Cryptocurrency

Wat is Origin Protocol? Uitleg OGN koers en verwachting en alles wat je moet weten over OGN

Wat is het Origin Protocol (OGN)? En wat is de bedoeling van dit project? Steeds vaker lees je meer over OGN, terwijl er bij veel mensen niet veel over bekend is. We leggen je alles over Origin Protocol uit in dit artikel. Vervolgens kun je zelf bepalen of je kansen in OGN ziet er hierin wilt investeren!

Wat is het Origin Protocol (OGN)?

Origin is een open-source platform. Met dit platform kan iedereen een gedecentraliseerde marktplaats- en e-commercetoepassing creëren. Als het gaat om gedecentraliseerde marktplaatsen, zul je waarschijnlijk wel begrijpen dat dit een platform is waar verkopers en kopers direct met elkaar kunnen handelen. Het werkt dus hetzelfde als een normale marktplaats, al is het in dit geval gedecentraliseerd.

Het bekendste platform in Nederland om tweedehands goederen op te kopen en verkopen is Marktplaats.nl. Echter is dit een gecentraliseerd platform. Dat betekent dat Marktplaats.nl als tussenpersoon fungeert. Wil jij dus iets verkopen, dan is Marktplaats.nl degene die hiervoor zorgt. Jouw advertenties worden ook opgeslagen op de server van Marktplaats.nl, en wanneer je binnen bepaalde categorieën wilt adverteren, zul je geld moeten betalen aan Marktplaats.nl.

origin-producten

Dit is het probleem dat Origin Protocol wil oplossen

Origin Protocol wil de markt in staat stellen tot echte peer-to-peer handel. Dat betekent dat je dus direct aan het handelen bent met de verkoper, en hier geen platform als tussenpersoon tussen zit.

Wanneer je bijvoorbeeld een hotel boekt via Booking.com, zul je een extra 15-30% fee moeten betalen aan Booking.com. Zij fungeren namelijk als tussenpersoon, en daar willen ze graag geld aan verdienen. Dat is op zich niet erg, alleen wordt het boeken van een hotelkamer hierdoor wel stukken duurder, en houdt het hotel minder geld over.

Alles zal gemakkelijker en goedkoper worden als je rechtstreeks met het hotel kunt onderhandelen zonder tussenkomst van een derde partij. Het autoriseren van transacties en het kopen/verkopen van goederen en diensten is eenvoudiger en sneller wanneer dit op een decentraal platform gebeurd.

Bovendien wil het project de gemeenschap helpen eigenaar te worden van de netwerkgegevens in plaats van dat het eigendom van derden is. Dit zal een einde maken aan niet-transparant gedrag van een derde partij, zoals het voorkomen van negatief nieuws van dienstverleners.

Oorspronkelijke Protocol Waarden naar

 • Lagere kosten: besparingen voor kopers en verkopers door de afwezigheid van een derde partij.
 • Betere deal: U kunt tokens bezitten door projectontwikkeling te promoten, nieuwe gebruikers te introduceren, transacties te bevorderen en applicaties te creëren.
 • Wijd en zijd geaccepteerd: U kunt gemakkelijker handelen, kopen en verkopen, zelfs als u geen bankrekening heeft.
 • Censuur opheffen: P2P-marktplaats is moeilijk te verbieden of tot sluiten te dwingen.
 • Belangrijkste kenmerken en hoogtepunten
 • De gebruikerservaring verbeteren
 • Origin is een project dat metatransacties uitvoert op Ethereum. Daarom besparen gebruikers op Ethereum-gaskosten bij transacties.
 • Gebruikers en ontwikkelaars aantrekken

Het Marktplaats platform heeft nu meer dan:

 • 30.000 geregistreerde Ethereum portemonnees
 • 2.000 transacties van goederen en diensten
 • Meer dan 170 ontwikkelaars hebben bijgedragen aan het project op GitHub.
 • Meer dan 50 vrijwillige vertalers maken Origin dApp beschikbaar in 20 talen

origin-marketplace

Ontwikkelaars platform

Het project voorziet in open source protocollen, ontwikkelingsbibliotheken en eindgebruikerstoepassingen… om de gebruikerservaring te verbeteren.

Het team van OGN

Het project wordt geleid door ervaren mensen van onder andere PayPal, YouTube en Google. Daarnaast wordt het project ook gesteund door vooraanstaande investeerders zoals Pantera Capital, Foundation Capital en Steve Chen, waar we je later meer over vertellen.

Origin-Protocol-Core-Team

Het team van Origin Protocol bestaat uit de volgende mensen:

 • Josh Fraser (medeoprichter). Josh is ook medeoprichter van onder andere PriceSlash, Din, Torbit en EventVue.
 • Matthew Liu (medeoprichter). Matthew is ook medeoprichter van PriceSlash en Unicycle Labs. Hij bekleedde voorheen de functie van product management bij Google en Youtube.
 • Yu Pan (hoofd R&D). Yu is ook een medeoprichter van PayPal en Kiwi Crate, en een van de voormalig ingenieurs bij Google en Affirm.
 • Franck Chastagnol (Senior Ingenieur). Franck is voormalig leider bij Dropbox, hoofdingenieur bij Endorse.com en technisch directeur bij Youtube en PayPal.
 • Micah Alcorn (Productie Manager). Micah is ook technisch medeoprichter van WellAttends.
 • Nick Poulden (Senior Ingenieur). Nick is ook voormalig UI architect bij Palo Alto Networks en senior software engineer bij C3 Energy Network.
 • Tom Linton (Senior Ingenieur). Tom is ook een van de founders van Dockyard en Serfdox.
 • Domen Grabec (ingenieur). Domen is ook voormalig CTO bij Chess Raiders.
 • Mike Shultz (ingenieur). Mike is ook voormalig medewerker van Ethereum en IPFS-ingenieur bij Lunyr.
 • Aure Gimon (productontwerper). Voorheen was Aura freelance ontwerper voor enkele Fortune 500 bedrijven (500 grootste Amerikaanse bedrijven) en startups.
 • Shahul Hameed (software ingenieur). Shahul is een voormalig ingenieur bij Zoho.
 • Coleman Maher (Bedrijfsontwikkelaar). Coleman is oprichter van de ERC-725 Alliantie. Ook is hij een adviseur van HireGo en wiji.
 • Kay Yoo (Financiën & Operaties). Kay is voormalig senior accountant en senior-adviseur bij KPMG.
 • Mila Choi (Regionaal Directeur Korea). Mila is voormalig directeur van het Nabi Arts Center.
 • Anna Wang (regiodirecteur China). Anna is voormalig directeur van wereldwijde digitale marketing bij Exness, Forex en Crypto Broker.

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen hoe divers het team van Origin Protocol is. Het team heeft allemaal een sterke achtergrond, en zijn actief geweest op hoge functies bij prominente bedrijven. En dat is een erg belangrijk gegeven voor wanneer je wilt investeren in een cryptomunt. Het team van een crypto- en blockchainproject is namelijk veel bepalend voor de kans van slagen.

De partners van Origin Protocol

Origin Protocol heeft ook verschillende partners. Dit zijn bedrijven die op de een of andere manier samenwerken met Origin Protocol. Het kan zijn dat ze Origin Protocol gebruiken om hun eigen diensten aan te kunnen bieden, of dat Origin Protocol juist gebruikt maakt van de diensten van deze bedrijven om te kunnen blijven draaien.

Origin-Protocol-Partners

Naast de partners die je hierboven ziet heeft Origin Protocol nog meer partners zoals:

 • Trips Community: een Italiaans familiebedrijf, opgericht in 2011. Trips bouwt zijn marktplaatsapplicatie op het Origin-platform.
 • ZoidPay: Crypto-betalingsplatform dat is gebaseerd op het Origin-platform.
 • Hubris One: een e-wallet die zijn e-commerce shop heeft gebouwd met de Origin creation tool van de marktplaats.
 • TrustToken: stablecoin. TrueUSD en andere stablecoins van TrustToken worden ondersteund door het Origin platform en de marktplaats.
 • MakerDAO: het platform leent bij de uitgever van stablecoin DAI. DAI wordt ondersteund door het Origin-platform en de marktplaats.
 • Circle: USDC stablecoin. USDC wordt ondersteund door het platform en de Origin-marktplaats.
 • imToken: Ethereum wallet aanbieder. OGN-tokens worden ondersteund door imToken.
 • SLife: een marktplaatsbedrijf uit China. Slife heeft een China Singles Day-campagne gelanceerd op de dApp van de Origin markplaats.
 • GitCoin: Een platform voor gemeenschapsontwikkeling en fondsenwerving. GitCoin exploiteert haar e-commerce shop op het Origin-platform.
 • CryptoMerch: een winkel die elektronica en producten verkoopt, gebouwd met het Origin programma om marktplaatsen te creëren.
 • PeerArt: een gedecentraliseerde artiesten-centrische marktplaats gebouwd met behulp van de Origin marktplaats creatie tool.
 • Bitberry: een multifunctionele cryptowallet-dienst, gevestigd in Zuid-Korea en beheerd door RootOne. Het OGN-token wordt ondersteund door Bitberry.
 • Paktor: een dating app gericht op de Aziatische markt. Paktor organiseerde een crypto-thema dating evenement met Origin in Singapore.

Origin Protocol heeft dus ontzettend veel talrijke partners. En die partners maken het platform van Origin alleen maar sterker. Het zegt namelijk iets over hoeveel andere bedrijven het Origin Protocol nodig hebben. Veel beleggers baseren mede hierop de waarde van OGN.

Wanneer Origin Protocol zijn diensten niet meer kan aanbieden, zouden deze bedrijven allemaal met een probleem komen te zitten. OGN heeft op dit moment dus een erg sterke positie in de markt, en de kans dat ze deze positie kwijtraken is erg klein.

Wat is het OGN-token?

OGN is het eigen token van het Origin Protocol. Het OGN-token wordt uitgegeven als een ERC-20 token. Dat is het meest gebruikte token, dat nodig is om te kunnen fungeren op de Ethereum blockchain. Je ziet dat de meeste tokens gebaseerd zijn op het ERC-20 token. En dat is positief, want dat betekent dat je het token in bijna alle wallets op kunt slaan.

Het gebruik van OGN

Beloning

Gebruikers van Origin Protocol worden met OGN beloond wanneer zij aankopen doen, hun identiteit verifiëren, Origin promoten op sociale netwerken en nieuwe gebruikers doorverwijzen. Op deze manier probeert Origin Protocol hun gebruikers dus het platform te laten promoten. Dat scheelt veel kosten die anders aan een marketingteam uitgegeven zouden moeten worden (wat overigens nog steeds gebeurt).

Commissie/Reclame

Verkopers betalen commissies met OGN-tokens aan app-ontwikkelaars om hun producten te promoten. De ontwikkelaars kunnen het zichtbaarder maken op e-commerce en marktplaats toepassingen van Origin Protocol.

 

Betaling

Kopers kunnen OGN gebruiken om verkopers te betalen wanneer zij goederen kopen of diensten gebruiken. OGN is dus ook het betaalmiddel dat op het platform wordt gebruikt. Het zorgt ervoor dat OGN in waarde kan stijgen, omdat het een gebruikersfunctie heeft. Dat zorgt ervoor dat het token meer waarde heeft dan wanneer het geen praktische functie heeft.

origin-betaal

Taggen

Het team van Origin Protocol is op dit moment druk aan het onderzoeken of er nieuwe modellen zouden kunnen ontwikkeld. En dat doen ze natuurlijk niet zonder reden. Het doel is om extra voordelen te creëren voor OGN-tokenhouders die energie en steun leveren aan verschillende delen van het netwerk.

Netwerkbeheerders

OGN-tokens zullen in de toekomst ook administratieve functies hebben. Hier is op dit moment helaas nog niet veel over duidelijk. We zullen dus af moeten wachten voordat we weten welke functies de OGN-tokens nog meer hebben. Echter verwachten we dat dat niet heel lang meer duurt, gezien het team van Origin Protocol druk aan het werk is met het realiseren van toekomstplannen.

Het gebruik van het fonds

Momenteel heeft het project ongeveer 21,70% van het fonds gebruikt. De uitgaven zijn volgens de volgende indeling gedaan:

 • 0,5% voor samenwerking
 • 2,00% voor marketing
 • 35,00% voor het ontwikkelingsteam
 • 35,00% voor projectontwikkeling
 • 15,00% voor juridische en professionele diensten
 • 4,00% voor kantoorhuur
 • 8,50% voor andere artikelen

Het project gebruikt een Gnosis multi-signature wallet om het geld van het fonds in de vorm van cryptocurrencies in op te slaan. De Fiat-reserves staan op bankrekeningen in USD.

Hoe kun je gratis OGN verdienen?

Aangezien het project zich nog in de beginfase van de ontwikkelingsroutekaart bevindt, is er voor de tokenhouder niet veel keuze om manieren te vinden om van de OGN te profiteren naast handelaar of OGN-tokenhouder te worden.

Echter krijgt het project met een duidelijk ontwikkelingsdraaiboek de aandacht van ‘s werelds grootste beurs – Binance. We geloven dan ook dat het niet lang zal duren voordat het project en revolutionaire ontwikkeling door zal gaan.

Producten van Origin Protocol

Origin platform

Via het platform kunnen kopers en verkopers via verschillende apps met elkaar in contact komen en rechtstreeks handelen zonder tussenpersonen. Verkopers plaatsen aanbiedingen en betalen commissies met OGN voor de originele dApp of een dApp van andere partijen.

Alle gegevens worden opgeslagen en gedeeld op de Ethereum-blockchain met het IPFS-netwerk. Hierdoor kunnen veel verschillende dApps de lijst van verkopers en advertenties weergeven.

Apps en affiliates (bijv. influencers, bloggers, toekomstige uitgevers) kunnen OGN verdienen door commissies van verkopers te innen. Het platform maakt ook gebruik van een verscheidenheid aan middleware en infrastructuurdiensten, waaronder Origin Node, de metatransactieconvertor en de arbitragedienst.

Eindgebruikers zullen OGN’s ontvangen bij het promoten en bevorderen van transacties op het Origin-netwerk.

Overige producten van Origin

Het Origin platform is niet het enige product dat van Origin Protocol is. Ze hebben namelijk verschillende producten beschikbaar waar consumenten en bedrijven gebruik van kunnen maken. Hier volgen enkele van de belangrijkste producten die het project heeft opgeleverd:

 • Origin Marketplace applicatie (mobiele- en webapplicaties)
 • Origin gedecentraliseerd e-commerce platform
 • Origin P2P Marktplaats Bouwer
 • Marktplaats van Origin, inclusief cadeaubonnen, videostreaming en handel in cryptocurrency
 • Origin nodes
 • Origin smart contract, inclusief: markt contract, ERC-20 token contract, identiteit contract, en meer.

Origin Protocol (OGN) Koers en Verwachting

Hoe koop ik OGN?

De snelste manier om OGN te kopen is door het direct via een crypto exchange als Binance te kopen. Bovendien kun je deel uitmaken van het ecosysteem van Origin Protocol (productontwikkelaars, kopers, exploitanten, nieuwe gebruikers introduceren) zodat je vervolgens beloond wordt met OGN. Op die manier verdien je OGN zonder ervoor te hoeven betalen.

Daarnaast kun je deelnemen aan Airdrops, AMA en staking evenementen zodat je de kans hebt om beloningen te ontvangen en betaald te worden met OGN-tokens. Sinds February 2021 kun je nu ook OGN kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel OGN je op Bitvavo wilt kopen!

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!