Cryptocurrency, Nieuws

Wat is Enjin? Uitleg ENJ, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Enjin/Enj

Enjin coin, wat is dat nou precies? In het artikel van vandaag vertellen we je letterlijk álles wat je maar wilt weten over de Enjin coin. We duiken in de wereld van Gaming, Blockchain, De technologie zelf achter Enjin, De functies ervan en natuurlijk alles rondom de Enjin coin zelf. Dus ben je er klaar voor? Laten we direct aftrappen met dit artikel. Veel lees plezier!

Wat is ENJIN COIN?

Het is tijd voor wat leuks! Spelletjes! Blockchain en spelletjes (of volwassener gezegd: gaming) is een combi die steeds vaker voorkomt. Gaming is altijd op zoek naar nieuwe technieken. Denk bijvoorbeeld aan Augmented Reality of Virtual Reality.

Wat dat betreft is de blockchain technologie daarop geen uitzondering. En de blockchain-industrie is op zijn eigen manier ook altijd op zoek naar innovatieve oplossingen en vernieuwing. Het is ook niet gek dat de blockchain-industrie tegen de gaming-industrie aanschurkt. De gaming-industrie is namelijk booming en er gaat jaarlijks miljarden euro’s in om. Een prachtige markt dus om het verschil in te kunnen maken.

Het allereerste spel wat ooit met een blockchain-technologie is ontworpen is het spel Crypto Kitties. Toegegeven, niet de meest spectaculaire name voor een game ooit. Maar desondanks was er behoorlijk wat media-aandacht voor dit spelletje.

Inmiddels zijn er meerdere partijen op de markt die blockchain-technologie proberen te verwerken in games. En Enjin is daar één van. Wij leggen je uit hoe het Enjin platform in elkaar steekt, welke opties er voor zowel decelopers als gamers zijn en welke games er momenteel ontwikkeld worden.

ENJIN COIN Video

Uiteraard schrijven we alles even rustig voor je uit. Maar anderen leren liever vanaf een video. Hierbij dan ook een introductievideo van maar liefst 14 minuten die je alle basics rondom ENJIN COIN laat zien. Specifiek gaat de video in op de Enjin Coin (ENJ) en de werking van de munt.

ENJIN COIN koers en verwachting

Uitleg ENJIN

Goed, de gaming industrie is dus big business. Maar op welke manier wil Enjin daar dan een positieve bijdrage aan leveren? Waar maken zij het verschil? En wat levert dat de gaming industrie nou precies op?

Enjin maakt zich hard voor een platform waarop het mogelijk is om digitale objecten te beheren. Dat klinkt simpel, maar er komt logischerwijs nogal wat bij kijken. Een van de grootste uitdagingen waar de gaming industrie namelijk mee te kampen heeft, is juist het beheren van digitale objecten.

Niet alleen is het nodig dat er betaalmethodes in de games worden geïntegreerd, maar deze zijn vaak ook nog eens fraudegevoelig. Daarnaast worden games zelf geen eigendom van de objecten die ze aanschaffen, wat ook voor problemen kan zorgen.

Een ander probleem is dat de mate waarop een item uniek is, kan niet gegarandeerd worden door developers. Er kunnen bijvoorbeeld ineens meerdere items aangeboden worden.

Maar het het concept van Enjin waar het meeste vuur in zit is hun voorstel om een waarde-economie te kunnen maken binnen het landschap van een game. Hierdoor wordt het mogelijk om gamers te belonen voor hun inzet en speelminuten in de vorm van een valuta die geld vertegenwoordigt. Je snapt het al: de Enjin Coin (ENJ coin).

Laten we eens kijken naar de waardepropositie van Enjin en hoe zij een economie binnen een game-landschap voorstellen.

De waardepropositie van Enjin

In 2018 lanceerde Enjin tijdens het Game developers Conference een presentatie hoe de waardepropositie van Enjin precies is vormgegeven. Deze presentatie heb je hiervoor in de video kunnen vinden. We zetten de stappen even voor je op een rij:

  • Purchase. Een game ontwikkelaar schaft Enjin Coins aan om deze vervolgens te kunnen gebruiken voor het spel. Met Enjin Coins wordt de developer in staat gesteld om een bepaalde waarde toe te kennen aan items in het spel.
  • Forging. Met de Enjin Coins in bezit kan de developer via de software van de Enjin engine (haha) zijn objecten naar de blockchain schrijven. Hier zijn ook Enjin Coins voor nodig. Elk voorwerp heeft een minimale waarde, bepaald door het aantal Enjin Coins wat ervoor nodig was om het item te forgen.
  • Gaming. De stap waar het allemaal om draait. Het spel is ontworpen en spelers kunnen het spel gaan spelen. Afhankelijk van de keuze van een developer krijgen spelers aan het begin een beginnersset, of kunnen ze direct al in-game aankopen doen.
  • Trading. Aangezien spelers ineens daadwerkelijk eigendom zijn over de items die zij hebben verdiend, kunnen ze deze veilig opslaan in de Enjin Wallet. Ook kunnen ze via een marktplaats of peer-to-peer deze items verhandelen. Dit kan qua inkomsten stevig oplopen wanneer items zeer zeldzaam of gewild zijn.
  • Melting. Tot slot heeft een speler altijd de mogelijkheid om de door hem verzamelde online voorwerpen weer te ‘melten’ naar Enjin coins. De speler krijgt dan de helft van de waarde die nodig was om het item te forgen en de andere helft gaat naar de developer. Dit kan een stevige stimulans zijn voor een speler om te investeren in een item, omdat hij altijd de garantie heeft dat hij in ieder geval de helft van de investering terug kan krijgen.

Zie hieronder een afbeelding hoe de ecosysteem van Enjin te werk gaat

enj-ecosystem

ENJ Coin & Enjin Games dd

enjin-bitcoin-holderEr zijn momenteel meerdere games in ontwikkeling die op het Enjib platform worden gebouwd. Een van deze games is Bitcoin Hodler. Dit spel lijkt sterk op het spel Flappy Bird. In Bitcoin Hodler speel je een ontwijkspelletje op je smartphone, waarbij je diverse highscores moet halen.

Andere spellen die draaien op het Enjin platform zijn Crypto Fights en War of Crypto. Wat spraakmakender is is de Minecraft server die volledig draait op blockchain: Enjincraft genaamd. Deze server heeft de Enjin Wallet geïntegreerd in Minecrat, waardoor je in-game items eenvoudig kunt opslaan of kunt verhandelen met andere spelers.

Enjin heeft als doel om een ‘multiverse’ te bouwen van meerdere spellen. Je kunt dan items die je in het ene spel hebt verdient weer gebruiken in een ander spel. Of de items qua waarde verkopen, zodat je in een ander spel met de vergaarde Enjin coins weer nieuwe aankopen kunt doen.

ENJIN COIN wallet

Wil je je ENJIN COIN niet gebruiken om te verhandelen, of sla je ze liever veilig op? Dan kun je het beste een ENJIN COIN wallet gebruiken. Je kunt qua ENJIN COIN wallet doorgaans twee verschillende kanten op. Of je kiest voor een externe software of je kiest voor een hardware wallet. Een hardware wallet is altijd de veiligste ENJIN COIN wallet om je ENJIN COIN tokens in op te slaan. Een populaire hardware wallet is de Ledger Nano.

Ga je liever voor een software wallet? Dan heeft ENJIN een ENJIN WALLET in het leven geroepen. Hierop kun je moeiteloos je ENJ tokens bewaren en heb je ze altijd bij de hand.

De minst veilige optie is om je ENJIN COIN tokens op de exchange te laten staan. Zodra je ENJ tokens op een exchange staan, loop je het risico dat de exchange gehackt wordt of dat er door een DDOS-aanval over bevriezing vanuit een federaal onderzoek, je tijdelijk of definitief niet meer bij je ENJ coins kunt. Mocht je je ENJIN COIN tokens toch koste wat kost op een betrouwbare exchange willen parkeren? Kies dan voor de cryptocurrency-exchange Binance.

ENJIN COIN kopen

Wil je ENJIN COIN kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. ENJIN COIN kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten.

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je ENJIN COIN coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je ENJIN COIN token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening.
ENJIN COIN kopen? Koop ze direct op Bitvavo hier beneden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.