijk met het OCEAN-token. Zie hieronder een officiele video wat Ocean Protocol is en inhoudt.

Wat is Ocean Protocol (OCEAN)?

De startup Ocean Protocol is gevestigd in Singapore. Na slechts 18 maanden ontwikkeling werd het platform gelanceerd. Het moet bedrijven, regeringen en particulieren in staat stellen hun gegevens te delen en tegelijk hun eigendom te beschermen. Alles is gebaseerd op de blockchaintechnologie en gedeelde kunstmatige intelligentie (AI). 

Degenen achter het project hadden de ambitie om het delen van gegevens mogelijk te maken zonder de eigendom van de gegevens ter discussie te stellen. Dit is een complete vernieuwing in de manier waarop de huidige problemen worden benaderd.

Het team achter Ocean Protocol

Trent McConaghy staat aan de basis van de crypto van het Ocean Protocol. Hij is sinds de jaren negentig gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en heeft talrijke onderzoeksprojecten uitgevoerd voor de Amerikaanse nationale defensie. Hij is een prominent lid van MetaCartel Ventures en wilde de blockchain technologie en de vele functies ervan verkennen, waarvan sommige nog niet ontdekt zijn.

Hij stelt dat decentralisatie de digitale uitdagingen van vandaag kan aanpakken, maar dat het te gelde maken van gegevens de moeilijkheid is. Want helaas is het gebruik en vaak ook het misbruik van gegevens voor commerciële of criminele doeleinden een realiteit. Volgens Trent McConoaghy kan alles worden opgelost door de bockchain technologie te combineren met kunstmatige intelligentie. En dat is waar het Ocean Protocol crypto project om draait.

Hoe werkt Ocean Protocol?

Om goed te begrijpen hoe het Ocean Protocol project werkt, moet u weten dat het project voor iedereen is. Deze oplossing wordt voorgesteld als een alternatief voor open gegevens. Alles hangt samen met de problemen van vertrouwen en centralisatie, waarop regelmatig wordt gewezen door particulieren, maar ook door bedrijven. Alles is gebaseerd op een gedecentraliseerde aanpak, en op gefedereerd leren. Het principe van het Ocean Protocol is gebaseerd op het beheer en de tegeldemaking van gegevens met als doel particulieren, bedrijven en overheden te helpen de controle over gegevens terug te krijgen.

Ocean Protocol heeft niet gekozen voor machinaal leren, beter bekend als Machine Learning. Dat wil zeggen dat de kunstmatige intelligentie geen directe toegang tot de gegevens heeft. Het principe is eigenlijk heel eenvoudig: het bedrijf, de overheid of de persoon die het Ocean Protocol gebruikt, houdt de controle over zijn gegevens. De gegevens zijn verspreid over verschillende locaties voor maximale veiligheid. Het platform is innovatief omdat gebruikers toepassingen en/of diensten kunnen creëren op basis van hun gegevens, zonder dat ze er rechtstreeks toegang toe hebben! Het is dus inderdaad een alternatief voor open gegevens, en dit alles is mogelijk dankzij de Blockchain.

Ocean Protocol Ecosystem

De toekomstplannen van Ocean Protocol

De crypto van het Ocean Protocol heeft niet helemaal dezelfde rol of hetzelfde doel als meer traditionele cryptocurrencies. Zoals de oprichter Ocean Protocol uitlegde, is het allemaal gebaseerd op IDO, het Initial Data Offering proces. 

Het doel is eenvoudigweg een soort marktplaats te ontwikkelen die de waarde van gegevens zal beoordelen en het mogelijk zal maken deze te verhandelen. Het is dus mogelijk toegang te krijgen tot de gegevens om de inhoud ervan te schatten, maar deze wordt nooit onthuld. 

En alles gaat via de crypto Ocean Protocol pool. Het doel is om enkele miljoenen tokens te hebben om nieuwe datapools te creëren.

Is het mogelijk om Ocean Protocol te minen?

Het is niet mogelijk het Ocean Protocol te minen. Zelfs als je alle nodige hardware hebt om te minen, zal het niet mogelijk zijn. Om OCEAN cryptocurrency als beloning te krijgen, kun je ervoor kiezen om het te staken. Op deze manier kun je OCEAN-tokens verdienen zonder deze te hoeven kopen. We zullen je ook uitleggen hoe je OCEAN-tokens kunt staken.

Hoe kan ik Ocean Protocol staken?

Staking Ocean Protocol is momenteel de makkelijkste manier om Ocean Protocol crypto te verdienen. Door te staken, word je een kwaliteitsaanbieder, en krijg je dus beloningen. Door lid te worden van het Ocean Data Farming programma, word je een essentiële gebruiker, en ontvang je nog meer beloningen in de vorm van OCEAN-tokens. 

Staken op het Ocean Protocol is net zo eenvoudig als geld toevoegen aan het platform. Je moet weten dat de maker van de OCEAN-datatoken pool de transactiekosten rechtstreeks aan de stakers betaalt. Deze vergoedingen komen overeen met een percentage van het verkoopvolume. 

Je zult het dus wel begrepen hebben: hoe groter het volume van de verkoop, hoe meer winst je maakt. Tenslotte, als je besluit het Ocean Protocol te staken, word je betaald naar rato van het geldbedrag dat je ter beschikking wordt gesteld. Je kunt jouw geld opnemen wanneer je maar wilt, zonder boete. Dat is iets dat je niet vaak ziet bij staking. Vaak kun je jouw ingezette tokens niet zomaar terughalen.

De OCEAN-token

Je hebt nu het Ocean Protocol project waarschijnlijk goed begrepen. Het is noodzakelijk om alle belangen te begrijpen van de creatie van de Ocean Protocol crypto. Om het project te kunnen laten slagen, is het natuurlijk noodzakelijk dat er ook een token dat mensen kunnen kopen.

De rol van de cryptocurrency OCEAN is om gebruikers toe te laten tot het systeem. De rol van de cryptovaluta is te fungeren als een toegangspoort tot deze gegevens die eigenlijk elders zijn opgeslagen.

De OCEAN-tokens wordt in de eerste plaats beschouwd als een beloning, vooral wanneer je Ocean Protocol gaat staken. Je kunt er echter ook voor kiezen om gegevens te publiceren en te verkopen op Ocean Market, wat uiteraard een hoger verdienpotentieel biedt. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen marktplaats te creëren op Ocean Protocol, maar het proces is veel complexer en is voor gevorderde gebruikers. Wanneer je een beginner bent, kun je er beter voor kiezen om de tokens te kopen.

Hoe koop ik OCEAN-tokens?

Wil je aan OCEAN-tokens komen? Dan heb je een aantal keuzes. Zo kun je ervoor kiezen om:

 • Staken
 • Publiceren en verkopen van je gegevens in Ocean Market
 • Je eigen markt lanceren op Ocean Protocol
 • Kopen op een crypto exchange

Wanneer je ervoor kiest om OCEAN-tokens te kopen, kun je dit doen bij de meeste crypto exchanges. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Binance of Bitvavo. Deze crypto exchanges bieden namelijk de beste veiligheid en hoogste liquiditeit. Binnen enkele klikken heb je OCEAN-tokens in je bezit.

Daarbij zijn dit ook bewezen crypto exchanges wanneer het op veiligheid aankomt. Je kunt hier OCEAN-tokens kopen zonder jezelf zorgen te hoeven maken om je veiligheid. Er zijn genoeg andere crypto exchanges waar het in het verleden helaas al eens fout is gegaan.

Het is ook mogelijk om OCEAN te kopen op een gedecentraliseerde exchange, zoals Uniswap of Sushiswap. Zoals we al eerder zeiden, is de kans dat de aankoop fout gaat stukken groter op een DEX. Je moet namelijk veel meer stappen doorlopen, die voor sommige lastig uit te voeren zijn. Daarom kun je het beste kiezen voor  Bitvavo.

Hoe kan ik mijn OCEAN-tokens bewaren?

Wanneer je OCEAN wilt bewaren in een wallet, kun je dit in de meeste gevallen doen door gebruik te maken van de wallet van de crypto exchange die je gebruikt voor je aankoop. Denk bijvoorbeeld aan de wallet van Binance of Bitvavo. Het is ook mogelijk om OCEAN te bewaren in een MetaMask-wallet. Omdat de OCEAN-tokens ERC-20 tokens zijn, kun je ze in vrijwel iedere wallet opslaan. Dit komt doordat Ethereum-projecten de meest voorkomende projecten zijn. Hier hoef je jezelf dus eigenlijk nooit druk om te maken.

Echter is het opslaan van jouw tokens en munten in een software wallet (ook wel hot wallet genoemd) niet de beste en veiligste manier. Dit komt doordat deze wallets te allen tijde verbonden zijn met het internet. Dat betekent dat er altijd een mogelijkheid bestaat dat hackers in de wallet kunnen komen. En dat zou betekenen dat ze ook de kans hebben om jouw OCEAN-tokens te stelen.

Wil je jouw OCEAN wel graag op een veilige manier bewaren? Dan kun je beter gebruik maken van een hardware wallet, wat ook wel bekend staat als een cold wallet. Deze wallets zijn namelijk vele malen veiliger dan een hot wallet, doordat deze losgekoppeld kunnen worden van het internet. Het is in feite een USB-stick, die je fysiek kunt bewaren. Door de hardware wallet in een kluis op te bergen, zijn jouw OCEAN-tokens beveiligd tegen hackers. 

Je moet er in dat geval natuurlijk wel voor zorgen dat je jouw hardware wallet niet kwijtraakt. Ledger en Trezor zijn de bekendste en meest gebruikte hardware wallets, welke wij je ook van harte kunnen aanbevelen.

Is OCEAN een verstandige investering?

Het project Ocean Protocol is nieuw, wat sommige crypto traders verontrust. In de afgelopen maanden, en vooral sinds begin 2021, zijn er echter verschillende partnerschappen gevormd, wat bewijst dat het Ocean Protocol crypto serieus neemt. 

Zo is er een samenwerking met het Benchmark-protocol aangekondigd. Bovendien werd Ocean Protocol op 2 maart 2021 genoteerd op Kraken, wat de prijs van de Ocean Protocol tokens opdreef. Deze verschillende partnerschappen hebben gelukkige tokenhouders van OCEAN-tokens rechtstreeks in contact gebracht met meer traditionele financiële markten. 

Je zou dus kunnen stellen dat Ocean Protocol een stabiel project is, waar nog een mooie toekomst in zit. Echter is het belangrijk om zelf goed onderzoek te doen naar dit project voordat je erin investeert. Dit kun je doen door middel van een fundamentele analyse of een technische analyse. Zo kun je voor jezelf bepalen of het een goed moment is om in te stappen, of dat het juist te laat is om dit te doen. Je wilt OCEAN natuurlijk voor de beste prijs kunnen kopen, om het daarna voor de beste prijs te kunnen verkopen.

De koers van Ocean Protocol (OCEAN)

Volgens gegevens beschikbaar op CoinMarketcap, groeide Ocean Protocol erg sterk in het begin van 2021. Dit was niet raar, want op hetzelfde moment steeg de waarde van vele andere cryptomunten ook. Vanaf april 2021 daalde de waarde erg sterk. Op het moment van schrijven (juni 2021) is Ocean Protocol ongeveer $0,39 waard.

De prijs van OCEAN-tokens fluctueert heel erg. Hierdoor kan het voorkomen dat het op het ene moment slim is om deze tokens te kopen, en het juist allesbehalve verstandig is om dat op een ander moment te doen.

Je kunt hiervoor het beste de live koers goed in de gaten houden. Dat kun je doen via onderstaande link, waarna je naar de koers van Ocean Protocol (OCEAN) op CoinMarketcap gaat:

Conclusie

Zoals je nu wel zult hebben begrepen, is de OCEAN-token geen cryptocurrency zoals alle andere. De uitdaging die Ocean Protocol wil aangaan is absoluut ongelooflijk, en er is een grote hype rond dit project. Dit zorgt ervoor dat er nog veel potentie in dit project zit. Want het is niet zomaar een hype. Er zit daadwerkelijk een degelijk project en team achter Ocean Protocol. Dat is vrij belangrijk voor het slagen van een cryptoproject.

Daarom kan het verstandig zijn om ervoor te zorgen dat je in het bezit komt van OCEAN-tokens. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Zo kun je ervoor kiezen om OCEAN-tokens te staken, je gegevens te verkopen op de Ocean Market of door je eigen markt te lanceren.

De snelste en makkelijkste methode is natuurlijk om OCEAN-tokens te kopen. Op dit moment is Binance de meest actieve markt waarop de OCEAN-tokens worden verhandeld. Dit is een veilige exchange waar je binnen enkele klikken aan de OCEAN-tokens kunt komen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!