Cryptocurrency

Request Network, wat is dat? Uitleg, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over REQ

Request network, wat is dat nou precies? Dat is een goede vraag! Met dit project kun je direct, zonder tussenpersonen geld overmaken naar elkaar. Dit spaart dan meteen ook kosten. Het mooie aan Request is dat het niet alleen crypto kan versturen, maar ook fiat. Met dit netwerk kun je US-dollars versturen en Koreaanse Won ontvangen, of welke valuta je ook maar nodig hebt. Dat is dus ook nog eens handig.

Het is duidelijk dat ik het in deze blog ga hebben over het Request Network en het REQ-token. Ik ga je uitleggen wat Request Network precies is en hoe het werkt. We gaan ook een kijkje nemen achter de schermen bij het team van dit project en de REQ-koers onder de loep nemen. Ik vertel je ook waar je het REQ-token kunt kopen.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande tekst over ‘Request Network (REQ)’ evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Hier kun je eerst een video bekijken die laat zien hoe Request werkt.

Wat is Request network?

Request wil het betalingsplatform worden waar elke factuur en ‘tikkie’ op verzonden wordt. Bij elkaar gaat het om enorme bedragen die dagelijks verstuurd worden van rekening naar rekening. Bij Request kun je dit zonder tussenpersonen doen, direct tussen twee personen, bedrijven of instanties.

Nu gaat dat via de reguliere bank ook gemakkelijk met de betaalverzoeken. Zo’n bank kan echter geen cryptocurrencies overmaken. Wanneer jij nog geld van iemand krijgt en je wilt dat hij/zij je betaalt in bitcoins dan kan dit met Request. Als diegene zelf geen Bitcoins heeft, maar Ethereum, dan zet Request dit voor jou over. Hetzelfde kan Request ook doen met fiat, en het netwerk kan zonder problemen valuta overzetten.

Het netwerk biedt volledige transparantie. Omdat alle transacties en verzoeken worden opgeslagen op de blockchain van Request, kunnen gebruikers meteen zien of degene van wie ze nog geld krijgen het ook daadwerkelijk heeft overgemaakt. Dit kan veel telefoonverkeer schelen voor instanties die elke maand weer de vraag krijgen of het geld al is overgemaakt.

Bedrijven en instanties kunnen hun factuurprogramma’s en andere financiële programma’s laten draaien op het systeem. Een simpel betaalknopje erbij voor de gebruiksvriendelijkheid en je hebt een groot deel van je bedrijfsvoering een stuk efficiënter gemaakt.

Wanneer cryptocurrencies stabieler worden en meer mensen het gaan gebruiken wordt het ook aantrekkelijker voor bedrijven om met een bedrijf als Request te werken. Als extra voordeel heeft het netwerk ook diverse lokale wetten in zijn software verwerkt, zodat als het goed is, het netwerk overal binnen de lokale wetten kan functioneren. Dit maakt het weer aantrekkelijk voor allerhande soorten bedrijven en instanties.

Request is geschikt voor freelancers die remote vanuit de hele wereld werken. Bovendien kunnen schrijvers, bedrijfsadviseurs, recruiters en webdesigners kunnen ook goed gebruikmaken van dit netwerk.

Hieronder kun je de infrastructuur met de toepassingen van het Request Network goed zien.

Infrastructuur van Request Network

https://cdn.investinblockchain.com/

Hoe werkt het Request Network?

Het Request network werkt eigenlijk op een vrij eenvoudige manier. Dat ga ik hier uitleggen, op een makkelijk te begrijpen manier. Het hele verhaal begint met een factuur te maken. Je voert het adres en het bedrag in, en je kunt voorwaarden aan de factuur toevoegen. Dit kun je als freelancer of als bedrijf doen. Betalingen kunnen dan met cryptomunten gedaan worden, zoals Bitcoin, ETH, DAI of USDC. Alle stappen van dit proces worden op het Request Network vastgelegd. Voor stap die volgt, moeten er kleine transactiekosten betaald worden, die met het REQ-token gedaan worden. De eerste stap was toch niet al te moeilijk? “Not rocket science”, zoals de Amerikanen plegen te zeggen.

Wat wel belangrijk is om op te merken, is dat er geen rekening informatie of iets dergelijks nodig is. Het is een transactie tussen twee personen of bedrijven, zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Verder is het ook van voordeel dat betalingen op het platform push-gegenereerd worden in plaats van pull-gegenereerd.

Opties voor het factureren met Request

Je hebt nu ook diverse verschillende opties die je kunt invoegen in de facturen die je gaat versturen. Deze staan hieronder beschreven.

 • Professionele facturen — met hun software kun je facturen maken die er professioneel uitzien. Ze voldoen ook aan de industrienormen en zijn verenigbaar zijn met producten en diensten van derden.
 • Cross-valuta — het bedrag op de factuur is in fiat, zoals EUR, GBP, USD of op aanvraag met elke valuta die je nodig mocht hebben. De betaling is dan in crypto, zoals BTC, ETH, DAI of USDC.
 • Elke valuta — op verzoek kan hun software elke valuta invoeren in de factuur.
 • Meldingssysteem — er is een meldingssysteem ingebouwd dat herinneringen aan de klant stuurt, zodat je op tijd betaald wordt.
 • Escrow — een toekomstige optie, waarbij de klant geld in escrow geplaatst heeft, zodat je zeker weet dat je ook betaald wordt.
 • Betaler Reputatie systeem — betaal je op tijd, te laat, of helemaal niet? Met deze toekomstige optie kun je zien hoe goed of slecht iemand betaald. Daar kun je dan rekening mee houden als je het over betalingstermijnen hebt.

Voordelen van het factureren met Request

Er zijn ook diverse voordelen als je via Request je facturen verstuurd. Hiervan volgen dan uiteraard ook een paar voorbeelden.

 • Je spaart op kosten — je hebt lagere kosten met internationale overmaken en je kunt op bedrijfskosten sparen als je uitbetaald wordt in stabiele, snelle en veilige cryptomunten.
 • Eenvoudige stappen om sneller betaald te worden — binnen een paar seconden heb je een factuur opgesteld met een 1-click payment voor de klant.
 • Geen fouten en geen betalingen die verloren gaan — het zijn P2P (peer-to-peer) betalingen, dus geen tussenpersonen die iets kwijtraken. Je krijgt alles ook veilig op het door jou aangegeven crypto adres.
 • Je boekhouder is tevreden — boekhouden en belastingen worden een stuk makkelijker gemaakt met het Request systeem.

Bij de bedrijven die Request gebruiken zitten onder andere Aave, 88mph, Ocean Protocol en Gnosis.

De afbeelding hieronder laat zien hoen efficiënt het factureren met Request is.

Factureren met Request

https://coinman.co/

Nieuwe projecten op Request Network

Het team achter Request is bezig om de volgende interessante projecten toe te voegen. Deze zullen het werken met Request nog beter en makkelijker maken.

 • Binance Smart Chain — deze integratie zijn ze net mee begonnen, en dit project is nog pril.
 • Escrow — dit project is bijna af en kan dan live gaan.
 • 2FA — dit is ook bijna klaar om live te gaan.
 • Zilliqa chain — deze integratie is ook bijna klaar.

Verder zijn er nog plannen om de volgende projecten toe te voegen. Deze zijn echter nog op de tekentafel. Het team is nog niet met deze plannen begonnen.

 • Gedeeltelijke betalingen
 • Inpassen met Quickbooks
 • Uitgaven
 • Samengestelde interest (rente op de rente)
 • REQ token economics 2.0
 • Crypto2Fiat (MVP 1.0)
 • Loonlijst

Er zijn dus nog genoeg manieren hoe ze het netwerk proberen te verbeteren.

Wie zit er in het team van Request Network?

Het team van Request Ntework zetelt in Berlijn. De twee oprichters zijn

 • Christophe Lassuyt — CFO met een financiele achtergrond. Nam in 2017 aan Y Combinator deel.
 • Etienne Tatur — CTO  en ook Y Combinator startup in 2016-2017.

Beide zaten ook in het MONEYTIS project, een internationaal betalingsnetwerk. Er zit verder nog een uitgebreid ondersteunend team achter het Request project. Ze lijken ook goed bezig te zijn, met voldoende goede plannen om het netwerk verder te ontwikkelen.

Wat is het REQ-token?

Het REQ-token is een ERC20 token dat de drijvende kracht is achter het Request Network. Met het token betaal je de transactiekosten voor de factureringen.

De totale voorraad REQ-tokens is 999,983,984 REQ, waarvan er al ruim 100.000 verbrand zijn. DeREQ-tokens in omloop zijn 100% of 999,881,815.57 REQ. De marketcap is $222,367,861, eind oktober 2021.

Bij de ICO in oktober 2017 werden 500 miljoen REQ-tokens op de markt gezet, die binnen 3 dagen uitverkocht waren. Dit was 50% van het totaal aantal tokens.

20% ging naar de backers en 30% ging naar het team. Van deze 30% was 15% voor een extern ontwikkelingsfonds en 15% voor het team en de adviseurs. De uitgave van het token voor het team ging over twee jaar.

De toepassingen van het token zijn

 • Anti-spam — als je een nieuwe betalingsopdracht of factuur uitschrijft, moet er kleine transactie kosten betaald worden. Deze kosten zorgen ervoor dat het netwerk niet kwaadwillig gebruikt wordt. Het netwerk tegelijk ook vrij gehouden van spam. Deze kosten worden gespaard in een smart contract en worden dan regelmatig verbrand.
 • Beheer — ze willen een beheers structuur invoeren, die erg op een DAO lijkt.
 • Staking — dit moet nog uitgewerkt worden, en is op dit moment nog niet mogelijk.
 • Kortingen — op verschillende producten kun je kortingen krijgen.

Wat is de koers van het REQ-token?

Als je in het REQ-token wilt investeren, is een goed begin om te weten wat de koers is. Als je al gaat traden, wil je ook het liefst winst maken. Je kunt een technische analyse maken om te zien wat het beste koop of verkoop moment is.

Nadat het REQ-token genoteerd werd op CoinMarketCap op 22 oktober 2017, heeft het vrijwel meteen zijn voorlopige ATH al bereikt op 6 januari 2018 met een koers van $0.9884. Net zo parabool als de koers steeg, zakte hij ook weer. Tussen augustus 2018 en februari 2021 was de koers laag en stond in het rood, tussen $0.01 en $0.02. Toen kreeg de koers weer een positievere impuls en steeg in april 2021 tot $0.1758 om opnieuw in te zakken. Op 6 augustus 2021 steeg de koers weer parabool in een paar dagen tijd naar $0.3974. Nu, op het moment van schrijven, eind oktober 2021 is de koers $0.2195.

Bij CoinMarketCap staat hij net binnen de top 300 op plek 276. Deze munt heeft een goed vooruitzicht volgens mij, zeker met de huidige stand van de crypto markt op het eind van 2021. Ik denk dat hij nog wel eens een goede koersontwikkeling kan doormaken en het kan een interessante investering zijn voor in je portfolio. Als je in deze munt wilt investeren is het wel belangrijk om goed je eigen onderzoek te doen.

Het REQ-token

https://cryptocoinspy.com/

Waar kun je het REQ-token kopen

Ben jij ook van plan om het REQ-token te kopen? Dit kan je doen op Bitvavo en Binance. De meeste toonaangevende CEX’en hebben deze munt ook in de aanbieding, zoals Gate.io en KuCoin. Er zijn een paar liquidity pools op DEX’en zoals Uniswap waar je een REQ-paartje kunt vinden.

Bij Bitvavo stort je eenvoudig je euro’s met iDeal en je laat winst direct weer op je bankrekening storten. Sinds February 2021 kun je nu ook REQ kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel REQ je wilt kopen op Bitvavo.

In welke wallet kun je het REQ-token bewaren?

Wanneer je voor de meest veilige opslagmogelijkheid wilt gaan, kies je het beste voor een hardware wallet. Dit is, zoals de naam al zegt, een wallet in de vorm van een USB-stick. Deze wallet kun je dus compleet loskoppelen van het internet. Op het moment dat je de wallet niet aan een computer hebt gekoppeld, is het onmogelijk voor hackers om in de wallet te komen. Je moet de wallet dan natuurlijk nog wel op een veilige manier bewaren. De populairste hardware wallets zijn van Ledger, de X of S versie of van Trezor.

Je kunt natuurlijk je REQ-token op de beurs laten staan waar je het token gekocht hebt. Nu heb je echter geen toegang tot je private keys. De private keys van een beurs blijven in de handen van de beurs zelf. Het gevaar van een gehackte beurs bestaat altijd en dan heb je een kans dat je je munten kwijt bent. Deze wallets op een beurs worden ook wel hot wallets genoemd.

Als derde optie kun je ook nog een online wallet zoals MetaMask of Trust wallet gebruiken. Hier is ook nog een kans op een internet hack, maar deze is theoretisch kleiner dan een hack op een beurs.

Conclusie

We zien hier een goed project dat diverse goede toepassingen heeft. Het heeft alles in zich om succes te hebben, maar dat is helaas geen garantie dat succes er ook komt. Het idee van de eenvoudige facturering en betalingsoplossingen die ze bedacht hebben, lijken goed te werken in de praktijk. Ze zijn al sinds 2017 aan de slag met dit project. Het team houdt de doelstellingen van de roadmap goed bij. Zeker een project en token om in de gaten te houden.

Hoe het REQ-token zich gaat ontwikkelen is moeilijk te voorspellen. Wat in elk geval positief is, is dat het token na jaren van zijwaartse beweging, eindelijk weer een goede opwaartse trend kent sinds begin 2021. Zeker een token om in de gaten te houden. Mocht je in het REQ-token willen investeren, doe dan vooral eerst goed je eigen onderzoek.

Heb je nog vragen over Request Network of het REQ-token, laat het ons weten op onze Cryptokopen Facebookgroep. Zie je daar!

Please follow and like us:
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *