Home » Blog » Wat is Stratis? Uitleg STRAT, Koers en verwachting en alles wat je moet weten over Stratis/STRAT Token

Wat is Stratis? Uitleg STRAT, Koers en verwachting en alles wat je moet weten over Stratis/STRAT Token

stratis

Vandaag gaan we het hebben over Stratis. Een blockchain project die in 2016 is opgericht door Chris Tew uit de Verenigde Koninkrijk, een jonge genie die een platform wou crëeren voor bedrijven zodat bedrijven hun appliciaties konden bouwen op de blockchain van Stratis. Niet alleen biedt Stratis oplossingen tussen bedrijven en programmeurs maar biedt Stratis ook een Gratis Academy aan zodat jij zelf ook kunt leren programmeren van blokketens met behulp van het innovatieve ontwikkelingsplatform. Hoe leuk is dat dan! In ieder laat ik je niet langer wachten. Laten we starten met dit artikel over Stratis!

Wat is Stratis

Stratis is een platform die is ontwikkeld om oplossingen te bieden voor bedrijven die gebruik willen maken van de blockchain technologie. Deze organisaties kunnen hun appliciaties ontwikkelen en testen op het platform van Stratis. Stratis staat ook wel bekend als een Blockchain-as-a-service oftewel (BaaS). Stratis kan ook wel vergeleken worden met Lisk , ahoewel Stratis gebruik maakt van C# maakt Lisk gebruik van Javascript.

De appliciaties van Stratis kunnen worden gedaan in programmeertaal C# , deze programmeertaal kan je gemakkelijk toepassen in het Microsoft . NET framework: Één van de populairste software/framework voor programmeurs en softwareontwikkelaars. Zie hieronder een korte video van Boxmining waarin hij uitlegt wat Stratis inhoudt

Het ontwikkelen zelf van blockchain applicaties is een moeilijk en een ingewikkeld proces dat veel technische expertise vereist. Steeds meer mensen beginnen te begrijpen dat blockchain een technologie vormt van interactie fundamenteel.

Het doel van Stratis is om onder andere voor organisaties makkelijk te maken bij het ontwikkelen van appliciaties op hun publieke Stratis Blockchain. Dit heeft ook als reden waarom deze platform draait op het .NET framework van Microsoft en ontwikkeld is met C#.

microsoft-framework

.NET framework is een open source software die alle programmeurs wel kent. Vele appliciaties die in deze platform wordt gebouwd is meestal geschreven in programmeertaal C# oftewel C Sharp. Het grote voordeel van dit is dat bijna alle ontwikkelaars al deze programmeertaal al kennen.

Ontwikkelaars hoeven dus niet meer nieuwe programmeertalen te leren zoals deze was geintroduceerd door de Ethereum netwerk, namelijk “Solidity” waardoor alles kant en klaar is voor de ontwikkelaars.

Omdat het platform van Stratis ook gebruik maakt van een zogenaamde “side-chains” kunnen ontwikkelaars en organisaties hun eigen blockchain bouwen zonder dat deze de publieke chain beinvloed.

Stratis-sidechains

Stratis staat ook wel bekend als $STRAT, deze wordt gebruikt als een soort brandstof door het platform om alles goed te laten verlopen. Net als hoe Ethereum gebruik maakt van de algoritme Proof of Work, maakt Stratis gebruik van Proof of Stake.

De technologie van Stratis

Zoals boven al beschreven is Stratis gebouwd op een Bitcoin Full node platform met behulp van C #, Microsoft .NET en de NBitcoin library. Het team koos ervoor om C # te gebruiken in plaats van C ++, de primaire taal van Bitcoin Core, omdat het gemakkelijker te onderhouden is en vaker voorkomt in bedrijfsapplicaties.

Stratis bestaat uit drie componenten die afzonderlijke lagen van de blockchain node besturen:

  • Stratis Bitcoin Full Node communiceert met de interface layer, infrastructure layer en node policy layer. Het knooppunt is verantwoordelijk voor de API’s, gebruikersinterface en regels voor het opslaan en verifiëren van transacties.
  • LibConsensus geeft een deel van de code vrij voor de consensus layer om vast te stellen wat als een geldig blok wordt beschouwd.
  • NBitcoin vult de resterende openingen van de consensuslaag in en behandelt ook de berichten tussen knooppunten (nodes) in de network layer.

Stratis-technologie

 

Stratis Koers

De koers van Stratis is interessant om te volgen.De prijs van Stratis is vooral in de eerste helft van 2017 enorm gegroeid. Let wel op dat koersen van cryptovaluta’s enorm kan fluctueren. Het is moeilijk te voorspellen waar de koers van Stratis naar toe gaat op korte termijn. Op lange termijn ben ik er wel van overtuigd dat Stratis flink in waarde zal gaan stijgen.

Stratis Wallet

Als je Stratis hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Stratis hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn ! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Stratis kopen

Wil je Stratis kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. Stratis kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten.

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je STRAT coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je STRAT token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening.

Stratis kopen? Koop ze direct op Bitvavo!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven