Home » Blog » Wat is Sushiswap? Uitleg SUSHI en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over SUSHI

Wat is Sushiswap? Uitleg SUSHI en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over SUSHI

sushiswap

In de gedecentraliseerde financiële markt vergroot Sushiswap zijn basis elke dag en wordt het erg populair onder liquiditeitsverschaffers en cryptohandelaars. Sushiswap is een geïmproviseerde en geëvolueerde versie van Uniswap waar je jouw crypto munten kunt verhandelen en er winst mee kunt maken. Laten we eens wat dieper graven en zien waar deze populaire DeFi-exchange allemaal om draait.

Wat is Sushiswap?

Sushiswap is een crypto exchange waar je verschillende crypto tokens/munten kunt verhandelen. Het is een AMM, of ook wel een geautomatiseerde gedecentraliseerde market-making beurs genoemd. Het draait momenteel op de Ethereum blockchain, en is ook een project van een documentatiesite die wordt beheerd door de stemmen van de gehele community. Het officiële kernteam van het bedrijf beheert of runt deze site dus niet.

Dit is dus een soort uitgebreide versie van Uniswap, die in dit jaar 2020 werd gelanceerd, en is een soort evolutie van het Uniswap-protocol. Op het hoofdontwerp van Uniswap, hebben de makers van Sushiswap gemeenschapsfuncties toegevoegd om extra voordelen te bieden aan handelaars en investeerders. Zie hieronder een korte video wat Sushiswap nou eigenlijk inhoudt.

Kenmerken van Sushiswap en hoe werkt het?

uniswap-work

Er zijn ontzettend veel verschillende crypto exchanges. Logisch dat je jezelf daarom afvraagt wat er nou anders of speciaal is aan Sushiswap. Het is echter niet moeilijk te begrijpen dat Sushsiwap anders is dan andere exchanges, wanneer je de belangrijkste kenmerken van deze DEX weet. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van Sushiswap:

Liquidity Providers

Liquidity providers die liquiditeit bijdragen aan de pool verdienen beloningen, niet alleen in de vorm van handelscommissies maar ook in de vorm van Sushi-tokens. Bovendien kun je protocolprovisies verdienen op deze tokens, waardoor je geld kunt verdienen zonder zelfs maar extra liquiditeit te verschaffen aan de Sushi Pool.

Token distributie

Geldschieters met Uniswap LP tokens kunnen hetzelfde inzetten en ook Sushi-tokens verdienen. Op dit punt kunnen ze ook beloningen krijgen en munten verdienen. Voor elk blok zullen honderd Sushi munten worden aangemaakt. Deze lopers zullen worden verdeeld onder de spelers in de pool.

Beloning voor de distributie

Terwijl in Uniswap 0,3% van de transactiekosten worden betaald aan de cash providers, gaat hier 0,25% direct naar hen en de resterende 0,05% wordt omgezet in Sushi en verdeeld onder de tokenhouders.

Veiligheidscontrole

De veiligheid van de Sushiswap exchange is vrij goed. Het is veilig voor gebruikers. Ook verzoeken zij sommige bedrijven hun beveiliging door te lichten om betere veiligheidsmaatregelen voor de gebruikers te treffen.

Smart contracts

De smart contracts die zijn geschreven door Sushiswap hebben een redelijk goede dekking door de vele testen. Ze blijven hun smarts contracts namelijk continu testen om na te gaan of er problemen zijn waarna ze deze zo snel mogelijk oplossen.

Migratie van de liquiditeit

Sushiswap heeft een extra functie voor het migreren van tokens, welke worden gestaked voor liquiditeit in dit platform. Deze tokens worden vervolgens verplaatst naar Sushiswap smart contracts. Het doel van deze migratie is om een nieuwe pool van liquiditeit te creëren voor de token-houders. Zowel gokkers als tokenhouders profiteren, aangezien gokkers beloningen zullen blijven ontvangen in de vorm van sushi tokens.

Sushiswap vergoedingen en limieten

De door Sushiswap aangerekende provisie voor het verstrekken van de handels- en conversiefaciliteit bedraagt 0,3% van de totale transactiewaarde.

Valuta’s ondersteund door Sushiswap

Er zijn meer dan 100 tokens en cryptomunten die verhandeld kunnen worden op Sushiswap. Je kunt hierbij denken aan de bekende soorten als Ethereum, Bitcoin, Tether USD, DAI, Polkadot en NEO. Maar ook veel kleine en onbekende munten zijn te koop op het platform van Sushiswap. Omdat het een decentrale exchange is, is het voor nieuwe cryptomunten namelijk veel makkelijker om op dit platform verkocht te worden. Denk bijvoorbeeld aan een munt als Radix DLT.

Voordelen van SushiSwap

Meer prikkels voor liquiditeitsverschaffers

Op Uniswap verdienen liquiditeitsverschaffers handelsvergoedingen die op het netwerk worden gegenereerd. Kleinere liquiditeitsverschaffers dreigen in de schaduw te komen staan van enorme cryptocurrency exchanges, mining pools en andere rijke verschaffers.

Maar de fall-out wil het verbeteren door meer stimulansen te bieden. Hier worden liquiditeitsverschaffers beloond in de vorm van Sushi-tokens. De aanbieders krijgen een deel van de door het systeem gegenereerde transactiekosten, zelfs wanneer zij geen liquiditeit meer verschaffen.

Een uitgebreid beloningssysteem

De oorspronkelijke keten en de “fork” verdelen hetzelfde percentage van de handelskosten, maar verschillen in hun verdelingsmechanismen. Op Uniswap wordt 0,3% gelijkelijk verdeeld over de liquiditeitsverschaffers in een pool.

SushiSwap daarentegen verdeelt 0,25% van de handelskosten van een pool evenredig onder de liquiditeitsverschaffers. De extra 0,05% wordt veranderd in Sushi en verdeeld onder de token houders.

Ondersteuning bij veiligheidsaudits

Hoewel het project nieuw is, lijkt het al een heleboel opmerkelijke dingen te hebben ontdekt. Zo wordt aanbevolen om 10% van elke tokenuitdeling in te houden ter ondersteuning van beveiligingsaudits en voortdurende ontwikkeling.

Is er een verband tussen SUSHI en YAM?

YAM Finance was een van de nieuwe DeFi-protocollen die iedereen enthousiast maakten. De razernij rond de nieuwe manier om interesse te wekken zorgde ervoor dat het gedecentraliseerde protocol in twee dagen tijd 600 miljoen dollar aan activa aantrok. Het project werd vervolgens stopgezet nadat een regel code in het contract een gapend gat aan het licht bracht.

Interessant is dat de code van SUSHI, net als die van YAM, niet wordt gecontroleerd. Beveiligingsexperts menen dat DeFi protocollen controles vermijden om de indruk te wekken dat het project in trek is. Hoewel dit een gelijkenis vertoont met SUSHI, zijn deskundigen van mening dat niet alle niet-gecontroleerde DeFi-netwerken moeten worden vermeden.

De Sushiswap leider beschrijft dat alles goed gaat en het steeds meer richting perfectie gaat. Zo zei het team achter het project dat de audit van het smart contract zal worden voltooid voordat het op volle schaal wordt ingezet, ‘om ervoor te zorgen dat er geen bugs in onze code zitten,’ via een post op Medium.

Enkele beveiligingsmaatregelen die zijn genomen om kwaadwillige aanvallen te voorkomen, is de admin-functie Timelock.

Dit is een innovatieve manier om elke door een admin geïnitieerde activiteit te vergrendelen tot een time-out van 48 uur voor uitvoering. Als de beheerder dus besluit een kwaadaardige code in het SUSHI-systeem te introduceren, is er voldoende tijd voor gokkers om hun tokens ‘ongedaan te maken’ of te verwijderen.

Hoe kan ik beginnen op de Sushiswap exchange?

Wil je beginnen met crypto trading op de exchange van Sushiswap? Je zult dan eerst een account moeten aanmaken. Dat doe je door onderstaande stappen te volgen.

 1. Je moet jezelf eerst registreren door naar de Sushiswap website te gaan.
 2. Hier moet je moet jouw gegevens invullen zoals je naam, mobiel telefoonnummer, e-mailadres en andere gegevens.
 3. Je kunt ook een verwijzingscode invoeren als je er een hebt wanneer je jouw account aanmaakt.
 4. Zodra je het formulier indient, sturen ze je een e-mail om de activering van het account op Sushiswap te bevestigen.
 5. Je moet op de link in de bevestigingsmail klikken om zo verder te gaan.
 6. Vervolgens zal jouw account worden geactiveerd, waarna je het wachtwoord dat je hebt gekregen kunt gebruiken om in te loggen. Wanneer je eenmaal bent ingelogd, kun je cryptomunten en tokens kopen!

Hoe koppel je een wallet?

Zodra je een account hebt op Sushiswap, kun je jouw wallet koppelen. Voor Sushiswap, moet je Metamask of Wallet Connect gebruiken als je wallet. Metamask is de meest gebruikte hot wallet op het Sushiswap platform. Volg onderstaande stappen om deze te koppelen aan je account. Hiervoor moet je wel een account hebben bij Metamask (of een ander wallet-platform dat wordt ondersteunt door Sushiswap).

 1. Klik rechtsboven op de Sushiswap website op het tabblad “Wallet ontgrendelen”.
 2. Een pagina met zowel Metamask als Wallet Connect wordt geopend. Je moet kiezen welke wallet je wilt aansluiten.
 3. Eenmaal verbonden, kun je de tokens en cryptoasset zien die je in je wallet hebt. Je kunt ze in het spel brengen en verhandelen op het Sushiswap platform.

Hoe verhandel je cryptomunten op het Sushiswap platform?

Wanneer je eenmaal je wallet hebt verbonden aan het platform, kun je starten met het handelen in cryptomunten en tokens. Dat doe je als volgt:

 1. Klik op de valuta die je wilt verhandelen. Laten we zeggen dat je Ethereum in je wallet hebt en je dit wilt ruilen met Sushi-tokens.
 2. Je zult dan Ethereum moeten selecteren in je wallet, en in de exchange optie moet je Sushi tokens selecteren.
 3. Zodra je op de ruilknop klikt, zullen de Sushi tokens tegen jouw Ethereum in je wallet zitten.
 4. Er zijn twee dingen waar je op moet letten. Het eerste is de ruilwaarde: dat is het aantal Sushi tokens dat je kunt krijgen voor het aantal Ethereum dat je in het spel brengt. Het tweede ding is de vergoeding die je moet betalen voor deze uitwisseling/transactie.

Zie hieronder een video van een trader die actief is op het platform van Sushiswap

Sushiswap vs. Uniswap

Uniswap en SushiSwap zijn twee van de toonaangevende gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) geworden die de huidige stijging in de DeFi markt leiden.

Ondanks een controversiële start voor SushiSwap, heeft het de afgelopen maanden Uniswap ingehaald in termen van platform-activiteit en de prijs van het Sushi governance token. Een recent rapport van Delphi Digital nam de twee projecten onder de loep en gaf een overzicht van de fundamentele verschillen in hun ontwikkeling sinds Sushiswap’s ‘vampire attack’ op Uniswap.

SushiSwap was oorspronkelijk een fork van Uniswap V2 met de toevoeging van het Sushi token dat werd uitgegeven aan de deelnemers van de gemeenschap. Op dat moment had Uniswap het UNI-token nog niet vrijgegeven, dat later zou worden gelanceerd aan gebruikers die interactie hadden gehad met het protocol door te handelen of liquiditeit te verschaffen.

Hoewel de release van UNI waarschijnlijk op een bepaald moment gepland was, zagen velen de verrassingsdaling als een poging om een potentiële vampieraanval te stoppen die de liquiditeit van Uniswap zou laten wegvloeien naar SushiSwap.

Na een hobbelige start waarbij SushiSwap mede-bedenker Chef Nomi al zijn Sushi tokens op de markt dumpte voor $14 miljoen in Ether (ETH), alleen om deze fondsen terug te geven aan de schatkist, nam SushiSwap’s mede-oprichter “0xMaki” het over als leider van het project en hielp het om de koers te corrigeren en een levensvatbare concurrent te worden onder de DeFi platforms.

Als het gaat om het vergelijken van de distributie van originele tokens, werd 65% van UNI’s originele voorraad gedistribueerd aan de gemeenschap via cash extractie en governance-gecontroleerde cash, vergeleken met 80% van alle Sushi tokens.

In dit verband is het Sushiswap-platform naar voren gekomen als een meer door de gemeenschap gecontroleerd project dat zichzelf financiert door 9% van alle door het systeem uitgegeven Sushi aan de schatkist toe te wijzen. Uniswap heeft daarentegen enige steun van risicokapitaal ontvangen, met een totaal van 12 miljoen dollar opgehaald uit verschillende bronnen om de toekomstige ontwikkeling te helpen financieren.

SushiSwap is meer gedecentraliseerd dan Uniswap

De verschillen in het ontwikkelingstraject begonnen kort na de splitsing en leidden tot twee afzonderlijke platforms die een verschillende ervaring bieden. De opwinding over de release van Uniswap V3 blijft toenemen, hoewel slechts een handjevol insiders precies weet wat de nieuwe versie zal inhouden.

Hoewel gebruikers en token-houders vertrouwen hebben in de kernontwikkelaars die tot nu toe een ongelooflijke interface hebben gecreëerd, geven velen in de crypto-valutaruimte de voorkeur aan een project met meer transparantie en betrokkenheid van de gemeenschap.

Sushiswap respecteert de gemeenschapsethos van cryptocurrency meer op deze manier, met een kernteam van ontwikkelaars dat transparanter is over wat er komt en waar het project in de toekomst naartoe gaat.

Sushiswap heeft ook een effectief bestuurssysteem ingevoerd dat leden van de gemeenschap inspraak geeft in belangrijke beslissingen. Het bestuurssysteem van Uniswap is minder bevorderlijk voor de betrokkenheid van de gemeenschap, wat het resultaat kan zijn van de overhaaste terugtrekking uit de UNI-token en de wens om een solide basis te leggen alvorens het bestuur van de gemeenschap te integreren.

Sushiswap (SUSHI) Koers en verwachting

Sushiswap(SUSHI) kopen?

Wil je SUSHI kopen? Dat kan op meerdere platformen. Denk aan Binance en Bittrex, maar ook op DEX’en als Uniswap en Sushiswap. Je kunt dus gemakkelijk toegang krijgen tot de tokens van SUSHI. Sinds February 2021 kun je nu ook SUSHI kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel SUSHI je wilt kopen op Bitvavo.

Conclusie

Als de DeFi hype door de crypto wereld gaat, zullen veel projecten opkomen en anderen zullen falen. Helaas, als er iets fout gaat, zal de deelnemende DeFi gemeenschap de dupe zijn.

Hoewel cryptocurrencies pleiten voor anonimiteit, verdient een project dat wordt geleid door een anoniem team of persoon niet volledig het vertrouwen van zijn gemeenschap. Maar voor Sushiswap zal de uitkomst van een onafhankelijke audit de huidige energie eromheen doen maken of breken.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven