Home » Blog » Wat is Basic Attention Token? Uitleg BAT, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Basic Attention Token/BAT token

Wat is Basic Attention Token? Uitleg BAT, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Basic Attention Token/BAT token

basic-attention-token

Basic Attention Token, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Basic Attention Token?

BAT is een zeer unieke project, het is een platform waar adverteerders hun advertenties en diensten kunnen aanbieden, je kunt dit wel vergelijken met Google ads en Bing ads maar dan gebaseerd op de blockchain technologie. De BAT token zelf wordt gebruikt als een betaalmiddel voor de diensten op het netwerk. Bovendien maakt BAT ook gebruik van de webbrowser Brave, deze bestaat inmiddels ook al een paar jaartjes en heeft in die jaren toch veel populariteit weten te winnen.

Het leuke van het platform van BAT is dat adverteerders met de BAT token kunnen betalen zodat hun advertenties worden weergegeven, maar wat het nog leuker maakt is dat gebruikers bij het zien van deze advertenties zelfs BAT tokens kunnen verdienen. De gebruikers kunnen vervolgens beslissen om deze tokens zelf te houden of om ze door te geven aan de content makers die zij zelf kiezen. Tegelijke tijd wordt er een intensive gecreerd waardoor het netwerk van BAT wordt gestimuleerd.

De Basic Attention Token is een ERC-20 token en is dus gebouwt op de het netwerk van Ethereum. De token (BAT) wordt namelijk ook gebruikt op een speciale webbrowser “Brave”. Het wordt gebruikt zodat gebruikers en adverteerders en uitgevers verschillende advertentieservices met elkaar kunnen uitwisselen. Zie hieronder een interessante afbeelding hoe de infrastructuur van Basic Attention Token werkt.

bat-infrastructuur

Gebruik van Brave Browser dankzij BAT Attention Token (BAT)

Brave is een open source browser opgericht door de BAT team onder leiding van Brendan Eich, uitvinder van Javascript en mede oprichter van Mozilla.

Brave browser is niet alleen privacy gericht maar richt zich op een betere internetervaring. Bij Google Chrome bijvoorbeeld krijg je vaak te maken met vervelende reclames , waardoor je programma’s als Adblock moet installeren zodat deze “advertenties of reclames” geblokkeerd worden, echter bij de Brave Browser kun je al gebruik maken van een standaard functie die al in de browser is geinplenteerd, deze zorgt ervoor dat alle internetadvertenties, reclames al automatisch verwijderd worden zodat je sneller kan surfen en browsen op het internet wat dus leidt tot een betere gebruikerservaring.

Brave is namelijk gebouwd met de intentie om een goede user experience voor de gebruikers te dienen. Op deze manier wilt Brave een goede reputatie achterlaten en geeft Brave een goede kans om de leider te worden van de digitale advertentie industrie maar dan gedecentraliseerd en bijgehouden door de blockchain.

Als gebruiker mag je er zelf voor kiezen of je wel of niet advertenties wilt zien. Als je bijvoorbeeld advertenties toelaat, dan krijg je een vergoeding voor. Je kunt deze vergoeding zelf houden of weggeven aan een website of persoon waarvan jij vindt dat zij het verdiend hebben.

De browser zelf is clean en intuïtief. Naarmate de decentralisatie toeneemt, zullen we steeds meer gebruik kunnen maken van browsers zoals Brave. batlogo

BAT koers en verwachting


In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de BAT koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor BAT voor eind 2020 schommelt rond de $0,18 en de $0,19

De BAT voorspelling voor 2022 varieert rond de $0,19 en de $0,35 De koers voorspelling voor de BAT koers voor 2025 worden boven de $0,85 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in BAT wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is BAT zeker een interessante investering voor in je portofolio.

BAT Wallet

Als je BAT hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je BAT hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

BAT kopen

Ben jij ook van plan om BAT te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van BAT hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel BAT je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop BAT! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven