Home » Blog » Knaken review

Knaken review

Het is tijd voor een uitgebreide review over Knaken, één van de jongste spelers op de Nederlandse crypto markt. Verwar Knaken ook vooral niet met Kraken, één van de grootste wereldwijde crypto exchanges ter wereld.

Nee, Knaken is zeker geen Kraken en dat heeft zowel voor- als nadelen. Knaken is wellicht wat onbekender en kleiner dan Kraken, maar wel heerlijk lekker oer-Hollands en simpel. En dat is wel zo prettig!

Vandaag vertellen we je dan ook graag alles over het platform, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en het platform van Knaken zeker kunt meenemen in je overweging of keuze voor welk platform je het beste kunt gaan om crypto of Bitcoin te kopen.

Na het doornemen van deze Knaken review heeft een van de jongste crypto brokers van Nederland voor jou geen geheimen meer! Zit je er klaar voor? Dan gaan we snel van start! Er is immers meer dan genoeg te bespreken!

Bekijk snel

Zoals gebruikelijk beginnen we ons artikel met een mooie introductievideo, om je alvast even kennis te laten maken met de materie. Daarom laten we je in de volgende video alvast het een en ander over Knaken zien, voordat wij onze Knaken review en handleiding beginnen. Om in de stemming te komen: hier een video met Knaken uitleg!

De voor- en nadelen van Knaken

Elke partij heeft specifieke onderdelen waarop ze zich onderscheiden van concurrenten. Het maakt ze uniek. Zo heeft ook elke partij voor- en nadelen en hebben we de belangrijkste constateringen en ervaringen op een rijtje gezet in deze Knaken handleiding en review.

De voordelen van Knaken

  • Registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB)
  • Betalen met crypto service
  • Via Auto Trading kun je ook limit orders plaatsen
  • Enorm gebruikersvriendelijk

De nadelen van Knaken

  • Knaken is als crypto broker duurder qua transactiekosten dan een crypto exchange zoals Bybit of Bitvavo. Je betaalt per transactie €0.35 iDEAL kosten, €0,75 platform fee en ook nog eens 0.99% transactiekosten.
  • Knaken Family lijkt op een manier om geld op te halen

De verschillen tussen een broker en een exchange

Crypto is voor veel mensen nog een nieuwe wereld. Terwijl sommigen al jaren bezig zijn in deze wereld en gevoelsmatig alles wel eens voorbij hebben zien komen, is het voor de ander niet eens de vraag hoe je met crypto begint, maar vooral wat crypto eigenlijk is.

De eerste stappen richting de aankoop van je allereerste crypto doe je over het algemeen online vanuit je luie stoel. Maar, dit doe je zelden alleen. De wereld voorziet je inmiddels in talloze verschillende opties en Knaken is er een van.

De meest gangbare manieren zijn om dit via een crypto broker of via een crypto exchange te doen. Het belangrijkste verschil? Met een crypto exchange zit je zelf vooral aan de knoppen, is het iets goedkoper, maar moet je zelf wel alles regelen. Via een crypto broker geef je dit proces uit handen en hier betaal je vervolgens een vergoeding voor.

Je kunt een crypto broker dan ook zien als een hele eenvoudige schil om een veel complexere crypto exchange heen. Waar je op een crypto exchange dus zelf allemaal stappen moet uitvoeren, kun je een crypto broker gewoon opdracht geven om voor jou een bepaalde crypto aan te schaffen en zij regelen dat gewoon voor je. Je hebt hiervoor dan ook geen creditcard nodig, maar kun je gewoon lekker met IDEAL en je Nederlandse betaalrekening aan de slag. Wel zo simpel!

En met simpel pak je direct de slogan van Knaken er wel uit! Die is namelijk: “Keep it stupid simple.”. En dat is precies waar het om draait bij crypto.

Wat is een exchange?

Een exchange is een handelsvloer voor verschillende cryptocurrency’s. De betreffende cryptocurrency’s waar men mee handelt staan op de crypto-exchange zelf en de handel gebeurt ook op het platform van de exchange zelf. Bekende exchanges zijn Binance, Kraken en het Nederlandse Bitvavo. Knaken is dus zelf geen exchange, maar een broker. Je kunt dus niet op het platform van Knaken zelf terecht met je koop- en verkooporders, maar vraagt aan Knaken om deze orders voor je uit te voeren.

Wat is een broker?

Een broker is een tussenpersoon tussen de handelaar en een crypto-exchange. De broker heeft de betreffende cryptocurrency’s dus niet in zijn eigen bezit, maar fungeert als tussenpartij. Tradingplatforms van exchanges kunnen vaak complex zijn, waar een broker dus een simpele uitkomst in biedt. Daarnaast is een broker vaak laagdrempeliger, kun je er eenvoudig terecht met verschillende betaalopties, maar is het wel aanzienlijk duurder dan alles zelfstandig via een crypto exchange te laten verlopen.

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Het verschil tussen een exchange en een broker is dus het zelf aan de knoppen zitten versus eenvoud. De ene optie is niet beter dan de andere. De ene persoon die graag de complexiteit induikt en zelf aan de knoppen wil zitten handelt op een exchange. De andere persoon vindt een stuk gebruiksgemak en eenvoud prettiger en verkiest daardoor een broker als tussenpersoon.

Ben je op zoek naar een goede exchange? Dan heb je aan dit artikel niet zo gek veel. Knaken is namelijk een crypto broker pur sang. Op Knaken zit je dus zelf niet direct aan de knoppen, maar kun je wel enorm eenvoudig tegen een vergoeding je eigen crypto laten aankopen, zonder dat je hiervoor de ingewikkelde materie van veel platforms hoeft te begrijpen.

De wereld van Knaken is dus de wereld van de eenvoud. Je vult het aantal euro’s in waarvoor je Bitcoin wilt kopen of verkopen en je bevestigt de transactie, meer dan dat hoef je niet te doen.

Toch heeft Knaken wel een aantal functionaliteiten zoals je deze ook bij exchanges terugziet. En dat is leuk, want dat onderscheidt ze direct van andere crypto brokers in Nederland. Knaken heeft bijvoorbeeld de Auto Order. Hierin bepaal je zelf op welke koers je graag een coin wilt aanschaffen of juist wilt verkopen. Dat is ideaal, want hierdoor kun je rustig afwachten tot het moment waarop de koers die prijs bereikt en regelt Knaken de aan- of verkoop van jouw crypto. Handig!

Knaken handleiding

Het is tijd voor een heldere Knaken uitleg. Hoe maak je een Knaken account aan? Hoe ga je ermee aan de slag? Hoe kun je op Knaken Bitcoin kopen? Hoe kun je op Knaken Bitcoin verkopen?  We nemen je rustig mee langs alle stappen, zodat jij ook via Knaken je cryptocurrency’s kunt verhandelen, net als vele anderen! Het is ontzettend eenvoudig, erewoord!

Een Knaken account aanmaken

Voordat je daadwerkelijk op Knaken aan de slag kunt, is het noodzakelijk dat je een Knaken account aanmaakt. Dit Knaken-account moet vervolgens gecontroleerd worden, vanuit de wetgeving rondom KYC (Know Your Customer).

Via de website van Knaken maak je eenvoudig een account aan. Vul je e-mailadres in en je krijgt vervolgens een e-mail om je snel door alle vereiste stappen heen te begeleiden. Na de volledige registratie en verificatie van je gegevens kun je aan de slag bij Knaken.

Let op: Omdat je straks je naam zult moeten verifiëren adviseren wij je om uitsluitend je juiste gegevens door te geven. Knaken is net als andere crypto partijen in Nederland verplicht om een verificatie-controle uit te voeren.

Je Knaken account valideren

Zodra je je gegevens hebt opgeslagen, ontvang je ter bevestiging nog een e-mail op het door jou doorgegeven e-mailadres. Nadat dit is bevestigd wordt het tijd om je KYC-verificatie door te voeren. In de praktijk is het hiervoor nodig dat je jezelf via het internet legitimeert met een identiteitsbewijs of een ander geldig verificatie-document.

Het lijkt misschien spannend om over internet gegevens zoals je ID-kaart en adresgegevens te verstrekken, maar het is tegenwoordig een must bij alle respectabele crypto exchanges en brokers dat zij moeten kunnen aantonen wie hun klanten zijn. Dit wordt hun verplicht vanuit de DNB en de Nederlandse wet-en regelgeving.

Uiteraard doen ze dit niet om irritant te zijn, maar om praktijken als witwassen van geld en terrorismefinanciëring tegen te gaan. Wanneer je dus niet van plan bent om terroristen te financiëren via crypto of geld wit te wassen, kun je dus rustig doorgaan met het verificatieproces.

De verificatie bestaat uit een controle van je e-mailadres, je ID-kaart of paspoort, je rekeningnummer (of creditcard) en je telefoonnummer. Je zou zeggen dat dit een flinke controle is, maar Knaken heeft het registratie- en verificatieproces ontzettend laagdrempelig en eenvoudig gemaakt.

Nadat de verificatie succesvol is afgerond kun je aan de slag op Knaken!

Knaken Bitcoin kopen

Nu je je account klaar staat voor gebruik is het tijd om je vermogen voor je aan het werk te zetten. Precies, je gaat opdracht geven om je eerste stukje Bitcoin te kopen! Ook dat gaat weer erg eenvoudig bij Knaken.

Ga op de website naar de homepage, selecteer welke crypto je wilt kopen en bepaal de hoeveelheid. Vervolgens druk je op kopen. Simpeler dan dat kan het eigenlijk niet, toch?

Knaken crypto verkopen

Via het klantpanel van Knaken kun je op eenvoudige wijze je cryptocurrency’s ook weer verkopen. Deze worden dan direct omgezet in Knaken Tokens (ter waarde van 1 euro), die je vervolgens weer kunt uitbetalen. Zowel koop- als verkooporders (behalve de Auto Orders) worden altijd direct uitgevoerd door Knaken.

De kosten van Knaken

Een belangrijk aspect aan het traden van crypto zijn zaken als ‘gas’ en transactiekosten. Met name de transactiekosten hangen sterk af van op welk platform je besluit actief te zijn. Brokers vallen altijd in het wat duurdere segment dan bij crypto exchanges. Daar krijg je natuurlijk wel weer wat luxe en eenvoud voor terug!

Ben je dus op zoek naar een iets goedkoper alternatief? Dan is wellicht Bybit of Bitvavo een interessant alternatief voor je.

De transactiekosten van Knaken zijn fors. Waar je normaal enkel transactiekosten (fees) betaalt, betaal je hier voor je storting, voor het platform, voor je transactie en ook nog eens voor een eventuele opname.

Een voorbeeld, je wil voor 10 euro Bitcoin kopen bij dit platform. Dan betaal je:

  • € 0,35 iDEAL kosten (vast).
  • € 0,75 platform kosten (vast).
  • € 0,10 transactiekosten (op basis van 0.99%).
  • En als je het wil opnemen betaal je €0,50 en bij een spoedopname is €0,60.

Dus bij een investering van 10 euro, inclusief spoedopname betaal je bijna 2% aan transactiekosten (€1,80). Dit alles zou €0,25 bij Bitvavo kosten en €0,10 bij Bybit.

Over Knaken

Bij een Knaken review hoort natuurlijk ook een beetje achtergrondinformatie over het bedrijf zelf. Is Knaken betrouwbaar? En waarom is het zo praktisch om via Knaken crypto te kopen en te verkopen? Lees er alles over in de Knaken uitleg hieronder. We beginnen met de Knaken klantenservice en de reviews.

Knaken klantenservice

Het is erg interessant om te horen van mensen die op Knaken ervaringen hebben opgedaan. Allereerst even wat praktische informatie over Knaken als Nederlandse crypto broker.

Het is iets waar veel bedrijven last van lijken te hebben. Hoe groter het bedrijf en hoe meer mensen in dienst, hoe lastiger het lijkt om contact met ze te krijgen. Knaken is wat dat betreft voor een crypto broker best behoorlijk bereikbaar en is een relatief kleine partij met iets meer dan 10 werkzame mensen.

Knaken bereik je eenvoudig via e-mail, telefoon, live-chat of het contactformulier op hun website.

Klanttevredenheid Knaken & Knaken reviews

In de wereld van het internet is het ontzettend eenvoudig om wat reviews en ervaringsdeskundigen aan het woord te laten. Op de onafhankelijke site van Trustpilot vindt men veel reviews en beoordelingen terug over het platform.

Knaken springt er postiief uit, in vergelijking met andere platforms. Het bedrijf kan rekenen op een score van maar liefst 4,3 van de 5 sterren, wat een unicum is in de crypto-wereld. Toch zijn er ook wat 1-sterren reviews terug te vinden over het platform.

Er is dus behoorlijk wat verschil in perceptie van hoe het platform gewaardeerd wordt onder de klanten van Knaken zelf. Lees de reviews goed door voordat je besluit om een keuze te maken voor Knaken of een ander platform.

Welke coins kan ik allemaal kopen op Knaken?

Knaken heeft in tegenstelling tot veel andere brokers een best leuk aanbod. Niet alleen vindt je de traditionele top 10 terug op het platform, maar ook frisse, moderne en leuke coins zoals Axie Infinity schaf je eenvoudig aan via het platform van Knaken.

Benieuwd naar het totaaloverzicht? Kijk op de afbeelding hieronder of jouw favoriet ertussen staat of bekijk de hele lijst op het overzicht op de site van Knaken zelf.

Conclusie Knaken review

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij die samen met jou kan beginnen aan je crypto-avontuur, dan kun je met Knaken lekker aan de slag. Het platform is eenvoudig, werkt intuïtief, heeft een uitgebreid aanbod en is van een aantal technische snufjes voorzien waar de concurrenten van Knaken nog niet zijn. Daarnaast is het zo simpel dat iedereen die met crypto wil beginnen zonder al te veel tekst en uitleg aan de slag kan gaan!

Ook kostentechnisch is Knaken best een acceptabele partij, zeker in vergelijking met wat concurrenten. Natuurlijk betaal je – zoals altijd bij crypto brokers – wel wat meer dan wanneer je zelf al het werk moet uitvoeren op een exchange, maar de eenvoud en ondersteuning staan hier natuurlijk centraal.

In deze Knaken review zijn we vooral op zoek gegaan naar Knaken ervaringen van klanten en hebben we geprobeerd om een Knaken handleiding samen te stellen, waarmee we iedereen die Knaken klant is of klant wil worden op weg helpen naar een positieve ervaring. En mocht je toch tegen vragen aanlopen? Dan staat de Knaken klantenservice altijd voor je klaar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven