Bitcoin, wat is dat nou precies? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over Bitcoin (BTC). Van wat het is, het gebruik en de veiligheid van Bitcoin. Wie heeft Bitcoin ontwikkeld en waarom? Ontdek het hier.
Wat is Bitcoin?
Bitcoin is ‘peer to peer cash’ ofwel een directe manier van betalen van persoon naar persoon. Bitcoin is de allereerste cryptocurrency. En cryptocurrency’s zijn de allereerste toepassing van de techniek achter Bitcoin: blockchain technologie. BTC biedt de mogelijkheid betalingen te doen op een manier die nieuw is voor ons: het laat mensen waardetransacties uitvoeren zonder centrale macht die vertelt of dit wel of niet mag. Het is zo decentraal als het internet zelf. Niemand bepaalt dus naar wie jij een transactie verstuurt en niemand kan je wallet bevriezen. Zie hieronder een korte video wat Bitcoin inhoudt
Waarom BTC?
In het allereerste blok dat Satoshi Nakamoto (het pseudoniem van de anonieme ontwikkelaar van Bitcoin) heeft gemijnd staat een quote: ”The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.” Dat is de voorpagina van The Times in Groot-Brittannië van 3 januari 2009. Bitcoin is gelanceerd op het moment dat de wereld in een financiële crisis zat. Als je het mij vraagt is het een reactie op een door en door verrot systeem. BTC is niet dé oplossing voor hoe wij als menselijk ras functioneren. Het biedt echter wel mogelijkheden om het financiële systeem wat we nu kennen eens een goede schop onder de kont te geven.
Bitcoin brengt ons voor betalingen hetzelfde als het internet ons bracht voor communicatie: vrijheid. Jij kunt vrijuit een berichtje sturen naar iemand uit Japan, maar betalingsverkeer via een bank naar Japan is niet zo simpel. Jouw bank moet communiceren met een bank in Japan bijvoorbeeld. BTC neemt dat weg. Iemand aan de andere kant van de wereld betalen is met blockchain technologie net zo makkelijk als het sturen van een email. Decentraal, open, permissieloos, grenzeloos geld.
Bitcoin veiligheid
Een ander groot voordeel van een munt als BTC is dat het veilig is. Hoe veilig? De enige manier om jouw BTC kwijt te raken is het naar een verkeerd adres sturen of de toegang tot jouw adres weggeven/kwijtraken. Door de werking van de Bitcoin blockchain kan geen persoon of instantie de database aanpassen. Niemand kan jouw vermogen dus blokkeren of afpakken. De techniek houdt je wel veilig, zorg er voor dat jij dat ook doet.
Daarnaast is BTC semi-anoniem. Wanneer jij met je bankpas betaalt bij de supermarkt, weet jouw bank precies wat je hebt gekocht. Een Bitcoin adres is niet persoonsgebonden. Zolang jouw adres niet gekoppeld kan worden aan jouw identiteit, kun je dus anoniem transacties uitvoeren. Bepaalde instanties, denk aan geheime diensten en organisaties als Interpol, zullen overigens wel in staat zijn een hele hoop adressen te koppelen aan een identiteit als dat nodig is. Dus denk niet dat je onfeilbaar bent als je BTC gebruikt. Én het allermooiste: het netwerk wordt natuurlijk beschermd door tienduizenden computers.
Starten met Bitcoin?
Het is nooit te laat om te beginnen met crypto. Als jij enthousiast bent over de mogelijkheden van blockchain toepassingen en cryptocurrency, dan is het hartstikke leuk en spannend om te beginnen en het gewoon eens uit te proberen.
Bitcoin Koers en voorspelling
In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Bitcoin koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Bitcoin voor eind 2020 schommelt rond de $10.000 en de $15.000 usd
De Bitcoin voorspelling voor 2022 varieert rond de $15.000 en de $25.000 De koers voorspelling voor de Bitcoin koers voor 2025 worden boven de $52500 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.
Als je dan in Bitcoin wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Bitcoin zeker een interessante investering voor in je portofolio.
Bitcoin Wallet
Als je Bitcoin hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Bitcoin hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!
– Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet
Bitcoin aanschaffen
Ben jij ook van plan om Bitcoin te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de Bitvavo exchange van Bitcoin hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Bitcoin je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 10.000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Bitcoin ! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!