Home » Blog » Wat is Aragon? Uitleg ANT, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Aragon/ANT token

Wat is Aragon? Uitleg ANT, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Aragon/ANT token

aragon

Vandaag gaan we het hebben over Aragon, je zult jezelf wel afvragen wat Aragon is en inhoudt. Geen zorgen! Over een paar minuten weet je er alles over. Zullen we maar beginnen? Lets go!

Wat is Aragon? 

Alhoewel Blockchain met de maand meer en meer geaccepteert wordt, is het opzetten van een blockchain voor het gemiddelde bedrijf nogal een lastige klus. Het vergt nogal wat expertise namelijk. Aragon heeft als doelstelling om een blockchain zo makkelijk mogelijk te implementeren binnen bedrijven.

Aragon droomt van een wereld waarin iedereen binnen een organisatie ondernemer is en waarbij werkgevers niet meer bestaan. In dit artikel lees je hoe Aragon dit denkt te bewerkstelligen en wat je allemaal met Aragon kunt.

Aragon (ANT) haalt het maximale uit de blockchain-technologie en gebruikt dat als standaard voor een nieuwe en betere wereld, waarin blockchain de boventoon voert.

Aragon Video

Uiteraard schrijven we alles even rustig voor je uit. Maar anderen leren liever vanaf een video. Hierbij dan ook een korte introductievideo van iets meer dan vijf minuten die je alle basics rondom Aragon laat zien. Specifiek gaat de video in op de maatschappelijke drijfveer van Aragon.

Aragon koers en verwachting

Uitleg Aragon

Volgens Aragon staat de wereld aan de vooravond van een geweldige revolutie op bedrijfseconomisch niveau. In essentie lopen alle bedrijven namelijk tegen dezelfde problematiek aan. Hier komen we later even op terug. 

Hoe dan ook, Aragon is van mening dat bedrijven niet langer meer door een bepaald persoon gerund hoeven te worden, maar dat elke medewerker van het bedrijf een stukje van het bedrijf vertegenwoordigt en dat het bedrijf dan ook in handen is van iedereen die er een bijdrage aan levert.

Voor iedereen die bij een groot bedrijf werkt kan dat misschien als onwerkelijk klinken, maar in de praktijk is Aragon al een behoorlijk eind met de implementatie van hun laagdrempelige systeem.

Aragon focust zich dan ook op het proces om een decentrale en autonome organisatie op basis van blockchain te maken, zodat werkelijk iedereen er straks doodeenvoudig gebruik van kan maken.

Het probleem van Aragon

Het Is natuurlijk fijn dat Aragon zich richt op het oplossen van een aantal problemen. Maar wat zijn die problemen dan precies? 

Wanneer je kijkt naar traditionele organisaties (dus organisaties die volgens Aragon nog geen gebruik maken van blockchain), dan constateer je dat deze vooral veel geld en tijd kwijt zijn aan interne communicatie binnen de organisatie.

Wanneer zo’n bedrijf dan bijvoorbeeld wil samenwerken of fuseren met een andere partij, wordt dit pijnpunt nog meer versterkt omdat je dan met twee van dit soort partijen tegenover elkaar zit.

In essentie hebben alle grote bedrijven dezelfde uitdagingen:

 • Ze moeten hun investeerders en geldschieters tevreden houden.
 • Aandeelhouders en MT-leden hebben recht om mee te beslissen en hebben vaak een bepalende stem in de koers die een organisatie vaart.
 • Het personeel moet tevreden blijven, zich gewaardeerd voelen en voldoende perspectief zien.
 • Ze moeten hun financiën op orde hebben en houden, met voldoende cashflow. 

De combinatie van smart contracts en blockchain-technologie kunnen deze uitdagingen een heel stuk kleiner maken of zelfs verhelpen. In ieder geval kan de administratieve en communicatieve kant tegen aanzienlijk lagere kosten en daarnaast ook nog eens een stuk sneller.

Om dit mogelijk te maken heeft Aragon een mooi product ontwikkeld, waarin het enorm simpel wordt om een bedrijf op een decentrale en autonome wijze op te zetten via een blockchain.

aragon-platform

De oplossingen vanuit Aragon

Zoals gezegd wil Aragon zich met name richten op een blockchainimplementatie die laagdrempelig is. Om dat voor elkaar te krijgen heeft Aragon een softwarepakket ontwikkeld, wat voor elke bestaande of nieuwe organisatie eenvoudig te implementeren is.

Met hun software kun je via de applicatie van Aragon de meest belangrijke administratieve functies direct gebruiken, want die staan al helemaal voor je klaar. 

De volgende modules of functies zijn reeds voor je ingesteld in de software van Aragon:

 • Modules om toegang en eigendom te controleren en te beheren
 • Personeelsadministratie en payroll-constructies
 • Personeelszaken in de vorm van Onboarding
 • Aandelen of gelden binnenhalen door tokens uit te geven
 • Aandeelhouders stemmen beheren
 • ID-management

Zoals je ziet zet Aragon sterk in om juist de taken die veel tijd en geld kosten volledig aan de blockchain toe te vertrouwen. Je kunt de functies overigens stuk voor stuk aan of uit zetten, net naargelang je keuze om iets uit te besteden of toch liever zelf te doen.

Het onderscheidend vermogen van Aragon

Je kunt Aragon zien als een bedrijf wat software levert wat multi-toepasbaar is. Een beetje zoals WordPress bijvoorbeeld. Op basis van deze software kan letterlijk iedereen een bedrijf opzetten wat autonoom is en wat geheel draait op een basis van blockchain. De belangrijkste onderdelen zijn dan ook:

 • Gemakkelijk in gebruik – Dit onderdeel klinkt makkelijker dan dat het is. Blockchain is namelijk niet eenvoudig en vergt doorgaans een diepgaande kennis van programmeren. De software van Aragon is anders opgezet, waardoor deze kennis niet vereist is. Dit zorgt er dan ook direct voor dat massa-adoptie van blockchain binnen handbereik komt voor veel bedrijven waar dat eerder nog niet voor gold.
 • Decentrale focus – Met de software van Aragon is het mogelijk om als token-houder te stemmen op en organisatorische of strategische richting die jij ondersteunt. Het bedrijf kan nog wel onderscheid maken in de weging van bepaalde stemmen. Zo kan de stem van een oudere medewerker bijvoorbeeld zwaarder wegen dan die van een jongere, of kan men dit op basis van andere aspecten beïnvloeden.

aragon2

 • Makkelijk uit te breiden – Omdat Aragon als een modulair systeem is gebouwd, is het eenvoudig uit te breiden met aanvullende modules. Elk bedrijf is namelijk uniek en heeft daarom zijn eigen behoeften en uitdagingen. Met de verschillende modules is het dus makkelijk om het standaard-platform uit te breiden tot een softwarepakket wat volledig en integraal aansluit op de behoeften van zo’n bedrijf.

Aragon ICO

Het is alweer even geleden, maar de Aragon ICO stond aan het begin van de reis die Aragon heeft gemaakt tot op de dag van vandaag. Deze ICO leverde maar liefst 25 miljoen dollar op. De prijs van een token tijdens de ICO was $0,74. Vandaag de dag verdien je maar liefst 5x je inzet terug!

Aragon wallet

Wil je je Aragon niet gebruiken om te verhandelen, of sla je ze liever veilig op? Dan kun je het beste een Aragon wallet gebruiken.  Je kunt qua Aragon wallet doorgaans twee verschillende kanten op. Of je kiest voor een externe software of je kiest voor een hardware wallet. Een hardware wallet is altijd de veiligste Aragon wallet om je Aragon tokens in op te slaan. Een populaire hardware wallet is de Ledger Nano.

De minst veilige optie is om je Aragon tokens op de exchange te laten staan. Zodra je IOS tokens op een exchange staan, loop je het risico dat de exchange gehackt wordt of dat er door een DDOS-aanval over bevriezing vanuit een federaal onderzoek, je tijdelijk of definitief niet meer bij je Aragon coins kunt. Mocht je je Aragon tokens toch koste wat kost op een betrouwbare exchange willen parkeren? Kies dan voor de cryptocurrency-exchange Binance.

Aragon kopen

Wil je Aragon kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. Aragon kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten. 

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je Aragon coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je Aragon token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening. 

Aragon kopen? Koop ze direct hierbeneden door in te vullen hoeveel Aragon je wilt kopen op Bitvavo!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven