Cryptocurrency

Wat is Kyber Network? Uitleg KNC koers en verwachting en alles wat je moet weten over KNC

Kyber Network is een systeem dat onder meer de uitwisseling en omwisseling van cryptocurrencies mogelijk maakt, zonder gebruik te maken van een ‘spilvaluta’. Elke transactie is beveiligd dankzij een smart contract dat op een blockchain is geregistreerd. De uitvoering van dit contract is gedecentraliseerd en vereist derhalve niet de tussenkomst van een vertrouwde derde partij.

We leggen je er in dit artikel graag meer over uit, zodat je precies weet van Kyber Network is en hoe het werkt. Dit doen we natuurlijk met genoeg praktische voorbeelden, zodat het ook makkelijk te begrijpen is.

Wat is het Kyber Netwerk? (KNC)

Kyber Network is een van de vele DeFi cryptocurrencies die een alternatieve exchange willen bouwen voor traditionele exchanges waar gebruikers cryptovaluta kunnen kopen en verkopen.

Dit betekent dat Kyber Network een dienst wil aanbieden die vergelijkbaar is met Kraken. Het is verschil is dat in plaats dat het door één bedrijf wordt geëxploiteerd, de beurs uitsluitend wordt aangedreven door code: een gedistribueerd netwerk van softwaregebruikers en de Ethereum-blockchain.

Om dit te kunnen doen, bouwde het Kyber-team drie tools die zijn ontworpen om op Ethereum te draaien: een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol, een toepassingsprogramma-interface (API) voor activaconversies, en de KNC cryptocurrency (die gebruikers helpt bij het beheren van hun onderhoud en exploitatie).

Samen hebben deze tools al geholpen bij de lancering van KyberSwap. Dit is een gedecentraliseerde beursapplicatie waarmee gebruikers cryptomunten kunnen verhandelen zonder een achterstand of centrale operator (tussenepersoon).

In plaats daarvan worden omrekenkoersen voor beschikbare cryptocurrencies direct in het protocol ingebouwd, wat betekent dat gebruikers alleen een ether (ETH) vergoeding betalen om transacties uit te voeren, die vervolgens worden verrekend op Ethereum.

De cryptocurrency van het Kyber Network heet Kyber Network Crystal (KNC) en wordt gebruikt om te betalen voor belangrijke transacties buiten deze exchange, waaronder het stemmen over updates van softwareregels.

Vanaf juli 2020 heeft het Kyber Network een totaal volume van meer dan 1 miljard dollar geregistreerd uit meer dan 1 miljoen gebruikerstransacties. Gebruikers die op de hoogte willen blijven van de huidige ontwikkelingsstatus van Kyber Network kunnen de officiële blog volgen voor bijgewerkte informatie. Zie hieronder waar Kyber Network wordt uitgelegd

 

Team, Partners en Concurrenten

Kyber Network is opgericht door 3 mensen die een interessante achtergrond hebben in de wereld van cryptocurrencies. Daarbovenop hebben ze een geweldige adviseur in de persoon van de oprichter van Ethereum.

Hier zijn de kernleden van het team:

 • Loi Luu (CEO en medeoprichter). Loi is de bedenker van Oyente, het eerste open-source programma dat Ethereum smart contracts analyseert en medeoprichter van SmartPool, een gedecentraliseerd mining pool project.
 • Yaron Velner (CTO en medeoprichter). Yaron was actief in Ethereum’s bug bounty programma.
 • Victor Tran (Hoofdingenieur en medeoprichter). Victor is tevens hoofdontwikkelaar van SmartPool.
 • Vitalik Buterin (Adviseur). Waarschijnlijk ken je Vitalik Buterin, aangezien hij de oprichter is van het Ethereum-netwerk.

kyber-team

 Het team heeft samengewerkt met verschillende bedrijven. Hier zijn de meest iconische partners in de crypto asset wereld waar ze een deal mee hebben:

Tegenwoordig is de partnerschap met Kyber Network enorm gegroeid. Zie hieronder met wie Kyber Netwerk nog meer samenwerkt.
knc-samenwerkingen

Wat Kyber Network doet, is niet geheel uniek. Er zijn namelijk meerdere projecten die hetzelfde doel als Kyber Network voor ogen hebben. Als we de concurrentie van Kyber Network analyseren, zien we dat Kyber Network een paar zwaargewichten voor zich heeft:

 • Het 0x-project, dat zich ook wil opdringen op de markt van gedecentraliseerde beurzen. 0x heeft echter het gebruik van een orderboek behouden om off-chain matches mogelijk te maken, terwijl KNC alleen via blockchain technologie werkt (on-chain).
 • Wat exchanges betreft, neemt Kyber Network het op tegen ShapeShift en Changelly.

Hoe werkt het Kyber Netwerk?

Om te begrijpen hoe het Kyber-netwerk werkt, is het belangrijk de componenten van het netwerk te bekijken die samen helpen een uitwisselingsdienst te verlenen.

kyber-protocol

Deze componenten omvatten het volgende:

 • Smart contracts – voorzien in de infrastructuur voor tokenuitwisseling.
 • Reserves – Verschaffen liquiditeit aan het netwerk.
 • Takers – Voeren transacties uit en onttrekken liquiditeit aan het netwerk. (Voorbeelden: dApps, verkopers en wallets).

Kyber’s Reserve Model

Het Kyber Network is afhankelijk van reserves om liquiditeit te verschaffen. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een transactie initieert, het netwerk de beschikbare reserves doorzoekt om de beste beschikbare koers te vinden die door aanbieders wordt aangeboden.

Er zijn drie hoofdtypes van reserves die het mogelijk maken om tokens onmiddellijk om te zetten tegen de meest concurrerende prijs:

 • Price Feed Reserves (PFRs) – PFRs zijn het alternatief van het protocol voor markttarieven, waarbij gebruik wordt gemaakt van price feeds om omrekeningskoersen te berekenen en deze gegevens op te slaan in smart contracts. De reserves verwijzen dan naar het smart contract om de tokenconversiekoers te berekenen.
 • Geautomatiseerde koersreserves (Automated Price Reserves, APR’s) – APR’s dienen als liquiditeit voor het netwerk en vertrouwen op smart contracts om beschikbare tokenkoersen te bieden. Alle APR transacties worden uitgevoerd op de Kyber Network. Smart contracts worden gebruikt om tokens op te slaan en ze te verhandelen met andere gebruikers.
 • Overbruggingsreserves – Overbruggingsreserves zijn verantwoordelijk voor het verhogen van de liquiditeit door toegang te krijgen tot andere gedecentraliseerde uitwisselingen (bv. Uniswap).

In het verleden moesten Kyber Network-reserves KNC’s aanhouden om de netwerkvergoedingen te betalen. Een netwerkupgrade heeft deze functie echter opgeheven, waardoor de wrijving voor reserves is verdwenen.

Het Kyber Network int de vergoedingen op ETH, waarvan een deel naar deze reserves gaat, die incasseren op basis van de hoeveelheid geld dat zij verstrekken.

De dynamische reservepool

Het Kyber Network beheert zijn liquiditeit via wat de “dynamische reservepool” wordt genoemd. Deze pool bevat alle reserve-entiteiten die op het netwerk actief zijn. Dit is een plaats waar cryptocurrencies klaarliggen om te worden uitgewisseld of omgezet.

Het hebben van verschillende entiteiten in deze pool brengt twee voordelen met zich mee:

 • Zo wordt vermeden dat één speler zich in een monopolypositie op het netwerk plaatst.
 • Door de concurrentie tussen de verschillende entiteiten zal de aangeboden wisselkoers concurrerend blijven.

Wanneer een gebruiker die een crypto X bezit, een overdracht wil doen naar een andere gebruiker die een crypto Y wil, zal een smart contract automatisch de “reserve entiteit” kiezen die de beste wisselkoers biedt voor de gebruiker.

Het Kyber Network Crystal (KNC) token

Het KNC is een ERC20 token dat een reservebeheerder moet kopen als hij een reserve op het netwerk wil beheren. Telkens wanneer een token wordt geruild, rekent het netwerk een KNC-vergoeding aan de reserve aan.

Deze vergoedingen worden gebruikt om:

 • Ter dekking van de exploitatiekosten van het netwerk.
 • Om derden te belonen die handelsvolume naar het netwerk brengen.

Wat overblijft wordt verbrand via een symbolische verbranding (burning). Na de ICO heeft Kyber Network besloten om een totaal aantal van 226 miljoen KNC’s te creëren. Ongeveer 60% werd verdeeld onder kopers. De resterende 40% wordt over een periode van twee jaar vrijgespeeld en gaat naar het team en de adviseurs.

knc-token

Hoe gebruik je KyberSwap?

KyberSwap is de naam dat is gegeven aan het systeem dat je toelaat om tokens om te zetten. Je moet echter wel eerst toegang hebben tot je Ethereum adres, waar ook geld op moet staan. Mocht dat nog niet het geval zijn, is het belangrijk dat je hier wel voor zorgt. Anders kun je nog geen gebruik maken van KyberSwap.

Wanneer je bent ingelogd op KyberSwap, zorg je er eerst voor dat je de voorwaarden accepteert. Daarna kun je pas verder met het praktisch gebruiken van KyberSwap. Het is mogelijk om op de volgende manieren toegang te krijgen tot KyberSwap:

 • MetaMask
 • JSON-bestand
 • TREZOR
 • Blockchain
 • Private key
 • Promo code

Bovenaan kun je klikken op “TRANSFER” om naar de pagina te gaan waar je tokens kunt overdragen.

 • Wallet address: dit varieert afhankelijk van het verbindingstype. Het wordt aangegeven als een Metamask adres wanneer je verbinding maakt met Metamask.
 • Balance: de waarde van jouw portefeuille.
 • Zoekbalk. De zoekbalk gebruik je om jouw tokens te vinden.
 • Geavanceerd: om het minimum aanvaardbare tarief te kiezen om de transactie te maken. 

Je kunt aangeven hoeveel je wilt omruilen. Dat doe je door de knop naar links of rechts te bewegen, waarna het aantal zal veranderen. Of je voert zelf in hoeveel je zou willen converteren. Vervolgens klik je op de knop om de valuta’s te ruilen. Je zult hierna een korte samenvatting krijgen, zodat je alles nog eens goed kunt controleren. Mocht het allemaal kloppen, bevestig je de transactie en wordt de ruil in werking gezet. Zie hieronder een korte video Tutorial hoe je met Kyber Network werk!

Voordelen

 • Mogelijkheid om de cryptomunten naar keuze naar een persoon te sturen die de cryptomunten van zijn keuze zal ontvangen zonder eerst zijn tokens te moeten omzetten op een uitwisselingssite.
 • Er is concurrentie tussen verschillende reserves om gebruikers de voordeligste wisselkoers aan te bieden.
 • Het aantal KNC’s zal in de loop der tijd afnemen via een token burn na elke transactie. Het token zou dus in waarde moeten stijgen naarmate het project populairder wordt.
 • De oprichters zijn bekwaam in het creëren van het project. Daarbij hebben ze ook nog eens ontzettend veel ervaring op dit gebied, waardoor er veel vertrouwen in de toekomst is.
 • Er zijn veel partnerschappen gevormd met andere cryptocurrency-projecten.
 • De gebruiker die cryptomunten wil verzenden, hoeft geen KNC-tokens te bezitten.

Nadelen

 • Het aantal tokens dat gereserveerd is voor het team en de adviseurs is afwijkend. Slechts 60% van de tokens gaan naar de mensen die het project gefinancierd hebben.
 • Kyber Network heeft serieuze concurrenten, die zelf ook een ontzettend goed platform hebben gebouwd.
 • Het beheer van het netwerk zal eerst worden gecentraliseerd en beheerd door het ontwikkelingsteam.
 • Het zal niet mogelijk zijn om alle cryptocurrencies te versturen. Alleen die welke door het netwerk zijn geautoriseerd, zullen kunnen worden gebruikt. Dit kan een belemmering vormen voor de ontwikkeling van het project.
 • Het netwerk moet over goede reserves beschikken om een maximaal aantal transacties te kunnen garanderen. Als gebruikers geen transacties kunnen verrichten met de cryptocurrencies naar hun keuze op het moment dat zij die nodig hebben, zullen zij zich tot meer traditionele beurzen wenden.
 • Alleen ERC20 tokens zijn beschikbaar.

Hoe bewaar ik mijn KNC’s?

De veiligste manier om Kyber Network tokens op te slaan is om een hardware wallet te gebruiken. Dit zijn elektronische portefeuilles in de vorm van USB-sticks. De 2 bekendste zijn de Ledger Nano S en de TREZOR. Wanneer je ze op een cold wallet opslaat, is het voor hackers onmogelijk om bij jouw tokens te komen, zodra de wallet niet is aangesloten op het internet. Daarom is dit de meest veilige keuze om KNC in op te slaan.

Aangezien het Kyber Network een ERC-20 token is, is het mogelijk om KNC in bijna alle wallets op te slaan. Ook hot wallets kunnen altijd KNC opslaan. Dat is het voordeel van tokens die gebruik maken van het ERC-20 token!

Als je echter een “reservebeheerder” wilt zijn, zul je ten minste een deel van jouw KNC-tokens op het Kyber Netwerk moeten opslaan. Wanneer je dat niet doet, kun je geen aanspraak maken op deze status. Als je precies wilt weten hoe dat ziet, kun je het beste de documentatie van Kyber Network doorlezen.

Kyber Network (KNC) Opmerkingen en recensies

Kyber Network is een interessant protocol dat kan zorgen voor fluïditeit, veiligheid en liquiditeit om crypto asset uitwisselingen te maken. Het project combineert een slim ‘store of value’-systeem met een on-chain handelssysteem dat eenvoudige inter-crypto transfers mogelijk maakt.

Talrijke partnerschappen zijn gevormd met verschillende cryptocurrency-projecten die behoren tot de meest populaire op dit moment, dat is een zeker bewijs van de ernst van het Kyber Network project.

Men mag echter de zwarte punten van het project niet verwaarlozen. Kyber Network wordt geconfronteerd met serieuze concurrenten, waarvan sommige al een werkend product hebben.

Bovendien is de verdeling van de tokens rampzalig. Slechts 60% daarvan is onder beleggers verdeeld. Zelfs als de gemiddelde gebruiker het token niet nodig heeft om de door Kyber Network aangeboden dienst te gebruiken, zouden mensen die aan het netwerk willen deelnemen door beloningen te ontvangen, in de verleiding kunnen komen om elders heen te gaan.

Kyber Network (KNC) Koers en Verwachting

Hoe koop ik de tokens van Kyber Network (KNC)?

Om KNC te kopen, moet je naar een crypto exchange als Binance gaan. Het is ook mogelijk om KNC te kopen op bijvoorbeeld ByBit, maar ook op een gedecentraliseerde exchange (DEX) zoals Sushiswap of Uniswap. Sinds February 2021 kun je nu ook KNC kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel KNC je wilt kopen op Bitvavo.

 1. Zeer informatief artikel.
  Veel tekst maar het lezen is zeer de moeite waard.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!