Home » Blog » Wat is Waves? Uitleg Waves koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Waves

Wat is Waves? Uitleg Waves koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Waves

waves

Waves, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Waves

Waves (WAVES) is een decentraal handelsplatform waarmee je zelf tokens kunt maken en gebruiken als je eigen digitale valuta. Een ander mogelijkheid is om een crowdfunding te organiseren op het platform. Dit is mogelijk door de slimme contracten die worden gebruikt op de chain van Waves. Waves is een open source blockchainplatform. Dat betekent dat iedereen (ontwikkelaars en bedrijven) gratis gebruik kunnen maken van het platform van Waves.

Waves DEX

Waves maakt gebruik van een eigen decentrale exchange genaamd Waves DEX. Bij een DEX exchange heb je controle over je eigen coins die verbonden zijn met je eigen crypto adres, je hoeft bijvoorbeeld niet je coins eerst naar een centrale exchange te sturen zoals Binance.

Je hebt dus direct controle over je eigen coins. Alle tokens kun je direct kopen en verkopen op het DEX platform zelf. Dit geldt dus niet alleen voor Waves, maar voor alle tokens die aangemaakt zijn op het platform. Hier beneden kun je een video bekijken hoe Waves precies werkt en inhoudt. Het filmpje duurt slechts 1 minuut.

Consensualgoritme Waves-NG

In tegenstelling tot Bitcoin die gebruik maakt van de consensus algoritme “Proof of Work” maakt Waves gebruik van zijn eigen consensus algoritme genaamd Waves-NG, de Waves NG is een eerdere voorstel van Bitcoin NG afkomstig van ontwikkelaar Emin Gun Sirer. Het is onder andere gemaakt om de transactie snelheid van de Bitcoin kunnen vergroten. Op het moment van schrijven verwerkt Bitcoin op dit moment 8 transacties per seconde en verwerkt slechts 1 blok om de 10 minuten. Dit is niks vergeleken met VISA die op dit moment meer dan 250.000 transacties per seconde kunnen verwerken.

Niet alleen Bitcoin kampt met deze beperkingen, maar ook bijvoorbeeld Ethereum en Litecoin en alle andere blockchain projecten die de code van de Bitcoin gebruiken. In tegenstelling tot de originele Bitcoin protocol werkt de Bitcoin-NG anders, Bitcoin NG kijk daarintegen meer vooruit. Een klein voorbeeld: elke 10 minuten kiest de NG een geschikte leider die in de komende 10 minuten alle transacties controleren en bevestigen. Op deze manier kunnen de transacties sneller verwerkt worden.

wavesja

Mining Reward Token en de Waves Community Token

Zoals bij alle andere blockchain projecten moet het netwerk sterk beveiligd worden zodat hackers het platform niet kan plat leggen, daarom wordt er door de oprichters van Waves flink aan Rewards uitgedeeld aan Miners, vooral omdat miners grotendeels verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van het netwerk, zodat het netwerk van Waves veilig en flexibel kan verlopen. Door de beloningen uit te delen wordt het netwerk gestimuleerd en zorgt het ervoor dat het netwerk meer beveiligd wordt. Daarom is er besloten om een bepaald beloning uit te delen aan iedereen die deelneemt aan de Waves platform. Zie hieronder de volgende Rewards:

  • De Miners Reward Token (MRT) Bij elke block die gemaakt wordt, wordt deze verdeeld onder de miners, dit betreft wel een aanvullende reward, dus bovenop je rewards die je al hebt verdiend. MRT kan bovendien ook kunnen worden gebruikt als stemrecht over belangrijke voorstellen die door de ontwikkelaars van het platform worden ingediend. Zo kun je als MRT houder meestemmen welke richting het project heen gaat. Wel moet je goed onthouden dat er bij Waves niet werkelijk wordt geminded, Maar het wordt wel stakers miners genoemd
  • De Waves Community Token (WCT) is een beloning die maandelijks wordt uitgedeeld aan Waves holders. Één van de redenen waarom deze token tot leven is geroepen is om het netwerk te stimuleren door de lange termijn houders.

Team

Waves-Team

Waves Koers en Verwachtingen 2020 en 2021


In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Waves koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Waves voor 2020 schommelt rond de $2, en de $2,32

De Waves voorspelling voor 2021 varieert rond de $3,08 en de $3,80. De koers voorspelling voor de Waves koers voor 2025 voorspellen wij boven de $8,00. Het is altijd goed te onthouden in je achterhoofd dat dit slechts onze voorspelling is, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Waves wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren van cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Waves zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Waves Wallet

Als je Waves hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Waves hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Waves Kopen

Ben jij ook van plan om Waves te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van Waves hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Waves je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Waves! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven