Home » Blog » Binance Cryptocurrency Exchange – Handleiding & Review

Binance Cryptocurrency Exchange – Handleiding & Review

binance-exchange-uitleg

Binance cryptocurrency exchange, een zeer uitgebreide handleiding en review van dit crypto trading platform!

Binance heeft de afgelopen jaren waanzinnig hard aan de weg getimmerd en is momenteel één van ’s werelds grootste en meest invloedrijke cryptocurrency exchanges voor crypto trading. Het platform behandelt duizelingwekkende hoeveelheden volumes en orders per dag.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over wat Binance is, maar ook wat basisprincipes zoals crypto trading en cryptocurrency-exchanges komen nader aan bod. Na het lezen weet je wat Binance is, hoe je ermee begint en wat je er zoal mee kunt!

Ga er dus maar lekker voor zitten en voor je het weet ben je een echte cryptocurrency trading expert op een van de meest spraakmakende cryptocurrency exchanges ter wereld: Binance!

Binance stopt per 17 juli 2023 in Nederland

Binance stopt in Nederland vanaf 17 juli 2023. Als alternatief kan je je registreren bij Bitvavo of je kan gebruikmaken van Bybit.

Belangrijk: Dit artikel is uitsluitend bedoeld om je te informeren over het bestaan en de mogelijkheden van Binance. Het is geheel aan jezelf of en hoe je besluit om in cryptocurrency te handelen. Wij zijn geen financiële adviseurs.

Nieuwsgierig geworden naar Binance? Gelukkig, wij ook! Om maar eens lekker af te trappen beginnen we met een video van Binance zelf, waarin ze bij wijze van een promo-filmpje even langs de cijfers van 2019 lopen. Kwijlen jullie even mee?

Wat je vandaag zal leren

Wat is Crypto Trading?

Voordat we ons helemaal gaan verdiepen in Binance en cryptocurrency-exchanges, is het verstandig om eerst eens even rustig op te starten met een ander begrip. Wellicht ken je het begrip, misschien ook nog wel niet. Hoe dan ook: wat is Crypto Trading?!

Crypto trading is de verzamelnaam voor alle handel in cryptocurrency’s die je je kunt inbeelden. Dat kan via een transactie in de vorm van een betaling voor een product. Maar ook de aanschaf van een Bitcoin of een andere crypto van een vriend kun je scharen onder crypto trading.

In het kort verstaan we dus onder crypto trading elke activiteit waardoor het eigendom van een bepaalde cryptocurrency van eigenaar verandert. De meest populaire plek waarbij dit gebeurt is op een cryptocurrency exchange.

Wat is een Cryptocurrency Exchange?

Een Cryptocurrency exchange is letterlijk een cryptocurrency handelsplatform. Stel je even een beursvloer in New York voor. Vol met schreeuwende zakenmannetjes in pak en stropdas die met rood aangelopen hoofden staan te schreeuwen met papiertjes in hun hand om aandelen te kopen of te verkopen.Gelukt? Mooi.

Stel je dan nu even dezelfde beursvloer voor, maar dan zonder die schreeuwende mannetjes. Al een stuk rustiger hè? Nou en of.

Een cryptocurrency exchange is dan ook een digitaal en online handelsplatform, waarbij kopers en verkopers van cryptocurrency’s elkaars vraag en aanbod kunnen vinden op een groot platform. Op dit platform kun je dus je eigen cryptocurrency’s kopen inwisselen voor andere cryptocurrency’s en je cryptocurrency’s weer verkopen. Klinkt gaaf hè? Dat is het ook.

En wat is dan één van de beste en meest bekende cryptocurrency’s ter wereld? Je raadt het al: Binance!

Wat is Binance?

Natuurlijk al een beetje verklapt. Je bent er vast al achter gekomen, maar Binance is dus een cryptocurrency exchange. En niet zomaar een cryptocurrency exchange. Nee, Binance is hard op weg om de meest invloedrijke en grootste cryptocurrency exchange van de wereld te worden.

Binance is voornamelijk Engelstalig en behelst momenteel niet alleen een zeer uitgebreide en volledige cryptocurrency-exchange, maar is ook nog eens een platform voor crypto leningen, margin trading, futures trading en talloze andere financiële dienstverleningen op het gebied van crypto.

Maar er is nog meer! Binance heeft ook nog eens praktische functionaliteiten, zoals Crypto Dust met zijn eigen Binance Coin, BNB!

BNB – Binance Coin

Binance Coin (of BNB) is de eigen cryptocurrency van Binance. Het wordt voornamelijk gebruikt om de handelskosten mee af te rekenen, maar daarnaast kun je ook van de andere diensten van Binance eenvoudig gebruik maken van BNB. Het is tegelijkertijd de oplossing van Binance voor het fenomeen crypto dust. Crypto wat? Dust… Oftewel: poeder.

Crypto dust

Elke trader houdt wel eens een heel heel klein gedeelte cryptocurrency over, waar je eigenlijk niks meer mee kunt. In de industrie wordt dit ook wel ‘crypto dust’ genoemd. Crypto dust is  eigenlijk bloedirritant, want je hebt er niks aan en tegelijkertijd staat het maar een beetje niks te doen op je account.

Bij Binance kun je één keer per dag al je crypto dust omzetten naar BNB. Hierdoor heb je toch ineens een functie voor je crypto dust. Je kunt het namelijk eenvoudig en goedkoop gebruiken voor je handelskosten! Zo hou je dus nooit meer een fractie van een crypto over, zonder dat je er een bestemming voor hebt. Ideaal dus! Bekijk de volgende video even als je er niet helemaal uit komt, of er toch nog zaken onduidelijk zijn!

Welke crypto’s zijn er bij Binance?

Er zijn nogal wat platforms waarbij je uitsluitend Bitcoin of misschien Bitcoin samen met een paar altcoins kunt verhandelen. Het platform van Binance is enorm uitgebreid en biedt inmiddels honderden verschillende cryptocurrency’s aan.

Natuurlijk vind je hier eenvoudig alle grote jongens terug. Denk hierbij aan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple. Maar ook ogenschijnlijk onbekende en kleine altcoins zijn dikwijls op Binance te vinden. Het aantal cryptocurrency’s wat Binance ondersteunt wordt eigenlijk maand op maand groter, vandaar dat het ook bijna niet mogelijk is om een actuele lijst te publiceren.

Onbekend en nieuwe coins kunnen een listing (een plek op het platform) aanvragen of aanschaffen, op basis van diverse criteria.

Kijk voor het meest actuele en totale overzicht van alle door Binance ondersteunde cryptocurrency’s op de website ‘Markets’ van Binance zelf.

Hoe werkt Binance?

Om bij Binance met iedereen mee te kunnen spelen in een ultieme poging om schoftig rijk te worden, zijn er twee dingen noodzakelijk:

  1. Een Binance-account.
  2. Vermogen op dat Binance-account om mee te kunnen handelen.

Voordat we een blik werpen op hoe je precies kunt handelen op Binance, pakken we eerst deze twee basics even aan, zodat je direct aan de slag kunt. Wel zo handig, toch?!

Hoe maak je een acccount bij Binance?

Voor alles wat ook maar een beetje interessant is, zul je een Binance-account nodig hebben. Gelukkig is een Binance-account volledig gratis en is het ontzettend makkelijk en snel aan te maken. Doorloop even de volgende stappen en je kunt direct aan de slag!

  1. Ga naar de website van Binance.
  2. Klik rechtsbovenin op de gele knop ‘Inschrijven’.
  3. Vul een (geldig) e-mailadres en een sterk wachtwoord in.
  4. Ga akkoord met de Algemene voowaarden.
  5. Klik op ‘Account aanmaken’.
  6. Vul de verificatiecode in die je per e-mail hebt ontvangen.
  7. Je kunt vervolgens geld storten, crypto storten of crypto aankopen met een creditcard. Je kunt ook deze stap overslaan door rechtsbovenin op ‘Ga naar het Dashboard’ te klikken.
  8. Klaar! Je Binance account is nu aangemaakt!

Nu je beschikt over je kersverse Binance-account, heb je natuurlijk wel centjes (of crypto) erop nodig om er daadwerkelijk iets mee te kunnen. Want crypto traden zonder geld of zonder crypto is natuurlijk ook een wat saaie bedoening. Het is dus tijd om wat vermogen op je account te zetten!

Hoe zet je geld op je Binance-account?

Tenzij je in de vorige stap direct via creditcard al geld hebt gestort tijdens het voltooien van het registratieproces, staat je huidige balance op $0.00 en € 0,00. Dat is niet per definitie een probleem, maar wanneer je echt met crypto of je account aan de slag wilt, zul je toch geld moeten toevoegen aan je account. Gelukkig gaat dat bijna net zo makkelijk als het aanmaken van een account.

Via ‘Buy Crypto’

Wanneer je op je account bent ingelogd, ga je linksbovenin naar ‘Buy Crypto’. Vervolgens maak je de keus of je crypto wilt aankopen via een Bank Deposit (bankoverschrijving of automatisch incasso) óf dat je liever gebruik maakt van een aankoop via een Credit of Debit card (VISA of Mastercard).

Via Deposit

Ook kun je ervoor kiezen om vanuit een bestaand portfolio op een andere cryptocurrency exchange of wallet je cryptocurrency’s over te zetten naar het Binance-platform.

Je klikt rechtsbovenin op ‘Wallet’ en kiest voor ‘Spot Wallet’. Daarna selecteer je links ‘Deposit’ en kies je welke coin je wilt overzetten. Maak de crypto vervolgens vanuit de externe locatie over naar het juiste wallet adress en je kunt beginnen met het handelen van cryptocurrency’s op Binance!

Hoe kun je handelen op Binance?

In dit artikel duiken we niet heel diep in op technische analyses en trading indicatoren, waardoor we ons beperken tot de feitelijke handelingen die je toe dient te passen wanneer je een crypto wilt aankopen of verkopen.

Wanneer je account is voorzien van een bepaald vermogen of cryptocurrency’s, kun je ermee aan de slag gaan. We zetten even kort de verschillende opties op een rij. Feitelijk komen ze op hetzelfde neer, het is namelijk allemaal handelen, alleen de manier waarop verschilt.

In alle gevallen begint het met bovenin op ‘Handel’ (‘Spot Market’ in het Engels) te klikken en te kiezen uit één van de vijf opties.

Basis (Basic)

Supersimpel. Kies de soort crypto die je bezit en kies de soort crypto die je wilt aankopen. Vul een hoeveelheid in en je kunt het doodeenvoudig omzetten. Binance doet op de achtergrond de rest. Makkelijker dan dit wordt het niet. Maar goedkoper wel. Via bijvoorbeeld de optie ‘Beginners’ of ‘Gevorderd’.

Beginners (Classic)

Beginners en gevorderden lijken qua interface aanzienlijk op elkaar. Dit is ook waar het echte crypto traden begint. Niet meer een simpel boxje waar je iets invult en klaar. Maar verspringende cijfertjes, grafiekjes een scherm vól met data en het ziet er allemaal supercomplex en flitsend uit. Ook al noemt Binance het ‘Beginners’, het is meteen heel wat andere koek dan bij Basic. Oordeel zelf maar:

Gevorderden (Advanced)

Zoals gezegd bestaat er niet enorm veel verschil tussen Beginners en Gevorderden. Nou ja, wel wat natuurlijk, maar niet zo’n groot contrast als tussen Basis en Beginners. Niet alleen vindt je de actuele koersen terug en heb je toegang tot alle opties die je bij Beginners ook al had, maar daarnaast kun je verschillende crypto trading indicatoren toevoegen aan je overzicht.

OTC & Peer to Peer

Over the Counter (OTC) en Peer to Peer zijn de laatste twee opties.  Deze slaan we voor de goede orde even over. Over Peer to Peer bij Binance is namelijk al een uitgebreid artikel en handleiding geschreven en OTC trading is alleen gunstig en praktisch voor écht grote volumes, voor mensen die voor tonnen of miljoenen aan crypto willen verhandelen.

Crypto trading op Binance

Wanneer je je keuze voor een bepaalde weergave hebt gemaakt, kun je direct van slag met je eerste crypto trades. Kies je voor de meest basale functie, dan heb je vanaf hier weinig hulp meer nodig. Kies je echter voor Beginners (Classic) of Gevorderden (Advanced)? Dan is het misschien toch handig om wat meer tekst en uitleg te krijgen. En natuurlijk zijn we bij CryptoKopen.nl niet te belazerd om je met dat laatste stukje ook nog even te helpen! 😉

Wanneer je op Binance aan de slag gaat met crypto trading, kun je je crypto aankopen of verkopen via een viertal verschillende orders:

  • Limit order
  • Market order
  • Stop-limit order
  • Stop-market order

We zetten ze allemaal even kort op een rij!

Limit order

Een limit order is een order die je in het orderboek zet, waarmee je simpelweg aangeeft dat je een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency wilt aankopen of verkopen tegen een bepaalde prijs.

Market order

Een Market Order is eigenlijk die variant van een limit order die niet wacht op een bepaalde limiet, maar die gewoon direct wordt geregeld. Bij een Market Order hoef je dan ook niet na te denken over de juiste prijs, die wordt namelijk door de markt bepaald.

Stop-limit Order & stop-market order

De Stop-Limit Order en Stop-Market Order zijn eigenlijk hetzelfde als de eerste twee opties, met het grote verschil dat de order pas in het orderboek worden geplaatst wanneer eeen bepaalde conditie (de stop-prijs) wordt bereikt. Hierdoor heb je dus iets meer controle op wanneer een bepaalde order in het orderboek wordt opgenomen.

Conclusie

Wanneer je van plan bent om serieus werk te maken van crypto trading, dan zul je niet ontkomen aan een fatsoenlijke cryptocurrency exchange. Hou je vooral van een Nederlandse variant? Dan is Bitvavo een uitstekende keuze. Wil je het liever groter, spannender, uitgebreider, spectaculairder, commerciëler én goedkoper? Dan kom je al gauw op een internationale gigant als Binance uit.

Binance is van alle cryptocurrency exchanges die wereldwijd in de markt beschikbaar zijn eentje waar je met een gerust hart aan de slag kunt, samen met miljoenen andere traders. De handelsprijzen zijn aanzienlijk gunstiger dan bij concurrenten (zeker bij Nederlandse) en het platform werkt makkelijk en is intuïtief.

Twijfel dus niet langer en maak vandaag nog een crypto trading account aan via de Binance-website!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven