Cardano (ADA) kopen en verkopen? Koers en informatie

Cardano (ADA) kopen? Op deze pagina vindt je de huidige live euro koers van Cardano (ADA). Cardano (ADA) huidige prijs is €0.0824 met totale marketcap van €2.56 B. Cardano (ADA) prijs is 11.71% omhoog gegaan in de laatste 24 uur. Koop of verkoop je Cardano (ADA) op deze pagina.


Op deze pagina kun je ook gebruik maken van de Cardano (ADA) calculator

Belangrijk! Voordat je Cardano (ADA) wilt kopen, zorg ervoor dat je eerst Bitcoin koopt om vervolgens deze weer in te wisselen voor Cardano (ADA)! Op Bitvavo kun je tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten! Schrijf je hier in en claim jouw bonus of klik op de knop beneden! Overigens is Bitvavo de goedkoopste Bitcoin Broker van Nederland!

Koop Cardano Verkoop Cardano
 • cardano
  Cardano (ADA)
 • Live prijs
  €0.0824
 • 24 uur%
  11.71%
 • Marktkapitalisatie
  €2.56 B
 • Volume
  €400.81 M
 • Beschikbaar aanbod
  31.11 B ADA
 • Rang
  7

Crypto Calculator

Voer een bedrag in
Basisvaluta
Omzetten naar

10 Cardano (ADA)
=
0.824EUR

Wat is Cardano

cardano-cryptoCardano is een blockchain die zich richt op de schaalbaarheid en interoperabiliteit.

Het project zelf is geinspireerd als een wetenschappelijk onderzoek. Het team achter Cardano hebben met hun technische kennis er voor gezorgd dat de blockchain van Cardano veilig,flexibel en schaalbaar is zodat vele mensen in de toekomst gebruik kunnen maken van "Cardano".

Het wordt door ontwikkelaars ook wel de derde generatie blockchain genoemd. Cardano is namelijk opgericht door IOHK in 2015, een technologische bedrijf opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood.

Het doel achter dit project is om een gebalanceerde ecosysteem te creëren met als voordelen (veilige opslag, lage transactie kosten en smart contract. Het is dus een combinatie van Ethereum, Litecoin en de Bitcoin.

De blockchain van Cardano bestaat uit 2 verschillende lagen, namelijk de Cardano Computation Layer (CCL) en de Cardano Settlement Layer (CSL). De reden waarom het op deze manier is gecreërd is dat ze de transacties van de blockchain die word uitgevoerd door de ADA cryptocurrency wil scheiden van de "smart contracts".

Uiteindelijk is dit wel een logische keuze: Dit omdat de schaalbaarheid van de blockchain veel minder beperkt wordt. De transactiehistorie hoeft namelijk niet op dezelfde plaats te worden bewaard als de "smart contract".

Het doel van IOHK is uiteindelijk om een volwaardige platform te creëren dat op een veilige en eerlijke manier gecombineert kunnen worden en het uitwisselen van aantal belangrijke financiële ecosystemen zoals betalingen, kredieten, rechten en indentiteiten.

Cardano Koers

De koers van Cardano wordt bepaald door de vraag en aanbod. Op het moment dat de vraag naar Cardano groter wordt, kan de koers van Cardano ineens gaan stijgen. Maar als de aanbod groter is dan de vraag, kan het zijn dat de koers van Cardano ineens kan gaan dalen. Vooral in de tweede helft van 2017 is de koers van Cardano enorm gaan stijgen. Het is moeilijk te voorspellen waar de koers van Cardano op korte termijn naar toe gaat. Op lange termijn zijn wij ervan overtuigd dat Cardano flink aan populariteit zal gaan winnen, en voorspel ik dat Cardano nog steeds in de top 10 zal staan in de Coinmarketcap.

Cardano Wallet

Als je Cardano hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Cardano hierin te bewaren.

 

  
 
Gebruiksvriendelijkheid
Veiligheid
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl

Paper
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 6 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 7 / 10

Sofware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 7 / 10
Veiligheid: 8 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 6 / 10

Exchange
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 10 / 10
Veiligheid: 7 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 8 / 10

Hardware
Wallet
Gebruiksvriendelijkheid: 9 / 10
Veiligheid: 9 / 10
Direct verkopen?
Zelf eigenaar wallet?
Op te slaan in kluis?
Oordeel Cryptokopen.nl: 10 / 10

Cardano Kopen?

Cardano kopen?, deze cryptovaluta kan je onder andere inkopen via online exchange. Deze cryptovaluta kan je vinden onder de naam (ADA) . Hier een overzicht waar je Cardano kan kopen:

Bitvavo

50+ Cryptocurrency's te koop
Bitvavo wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Tijdelijk aanbod : Tot 1000 euro gratis handelen zonder feekosten

LiteBit

50+ Cryptocurrency's te koop
Eigen Litebit.eu wallet
Gevestigd in Nederland
Gerespecteerd bedrijf
Betrouwbaar!

Bitonic

1 van de betrouwbaarste broker
Sinds 2013
Goede bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
 

Satos

1 van de goedkoopste bitcoin prijzen
Gevestigd in Nederland
Betrouwbaar
 
 

Markets

# Uitwisseling Paar Prijs Volume (24 uur) bijgewerkt

Koers


Diagram laden ...

Historische prijzen

Datum Prijs Volume Marktkapitalisatie

Geef jouw review!