Home » Blog » Wat is Syscoin? Uitleg SYS koers en verwachting en alles wat je moet weten over SYS

Wat is Syscoin? Uitleg SYS koers en verwachting en alles wat je moet weten over SYS

syscoin

Nu cryptocurrencies steeds meer algemeen geaccepteerd worden, zou hun interactie met e-commerce platforms eigenlijk ook steeds belangrijker moeten worden. Er gaan geruchten dat grote webshops als Amazon en eBay de mogelijkheid onderzoeken om Bitcoin-betalingen op hun websites toe te staan. Echter wil Syscoin derden helemaal omzeilen en wil een gedecentraliseerde marktplaats creëren, om zo van de voordelen die blockchain biedt te kunnen genieten.

Wat is Syscoin (SYS)?

Syscoin zet zichzelf neer als een wereldwijd netwerk, een gedistribueerd grootboek, een gedecentraliseerde database, en een blockchain. Daarnaast is het ook een cryptocurrency, welke de SYS-coin genoemd wordt. Wat je met deze munt kunt doen, leggen we verder in dit artikel uit.

Syscoin biedt een gedecentraliseerde marktplaats. Het werkt in feite hetzelfde als bijvoorbeeld Marktplaats.nl, Amazon en eBay. Echter is het grote verschil dat de data van deze marktplaats niet op een centraal systeem wordt opgeslagen. Het wordt namelijk opgeslagen op de blockchain; een decentraal netwerk dat bestaat uit verschillende nodes. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld niet 1 bedrijf dat over alle data bezit. De gebruikers zijn in staat om over hun eigen gegevens te beschikken. 

Een van de hoofddoelen van het team achter het project is om tussenpersonen te omzeilen en de controle terug te leggen in de handen van detailhandelaNu cryptocurrencies steeds meer algemeen geaccepteerd worden, zou hun interactie met e-commerce platforms eigenlijk ook steeds belangrijker moeten worden. Er gaan geruchten dat grote webshopsars en consumenten, en tegelijkertijd de aanzienlijke kosten te elimineren die momenteel door toonaangevende e-commerce platforms worden aangerekend.

Het team en de partners van Syscoin

Het project wordt geleid door Sebastian Schepis, die zowel de oprichter als de hoofdontwikkelaar is. Het project wordt gesteund door de Blockchain Foundry. Dit is een technologie ontwikkelingsbedrijf en ontwikkelt commerciële blockchain. Deze fungeert binnen dit project als een blockchain welke puur is gericht op het bieden van oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven.

Hoewel het managementteam van Blockchain Foundry pas in 2016 werd opgericht, speelde het in 2014 een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het Syscoin-protocol.

Syscoin-team

Hoe werkt Syscoin?

Syscoin is opgebouwd rond een blockchain die draait op het SHA-256 Proof of Work-model (het algoritme van Bitcoin) waarmee tokens kunnen worden gemined met de energie die al wordt besteed aan het minen van Bitcoin.

Daarbij voegt de compatibiliteit met het Lightning Network voor nog snellere transacties. Hetzelfde geld voor SegWit. Door deze combinatie krijg je een cocktail van snelheid en vloeibaarheid. Bovendien maakt het Syscoin-platform gebruik van een netwerk van Masternodes als schaalbare servicelaag en biedt het de eigenaren van deze Masternodes diverse voordelen.

Syscoin is echter wel een vrij oud project. We zeiden je al dat Syscoin is ontstaan in 2014. Het is niet zo dat alles wat oud is, ook meteen kostbaar is. Helemaal wanneer we het hebben over technologie. Daarom zijn er ook mensen met kritiek op het project. Zo zou het namelijk dezelfde nadelen als Bitcoin hebben.

Bitcoin heeft bijvoorbeeld veel last van de schaalbaarheid. Het platform kan door zijn techniek namelijk niet verder opschalen. Daarom is het de vraag of Syscoin in de toekomst zichzelf wel kan opschalen. Wanneer het dat niet kan, zullen ook de gebruikers wegblijven.

Masternodes op het Syscoin netwerk

Wanneer we naar de Masternodes kijken, krijgen we een beter beeld over de grondbeginselen van dit project. Het zorgt ervoor dat het we meer in het netwerk geloven, omdat het veel garanties geeft voor de gebruikers. Syscoin biedt de decentralisatie door middel van een Masternode-architectuur. Het is iets dat we bij meerdere blockchains tegenkomen.

Dit is ook een goede gelegenheid om op te merken dat een derde van de SYS-tokens opgesloten zit in bijna 2000 Masternodes. Dit is een belangrijke verhouding die laat zien hoeveel vertrouwen de gemeenschap en de deelnemers van Syscoin hebben in de kracht en het potentieel van het project (er is dan ook niets ergers dan een Masternode-gebaseerd initiatief dat geen steun genereert, in gedachten houdend dat de robuustheid en veerkracht van dit type netwerk grotendeels afhangt van de hoeveelheid beschikbare, operationele en actieve nodes).

Wat maakt Syscoin speciaal?

Syscoin werd in 2014 gelanceerd als een hard fork van het Bitcoin. Omdat het dus in feite het protocol en algoritme van Bitcoin heeft overgenomen, is het ook mogelijk om op dezelfde manier te minen, zoals dat bij Bitcoin ook gebeurd. Hierdoor kunnen miners tegelijkertijd cryptocurrencies minen die op hetzelfde algoritme zijn gebaseerd, en Syscoin is in staat om de kracht van samengevoegde munten te benutten. Op dit moment heeft Syscoin dus al een veilig en stabiel netwerk dat dient als een solide basis voor het gehele platform. Dat is ook de reden dat veel gebruikers en handelaren kiezen voor Syscoin; ze vertrouwen in dit project.

Het Syscoin platform biedt niet alleen een volledig gedecentraliseerde marktplaats, maar bevat ook een aantal belangrijke functies die zijn ontworpen om de algehele e-commerce ervaring te verbeteren. Gebruikers hebben bijvoorbeeld toegang tot een onbeperkte voorraad, terwijl detailhandelaren goederen van andere gebruikers kunnen doorverkopen en ook kunnen toestaan dat hun producten worden doorverkocht tegen een commissie.

De prijzen op de marktplaats kunnen worden gekoppeld aan fiatvaluta’s zoals USD, EUR en GBP, of aan de prijs van BTC. De marktplaats bevat ook een escrow-functie die tokens in escrow houdt totdat aan de voorwaarden van de verkoop is voldaan.

Syscoin-1.1

Wat is een escrow?

Een escrow is een financiële regeling waarbij een derde partij de betaling van de nodige middelen van een bepaalde transactie bewaart en controleert. Het helpt transacties veiliger te maken door de betaling vast te houden op een veilige geblokkeerde rekening die pas wordt vrijgegeven als aan alle voorwaarden van een overeenkomst is voldaan.

Dankzij escrow-software kunnen betalingen worden verricht bij de aankoop van producten op bepaalde marktplaatsen met een escrow-rekening ertussen. Dit garandeert dat het artikel of de dienst correct wordt geleverd en dat het zal worden gefactureerd wanneer de koper ermee instemt

Bovendien biedt Syscoin bijna gratis financiële transacties. Om van deze lage kosten gebruik te kunnen maken, moeten gebruikers betalingen doen met SYS-tokens. Het platform maakt ook betalingen in Bitcoin en Zcash mogelijk. Echter kun je in dat geval geen gebruik maken van de lage transactiekosten. Je bent dan afhankelijk van de transactiekosten die je betaald voor desbetreffende cryptomunt. De kosten van Bitcoin zijn de laatste tijd vrij hoog, waardoor het erg nadelig kan uitpakken wanneer je ervoor kiest om te betalen met andere munten.

Wat zijn de verwachtingen voor dit project?

Syscoin is een gevestigd project dat al sinds 2014 bestaat en nog genoeg ruimte heeft om zijn gebruikersbasis te laten groeien. Het project staat lijnrecht tegenover gecentraliseerde markten en stelt gebruikers in staat om alles direct op de Syscoin blockchain te verkopen.

Het team heeft een volledig functioneel product ontwikkeld en gewerkt aan de integratie van een aantal functies die het platform tot een echt alternatief maken voor sites als Amazon en Ebay.

De blockchain van Syscoin kan 750 transacties per seconde (TPS) garanderen en zal naar verwachting tot 300.000 TPS gaan met een geplande masternode release. Het SYS-token is momenteel een van de meest betaalbare cryptocurrencies op de markt.

Van cruciaal belang is dat het platform ook gebruik maakt van gedistribueerd certificatenbeheer en cryptografische technieken waarmee gebruikers een reeks digitale certificaten kunnen uitgeven, autoriseren en uitwisselen.

Deze certificaten kunnen worden geauthentiseerd met behulp van een cryptografisch Proof of Work (PoW) consensus algoritme op het platform, waarmee de deur wordt opengezet voor de wijdverspreide creatie en uitwisseling van digitale activa zoals certificaten, eigendomsdocumenten, ontvangstbewijzen, tickets voor evenementen, softwarelicenties en garanties.

Ondanks al deze kenmerken moet het project nog een aantal hindernissen overwinnen om op grotere schaal ingang te vinden. Momenteel zijn de toonaangevende mainstream-marktplaatsen erg bekend en het zal een uitgebreide en langdurige periode van reclame en marketing vergen om gebruikers naar de site te lokken.

Syscoin concurreert ook met platforms als Shopify en WordPress (Woocommerce), waarmee detailhandelaren relatief eenvoudig e-commercesites kunnen opzetten. Syscoin moet niet alleen vechten om aandacht, maar heeft ook te maken met “interne” concurrentie van andere blockchain-operaties. BitBay werkt bijvoorbeeld ook als een gedecentraliseerde marktplaats die het mogelijk maakt goederen en diensten te verhandelen zonder tussenpersonen. Nieuwkomer Origin Protocol is zich ook aan het vestigen in de wereld van gedecentraliseerde marktplaatsen.

Syscoin-3

Hoe kun je Syscoin (SYS) kopen?

Vanwege de grote populariteit is het mogelijk om SYS-coins te kopen op veel verschillende crypto exchanges. Denk hierbij aan exchanges zoals Binance, ByBit, Bittrex en Bitvavo. Zorg ervoor dat je SYS koopt op een betrouwbaar platform. Doe je dit niet, dan bestaat er de kans de je je geld verliest, of een te hoge prijs betaald voor de SYS-munten.

Het is ook mogelijk om SYS op een gedecentraliseerde exchange (DEX) te kopen, al is dit een stuk moeilijker dan op een normale crypto exchange. Doordat je veel meer stappen moet doorlopen, is de kans groter dat je een fout begaat. Omdat er geen partij achter een DEX zit, is het dan ook niet mogelijk om contact op te nemen met een helpdesk. Daarom raden we je aan om het op Bitvavo te doen. Daar doe je dat namelijk binnen enkele klikken.

Hoe bewaar je CHZ-tokens?

Aangezien Syscoin een hard fork van Bitcoin is, is de veiligste manier om je Sys-tokens op te slaan een hardware wallet (ook wel een cold wallet genoemd). Dit zijn elektronische wallets in de vorm van een USB-stick. De bekendste en populairste cold wallets zijn die van Ledger. We raden je zeker aan om je tokens op te slaan in een hardware wallet, omdat dit een stuk veiliger is dan in een hot wallet.

Het is echter wel mogelijk om je tokens in een hot wallet op te slaan. Vrijwel iedere online wallet ondersteund Syscoins. Zo kun je ervoor kiezen om de munten op te slaan in de wallet van je crypto exchange, maar ook op een software wallet zoals MetaMask of TrustWallet. Het is ook mogelijk om SYS op te slaan in een desktop wallet. Echter is dit niet per se de veiligste keuze, en daarom raden we het ook niet aan.

Is het slim om in Syscoin te investeren?

De prijs van Syscoin is in de afgelopen jaren al flink gestegen, maar ook gedaald. De koers fluctueert enorm. Hierdoor kan Syscoin een winstgevende investering zijn. Echter zul je er wel zeker van moeten zijn dat je Syscoin op de juiste prijs koopt. Wanneer je dat niet doet, heb je de kans dat je jouw investering niet terug zult verdienen.

Doe daarom altijd goed onderzoek naar een cryptomunt voordat je besluit hierin te investeren. Dit kun je doen door middel van een fundamentele of technische analyse. Dit zijn veelgebruikte methoden om de beste aankoopprijs van een cryptomunt te bepalen. Op dezelfde manier bepaal je ook wanneer het verstandig is om Syscoin weer te verkopen. Dit wil je immers ook voor de beste prijs doen.

De roadmap van Syscoin

In de toekomst wil het team achter Syscoin meer gedecentraliseerde databases voor de opslag van data en bestanden toevoegen. Ook moet de transactiesnelheid verhoogd worden en nieuwe sidechains, toepassingslagen en identiteitslagen toegevoegd worden. Dit alles moet ervoor zorgen dat Syscoin nog beter de wensen van de gebruikers kan dienen. Dat is immers waar het voor het team achter Syscoin allemaal om draait. Dit zijn niet de enige plannen die het team van Syscoin heeft. Op de website van Syscoin vind je meer informatie over de roadmap van Syscoin.

Syscoin (SYS) Koers

Conclusie

Syscoin wordt ondersteund door een sterk team dat over het algemeen zijn beloften nakomt. Het platform bevat een aantal functies die waardevol zullen zijn voor de handel van goederen en diensten. En dat is nodig, want er is ontzettend veel concurrentie.

Echter, naarmate Amazon, Ebay en PayPal hun tarieven blijven verhogen en strengere regels blijven opleggen, zullen onlinehandelaars binnenkort geen andere keuze hebben dan op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven. Er dus ook veel te halen voor Syscoin. Ze moeten echter opletten dat ze niet dezelfde fouten maken als hun concurrenten hebben gemaakt. Dit zal de groei namelijk alleen maar tegenwerken.

Syscoin is een blockchain-protocol waarmee zowel particulieren als bedrijven goederen en diensten, gegevens en digitale certificaten veilig en goedkoop kunnen verhandelen. We zijn erg benieuwd hoe dit project zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven