Home » Blog » Beste Crypto Exchanges of Brokers van Nederland

Beste Crypto Exchanges of Brokers van Nederland

Terwijl Bitcoin meer en meer toeneemt aan populariteit in de wereld, neemt ook de vraag naar betrouwbare crypto exchanges en crypto brokers in Nederland toe in 2024. Er zijn wereldwijd enorm veel crypto exchanges en crypto brokers te vinden, maar deze zijn lang niet allemaal even betrouwbaar of eenvoudig te snappen.

Er is dan ook een sterke behoefte aan crypto exchanges of brokers die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook die Nederlands zijn. Vaak is het voor beginners in de industrie handig om in hun eigen taal meer te leren over crypto en om snel en overzichtelijk te kunnen investeren in crypto.

Vandaag nemen we dan ook een aantal Nederlandse crypto exchanges en brokers onder de loep, zodat je in 2024een veilige en weloverwogen keuze kunt maken voor een platform wat bij jouw wensen en risicoprofiel past. We zetten 9 prominente crypto exchanges en brokers voor je onder elkaar en geven je graag onze voorkeur van deze top 9 mee, zodat je vervolgens zelf een keuze kunt maken! Alle crypto partijen hebben registratie bij De Nederlandsche Bank of werken samen met een geregistreerde partij. Daarnaast bieden alle partijen iDeal aan.

Hier komen ze! De beste crypto exchanges of brokers van Nederland in 2024! Laten we eerst eens kijken naar wat crypto exchanges en crypto brokers eigenlijk zijn.

Samenvatting Beste Crypto Exchanges van 2024

  1. Bitvavo: Marktleider in Nederland (Registreer nu en ontvang € 10 gratis + €10.000 gratis handelen)
  2. Bybit: Lage kosten en samenwerking met SATOS (Registreer nu en ontvang $20 gratis en 10% korting op handelskosten)
  3. Coinmerce: Aanbod van meer dan 350 crypto’s (Registreer nu)
  4. Crypto.com: Crypto’s met een VISA betaalkaart
  5. AnyCoinDirect
  6. Bitonic: Bitcoin-only
  7. BCM: Hoge kosten voor handel, maar overgenomen door Kraken
  8. BLOX: Hoge kosten voor handel en klein aanbod
  9. Finst: Nieuw platform, maar nog niet volledig ontwikkeld

Wat is een crypto exchange?

Voordat we meteen met namen gaan smijten, is het natuurlijk wel zo handig als je een beetje beeld hebt van wat een crypto exchange eigenlijk is. Een crypto exchange is misschien het makkelijkst te vergelijken met een aandelenbeurs of een grenswisselkantoor waarin je je euro’s kunt omruilen voor andere valuta wanneer je op vakantie gaat.

Op een crypto exchange kun je cryptocurrency’s aanschaffen met fiat geld (oftewel gewoon geld als Euro’s of Dollars) óf kun je cryptocurrency’s aankopen of verkopen met andere cryptocurrency’s. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin kopen met Euro’s of met Dollars, maar je kunt ook Bitcoin kopen voor Ethereum, een andere cryptocurrency die vrij populair is.

Er zijn wereldwijd vele cryptocurrency exchanges te vinden, maar de kunst is om een crypto exchange te vinden die past bij je wensen, die niet te complex oogt en die in duidelijke en eerlijke taal laat zien wat je kan verwachten.

Het verdienmodel van een crypto exchange is simpel. Bij elke transactie (dus zowel aankoop als verkoop) betaal je transactiekosten. Transactiekosten kunnen per platform sterk verschillen en zorgen ervoor dat de crypto exchange kan blijven bestaan en zijn diensten kan aanbieden aan de eindgebruiker, jij dus.

Maar wat zijn dan crypto brokers?

Wat is een crypto broker?

Voor wie de Engelse taal een beetje machtig is, zal een broker al snel worden gerelateerd aan het Nederlandse woord ‘makelaar’. Dat klopt in essentie, maar binnen de handelswereld wordt een broker eerder een tussenpersoon genoemd.

Een broker kan ingezet worden als tussenpersoon die namens jou bepaalde aankopen of verkopen kan doen en zo je portfolio kan beheren. Maar een broker kan ook een beleggingsstrategie voor je uitvoeren die je zelf hebt bedacht of die je hun laat bedenken.

Net als voor crypto exchanges geldt ook voor crypto brokers dat er veel verschillende partijen te vinden zijn binnen de crypto industrie. Het riskante is natuurlijk dat je deze persoon of personen niet echt kent en je uiteraard wilt voorkomen dat er iemand met je centen vandoor gaat en je er nooit meer iets van hoort.

De juiste en betrouwbare broker vinden kost dus doorgaans veel tijd. Deze tijd besparen we je met dit artikel, want wij hebben al aardig wat onderzoek voor je gedaan! Meer weten over wat brokers voor je kunnen betekenen? Bekijk deze video eens!

Beste Crypto Exchanges of Brokers van Nederland 2024

Nu je helemaal bijgepraat bent over crypto exchanges en crypto brokers en de verschillen tussen die twee termen, is het tijd om ons te richten op de beste crypto exchanges of brokers van Nederland in 2024.

Wat deze brokers en cryptocurrency exchanges met elkaar gemeen hebben is dat ze van Nederlandse oorsprong zijn en vaak ook in het Nederlands zelf zijn. Het vinden van een goede broker of exchange kost flink wat uitzoekwerk, maar wij helpen je graag op weg met onze eigen top 9 van de beste crypto exchanges of brokers van Nederland voor 2024.

Zit je er klaar voor? Zonder verdere vertraging presenteren we vol trots onze top 9, zodat jij in 2024 een vliegende start kan maken. Daar gaan we!

Nummer 1: Bitvavo

Jawel, daar is hij dan! De onbetwiste nummer 1 voor ons is Bitvavo! Niet voor niets is het motto van Bitvavo “Crypto starts with Bitvavo”. Dat is namelijk letterlijk wat je bij Bitvavo kunt doen. Je handelt op Bitvavo in meer dan 200 verschillende crypto, maar er is natuurlijk nog meer.

Bitvavo staat bekend als een platform wat werkelijk briljant is voor de beginnende handelaar. Nergens anders is het zó eenvoudig om je allereerste crypto aan te kopen. Je kunt letterlijk binnen 1 minuut al beschikken over je eerste stukje Bitcoin.

Waar Bitvavo zich écht in onderscheid met alle andere platforms is dat zij ontzettend goed snappen dat er een verschil zit tussen klanten krijgen en klanten behouden. Ze zijn er dus niet alleen heel goed in om klanten aan zich te binden, maar weten deze ook aan zich te houden. En dat is knap. Bitvavo krijgt dat voor elkaar door superscherpe tariefstelling van 0,25% aan handelskosten te rekenen én door talloze functionaliteiten op hun platform te bieden voor zowel beginners als de wat meer gevorderde handelaar. Hierdoor richten zij zich dus niet alleen op beginners, maar ook niet alleen op gevorderde handelaars.

Sterker nog, Bitvavo richt zich juist op een stuk educatie, waarin zij hun klanten helpen beter, meer ervaren en slimmer te worden. Functionaliteiten als een stop-loss die bij een bepaalde prijs posities automatisch weer verkopen zijn van die mooie voorbeelden die ervoor zorgen dat Bitvavo net even dat stapje extra doet ten opzichte van de concurrentie.

Ben je dus op zoek naar een Nederlands platform wat niet alleen NU een goede keuze is, maar wat ook voor de komende jaren een stabiele, goedkope en veilige keuze is? Dan kun je niet om Bitvavo als nummer 1 van onze top 9 heen. Bitvavo laat elke concurrent achter zich en mag zich met recht het beste crypto platform van Nederland noemen in 2024.

Bitvavo Crypto Exchange

Nummer 2: Bybit

We zijn aanbeland bij onze top 2! Bybit is het platform die zich tot de beste twee van Nederland mag rekenen. Bybit is een all-in one crypto exchange die gelimiteerde services in Nederland aanbiedt. Ze werken samen met SATOS, waardoor ze iDeal betalingen kunnen aanbieden en een geregistreerde partner bij De Nederlandsche Bank hebben.

Het voordeel is dat je profiteert van lage kosten (0.10% per transactie), exchange functionaliteiten en een enorm aanbod. Meer dan 300 crypto’s zijn op het platform te verkrijgen, waardoor je niet alleen verzekerd bent van de top 10 crypto’s, maar ook een flinke hoeveelheid kleinere crypto’s waarin je kunt investeren om eens een gokje te wagen of een weloverwogen investering te doen. Op dit moment worden meer dan 800 verschillende munten en contracten aangeboden.

Daarnaast biedt Bybit Copy Trading (kopiëren van andere traders), een VISA betaalkaart en meer!

Bybit Homepage

Nummer 3: Coinmerce

Op een haar na zal Coinmerce de eerste plek aan zich voorbij moeten laten gaan. Deze relatieve nieuwkomer op de markt komt net een neuslengte tekort voor de titel Beste crypto exchange of broker van Nederland voor 2024.

Coinmerce is een platform wat sinds 2017 de Nederlandse markt heeft betreden en inmiddels een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. Niet alleen merk je dat Coinmerce de ervaringen van andere platforms heeft meegenomen in het ontwerp en de bedrijfsfilosofie, maar Coinmerce vertegenwoordigt ook nog een maatschappelijke functie richting de community.

Coinmerce richt zich primair op een moeiteloze gebruikerservaring. Het platform is dan ook ontzettend simpel, werkt intuïtief en voor iedereen toegankelijk. De interface werkt heel soepel, ziet er strak uit en ademt hoge kwaliteit uit. Je hebt onmiddellijk het gevoel dat je bij Coinmerce aan het juiste adres bent wanneer je net even iets meer van een broker of crypto exchange verwacht. En je zult niet teleurgesteld worden.

Naast de fijne interface onderscheidt Coinmerce zich ook door lage handelskosten te rekenen voor de trades. Hiermee willen ze het handelen in crypto breed beschikbaar maken voor veel Nederlanders, om daarmee de verdere adoptie van crypto in Nederland mogelijk te maken.

Naast lage kosten kun je bij Coinmerce terecht voor meer dan 350 verschillende cryptocurrency’s, waardoor je altijd verzekerd bent van het allerbeste en nieuwste aanbod op het gebied van crypto. Sinds 2023 bieden zij ook een exchange aan en hebben zij de kosten verlaagd naar 0.20%. Na de stop van Binance in Nederland hebben zij alle klanten van Binance overgenomen. Houd er rekening mee dat de fees via de app en de Coinmerce Lite omgeving nog steeds minimaal 0.50% is.

Coinmerce crypto exchange

Nummer 4: Crypto.com

Crypto.com heeft meer dan 80 miljoen gebruikers wereldwijd en heeft in 2023 een registratie bij De Nederlandsche Bank ontvangen. Ze bieden zowel een exchange als een mobiele app aan. Je kan hier meer dan 300 verschillende crypto’s verhandelen en het leukste is dat je met je VISA betaalkaart kan profiteren van extra cashback.

Door crypto staking ontvang je ook een interessante rente bij Crypto.com. Nieuwe gebruikers ontvangen ook een bonus bij Crypto.com.

Crypto.com Homepage

Nummer 5: AnyCoinDirect

AnyCoinDirect is een Nederlandse broker die een wat lagere score heeft dan de andere brokers. Dit heeft voornamelijk te maken met het aanbod. Via AnyCoinDirect is het mogelijk om 26 verschillende crypto te traden. Hier zitten logischerwijs vooral de grotere namen zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin tussen. Het overige aanbod valt wat tegen, zeker als je dit afzet tegen andere platforms.

Dit wordt natuurlijk pas een probleem wanneer je op zoek bent naar een wat uitgebreider aanbod en deze specifieke crypto niet ondersteund wordt door AnyCoinDirect. Wil je gewoon de traditionele top 3 verhandelen? Dat is het beperkte aanbod niet per definitie een minpunt, maar ook niet echt een pluspunt.

Qua interface is AnyCoinDirect ook wat fletser en iets verouderd ten aanzien van hun directe concurrenten. Dit is weliswaar subjectief en meningen hierover kunnen verschillen, maar het geeft niet direct het gevoel dat AnyCoinDirect bovenop een heerlijke gebruikerservaring zit. Sinds 2023 kan je ook bij AnyCoin Direct crypto’s opslaan. Beter laat dat nooit.

Anycoin Direct crypto broker

Nummer 6: Bitonic

Ben je een fan van Bitcoin? Dan is Bitonic voor jou misschien wel het ideale platform. Niet in de laatste plaats omdat de naam van het platform natuurlijk een kundige verbastering is met dezelfde letters als Bitcoin.

Bitonic is een Nederlandse partij die als eerste de markt wist te veroveren in 2012, toen nog vrijwel niemand in Nederland van Bitcoin had gehoord. Zij wisten het voor Nederlandse investeerders mogelijk te maken om doodeenvoudig met een IDEAL-transactie Bitcoin aan te schaffen.

Vandaag de dag is dat misschien geen uniek aanbod meer, vandaar ook plek 6 voor Bitonic, maar dat was in 2012 wel anders. Toch heeft Bitonic altijd vastgehouden aan de moeder van alle cryptocurrency’s: Bitcoin. Het is dan ook de enige crypto die je via Bitonic kunt verhandelen en daarmee is Bitonic direct het meest gelimiteerde platform van alle 9 platforms die we vandaag onder de loep nemen.

Tegelijkertijd zijn ze wel heel kundig in het verhandelen van deze ene crypto en is het platform bovendien simpel, enorm gebruiksvriendelijk en duidelijk. Toch zoeken we voor onze echte toppers wat meer diversiteit en een uitgebreider portfolio.

Bitonic crypto broker

Nummer 7: BCM

Ben je op zoek naar een uitgebreider aanbod van crypto portfolio? Dan was BCM (voorheen Bitcoin Meester) altijd het go-to platform. Ook hier staat de crypto Bitcoin prominent in de naam, maar Bitcoin Meester richt zich op veel meer crypto dan alleen Bitcoin.

Inmiddels loopt BCM flink achter en hebben zij niet meer het grootste platform van Nederland. Ze worden links en rechts ingehaald en de ontwikkelaars lijken het platform niet meer te ondersteunen. In 2023 werd duidelijk dat BCM is verkocht aan Kraken.

Een ander groot voordeel van Bitcoin Meester is dat je coin-for-coin kunt traden. Hiermee bedoelen we dat je je Bitcoin niet hoeft te verkopen voor Euro’s of Dollars om daarmee vervolgens weer Ethereum te kopen, maar dat je direct je Bitcoin voor Ethereum (of andersom) kunt omruilen. Dit scheelt tijd en vooral handelskosten, wat absoluut een pluspunt is ten aanzien van andere partijen.

Maar, nu we het toch over handelskosten hebben, we raken hier direct de achilleshiel van Bitcoin Meester. De handelskosten zijn in vergelijking met concurrenten op zijn zachtst gezegd best stevig te noemen. Je betaalt hierdoor dus flink om van het aanbod van Bitcoin Meester te kunnen profiteren. Een aangezien we uiteindelijk vooral in crypto willen handelen om er rijk van te worden en niet om er arm van te worden, is het kijken naar handelskosten een belangrijk element binnen het vaststellen van onze top 9.

Wil je dus lekker aan de slag met crypto en actief gaan handelen? Dan kun je beter op zoek naar een goedkoper platform en kan je Bitcoin Meester, ondanks het uitgebreide aanbod, links laten liggen.

BCM crypto broker

Nummer 8: BLOX

Op de laatste plaats vind je BLOX. Als je echt wil investeren in Bitcoin of andere crypto’s kan je BLOX beter links laten liggen. De app is zeer gelimiteerd en je kan geen crypto’s opslaan of versturen. De kosten van 1% zijn dan ook echt te hoog en je wordt geforceerd om je crypto’s ook weer aan hen te verkopen. Hierdoor betaal je altijd 2% en maakt dit bedrijf een hoop winst en jij als klant een verlies.

BLOX crypto broker

Nummer 9: Finst

Finst is een nieuwe speler op de cryptomarkt en is gevestigd in Amsterdam. Sinds 2023 bieden zij een cryptoplatform aan dat nog vol lop in ontwikkeling is. Dit betekent dat jij als gebruiker hinder en limieten zal ervaren. Zo kan je nog geen crypto’s opnemen, limietorders plaatsen en is crypto staking ook onbekend.

Wel kan je iets meer dan 40 verschillende crypto’s kopen en crypto storten. Duidelijk niet onze eerste keus.

Finst website

Conclusie Beste Crypto Exchanges of Brokers van Nederland

Hiermee zijn we alweer aan het eind gekomen van dit artikel. Hopelijk heb je jezelf door het lezen van dit artikel enorm veel tijd kunnen besparen en hebben we je weer een stukje op weg geholpen om zelf voor de eerste keer een crypto zoals Bitcoin te kunnen kopen.

Of loop je misschien al wat langer mee en merk je dat je tegen bepaalde beperkingen aanloopt? Dan kan het geen enkele kwaad om een kritisch naar je huidige platform te kijken en om te kijken of je in deze lijst geen betere match tegenkomt.

We constateren dat de verschillen relatief klein zijn en dat je bij al deze platforms veilig je aankopen kunt doen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ineens al je geld kwijt bent. Toch zijn het vaak net de kleine verschillen die er het allermeeste toe doen en die uiteindelijk het verschil maken waarom iemand voor het ene platform in plaats van het andere platform kiest.

Wij snappen dat elk platform er in eerste instantie best aantrekkelijk uit ziet en dat de klantenservice over het algemeen op zijn minst een ruime voldoende scoort. Toch differentiëren de platforms zich voornamelijk op het gebied van het aanbod van munten, volwassenheid en het kostenaspect.

Met name het kostenaspect is in onze afweging heel zwaar gewogen. Want hoe leuk iets er ook uit ziet en hoe aantrekkelijk het op papier allemaal lijkt, wanneer het erop aankomt gaat de hele crypto trading industrie maar om één ding en één ding alleen: er moet geld verdiend worden. En niet zo maar geld. Nee, heel veel geld.

Daarom is de kostencomponent ook zo ontzettend belangrijk voor veel van onze lezers. Daarnaast wil je een platform wat met je meegroeit en meedenkt. Een platform wat snapt dat jouw behoefte anders ligt wanneer je net aan crypto begint dan wanneer je al jaren actief in crypto handelt.

Het platform dat snapt hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze niet alleen voor beginners aantrekkelijk zijn, maar ook de ervaren handelaars iets moois kunnen bieden, die hebben het écht begrepen. Dát platform verdient dan ook de felbegeerde titel van beste crypto exchanges of brokers van Nederland 2024.

Wij feliciteren Bitvavo dan ook van harte met deze verdiende titel en wensen jullie allemaal veel geluk en voorspoed in dit kersverse jaar waarin crypto wel eens belangrijker kan worden dan ooit tevoren! En daar wil jij natuurlijk onderdeel van uit maken.

Wij tonen op deze pagina enkel bedrijven die een registratie hebben bij De Nederlandsche Bank (DNB). Daarom zal je op deze pagina de goedkopere exchanges als Bitget, Phemex en MEXC niet vinden.

FAQ Beste Crypto Exchange Nederland

Wat is de beste exchange van Nederland?

De beste crypto exchange van Nederland is Bitvavo, dit door de lage kosten, groot aanbod en vele gebruikers.

Hoeveel exchanges tonen jullie?

Wij hebben een top 8 van crypto exchanges in Nederland. Alle exchanges zijn geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Waar checken jullie de exchanges op?

Vooral op verborgen kosten, maar ook op aanbod, klantenservice en gemak.

Wat zijn de top 3 crypto exchanges of brokers van Nederland in 2023?

Bitvavo
Bybit
Coinmerce

Waarom is het kostenaspect zo belangrijk bij het kiezen van een crypto exchange of broker?

Het kostenaspect is belangrijk omdat het uiteindelijke doel van crypto trading is om geld te verdienen. Hoge kosten kunnen de winstgevendheid beïnvloeden, daarom is het belangrijk een platform te kiezen met lage handelskosten.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven