Home » Blog » Bitonic review en hoe koop je Bitcoin op Bitonic?

Bitonic review en hoe koop je Bitcoin op Bitonic?

Tegenwoordig kun je nauwelijks meer over straat lopen zonder dat iemand het over crypto of Bitcoin heeft. Toch was dat in 2012 wel even anders. En wie weet dat beter dan het bedrijf Bitonic. Bitonic is namelijk niet alleen een hele bekende naam binnen crypto-Nederland, maar is ook nog eens de alleroudste crypto broker van Nederland.

Het Nederlandse bedrijf is namelijk sinds 2012 al actief op de Nederlandse markt en is het portfolio tot vandaag de dag trouw gebleven. Niet voor niets is Bitonic een husseling van dezelfde letters als de koning van alle crypto: Bitcoin. Speciaal voor jou schrijven we daarom over Bitonic en Bitcoin en kun je in deze uitgebreide review precies zien hoe alles in elkaar steekt en wat je van Bitonic kunt verwachten.

Na het doornemen van deze Bitonic review heeft een van de oudste en bekendste crypto brokers van Nederland voor jou geen geheimen meer! Zit je er klaar voor? Dan gaan we snel van start! Er is immers meer dan genoeg te bespreken!

Zoals gebruikelijk beginnen we ons artikel met een mooie introductievideo, om je alvast even kennis te laten maken met de materie. En wie kan zo’n praatje beter houden dan het platform zelf? Precies, niemand! Daarom laten we Bitonic eerst zelf even aan het woord, voordat wij onze Bitonic review en handleiding beginnen. Om in de stemming te komen: hier een video met Bitonic uitleg!

De verschillen tussen een broker en een exchange

De eerste stappen richting de aankoop van je allereerste crypto doe je over het algemeen online vanuit je luie stoel. Maar, dit doe je zelden alleen. De wereld voorziet je inmiddels in talloze verschillende opties en Bitonic is er een van.

De meest gangbare manieren zijn om dit via een crypto broker of via een crypto exchange te doen. Het belangrijkste verschil? Met een crypto exchange zit je zelf vooral aan de knoppen, is het iets goedkoper, maar moet je zelf wel alles regelen. Via een crypto broker geef je dit proces uit handen en hier betaal je vervolgens een vergoeding voor.

Je kunt een crypto broker dan ook zien als een hele eenvoudige schil om een veel complexere crypto exchange heen. Waar je op een crypto exchange dus zelf allemaal stappen moet uitvoeren, kun je een crypto broker gewoon opdracht geven om voor jou een bepaalde crypto aan te schaffen en zij regelen dat gewoon voor je. Je hebt hiervoor dan ook geen creditcard nodig, maar kun je gewoon lekker met IDEAL en je Nederlandse betaalrekening aan de slag. Wel zo simpel!

Wat is een exchange?

Een exchange is een handelsvloer voor verschillende cryptocurrency’s. De betreffende cryptocurrency’s waar men mee handelt staan op de crypto-exchange zelf en de handel gebeurt ook op het platform van de exchange zelf. Bekende exchanges zijn Binance, Kraken en het Nederlandse Bitvavo. Bitonic is dus zelf geen exchange, maar een broker. Je kunt dus niet op het platform van Bitonic zelf terecht met je koop- en verkooporders, maar vraagt aan Bitonic om deze orders voor je uit te voeren.

Wat is een broker?

Een broker is een tussenpersoon tussen de handelaar en een crypto-exchange. De broker heeft de betreffende cryptocurrency’s dus niet in zijn eigen bezit, maar fungeert als tussenpartij. Tradingplatforms van exchanges kunnen vaak complex zijn, waar een broker dus een simpele uitkomst in biedt. Daarnaast is een broker vaak laagdrempeliger, kun je er eenvoudig terecht met verschillende betaalopties, maar is het wel aanzienlijk duurder dan alles zelfstandig via een crypto exchange te laten verlopen.

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Het verschil tussen een exchange en een broker is dus het zelf aan de knoppen zitten versus eenvoud. De ene optie is niet beter dan de andere. De ene persoon die graag de complexiteit induikt en zelf aan de knoppen wil zitten handelt op een exchange. De andere persoon vindt een stuk gebruiksgemak en eenvoud prettiger en verkiest daardoor een broker als tussenpersoon.

Ben je op zoek naar een goede exchange? Dan heb je aan dit artikel niet zo gek veel. Bitonic is namelijk een crypto broker pur sang. Op Bitonic zit je dus zelf niet direct aan de knoppen, maar kun je wel enorm eenvoudig tegen een vergoeding je eigen crypto laten aankopen, zonder dat je hiervoor de ingewikkelde materie van veel platforms hoeft te begrijpen.

De wereld van Bitonic is dus de wereld van de eenvoud. Je vult het aantal euro’s in waarvoor je Bitcoin wilt kopen of verkopen en je bevestigt de transactie, meer dan dat hoef je niet te doen.

Bitonic handleiding

Het is tijd voor een heldere Bitonic uitleg. Hoe maak je een Bitonic account aan? Hoe ga je ermee aan de slag? Hoe kun je op Bitonic Bitcoin kopen? Hoe kun je op Bitonic Bitcoin verkopen?  We nemen je rustig mee langs alle stappen, zodat jij ook via Bitonic je cryptocurrency’s kunt verhandelen, net als vele anderen! Het is ontzettend eenvoudig, erewoord!

Een Bitonic account aanmaken

Voordat je daadwerkelijk op Bitonic aan de slag kunt, is het noodzakelijk dat je een Bitonic account aanmaakt. Dit Bitonic-account moet vervolgens gecontroleerd worden, vanuit de wetgeving rondom KYC (Know Your Customer).

Via de website van Bitonic maak je eenvoudig een account aan. Vul je e-mailadres en je IBAN-bankrekeningnummer in, ga akkoord met de voorwaarden en start met het aanmaken van je account.

Je krijgt vervolgens een e-mail om je snel door alle vereiste stappen heen te begeleiden. Na de volledige registratie en verificatie van je gegevens kun je aan de slag bij Bitonic.

Let op: Omdat je straks je naam zult moeten verifiëren adviseren wij je om uitsluitend je juiste gegevens door te geven. Bitonic is net als andere crypto partijen in Nederland verplicht om een verificatie-controle uit te voeren.

Je Bitonic account valideren

Zodra je je gegevens hebt opgeslagen, ontvang je ter bevestiging nog een e-mail op het door jou doorgegeven e-mailadres. Nadat dit is bevestigd wordt het tijd om je KYC-verificatie door te voeren. In de praktijk is het hiervoor nodig dat je jezelf via het internet legitimeert met een identiteitsbewijs of een ander geldig verificatie-document.

Het lijkt misschien spannend om over internet gegevens zoals je ID-kaart en adresgegevens te verstrekken, maar het is tegenwoordig een must bij alle respectabele crypto exchanges en brokers dat zij moeten kunnen aantonen wie hun klanten zijn. Dit wordt hun verplicht vanuit de DNB en de Nederlandse wet-en regelgeving.

Uiteraard doen ze dit niet om irritant te zijn, maar om praktijken als witwassen van geld en terrorismefinanciëring tegen te gaan. Wanneer je dus niet van plan bent om terroristen te financiëren via crypto of geld wit te wassen, kun je dus rustig doorgaan met het verificatieproces.

De verificatie bestaat uit een controle van je e-mailadres, je ID-kaart of paspoort, je rekeningnummer (of creditcard) en je telefoonnummer. Je zou zeggen dat dit een flinke controle is, maar Bitonic heeft het registratie- en verificatieproces ontzettend laagdrempelig en eenvoudig gemaakt.

Nadat de verificatie succesvol is afgerond kun je aan de slag op Bitonic!

Bitonic Bitcoin kopen

Nu je je account klaar staat voor gebruik is het tijd om je vermogen voor je aan het werk te zetten. Precies, je gaat opdracht geven om je eerste stukje Bitcoin te kopen! Ook dat gaat weer erg eenvoudig bij Bitonic.

Ga via de website naar “Kopen & Verkopen” een bepaal de hoeveelheid. Vervolgens druk je op kopen. Simpeler dan dat kan het eigenlijk niet, toch?

Bitonic crypto verkopen

Via hetzelfde tabblad als waarop je de crypto aankoopt (het tabblad Kopen & Verkopen) kun je dus ook je Bitcoin weer verkopen. Je selecteert het aantal en je klikt op ‘Verkopen. Niet zo lastig he?

De kosten van Bitonic

Een belangrijk aspect aan het traden van crypto zijn zaken als ‘gas’ en transactiekosten. Met name de transactiekosten hangen sterk af van op welk platform je besluit actief te zijn. Bitonic is weliswaar een zeer bekende naam en een van de oudste platforms van Nederland om te handelen in Bitcoin, maar dat betekent helaas niet dat je voor een dubbeltje op de eerste rang zit. Hou er rekening mee dat de kosten bij Bitonic aanzienlijk zijn.

Ben je dus op zoek naar een iets goedkoper alternatief? Dan is wellicht Binance of Bitvavo een interessant alternatief voor je.

De transactiekosten van Bitconic komen ongeveer neer op 1% per transactie. Dat klinkt niet als enorm veel, maar is nog altijd 4 tot 10 keer zo duur als de hierboven genoemde alternatieven.

Over Bitonic

Bij een Bitonic review hoort natuurlijk ook een beetje achtergrondinformatie over het bedrijf zelf. Is Bitonic betrouwbaar? En waarom is het zo praktisch om via Bitonic crypto te kopen en te verkopen? Lees er alles over in de Bitonic uitleg hieronder. We beginnen met de Bitonic klantenservice en de reviews.

Bitonic klantenservice

Het is erg interessant om te horen van mensen die op Bitonic ervaringen hebben opgedaan. Allereerst even wat praktische informatie over Bitonic als Nederlandse crypto broker.

Het is iets waar veel bedrijven last van lijken te hebben. Hoe groter het bedrijf en hoe meer mensen in dienst, hoe lastiger het lijkt om contact met ze te krijgen. Bitonic is wat dat betreft voor een crypto broker best behoorlijk bereikbaar.

Je kunt Bitonic bereiken via hun social media-kanalen, maar ook via chat (IRC). Bitonic spreekt gewoon lekker Nederlands, dus geen gedoe met een lastige taal.

Heb je een vraag die wat meer privé van aard is? Dan kies je er waarschijnlijk liever voor om per e-mail of telefoon contact te hebben. Bitonic klantenservice is te bereiken via mail of lekker eenvoudig telefonisch.

De kwaliteit van Bitonic als crypto broker is volgens veel reviews nogal wisselend qua ervaringen. De ene persoon is blijer met Bitonic als platform dan de andere. Lees de reviews voor de zekerheid door voordat je aan de slag gaat op Bitonic. Over de klantenservice zijn de meeste klanten wel erg enthousiast.

Klanttevredenheid Bitonic & Bitonic reviews

In de wereld van het internet is het ontzettend eenvoudig om wat reviews en ervaringsdeskundigen aan het woord te laten. Op de onafhankelijke site van Trustpilot vind men veel reviews en beoordelingen terug over het platform.

Bitonic springt er wisselend uit, in vergelijking met andere platforms. Wat dat betreft zijn er maar weinig klanten te vinden die het platform in de middenmoot beoordelen en zijn de meeste recente reviews slechts 1 ster of maar liefst 5 sterren.

Er is dus behoorlijk wat verschil in perceptie van hoe het platform gewaardeerd wordt onder de klanten van Bitonic zelf. Lees de reviews goed door voordat je besluit om een keuze te maken voor Bitconic of een ander platform.

Welke coins kan ik allemaal kopen op Bitonic?

Hou je vast, daar gaan we. Zit je er klaar voor? Je kunt de volgende coins aanschaffen via Bitconic:

  • Bitcoin

Precies. That’s it! Gewoon Bitcoin! Sommigen zullen zeggen dat je niet meer nodig hebt dan alleen Bitcoin, anderen zullen naar een iets uitgebreider aanbod op zoek gaan.

De voor- en nadelen van Bitonic

Elke partij heeft specifieke onderdelen waarop ze zich onderscheiden van concurrenten. Het maakt ze uniek. Zo heeft ook elke partij voor- en nadelen en hebben we de belangrijkste constateringen en ervaringen op een rijtje gezet in deze Bitonic handleiding en review.

De voordelen van Bitonic

  • Zeer stabiel platform
  • De oudste crypto broker van Nederland
  • Enorm gebruikersvriendelijk

De nadelen van Bitonic

  • Bitonic is als crypto broker duurder qua transactiekosten dan een crypto exchange zoals Binance of Bitvavo.
  • Je kunt er alleen terecht voor Bitcoin.
  • Bitonic heeft geen interne wallet, hierdoor zul je zelf een wallet nodig hebben.

Conclusie

Voor ons zijn een aantal dingen belangrijk. Betrouwbaarheid, de kosten, de support en het gebruiksgemak. Wat dat betreft heeft Bitonic betrouwbaarheid enorm hoog in het vaandel staan. Transacties verlopen eenvoudig en snel. Op Bitonic crypto kopen is een fluitje van een cent. Ook op Bitonic crypto verkopen is net zo makkelijk – zo niet makkelijker – als het kopen van crypto.

Toch komt deze eenvoud met een stevige prijs. Wil je graag de kosten in eigen hand houden en een beetje prijsbewust zijn? Dan is Bitonic wellicht niet de meest goedkope keuze. Wel krijg je hier natuurlijk heel veel voor terug. Het zal dus voor iedereen weer verschillend zijn in welke mate een crypto broker als Bitonic een verstandige keuze is. Het hangt ook af van je eigen niveau in crypto.

In deze Bitonic review zijn we vooral op zoek gegaan naar Bitonic ervaringen van klanten en hebben we geprobeerd om een Bitonic handleiding samen te stellen, waarmee we iedereen die Bitonic klant is of klant wil worden op weg helpen naar een positieve ervaring. En mocht je toch tegen vragen aanlopen? Dan staat de Bitonic klantenservice altijd voor je klaar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven