Home » Finst Review

Finst Review

Finst review

Als je geïnteresseerd bent in crypto en in Nederland woont, is er goed nieuws. Sinds januari 2023 is er een nieuwe speler op de markt: Finst. Het team achter DEGIRO heeft dit platform opgezet, en ze zijn niet van plan om aan de zijlijn te staan; ze willen de markt veroveren. Hoe? Door zowel casual als professionele investeerders te bedienen met een veilig en goedkoop platform.

Update augustus 2023: Alle banden met DEGIRO en Finst lijken te zijn verwijderd van de website. Dit zou kunnen komen door het negatieve sentiment rondom DEGIRO.

Even over de naam Finst. Die is op twee manieren cool. Eerst komt het van ‘financial institution’, maar in de Urban Dictionary betekent het ook ‘klaar om iets te doen’. En klaar zijn ze!

Qua betrouwbaarheid zit het goed. Finst heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank. Ze werken samen met Fireblocks voor extra beveiliging en laten zien hoeveel reserves ze hebben. Een flinke minpunt is echter is dat je je crypto niet kunt opnemen naar je eigen wallet, zoals bij Bitvavo. Maar later meer over de voordelen en nadelen van Finst.

De kosten zijn superlaag: een vast tarief van 0.15%. Dus, ze gaan echt de strijd aan met anderen zoals Bitvavo en Coinmerce. Over de spread is echter niets bekend en dit wordt ook niet transparant getoond. Wil je er alles over weten? Lees dan zeker deze hele Finst review!

Finst website

Samenvatting Finst review

Finst is een nieuwe broker (lees: geen exchange) en lanceerde het platform in januari 2023 met veel geschreeuw. Nu in september 2023 hoor je vrijwel niets meer over het platform. Wordt er aan de achterkant gewerkt of is de cryptomarkt te competitief? Hoe dan ook, Finst biedt met het platform niets nieuws als je het vergelijkt met bestaande partijen als Bitvavo en Coinmerce.

De vraag is hoe zij gebruikers naar het platform krijgen. De verwachting was dat de gebruikers van DEGIRO doorgesluisd zouden worden naar Finst. Maar die banden zijn in augustus 2023 ook gebroken.

Voordelen van Finst

Ben je van plan om te investeren in cryptocurrency en zoek je een betrouwbare partner? Dan kan Finst een optie zijn om te overwegen. Ten eerste is Finst op dit moment de meest kostenefficiënte optie in Nederland, met handelskosten die niet hoger zijn dan 0,15%. Zo kun je meer van je winst behouden. Kanttekening is dat de spread niet zichtbaar is en je niet weet hoeveel je betaalt.

Het vertrouwen in een crypto broker is cruciaal, en dat begrijpt Finst. Ze zijn officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hierdoor weet je dat je te maken hebt met een legitieme, betrouwbare dienst.

Bij Finst worden jouw tegoeden en assets veilig bewaard en nooit uitgeleend voor andere doeleinden. Alles wordt opgeslagen in een speciale cryptocurrency kluis die gebruikmaakt van de nieuwste beveiligingstechnologieën.

Wat onderscheidt Finst nog meer? De vermogensscheiding. Dit betekent dat jouw digitale activa volledig gescheiden zijn van het bedrijf zelf. En alsof dat nog niet genoeg is, je geld wordt ondergebracht bij Bunq, waardoor je niet bang hoeft te zijn je geld kwijt te raken.

 • Registratie bij De Nederlandsche Bank (niet uniek).
 • Lage kosten van 0.15% (uniek), maar onbekende spread bovenop de kosten.
 • Proof of Reserves is beschikbaar (maar laat geen aantallen zien).
 • Funds worden beheerd door aparte stichting (niet uniek).
 • Investeren in cryptobundels.
Waarom Finst?

Nadelen Finst

In alle eerlijkheid, wij zijn niet zo’n fan van Finst. Het is duidelijk dat zij tijdens de lancering in januari 2023 een flink marketingbudget hadden om zo veel aandacht te creëren. Dit betekent ook dat mensen extra positief kunnen zijn omdat ze betaald krijgen om het platform te promoten. Al met al, tijdens de lancering, maar ook nu (september 2023) is het platform nog lang niet af. Er missen functionaliteiten die je zou willen als broker. Functionaliteiten die de concurrentie allang al heeft, waardoor wij denken dat het overstappen naar Finst geen zin heeft.

Een van USP’s was dat Finst is ontwikkeld door twee DEGIRO ex-medewerkers Julien Vallet en Marcel Putina. Dit is echter sinds augustus overal weggehaald. Mogelijk door alle negatieve nieuws rondom DEGIRO.

Het is duidelijk dat het platform nog in ontwikkeling is. Nieuwe functies worden echter relatief snel toegevoegd. Zo is het storten van crypto sinds juli 2023 mogelijk. Toevallig toen het duidelijk werd dat Binance in Nederland zou gaan stoppen. Verder zijn essentiële functies zoals het opnemen van crypto, crypto staking en limietorders niet beschikbaar. Ook is er niets bekend over een accountverzekering of walletverzekering.

 • Biedt geen meerwaarde tegenover bijvoorbeeld Bitvavo.
 • Banden verbroken met DEGIRO.
 • Geen verzekeringen voor account of wallets.
 • Crypto’s opnemen is niet mogelijk.
 • Beperkt aanbod aan crypto’s.
 • Platform duidelijk nog in ontwikkeling. Als gebruiker test je het platform, onbekend of ze piekmomenten aankunnen.

Finst alternatief

Finst moet zich nog bewijzen in de competitieve cryptomarkt en het platform is nog niet volledig ontwikkeld. Daarom kan het zijn dat je opzoek bent naar een Finst alternatief. Het beste alternatief voor Finst is Bitvavo. Meld je hier aan en ontvang €10 gratis bij Bitvavo.

Waarom is Bitvavo beter?

 • Met een limitorder betaal je ook 0.15% aan kosten.
 • Volledig ontwikkeld platform, inclusief opnames, staking en geavanceerde exchange.
 • Meer dan 5 jaar ervaring, volledig getest tijdens piekmomenten.
 • Aanbod van meer dan 200 crypto’s.
 • Walletverzekering en €100k verzekering tegen cyberattacks.

Finst Welkomsbonus

We weten dat een goede start het halve werk is, dus hebben we iets speciaals voor je. Een welkomstbonus die het nóg leuker maakt om je bij Finst aan te sluiten. Hoe werkt het? Simpel.

Wanneer jij je aanmeldt bij Finst krijg je meteen €100 transactietegoed in je nieuwe account gestort. Je kunt dit tegoed een maand lang gebruiken om de wereld van crypto te verkennen.

Wat is Finst?

Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrency en een betrouwbare partner zoekt, zet dan Finst op je radar. Deze Amsterdamse cryptocurrency exchange is een nieuwe ster aan het firmament, opgericht in januari 2023 door Julien Vallet en Marcel Putina. Beide heren hebben hun sporen verdiend bij de bekende Nederlandse broker DEGIRO, dus ze weten waar ze mee bezig zijn.

Finst oprichters

Wat maakt Finst nu zo bijzonder? Simpel, ze willen het spel eerlijker maken voor alle crypto-beleggers. Of je nu net begint of al een pro bent, Finst zorgt ervoor dat iedereen van dezelfde voordelen kan genieten. Het doel? Een platform bieden waarop het handelen in crypto zo eenvoudig mogelijk is.

En laten we de kosten niet vergeten. Bij Finst betaal je maximaal 0,15% aan handelskosten. Wat je ziet is wat je krijgt. Dat maakt Finst op papier de meest voordelige optie in Nederland, met alleen Bitvavo die in de buurt komt.

Hoe maak ik een account aan op Finst?

Wil je handelen in crypto en ben je nieuwsgierig naar Finst? Goed nieuws: binnen drie minuten heb je een account aangemaakt. Je hebt twee opties: via hun website of via de Finst-app op je smartphone. Maar let op, het gebruik van de app is een must, dus je komt er niet onderuit die te downloaden.

Start met het invullen van je e-mailadres. Je krijgt een verificatiemail; klik op de link. Daarna is het tijd voor je mobiele nummer en ID-verificatie. Maak een foto van je ID en je gezicht en upload deze. Twee vragen volgen over jouw doelen en het bedrag dat je jaarlijks denkt te storten.

Laatste stap: geld overmaken. En dat is met iDEAL echt in een paar seconden geregeld. Zo, je bent nu helemaal klaar om te handelen in jouw favoriete cryptomunten via Finst!

Handleiding crypto kopen bij Finst

Finst maakt het je makkelijk om in de wereld van crypto te duiken., maar houd rekening met het beperkte aanbod van ongeveer 40 verschillende cryptocurrencies. Je kunt heel snel en kosteloos geld op je account zetten met iDEAL. Nu, laten we meteen in de praktijk duiken en kijken hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Het is echt kinderspel om met de Finst app crypto te kopen. Eerst log je in op de app. Dan kies je het bedrag dat je wilt storten en doe je dat via iDEAL of een andere betaalmethode. In de app zie je gelijk je stortingsmogelijkheden. Ga dan naar het Dashboard en kies de crypto die je wilt kopen. Op de coin-pagina wissel je eenvoudig tussen ‘Kopen’ en ‘Verkopen’. Voer het bedrag in dat je wilt besteden en klik op ‘Kopen’. Binnen een paar tellen is je portfolio up-to-date. Simpel, toch?

Finst biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om je crypto weer te verkopen. Log in op de app, ga naar het dashboard en kies het ‘Verkopen’ tabblad. Je ziet direct hoeveel je kunt verkopen. Kies je bedrag, bekijk de kosten onderaan je scherm en klik op ‘Verkopen’. Zo simpel is het om je winst veilig te stellen.

Kosten Finst

Finst beweert dat het de goedkoopste crypto exchange van Nederland is. Een grote uitspraak, maar hoe zit het echt? Laten we eens nuchter en direct naar de feiten kijken.

Voor elke transactie die je maakt, vraagt Finst een bescheiden tarief van 0,15%. Ze rekenen geen verborgen kosten zoals spreads, bewaarkosten of minimumbedragen. Dit klinkt al goed, nietwaar?

We hebben de kosten van Finst vergeleken met andere crypto brokers in Nederland. En wat blijkt? Finst is inderdaad een voordelige keus met hun 0,15% handelskosten, maar het is geheel onduidelijk of er echt geen spread gerekend wordt.

Staking bij Finst

Je bent misschien al bekend met het concept van staking in de crypto-wereld. Maar als je dacht aan staking via Finst, houd je paarden nog even in bedwang. Staking is er op dit moment nog niet, maar daar komt binnenkort verandering in. Finst is druk bezig met het implementeren van On-Chain Staking.

Dus waarom is dit zo’n groot nieuws? Met deze aanstaande functie kun je tot wel 12% stakingsrendement behalen op je cryptomunten. Dat is een mooie manier om je investering voor je te laten werken, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Uiteraard hebben alle bestaande platformen zoals Bitvavo en Coinmerce dit al.

Finst App

Finst app

De Finst app kun je downloaden in zowel de Google Play Store als de Apple App Store. En dat downloaden, daar krijg je geen spijt van. Waarom? Omdat je met deze app altijd en overal inzicht hebt in je portfolio, handig cryptomunten kunt kopen en verkopen, en moeiteloos geld kunt storten.

We hebben zelf ook de proef op de som genomen en de app gedownload. Wat opvalt: het gebruiksgemak is echt top. Het voelt bijna als een tweede natuur om door de app te navigeren. En nu komt het mooie: je hebt via de app dezelfde mogelijkheden als via de desktopversie. Sterker nog, je hebt de app nodig om in te loggen op de desktop. Dat werkt als een soort tweefactorauthenticatie (2FA), net zoals bij banken. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens hartstikke veilig.

Is Finst Veilig en betrouwbaar?

Ben je benieuwd naar Finst? Laat me je dan kort en bondig vertellen waar het om gaat. Finst zet veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Ze hebben een speciale stichting opgezet, Stichting Finst Custody, om ervoor te zorgen dat jouw geld en hun bedrijfskapitaal gescheiden blijven. Jouw tegoed is veilig en wordt niet uitgeleend aan anderen.

Bovendien werkt Finst samen met Fireblocks, een grote naam in de VS. Door deze samenwerking worden je gelden beveiligd met de nieuwste technologie. Maar, wees bewust: mocht Fireblocks in problemen komen, dan kan dit ook effect hebben op Finst.

Elke zes maanden laat Finst hun financiën grondig checken. Een bedrijf genaamd AuditNow doet dit. Zo ben je verzekerd van transparantie in alles wat Finst doet. Van hun bedrijfsvoering tot veiligheidsprocedures, alles wordt nagekeken.

Bij Finst nemen ze ook hun personeel serieus. Elke medewerker wordt grondig gescreend voordat ze starten, en ook daarna blijven ze regelmatig checks uitvoeren. Je kunt dus gerust zijn dat jouw geld en data in goede handen zijn.

Wat betreft je tegoed: dit wordt opgeslagen bij Bunq, een Nederlandse bank, en bewaard bij de Europese Centrale Bank. Extra veilig dus. En als kers op de taart: Finst staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet aan strenge wet- en regelgeving.

Volgens Finst zijn ze transparant, betrouwbaar en nemen ze hun verantwoordelijkheid serieus. En jij, als klant, staat bij hen voorop.

Finst Review Conclusie

Laten we eerlijk zijn, in de wirwar van crypto platforms kan het kiezen van de juiste een behoorlijke opgave zijn. Je wilt immers geen fouten maken met je zuurverdiende geld. Hier komt Finst in beeld, een relatieve nieuwkomer op de crypto-scene, rechtstreeks vanuit onze eigen hoofdstad Amsterdam. In onze Finst review wordt al snel duidelijk dat het naar onze mening geen grote noodzaak is voor een nieuw platform. En zeker niet voor een platform dat nog in ontwikkeling is.

Doordat alles nog in ontwikkeling is kan je lang wachten op normale functies, zoals het opnemen van je crypto en staking. Bij partijen als Bitvavo en Bybit kan dit al jaren.

De lage kosten van 0.15% zijn inderdaad zeer competitief, maar het wordt onduidelijk tijdens de transactie hoeveel spread je betaalt. Als we de website erop nalezen lijkt dit 0% te zijn, maar dat lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Verder zijn er uiteraard ook positief zaken. Het eerste dat opvalt, is de ervaring van de oprichters. Deze jongens zijn geen nieuwelingen; ze kennen de ins en outs van de crypto-wereld. Dat geeft vertrouwen, nietwaar? Maar dat is niet alles. Finst heeft als missie om cryptohandel voor iedereen toegankelijk te maken. Dus ja, of je nu een beginner of een pro bent, je bent hier welkom.

Het gebruiksgemak? Ook dat zit snor. Binnen een paar minuten kun je je eerste cryptocurrency kopen of verkopen. De app werkt ook vlekkeloos, zodat je altijd en overal je portfolio kunt checken.

En maak je geen zorgen over veiligheid. Ze zijn geregistreerd bij de Nederlandsche Bank en nemen allerlei maatregelen om het platform zo veilig mogelijk te maken.

Dus, waar het op neerkomt: Finst is een degelijke en betrouwbare keuze voor het handelen in cryptovaluta. Ze zijn nog jong en we zijn benieuwd hoe ze zich gaan ontwikkelen, maar voor nu zijn ze een aanrader.

Wat is Finst?

Finst is een in Amsterdam gevestigde cryptocurrency exchange die zich richt op het bieden van lage transactiekosten en een veilig, veelzijdig platform voor het handelen in een breed scala aan cryptocurrencies.

Wie zijn de oprichters van Finst?

De oprichters van Finst zijn Julien Vallet en Marcel Putina, die meer dan tien jaar ervaring hebben in het Europese investeringslandschap. Ze waren vroege medewerkers bij DEGIRO en hebben bijgedragen aan het vormgeven van nieuwe standaarden in online investeren.

Wat is de missie van Finst?

Finst streeft ernaar een gelijk speelveld te creëren voor alle crypto-investeerders door de hoge toegangsbarrières die gepaard gaan met investeren in cryptocurrency te verlagen.

Welke diensten biedt Finst aan?

Finst biedt de mogelijkheid om te investeren in meer dan 40 verschillende cryptocurrencies. Ze bieden ook ‘Bundels’ aan, waarmee je je investeringen kunt diversifiëren met één klik.

Wat zijn de transactiekosten bij Finst?

Finst rekent een vast tarief van 0,15% per transactie. Er zijn geen extra kosten zoals spreads (volgens de website), inactiviteitskosten, of bewaarkosten.

Is Finst veilig?

Finst neemt veiligheid zeer serieus en werkt samen met gerenommeerde bewaaroplossingen en Nederlandse banken om je vermogen veilig te bewaren. Ze zijn ook de enige Nederlandse exchange met Proof of Reserves.

Is Finst geregistreerd bij de DNB?

Ja, Finst is geregistreerd als Crypto Service Provider bij De Nederlandsche Bank onder nummer R189158 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel van Amsterdam onder nummer 85668117.

Biedt Finst klantenservice?

Ja, Finst biedt echte ondersteuning door crypto-experts via chat, e-mail of telefoon.

Waar is Finst gevestigd?

Finst is gevestigd in Amsterdam, Nederland, een van de grootste financiële hubs in Europa.

Scroll naar boven