Home » Blog » Wat is Nexo? Uitleg NEXO koers en verwachting en alles wat je moet weten over NEXO

Wat is Nexo? Uitleg NEXO koers en verwachting en alles wat je moet weten over NEXO

nexo

Nexo is een interessant project dat houders van crypto-activa in staat stelt geld uit te geven zonder dat ze hoeven te verkopen wat ze bezitten. Door hun cryptocurrencies over te maken naar de Nexo-wallet, kunnen ze bijna onmiddellijk een lening krijgen in een bedrag dat evenredig is met de waarde van hun crypto-wallet. We leggen je in dit artikel graag meer uit over wat Nexo is en hoe het werkt.

Wat is Nexo?

Nexo is een platform dat zijn gebruikers in staat stelt fiatgeldleningen (euro’s, dollars, enz.) te verkrijgen, met een onderpand op de crypto-activa van de gebruikers als onderpand. Het project is ontwikkeld door Credissimo, wat een toonaangevende fintech-groep is met miljoenen klanten in Europa.

Maar waarom zou je eigenlijk niet je cryptomunten willen omzetten in fiatgeld? Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken:

  • Je wilt graag meer winst maken door middel van cryptocurrency’s, en daarom wil je dat er altijd een bedrag in je crypto wallet staat.
  • Wanneer je winst maakt, zul je hier belasting over moeten betalen in het land waar je woont.
  • Het duurt enkele dagen om je geld van een crypto exchange naar jouw bankrekening over te maken.

Nexo heeft daarom een concept bedacht waarbij het bedrijf fiatgeld zal lenen aan individuen door onderpand te nemen van de crypto-activa van die individuen. Het Nexo-platform biedt momenteel zijn diensten aan in meer dan 40 fiatvaluta’s en in meer dan 200 rechtsgebieden. 

Maar het platform biedt niet alleen aan om je een lening te geven. Het bied je namelijk ook aan om kredietgever te worden. Dit betekent dat je cryptocurrencies kunt lenen tegen een rentevoet tot 10%.

Net als bij een traditionele bank kun je bij Nexo cryptocurrencies investeren voor een kapitaalwinst van 8% tot 12% voor stablecoins. Je kunt jouw cryptocurrencies dus laten groeien op dezelfde manier als op een spaarrekening.

Het team van Nexo

nexo-team

Het ontwikkelingsteam van Nexo is deels verwant aan het team achter Credissimo, aangezien het om hetzelfde bedrijf gaat. Hierbij is Nexo de speciale versie voor cryptocurrencies. Credissimo heeft 130 werknemers en heeft al 10 jaar een werkend product. Zijn zijn volledig gereguleerd en staan onder toezicht van de Europese toezichthouders voor financiële diensten.

Dit zijn de belangrijkste teamleden van Nexo:

  • Kosta Kantchev (medeoprichter). Kosta is een van de medeoprichters van Credissimo en is medeverantwoordelijk voor het succes van de afgelopen 10 jaar.
  • Antoni Trenchev (medeoprichter). Hij is betrokken geweest bij de ontwikkeling van e-commerce platforms en was CIO bij Credissimo.
  • Vasil Petrov (CTO). Vasil heeft 16 jaar ervaring in IT-systeembeheer, back-end ontwikkeling en projectontwikkeling. Hij was medeoprichter van een bedrijf dat video’s uitzond en internetdiensten verleende aan meer dan 150.000 mensen.

De partners

Het is ontzettend belangrijk dat het team van een bedrijf uit de juiste mensen bestaat. Wanneer een team niet de nodige ervaring heeft, is de kans op falen velen malen groter. Echter is het ook niet geheel onbelangrijk dat een crypto project de juiste partners heeft. Door met de juiste partners in zee te gaan, kan een project zijn positie velen malen versterken. Dit zijn de belangrijkste partners van Nexo:

  • BitGo. Dit is een bedrijf dat evolueert in beveiliging rond de blockchain en in de creatie van wallets, die hen de Nexo-wallet verschaft.
  • Ledger. Ledger is een Frans bedrijf dat fysieke cryptocurrency wallets ontwerpt en verkoopt.
  • True USD. Dit is een stablecoin die wordt beheerd door TrustToken, wat een platform dat tastbare activa omzet in tokens is.
  • Securitize. Securitize is een platform en protocol dat bescherming biedt voor blockchain. Dat doet het ook voor de blockchain van Nexo.
  • Jumio. Dit is een bedrijf voor mobiele betalingen dat ook online identiteitsverificatie aanbiedt. Hier helpt het Nexo tevens ook mee, en het draagt daarom ook bij aan de veiligheid van het platform.
  • Circle. Misschien ken je het wel, want Circle is een bedrijf dat een peer-to-peer betalingstechnologie aanbiedt.
  • Brave. De open source webbrowser van Source met als bijzonderheid dat hij de bescherming van de privacy van zijn gebruikers voorstaat.
  • Huobi Global. Dit is een platform voor de uitwisseling van cryptocurrency.
  • Terra. Dit is een blockchain-protocol dat gebruik maakt van fiat-gebaseerde stablecoins.
  • ITSA. Dit is een organisatie die werkt aan de invoering van normen in de cryptocurrency-markt om optimale veiligheid te garanderen. Het werkt maar al te graag samen met Nexo.

Hoe werkt het Nexo-platform?

Voordat je besluit te investeren in Nexo, wil je natuurlijk wel weten hoe het werkt. Het is namelijk belangrijk om te weten hoe een blockchain/cryptoproject werkt, voordat je hierin gaat investeren. Je wilt natuurlijk wel dat de prijs van de cryptomunt in de toekomst gaat stijgen, zodat je hier geld mee kunt verdienen.

nexo-ding

Ontvang een lening via de Nexo Oracle

Houders van crypto-activa die toegang willen krijgen tot fiatgeld zonder cryptocurrency te verkopen, kunnen gebruikmaken van de leenservice die Nexo heeft opgezet met zijn oplossing genaamd ‘Nexo Oracle’.

Het Nexo Oracle is een onafhankelijk systeem dat zorgt voor het opzetten van leningen, het monitoren van terugbetalingen, het automatisch versturen van meldingen naar klanten, het analyseren van de crypto-activa van gebruikers en het onderhouden van de wallet in real time. Dat is dus nog eens een hele waslijst aan functies!

Zoals uitgelegd in de whitepaper van het project, is de eerste stap voor het ontvangen van een lening het overbrengen van iemands crypto-activa naar een specifieke Nexo-wallet. Zodra de fondsen erop zijn overgezet, berekent het Nexo Oracle automatisch het bedrag van de lening die de gebruiker kan krijgen op basis van de waarde van zijn crypto-activa.

Vanaf dat moment staat het geld direct ter beschikking van de gebruiker. Hij kan het overmaken naar zijn bankrekening of uitgeven met de Nexo betaalkaart (hier vertellen we je later meer over).

De crypto-activa van de gebruiker worden vergrendeld in de Nexo-wallet totdat het geleende bedrag volledig is terugbetaald.

Om de lening terug te betalen, heeft een gebruiker verschillende opties:

  • Fiat geld gebruiken door een bankoverschrijving te doen.
  • Het geleende bedrag terugbetalen met het NEXO-token. Als de gebruiker voor deze optie kiest, krijgt hij een korting op de te betalen rente.
  • Een deel van de crypto-activa betalen die zich in de Nexo-wallet bevinden.
  • Als een klant zijn termijnen niet op tijd terugbetaalt, kan Nexo terugbetalen door automatisch de crypto-activa uit de Nexo-wallet van de klant te nemen.

nexo-ding2

Geld verdienen met de rente op je crypto

Door cryptocurrencies of fiatvaluta’s op het Nexo-platform te storten, kun je ze laten groeien door ze te investeren zoals op een bankspaarrekening. Dankzij deze investering krijg je toegang tot een veel interessantere rentevoet dan bij een bank zoals ING, ABN AMRO of Rabobank.

Voor de overdracht van de cryptocurrencies op het platform, zal de verwerking binnen enkele minuten gebeuren. Als je jouw fiatvaluta’s wilt overmaken, kun je dat rechtstreeks vanaf je bankrekening doen en moet je tussen de één en drie werkdagen wachten.

Zodra je jouw bezittingen in je Nexo-wallet hebt geplaatst, kun je de volgende dag al beginnen met het verdienen van rente. De rente wordt dagelijks gestort in je Nexo-wallet. Je hoeft er dus verder helemaal niks voor te doen. De blockchain doet namelijk al het werk.

De rentevoeten variëren uiteraard op basis van de cryptocurrencies of munteenheden die je hebt ingelegd. Het NEXO-token is het hetgeen dat je het meest interessante tarief van 30% winst zal opleveren.

Betalen met de Nexo-betaalkaart

nexo-card

Nexo biedt zijn gebruikers ook een fysieke bankkaart aan. Deze laatste werkt dankzij Mastercard en laat zijn gebruikers toe hun cryptocurrencies uit te geven op de manier van een krediet.

Met deze bankkaart kan geld worden geleend waarvan de garantie is gebaseerd op de beschikbare activa in de daaraan gekoppelde wallet. Het is dus niet mogelijk om geld uit te geven wanneer je dat niet tot je beschikking hebt. Op deze manier wil Nexo het risico afdekken dat gebruikers hun geleende geld niet kunnen terugbetalen aan het platform.

Zo ontvangt de gebruiker meldingen op zijn Nexo-applicatie en wordt het beschikbare kredietsaldo in real time bevestigd. Bovendien hoeven gebruikers, in tegenstelling tot traditionele bankkaarten, bij het gebruik ervan geen maandelijkse of jaarlijkse kosten te betalen of wisselkosten te betalen.

Nexo gaat hiermee dus de strijd aan met Crypto.com en Binance. Beide hebben namelijk ook hun eigen betaalkaart. Echter hebben deze twee wel een veel grotere naam, waardoor ook het bereik dat ze hebben een stuk groter is. Omdat Nexo nog relatief nieuw en onbekend is, zal de toekomst moeten uitwijzen hoe dit gaat uitpakken voor Nexo.

Waar wordt het Nexo-token (NEXO) voor gebruikt?

Natuurlijk kun je bedenken dat je NEXO kunt gebruiken om geld te verdienen. Wanneer je het token voor een hogere prijs dan de aankoopprijs verkoopt, kun je een mooie winst maken. Echter is er met het Nexo-token meer mogelijk dan dat het alleen dient als betaalmiddel. Hier zijn de verschillende voordelen van het houden van NEXO-munten:

  • Nexo biedt dividenden aan zijn tokenhouders. De tokens maken het mogelijk om, in verhouding tot de tokens in bezit, 30% van de door Nexo gegenereerde winst te delen dankzij de rentevoeten die op de leningen worden aangerekend.
  • Lagere rentevoeten voor mensen die hun leningen terugbetalen met de penning.

Nexo Koers

Hoe koop ik Nexo (NEXO)?

Er zijn verschillende manieren om Nexo te kopen. Dit kun je doen bij een grote centrale exchange als Binance en Bitvavo. Dat raden we ook aan, omdat je hier altijd de voordelen van een hoge liquidteit ervaart. Je kunt dus op ieder moment NEXO kopen en verkopen. Daarbij zijn deze exchanges ook nog eens een stuk veiliger dan kleinere exchanges voor DEX’s.

Het is overigens wel mogelijk om NEXO ook te kopen op een gedecentraliseerde exchange (DEX). Dit kan Uniswap, Sushsiswap of Pancakeswap zijn. Het is wel een stuk lastiger om NEXO hier te kopen, omdat je veel meer stappen zult moeten doorlopen. Daarom is de kans ook veel groter dat er iets misgaat bij het aankopen bij NEXO. Kies daarom dus voor Binance of Bitvavo.

Hoe kan ik Nexo bewaren?

De veiligste manier om Nexo tokens op te slaan is het gebruik van een hardware wallet. Dit zijn elektronische wallet in de vorm van USB-sticks. De twee bekendste zijn de Ledger Nano X en de Trezor. Deze zijn namelijk ook het veiligst, en te koop voor de beste prijs.

Aangezien de Nexo een ERC-20 token is, is het ook mogelijk om NEXO’s op te slaan in online wallets zoals MetaMask. Dit is dus wel een stuk minder veilig dan een hardware wallet. Daarom raden we je ook aan om gebruik te maken van een hardware wallet, wanneer je geen gebruik wil maken van de Nexo-wallet.

Want om te kunnen profiteren van de diensten die Nexo aanbiedt, moet je jouw tokens opslaan op het Nexo-platform door een wallet aan te maken. Om te kunnen profiteren van het dividend van 30% dat wordt aangeboden aan de houders van tokens, moet je een extra KYC-procedure (identiteitscontrole) uitvoeren. Houdt hier dus rekening mee wanneer je Nexo gaat aankopen en wilt opslaan in de wallet van Nexo.

Conclusie

Nexo stelt gebruikers dus in staat stelt geld uit te geven zonder dat ze hoeven te verkopen wat ze bezitten. Door geld over te maken naar de Nexo-wallet, kunnen ze bijna onmiddellijk een lening krijgen in een bedrag dat evenredig is met de waarde van hun crypto-wallet.

Voor degenen die geen lening willen, zal het NEXO-token hen in staat stellen om dividenden te ontvangen van de winsten die door het bedrijf worden gegenereerd tot 30%. Dat is dus een flink rendement.

Het project is opgezet door Credissimo, een bedrijf dat al meer dan tien jaar actief is in de sector retailkrediet in Europa. Daarom heeft het team een zeer goede ervaring in het veld.

Er zijn echter een paar negatieve punten aan het project. De rentevoeten die aan de kredietnemers worden aangeboden zijn relatief hoog en ook al is Nexo een pionier op dit gebied, vele concurrenten die meer recent op de markt zijn gekomen, zijn interessanter gebleken, zoals bijvoorbeeld Aave.

Sinds 2020 is gedecentraliseerde financiering (DeFi) een onderwerp dat op grote schaal is ontwikkeld. Veel projecten zijn geboren uit dit algemene enthousiasme voor deze nieuwe manier om bankkredieten te benaderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven