Cryptocurrency

Wat is Reserve Rights? Uitleg RSR koers en verwachting en alles wat je moet weten over RSR

Als je wat reserves opzij hebt gezet binnen je crypto wallet, waarom koop je dan niet Reserve (RSV)? Deze stablecoin heeft de ambitie om uiteindelijk zelfregulerend te zijn, zonder noodzakelijkerwijs te hoeven vertrouwen op een fiatvaluta. Misschien kun je nu nog geen antwoord geven op de vraag die we je zojuist stelde, maar lukt dat wel na het lezen van dit artikel.

We leggen je graag uit wat Reserve Rights is, en hoe de tokens die aan dit project zijn verbonden werken. Natuurlijk vertellen we je ook waar je RSR en RSV kunt kopen.

Wat is Reserve Rights en het RSR-token?

Reserve Rights (RSR) is een dual-token stablecoin platform dat in mei 2019 succesvol is gelanceerd op het Huobi crypto platform. Deze opzet omvat onder meer een stablecoin cryptocurrency die gebruik maakt van het valutatoken (RSR). De Reserve Rights cryptocurrency wordt ondersteund door een mandje van diverse activa. Momenteel bestaat deze mand uit Ethereum stablecoins, bijvoorbeeld Paxos (PAX), True USD (TUSD), en USD Coin (USDC). Het plan is over te schakelen op een meer gediversifieerde mand met derivaten, synthetische producten, grondstoffen, effecten en fiatvaluta’s.

Het zal worden beheerd door smart contracts. De belangrijkste functie van het RSR-token is om arbitragemogelijkheden te gebruiken om de prijswaarde van de Reserve Rights cryptocurrency stabiel te houden op een streefwaarde van $1. Het doel van het Reserve Rights cryptocurrency project is om een alternatieve digitale valuta te creëren die absoluut bestand is tegen hyperinflatie door overheden en onbetrouwbare banken.

Hoe werkt Reserve Rights?

De Reserve Rights (RSR) cryptocurrency verschilt van andere stablecoins doordat deze niet wordt gedekt door Amerikaanse dollars op een bankrekening en onder toezicht staat van een gerenommeerde beheerder. De Reserve Rights (RSR) cryptocurrency wordt gedekt door een mandje van activa, zoals eerder vermeld. Deze mand wordt beheerd door smart contracts.

Het RSR-token is gebaseerd op Ethereum. Het onderscheidende kenmerk van het token is dat hij wordt geslagen en verkocht wanneer de koppeling aan de Amerikaanse dollar vervalt. De fondsen die worden gegenereerd uit de tokenverkoop worden gebruikt om de veiligheidspool van de cryptocurrency Reserve Rights (RSR) aan te vullen. Als de waarde van de RSR-token meer dan één US-dollar bedraagt, wordt het extra geld gebruikt om RSR-tokens te kopen op de secundaire markt. De gekochte tokens worden dan verbrand om de voorraad RSR-token te beperken.

Als de waarde van het RSV-token hoger is dan één Amerikaanse dollar, koop je RSV-tokens tegen de vaste prijs voor één Amerikaanse dollar met RSR-tokens uit het Reserve Smart Contract en verkoop je de tokens vervolgens tegen de huidige marktwaarde. Het verschil kan als winst worden beschouwd. Deze optie is alleen beschikbaar voor houders van RSR-tokens en is een relevante reden om de Reserve Rights (RSR) cryptocurrency te kopen.

StabilizingRSV

Waar kan ik RSR en RSV kopen?

Op het moment van schrijven (mei 2021) is de marktkapitalisatie van de Reserve Rights (RSR) cryptocurrency $905,727,947. Eén RSR-token is momenteel $0,06926 waard. Reserve Rights (RSR) staat momenteel op nummer 102 van de lijst van meest waardevolle cryptocurrencies.

RSR is beschikbaar voor aankoop en uitwisseling op een breed scala aan cryptocurrency exchanges, waaronder platforms zoals Coinbase, Binance, Huobi Global en Bitvavo, evenals de populaire gedecentraliseerde exchange Uniswap.

Ondanks dat het dus op veel exchanges te koop is, is het niet altijd verstandig om dit op iedere willekeurige beurs te kopen. We raden je aan om gebruik te maken van Binance of Bitvavo. Waarom? Omdat deze twee crypto exchanges een hoge liquiditeit hebben, waardoor je RSR voor de beste prijs kunt kopen en verkopen. Daarnaast hebben deze twee exchanges zich al bewezen omtrent de veiligheid.

Natuurlijk is het ook mogelijk om RSR te kopen op een gedecentraliseerde crypto exchange, zoals bijvoorbeeld Uniswap of Sushiswap. Dit is echter niet altijd even verstandig. Je moeten namelijk veel meer stappen doorlopen wanneer je gebruik maakt van een DEX. Dat zorgt ervoor dat de kans dat het misgaat, velen malen groter is. Het is dus veiliger om te kiezen voor een gecentraliseerde crypto exchange.

Hoe kan ik RSR bewaren?

De veiligste manier om RSR -tokens op te slaan is het gebruik van een hardware wallet. Dit is een USB-stick waarop je jouw cryptocurrencies buiten het internet kunt opslaan. De twee populairste wallets zijn de Ledger Nano S en de TREZOR.

Aangezien RSR een ERC-20 token is, is het ook mogelijk om RSR-tokens op te slaan in wallets zoals MyEtherWallet (MEW) of MetaMask Wallet. Zorg er in dat geval wel voor dat je voor een goede beveiliging van de wallets zorgt. Dit kun je doen door een sterk wachtwoord te kiezen, en two-factor authenticatie in te schakelen. Op deze manier zorg je ervoor dat het voor hackers stukken moeilijker is om toegang te krijgen tot jouw wallet, waardoor je de tokens in je wallet op een veel veiligere manier kunt bewaren.

Is investeren in Reserve Rights de moeite waard?

Sinds de lancering van de Reserve Rights (RSR) cryptocurrency, is het team van dit project flink gegroeid. Alle teamleden streven het doel na om een stablecoin van stabiele waarde in de cryptocurrency ruimte te positioneren. Eigenaars van RSR-munten kunnen winst maken door munten tegen een lage prijs te kopen en ze op een latere datum tegen een hogere prijs te verkopen.

Natuurlijk wil je graag weten of het verstandig is om in RSR te investeren. Helaas kunnen we daar geen antwoord op geven. En daar zijn we niet de enige in. Het is belangrijk dat je jouw keuze vooral baseert op je eigen onderzoek, en niet op wat anderen zeggen. Maar hoe doe je dat onderzoek dan?

Je kunt gebruik maken van een fundamentele analyse. Bij zo’n analyse ga je opzoek naar allerlei informatie omtrent de blockchain en cryptomunt. Zo kijk je bijvoorbeeld naar wie er in het team van het project zitten, hoe het project werkt en wie de concurrenten zijn. Op basis van dit onderzoek kun je vervolgens bepalen of het op dit moment verstandig is om RSR te kopen. Je wilt RSR natuurlijk kopen op het moment dat het token ondergewaardeerd is (dat betekent dat het te goedkoop is voor wat het waard zou kunnen/moeten zijn).

Het is ook mogelijk om een technische analyse uit te voeren, waarbij je dieper ingaat op de cijfers van het project. Denk bijvoorbeeld aan de koers. Door bepaalde patronen uit het verleden te herkennen in het heden, kun je een verwachting maken op wat de koers waarschijnlijk gaat doen. Je weet dan ook of het slim is om op dat moment te investeren in RSR.

Wat is Reserve Protocol?

Wanneer je informatie over Reserve Rights zoekt, kom je ook de naam Reserve Protocol tegen. Reserve Protocol en zijn Reserve Rights Token (RSR) wekken al lange tijd de belangstelling. Terwijl het RSR-token stilletjes aan populariteit heeft gewonnen, wint ook de RSR-tokenomics aan erkenning. De Reserve app wordt al gebruikt in plaatsen als Venezuela als een veilige haven tegen hyperinflatie. Het Reserve Protocol vermindert echter ook het risico voor deFi gebruikers en speculanten via zijn Reserve token.

Reserve Protocol wil een censuurbestendige stablecoin en een gedecentraliseerd fiat gateway-netwerk bouwen dat dient als een grenzeloze, inflatiebestendige opslagplaats van geld die gemakkelijk kan worden verhandeld met weinig problemen. Bovendien is het doel een stabiele munt te creëren die niet kan worden gedevalueerd en vrij is van overheidscorruptie.

Hoe werkt Reserve Protocol?

Het Reserve Protocol is zich bewust van de waardevermindering van de munt en van de trage en dure internationale transacties, en heeft een innoverende oplossing uitgewerkt om deze problemen aan te pakken.

Reserve Protocol is ontworpen om een volledig gedecentraliseerde stablecoin te hosten, die niet kan worden gemanipuleerd of opgeblazen door overheden. Bovendien wil het team achter Reserve Protocol een volledig autonoom platform creëren met gedecentraliseerd bestuur en ontwikkeling.

Het Reserve Protocol is gebouwd bovenop Ethereum. Het kan echter worden geïmplementeerd op de eigen blockchain of op een ander smart contract platform.

Het doel op lange termijn is volledige interoperabiliteit van het reservetoken op alle blockchains met slimme contracten.

De RSR-token is hetgeen dat stabiliteit geeft aan de RSV-token. Het Reserve Protocol houdt onderpand-tokens aan die niet minder dan 100% van de totale waarde van alle reservetokens bedragen. De wallet die als onderpand zal dienen voor de Reserve Protocol zal beginnen met slechts een handvol activa, die naarmate het project vordert zullen worden gediversifieerd om andere tokenized activaklassen te kunnen opnemen.

rsr-work

De toekomst van het Reserve Protocol

Vanuit het oogpunt van de gebruiker is Reserve een gebruiksvriendelijke app die het gemakkelijk maakt om Amerikaanse digitale dollars en stablecoins te kopen, uit te geven en te bewaren. In de toekomst zou de Reserve-app echter kunnen uitgroeien tot een alles-in-één financiële app voor geautomatiseerde betalingen op de blockchain.

Reserve begon met het bedienen van bedrijven en particulieren in Venezuela die te maken hebben met hoge inflatie en restrictieve kapitaalmaatregelen. Dit heeft honderden winkels en zelfstandigen geholpen hun koopkracht te behouden en financiële vrijheid te verwerven door een stabiele digitale munt aan te bieden.

Het RSR-token wordt echter vrij verhandeld op populaire cryptocurrency exchanges zoals Binance, waar we je verder in dit artikel graag meer over vertellen. Bovendien brengt het RSV-token een nieuwe dimensie van stabiliteit in de wereld van gedecentraliseerde financiering (DeFi) en investeringen.

Wat zijn Stablecoins?

Achter elke cryptocurrency zit meestal een bedrijf, of een groep mensen, die een project proberen te runnen. Hoewel je meestal projecten kunt vinden die van elkaar verschillen, kunnen sommige toch enkele punten van overeenkomst vertonen en hetzelfde doel nastreven.

Veel cryptocurrencies vallen bijvoorbeeld onder de categorie “stablecoins” of “stabiele munten”. Deze term komt uit het Engels en, zoals de naam al doet vermoeden, probeert deze crypto-activa stabiliteit te brengen op de uiterst volatiele markt. Het bijzondere van stablecoins is dat de waarde ervan geacht wordt constant te blijven in euro- of dollartermen. Dit staat los van de waarde van Bitcoin of de markt in zijn geheel. Eén stablecoin zal dus altijd €1 waard zijn, of $1 bijvoorbeeld.

Waarom zijn er stablecoins?

Zoals je weet, moet je om aan altcoins te komen eerst Bitcoin of Ethereum halen bij sites als Binance. Je moet deze cryptocurrencies dan overzetten naar de altcoin die je graag zou willen kopen. Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om bijvoorbeeld direct Polkadot te kopen door te betalen met euro’s.

Wanneer je je winst terug wilt (als je die hebt), moet je deze cryptocurrencies terug omzetten in BTC en ze terugsturen naar bijvoorbeeld jouw bankrekening. Je kunt ze dan weer omzetten in euro’s of dollars. Dit is een beetje omslachtig en je zult elke keer transactiekosten moeten betalen.

Dit is nu eenmaal gewoon hoe het systeem werkt, aangezien zeer weinig beurzen je toestaan rechtstreeks met fiatgeld te handelen.

Laten we zeggen dat je een deel van je geld in fiatvaluta wilt hebben en een deel in crypto’s. Je wilt echter je fiatgeld op exchanges laten staan, zodat je kunt profiteren van een goede gelegenheid die zich voordoet. In theorie is dit niet mogelijk omdat je overboekingen moet doen naar sites die je toelaten fiat/crypto conversie te doen.

Dit is waar de stablecoins om de hoek komen kijken. De meeste exchanges hebben er een waarmee je de rol van geld (fiat) kunt spelen. Dus als je een deel van je geld in euro of dollar wilt hebben, kun je een stablecoin kopen die altijd 1€ of 1$ waard zal zijn. Deze stablecoins zullen nooit in waarde dalen of stijgen.

Met dit systeem hoef je dus geen omslachtige en dure transfers meer tussen verschillende exchanges te voltooien. Je kunt sommige van je cryptocurrencies onmiddellijk en goedkoop omzetten in een activum dat altijd een vaste waarde zal behouden ten opzichte van de dollar of euro.

Reserve Right (RSR) Koers

Conclusie

Het is je na het lezen van dit artikel waarschijnlijk wel duidelijk wat stablecoins zijn, en hoe Reserve Rights verschilt in de meeste andere stablecoins. Hierdoor zou je ervoor kunnen kiezen om RSR-tokens te kopen in plaats van het gebruik van andere stablecoins. Dit is echter geheel volgens je eigen wensen. Want wat voor de een voordelig is, kan voor de ander een groot nadeel zijn. Sinds February 2021 kun je nu ook RSR kopen op Bitvavo. Vul hieronder in hoeveel RSR je wilt kopen op Bitvavo.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!