Home » Blog » Coinmerce review

Coinmerce review

Altijd al eens willen weten hoe het platform van Coinmerce in elkaar steekt? Of welke diensten Coinmerce aanbiedt? Je leest er alles over in onze allernieuwste review van dit Nederlandse platform! Een uitgebreide Coinmerce review, zodat je precies weet hoe alles werkt en waarom Coinmerce betrouwbaar is als broker!

Daarnaast lees je ook meer over ervaringen, hoe je je kunt aanmelden op het platform, hoe het registratieproces loopt en waar je rekening mee moet houden. Traditioneel sluiten we af met een aantal heldere plus- en minpunten van het platform en een conclusie over in welke mate wij Coinmerce zouden adviseren of niet. De slogan van Coinmerce geeft in ieder geval hoop. Coinmerce: “Geef je geld toekomst.”

Coinmerce introductie

Tijdens de introductie van Coinmerce heeft het platform een mooie introductievideo opgenomen. Wij kunnen natuurlijk van alles vertellen over het platform, maar over het algemeen helpt het wanneer het platform dit zelf doet. Dus zonder verdere vertraging geven we graag het woord aan Coinmerce zelf! Bekijk alvast de video, dan heb je direct een idee waar de rest van dit artikel over zal gaan.

In 2023 heeft Coinmerce het klantenbestand van Binance overgenomen (nadat Binance Nederland moest verlaten). Hierdoor konden gebruikers eenvoudig hun tegoeden overzetten naar Coinmerce. Dit betekent dat Coinmerce in de ogen van Binance een zeer betrouwbare partij is voor haar klanten (en de hoogste prijs heeft betaald).

De voor- en nadelen van Coinmerce

Elke partij heeft specifieke onderdelen waarop ze zich onderscheiden van concurrenten. Het maakt ze uniek. Zo heeft ook elke partij voor- en nadelen en hebben we de belangrijkste constateringen en ervaringen op een rijtje gezet in deze Coinmerce handleiding en review.

De voordelen van Coinmerce

 • Coinmerce is volledig door Nederlanders, voor Nederlanders.
 • Coinmerce heeft het klantenbestand van Binance mogen overnemen.
 • 0.20% op de exchange en 0.50% voor de broker omgeving.
 • De klantenservice is 24/7 bereikbaar in het Nederlands en Engels.
 • Coinmerce heeft voor Android en iOS een app gelanceerd.
 • Je kunt bij Coinmerce terecht voor meer dan 350 verschillende crypto’s.
 • Eenvoudig storten met iDEAL, SEPA, Creditcard en nog veel meer opties.
 • Je winsten weer opnemen via bankoverschrijving;
 • Alle munten kunnen gewoon op de interne wallet bewaard worden.
 • Functionaliteiten zoals ‘stop-loss’ en ‘limit orders’.
 • Coinmerce is gericht op gebruikersgemak

De nadelen van Coinmerce

 • Exchange wordt nog niet veel gebruikt en nog niet beschikbaar in de app.
 • De laatste reviews zijn overwegend negatief, hou dit voor jezelf in de gaten.
 • Coinmerce is telefonisch niet te bereiken, dus als je spoed hebt duurt een antwoord soms wellicht wat lang. Livechat is overigens wel een uitstekend alternatief.

Coinmerce handleiding

Goed, voldoende introductie! Het is tijd om aan de slag te gaan met Coinmerce. Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt met Coinmerce zal je een account moeten aanmaken en het registratieproces volledig moeten doorlopen. Maar geen zorgen! We nemen je rustig mee langs alle stappen, zodat jij ook via Coinmerce je cryptocurrency’s kunt kopen en verkopen!

Een Coinmerce account aanmaken

Voordat we van start gaan, eerst maar eens beginnen bij het begin. Om te kunnen handelen op Coinmerce, is het nodig dat je een Coinmerce account aanmaakt. Het aanmaken van een account is gratis, intuïtief en snel geregeld. Voor de goede orde zullen we wat screenshots plaatsen, maar eigenlijk is het zo simpel dat dit waarschijnlijk ten overvloede is. Althans, dat is wat mensen zeggen wanneer ze gevraagd wordt naar hun Coinmerce ervaringen.

Coinmerce website
 1. Stap 1: Klik op ‘Registreren’ in de rechterbovenhoek.
 2. Stap 2: Vul je voor- en achternaam in.
 3. Stap 3: Vul je e-mailadres in en kies voor een wachtwoord.
 4. Stap 3.1 (optioneel): Vul een Referral code in, als je deze hebt.
 5. Stap 4: Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Beleid van Coinmerce.
 6. Stap 5: Klik op registreren en je bent klaar!

Let op: Omdat je straks je naam zult moeten verifiëren met een (kleine) bankbetaling, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de naam die je opgeeft overeenkomt met de rekeninghouder van de bankrekening waarvan je straks gaat betalen. Dit heeft alles te maken met het wettelijk verplichte Know-Your-Customer-proces, waar ook Coinmerce (en jij) zich aan moet houden.

Coinmerce registratiepagina

Je Coinmerce account verifiëren

Het aanmaken van een account is zoals je ziet ontzettend simpel. Maar voordat je ook daadwerkelijk iets kunt doen met dit account zul je je account dus eerst moeten valideren. Gelukkig gaat dat ook net zo eenvoudig als een Coinmerce account aanmaken. Level 1 vraagt een daadwerkelijke bankbetaling van 1 cent. Wanneer je klikt op de button linksboven om een bankverificatie te starten, zal je eerst nog wat aanvullende gegevens in moeten vullen.  Gelukkig zou dit ook niet al te lastig of tijdrovend moeten zijn. Ook hier adviseren we om de juiste gegevens volledig in te vullen.

Zodra je je gegevens hebt opgeslagen, ontvang je ter bevestiging nog een e-mail op het door jou doorgegeven e-mailadres. Verifiëer je e-mailadres en start opnieuw de bankverificatie in het Dashboard van Coinmerce.

Kies nu voor een bankverificatie via SEPA (bankoverschrijving) of IDEAL (direct). Logischerwijs zorgt de laatste optie ervoor dat je direct aan de slag kunt. De eerste kan een aantal werkdagen duren. Nadat je de gevraagde aanbetaling van een cent hebt gedaan is het tijd om te wachten op de verificatie. Hoe lang dit duurt is natuurlijk sterk afhankelijk van je betaalmethode. Kies je voor een overschrijving dan zal je wat langer geduld moeten hebben dan wanneer je met IDEAL betaalt.

Bij ons duurde de volledige registratie ongeveer een kwartier.

Succesvolle verificatie

Coinmerce crypto kopen

Om op Coinmerce crypto te kunnen kopen, kun je eerst je euro’s doodeenvoudig omwisselen voor ‘Coinmerce Coins’. De waarde van 1 Coinmerce Coin staat altijd gelijk aan de waarde van 1 euro en met deze Coinmerce Coins kun je dus alle crypto kopen die Coinmerce op hun platform aanbieden.

Dit zijn er vandaag de dag meer dan 300. Je kunt deze Coinmerce Coins dus ook weer eenvoudig omwisselen naar euro’s, zodat je deze kunt uitbetalen op je Nederlandse bankrekeningnummer.

Coinmerce coin overzicht

Coinmerce Coins kopen

Zoals gezegd, om op het platform van Coinmerce zaken te kunnen doen, zul je Coinmerce Coins nodig hebben. Eén Coinmerce Coin komt (altijd) overeen met €1. Dus als je voor €25 euro aan cryptocurrency’s wil kopen, koop je eerst 25 Coinmerce Coins en koop je vervolgens met je Coinmerce Coins voor 25 euro aan de cryptocurrency van je keuze.

Om Coinmerce Coins te kopen, doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer bovenin in het menu het kopje ‘Wallets’.
 2. Klik met je muis op de 3 verticale bolletjes rechts onder ‘Acties’.
 3. Selecteer de optie ‘Kopen’.
 4. Kies het door jou gewenste bedrag in euro’s waarvoor je Coinmerce Coins wilt kopen.
 5. Kies de gewenste betaalwijze om de Coinmerce Coins mee aan te schaffen.
 6. Betaal de Coinmerce Coins.

Belangrijk: hou er rekening mee dat de minimale ordergrootte op Coinmerce €10,- is. 

Coinmerce wallet

Coinmerce crypto verkopen

Op Coinmerce crypto verkopen is nog eenvoudiger dan het kopen ervan, je hebt namelijk geen Coinmerce Coins nodig in het proces. Om op Coinmerce crypto te verkopen, doorloop je de volgende stappen:

 1. Klik opnieuw bovenin het menu op ‘Wallets’.
 2. Selecteer de crypto die je wilt verkopen.
 3. Klik opnieuw op de 3 verticale bolletjes rechts onder ‘Acties’.
 4. Kies dit maal voor de optie ‘Verkopen’.
 5. Vul het gewenste aantal in.
 6. Bevestig de verkooporder.
 7. Klaar!

Belangrijk: ook voor het verkopen geldt een minimale ordergrootte van €10,-.

Verkooporder bij Coinmerce

Coinmerce kosten

Coinmerce heeft na de overname van het klantenbestand van Binance gekozen om een exchange te lanceren, inclusief de daarbij horende lage kosten. De Coinmerce fees zijn over het gehele platform verlaagd van maximaal 2.5% naar 0.20%. Let op dit geldt alleen voor de exchange omgeving en kan hoger zijn voor munten met een lagere handelsvolume.

Dit betekent dat jij als klant veel minder betaalt per transactie en dat je niet hoeft over te stappen naar een andere partij. Het is echter wel zo dat de exchange nog in ontwikkeling is en dat je alleen marketorders kan inschieten.

Wanneer je van Coinmerce Lite gebruikmaakt, dit is de brokeromgeving en de app, dan betaal je minimaal 0.50% aan handelskosten.

Coinmerce reviews

Wanneer we het hebben over een platform dan is het naast de praktische informatie ook prettig om het eens over de ervaringen van bestaande klanten te hebben. Hoe waarderen zij het platform? Waar loopt men tegenaan? Hoe ervaren zij de service van Coinmerce? En hoe is het met de betrouwbaarheid van Coinmerce als crypto broker gesteld?

Voor onze reviews kijken we altijd naar TrustPilot. Deze onafhankelijke reviewsite geeft nieuwe en bestaande gebruikers altijd een kans om laagdrempelig ervaringen te delen en verschillende platforms te beoordelen op hun performance.

Trustpilot scoort Coinmerce een 2,9 op een schaal van 5. Dat is niet waanzinnig laag, maar ook niet waanzinnig hoog. Inmiddels hebben bijna 250 klanten hun oordeel over Coinmerce als crypto broker geveld.

De laatste tijd ligt het platform aardig onder vuur op Trustpilot. Er komen in een rap tempo matige reviews bij en de laatste respondenten klagen voornamelijk over de prijs van de verschillende crypto’s en de aanzienlijke transactiekosten die aan het platform voldaan moeten worden. Dit laatste is overigens een veelgehoorde klacht bij crypto brokers. De eenvoud heeft namelijk zo zijn prijs.

Wil je aan de slag met Coinmerce? Neem dan in ieder geval de reviews even door zodat je voor jezelf een weloverwogen besluit kunt nemen!

De betrouwbaarheid van Coinmerce

Coinmerce moet als Nederlandse crypto-partij aan een behoorlijke strakke wet- en regelgeving voldoen. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat niet alleen op het gebied van Know Your Customer, maar ook op het gebied van platform security Coinmerce de zaken goed op orde heeft.

Coinmerce is zeker niet de grootste partij van Nederland, maar beheert toch al gauw een aanzienlijk portfolio voor haar klanten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je ineens al je geld kwijt bent wanneer je met Coinmerce aan de slag gaat.

Het platform is naar ons weten ook nog nooit ten prooi gevallen aan hackers en heeft met vlag en wimpel de registratie van De Nederlandsche Bank doorstaan. Je kunt wat dat betreft met een gerust hart aan de slag met Coinmerce.

De eigenaren van Coinmerce, Luc en Nick, staan prominent op de website.

Welke coins kan ik allemaal kopen op Coinmerce?

Er worden vandaag de dag meer dan 350 verschillende cryptocurrency’s aangeboden op Coinmerce. Je kunt bij Coinmerce natuurlijk terecht voor de grote jongens, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple, maar ook de kleinere coins komen uitgebreid aan bod op Coinmerce.

Het volledige overzicht van Coinmerce crypto die je kunt verhandelen vindt je op het overzicht van Coinmerce coins. In essentie heeft Coinmerce bijna de volledige portfolio overgenomen van Binance.

De verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange

Niet iedereen heeft hetzelfde kennisniveau wanneer het aankomt op crypto kopen of crypto verkopen. Waar de ene een uitgebreide ervaring heeft en precies weet hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zit, gaat dat voor de ander een stuk minder op.

Maar gelukkig is er op het gebied van crypto natuurlijk aan alles gedacht. Want ook wanneer jij niet zo’n doorgewinterde cryptohandelaar bent, kun je bij heel veel verschillende partijen terecht om doodeenvoudig je eerste stukje Bitcoin of een andere crypto aan te schaffen.

Dit doe je doorgaans bij een crypto broker of bij een crypto exchange. Maar weet je eigenlijk wat het verschil tussen die twee is? Laat het ons even uitleggen, dan weet je precies wat je kunt verwachten van een crypto exchange of een crypto broker en kun je ook benoemen welke van de twee opgaat voor Coinmerce, het platform waar we het vandaag de dag over hebben!

Wat is een crypto exchange?

Bij een crypto exchange moet je denken aan een groot handelsplatform waarbij verschillende cryptocurrency’s tegen elkaar kunnen worden geruild en waar je real-time naar allemaal koersen kunt kijken. Het is de zeg maar actieve variant van het werken met een crypto broker. Bekende exchanges op de wereld zijn onder meerdere de platformen Binance, Kraken en het Nederlandse Bitvavo.

Wat is een crypto broker?

Een crypto broker lijkt vanaf de buitenkant misschien op een exchange. Uiteraard kun je namelijk via een crypto broker ook gewoon crypto aanschaffen. Toch werkt het in de praktijk heel anders. In plaats van dat je zelf actief de handelsplatformen afstruint en daadwerkelijk op de beursvloer het juiste moment uitzoekt, maak je bij een crypto broker juist gebruik van een stuk eenvoud en gebruiksgemak.

Hierdoor is een eerste begin in de grote boze wereld van crypto ineens een stuk minder spannend en kun je vaak met een paar klikken met je muis zonder al te veel voorkennis doodeenvoudig je eerste Bitcoin (of een stukje ervan) aanschaffen.

Wat is het verschil tussen een crypto exchange en een crypto broker?

Het verschil tussen een exchange en een broker is voornamelijk actief versus passief. Ben je elf degene die actief aan de knoppen zit? Of geef je een partij opdracht om dat voor je te doen. De ene optie is niet beter dan de andere. De ene persoon die graag de complexiteit induikt en zelf aan de knoppen wil zitten handelt op een exchange. De andere persoon vindt een stuk gebruiksgemak en eenvoud prettiger en verkiest daardoor een broker als tussenpersoon.  Coinmerce is – voor de volledigheid – dus een crypto broker, geen crypto exchange.

Conclusie Coinmerce review

Voor ons zijn een aantal dingen belangrijk. Betrouwbaarheid, de kosten, de support en het gebruiksgemak. Wat dat betreft heeft Coinmerce betrouwbaarheid enorm hoog in het vaandel staan. Transacties verlopen eenvoudig en snel. Op Coinmerce crypto kopen is een fluitje van een cent. Ook op Coinmerce crypto verkopen is net zo makkelijk – zo niet makkelijker – als het kopen van crypto.

In deze Coinmerce review zijn we vooral op zoek gegaan naar Coinmerce ervaringen van klanten en hebben we geprobeerd om een Coinmerce handleiding samen te stellen, waarmee we iedereen die Coinmerce klant is of klant wil worden op weg helpen naar een positieve ervaring. En mocht je toch tegen vragen aanlopen? Neem gerust even contact op met Coinmerce!

Wat is Coinmerce?

Coinmerce is een Nederlands crypto-handelsplatform dat zowel als broker als exchange fungeert. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om meer dan 350 verschillende cryptocurrencies te kopen en verkopen, waaronder zowel grote als kleinere coins.

Wat zijn de kosten van Coinmerce?

Je betaalt bij Coinmerce sinds 2023 slechts 0.20% per transactie op de exchange, maar via de app en de Lite omgeving betaal je minimaal 0.50% per transactie.

Is Coinmerce betrouwbaar?

Coinmerce heeft een registratie bij De Nederlansche Bank en de eigenaren staan prominent op de website.

Hoe kan je betalen?

iDeal, Bancontact, creditcard en bankoverschrijving worden ondersteund.

Hoe maak ik een account aan bij Coinmerce?

Je kunt eenvoudig een account aanmaken door je naam, e-mailadres en wachtwoord in te vullen en akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Beleid. Verificatie van je account gebeurt via een bankbetaling van 1 cent.

Hoe koop ik crypto bij Coinmerce?

Je kunt crypto kopen door eerst Coinmerce Coins aan te schaffen, die altijd gelijkstaan aan de waarde van 1 euro. Met deze coins kun je vervolgens de gewenste cryptocurrency kopen.

Hoe verkoop ik crypto bij Coinmerce?

Crypto verkopen is eenvoudig: selecteer de crypto die je wilt verkopen, kies de optie ‘Verkopen’, vul het gewenste aantal in en bevestig de verkooporder.

Is Coinmerce betrouwbaar?

Coinmerce is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en de eigenaren staan prominent op de website. Het platform voldoet aan strenge wet- en regelgeving en heeft een goede reputatie op het gebied van platformbeveiliging.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven