Home » Blog » Wat is Qtum? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over QTUM

Wat is Qtum? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over QTUM

qtum-blockchain1

Qtum (QTUM): een uitgebreid uitleg voor beginners! In dit artikel praten we je door alle interessante informatie heen die er maar te vinden is over Qtum! Een zeer interessante project die in 2017 is opgericht door Patrick Dai, Neil Mahi en Jordan Earls. Dai is een voormalig werknemer van Alibaba en heeft ook bijgedragen aan de eerste versie van cryptocurrency VeChain. Een zeer indrukwekkende portofolio als je het mij vraagt! Om je niet langer te laten wachten gaan we gelijk beginnen met dit artikel. Lets go!

Wat is QTUM

Qtum is een blockchain die is opgericht door de Qtum foundation in Singapore. Het is een non-profit organisatie die zich richt op de technologie van Qtum .De Qtum foundation richt zich vooral op het inplenteren van de (VTP) ook wel bekend als de Value Transfer Protocol. Kijk hieronder snel een korte video over wat Qtum nou eigenlijk inhoudt.

Consensus algoritme van Qtum

Net als hoe de blockchain van Ethereum gebruik maakt van de algoritme Proof of Work is de blockchain van Qtum gericht op de Proof of Stake consensusmechanisme en maakt Qtum ook gebruik van de transactiemodel UTXO oftewel Unspent Transaction Outputs. Deze transactiemodel heeft Qtum meegenomen vanuit de whitepaper van Bitcoin Core.

Account Abstraction layer van Qtum

Doordat de Account Abstraction Layer is gebouwd op de blockchain van Qtum kunnen meerdere virtuele machines geinplenteerd worden op de blockchain van Qtum, als voorbeeld genoemd de Ethereum Virtual Machine.

Op deze manier gelooft de Qtum foundation dat smart contracts en Dapps kunnen draaien op een solide basis, terwijl de platform een betrouwbaar en beveiligd omgeving biedt voor applicatie ontwikkelaars.

Door gebruik te maken van de Account abstraction layer kan de Ethereum Virtual Machine communiceren met de Bitcoin Core blockchain, iets wat nog niet mogelijk is op de ethereum blockchain. In feite biedt Qtum een betrouwbare functionaliteiten aan met eindeloze mogelijkheden met smart contract.

Qtum ondersteunt onder andere : het payment verification oftewel SPV protocol, waardoor je sneller je smart contracts kan uitvoeren door gebruik te maken van de lite wallets. Je kan bijvoorbeeld dit direct uitvoeren zonder daarvoor de volledige blockchain te hoeven downloaden of synchroniseren. Dat is natuurlijk een grote voordeel!. Zie hieronder hoe de infrastructuur van het Qtum netwerk eruit ziet.

Qtum-layers-1024x767

Qtum, wat maakt het speciaal?

Wat Qtum nou onderscheidt van andere blockchain projecten is dat ze gebruik maken van verschillende technologieën van andere crypto projecten. Qtum richt zich op het overdragen van waarde, waar Bitcoin één van de eerste Peer to peer Value Transfer Protocols voor was (VTP). Ook maakt Qtum gebruik van de transactiemodel van Bitcoin, namelijk de UTXO transactiemodel, deze transactiemodel zorgt ervoor dat er niet dubbel gespendeerd kan worden op de blockchain. De Ethereum Virtual Machine van Ethereum (EVM)  zorgt ervoor dat er gecommuniceerd kan worden met andere externe blockchains, ook zorgt het ervoor dat er Dapps en Smart contract op de blockchain van Qtum gedraait kunnen worden, en dan natuurlijk de Proof of Stake algoritme dat ervoor zorgt dat alles duurzaam wordt gemined. Doordat het geen Proof of Work is scheelt dat enorm veel energie. Om al deze verschillende technologieën te combineren ontstaat er dus Qtum.

Qtum-blockchain

Ethereum Virtual Machine Qtum

De Ethereum Virtual Machine is de basis van het Ethereum project waarop alle decentrale applicaties draaien. Het is een Machine waarin je alle programmeerbare berekeningen kunt laten uitvoeren. Dit maakt bijvoorbeeld smart contracts mogelijk. Je kunt regels in deze contracten programmeren en laten uitvoeren zodra alle eisen zijn nagekomen. Wordt een van de eisen niet behaald? Dan wordt het contract niet uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat mensen contracten kunnen afsluiten via de blockchain.

Qtum Proof of Stake

(Hier komt nieuwe content)

Qtum-proof-of-stake-mining

Qtum Koers en verwachting

De koers van Qtum is interessant om te volgen, vanwege de potentie van deze cryptovaluta. Vooral in de 2e helft van 2017 steeg de koers van Qtum enorm.Het is moeilijk te voorspellen waar de koers van Qtum op korte termijn naar toe gaat. Op lange termijn zijn wij wel overtuigd van de meerwaarde van deze cryptovaluta en verwacht dat deze in de toekomst flink zult gaan stijgen.

Qtum Wallet

Als je Qtums hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Qtums hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!.

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Qtum Kopen

Ben jij ook van plan om Qtum te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de exchange is nu ook een actie waarbij je na aanmelding via onderstaande link de eerste week je eerste €1000 aan fee niet hoeft te betalen!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven