Cryptocurrency, Nieuws

Wat is 0x? Uitleg ZRX, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over 0x/ZRX token

0x, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is 0x?

0x is een interessante project, het is namelijk een open protocol gebouwd op het netwerk van Ethereum. Het zorgt er namelijk voor dat er decentrale exchanges op gebouwd kunnen worden.

Wat 0x zo uniek maakt is dat de transactie die op de decentrale exchanges wordt uitgevoerd, gebeurt via de smart contract die op het platform van Ethereum gebouwd is.

Ook is schaalbaarheid bij de meeste blockchains een groot probleem. Dus ook bij Ethereum. Ook hierin wilt 0x verandering in brengen. Door de lidquiditeit te verhogen zorgt de 0x platform ervoor dat alle decentrale exchanges op de protocol van 0x gebouwd en gedraaid kunnen worden zodat er voldoende aanbod en vraag zullen zijn.

Zie hieronder een korte video wat 0x namelijk inhoudt

Hoe werkt 0X?

We zitten met blockchain in 2020 nog in de jonge dagen van de crypto industrie, de blockchains van nu zijn op dit moment nog niet schaalbaar genoeg om grote transactiesvolume aan te kunnen.

De vraag naar het verwerken van transacties per seconde is namelijk ook een grote richtpunt geworden. Een gedecentraliseerde exchange zou op een blockchain als Ethereum al snel problemen krijgen met hoge transactiekosten en trage verwerking van orders.

Hiervoor heeft 0x een oplossing. Het gebruikt namelijk off-chain orderrelais, waarmee orders buiten de blockchain om verwerkt kunnen worden. Dit verlaagt de transactiekosten (gasprice) en verminderd de drukte op het netwerk.

De meeste gedecentraliseerde exhanges functioneren met behulp van smart contract die gedraaid worden op de Ethereum-blockchain. Dit betekent dat alle orders en transacties plaatsvinden binnen deze smart contracts, gebruikers hebben hierdoor meer controle over hun eigen geld, in plaats dat ze worden vastgehouden door een derde partij zoals Coinbase.com of Binance.com

Daarnaast moet je ook rekening mee houden dat je veel kosten maakt als gebruiker van een gedecentraliseerde exchange. Kosten bestaat bijvoorbeeld uit, het storten van je cryptogeld , het plaatsen van een order, het opnemen van je geld of het uitvoeren van een trade. Dit is helaas een groot nadeel bij gedenctraliseerde exchanges.

Ze zijn goed als je het hebt over het beheren “van je eigen geld”en de controle ervan maar blijft dan toch ver hangen bij hun gecentraliseerde tegenhangers zoals Binance.com en Coinbase als het gaat om kosten voor een simpele handeling.

 

0x1

Relayers

Relayers zorgt ervoor dat de orderboeken op het netwerk gepresenteerd worden en via een live data wordt uitgezonden, op die manier host het namelijk de orderboeken waardoor je heel gemakelijk kunt zien welke orders er zijn geplaats.

Een relayer zelf kan geen orders uitvoeren, dit kan pas gedaan worden als er succesvolle handtekeningen zijn ingediend in het slimme contract. In deze transactie moet minimaal de handtekening staan van de “maker en de”taker”. Voor het uitvoeren van deze succesvolle transactie wordt een relayer voor elke transactie beloond met het aantal ZRX (naam token van 0x)

0x is ook geschikt voor Point-to-Point-orders. Dit zijn orders die al van te voren zijn afgesproken met elkaar. Met deze orders kunnen twee gebruikers rechtstreeks geld overboeken via verschillende berichtensystemen, waaronder Facebook, Email of Whatsapp. Alleen het opgegeven adres kan de order vervullen, waardoor fondsen niet gestolen kunnen worden door derde partijen. Bekijk hieronder een afbeelding van het Point-to-Point order formaat.

De ZRX token wordt, naast het vergoeden van relays voor het uitzenden van orderboeken, gebruikt om gedecentraliseerd bestuur op het platform van 0x te faciliteren. De valuta kan ook worden gebruikt om te stemmen voorstellen die door de ontwikkelaars worden ingediend.

Additional-features-0x

Bovendien is het 0x-protocol open source en dus toegankelijk voor iedereen. Hierdoor kunnen ontwikkellaars gratis op het platform van 0x Dapps bouwen. Het protocol dient dus als een plug-in voor andere Ethereum dApps. Projecten die al gebruik maken van het 0x platform zijn onder andere:  Request Network en Augur en Status.

0x koers en verwachting

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de 0x koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor 0x voor eind 2020 schommelt rond de $0,28 en de $0,39

De 0x voorspelling voor 2022 varieert rond de $0,40 en de $0,65 De koers voorspelling voor de 0x koers voor 2025 worden boven de $1 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in 0x wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is 0x zeker een interessante investering voor in je portofolio.

0x Wallet

Als je 0x hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je 0x hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet

0x kopen

Ben jij ook van plan om 0x te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van 0x hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel 0x je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop 0x! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!