Cryptocurrency

Wat is WAX? Uitleg WAX koers en verwachting en alles wat je moet weten over WAX

De cryptowereld wordt overspoeld door nieuwe projecten met NFT’s, beter bekend als Non Fungible Tokens. Dit zijn unieke items die gemaakt en verkocht worden op een blockchainnetwerk. In tegenstelling tot huidige cryptomunten is een NFT een uniek item dat niet nagemaakt kan worden. WAX (WAXP) is een gedecentraliseerd platform dat fungeert als NFT-marktplaats waarbij iedereen kan handelen in NFT’s.

Wat is WAX?

WAX zegt zelf het grootst gedecentraliseerd platform te zijn voor non fungible tokens voor videogames en de entertainmentindustrie. Het platform is een digitale marktplaats waarbij je digitale activa kan verhandelen met de focus op in-game items. Door de blockchaintechnologie worden items vastgelegd op de blockchain waarbij mensen digitale of fysieke items direct en op een veilige manier kunnen verhandelen aan geïnteresseerden van over de hele wereld. Het platform wil een collectief platform zijn voor onder andere makers en gamers, handelaren, game-ontwikkelaars en ook makers van decentralized applications. 

waxofzo

WAX staat voor Worldwide Asset eXchange en ze handelen op de blockchain door middel van een geïntegreerd DPoS-blockchainplatform dat is ontworpen voor de digitale infrastructuur van de goederenmarkt. Kenmerkend aan NFT’s op de blockchain is dat alle informatie wordt opgeslagen op de blockchain. Zo kan een koper ten allen tijden controleren wie de maker is en waar het werk vandaan komt. Interessant aan deze NFT is dat een unieke digitale asset niet nagemaakt kan worden. De nieuwe markt voegt daarom veel waarde toe aan de digitale goederenstroom.

De WAX-tokens zijn ERC20 utility-tokens, gebouwd op de blockchain van Ethereum waarmee virtuele items getokenized kunnen worden en ook ingewisseld en verkocht worden voor cryptomunten. Dit zijn items die niet alleen gebruikt worden voor videogames, maar voor allerlei projecten. Transacties op het netwerk worden mogelijk gemaakt en gecontroleerd door het gebruik van smart contract. Zie hieronder waarin een Youtuber uitlegt wat WAX namelijk inhoudt.

Delegated Proof-of-Stake blockchain

Het DPoS model is ontworpen als implementatie van de op technologie gebaseerde democratie. Hierbij krijgen deelnemers van de blockchain stem- en verkiezingsrecht. Zo beschermen ze de blockchain tegen centralisatie en mogelijke malafide praktijken. WAX maakt gebruik van het DPoS gecentraliseerd consensusalgoritme om de prestaties van de gedecentraliseerde applicaties op de blockchain te optimaliseren. 

Ontstaan

Het platform van WAX is opgericht door William William Quigley en Jonathan Yantis. Beiden hebben ze doorheen de jaren ruime ervaring opgedaan in de technologie van Blockchain en gebruiken ze deze ervaring om WAX naar een hoger niveau te tillen. Binnen 12 maanden na lancering van het WAX-project en de integratie van het WAX-protocol, heeft het meer dan 150 miljoen aan handelsvolume opgeleverd.

waxeam

De ontwikkelingen van NFT’s gaat ontzettend hard en er is een wereldwijde groei van de markt voor deze digitale assets. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met uitdagingen, waarbij WAX actief op zoek is gegaan naar oplossingen om de ontwikkeling van de sector te stimuleren. Naarmate de markt voor digitale assets blijft groeien en zich verder blijft ontwikkelen, is het belangrijk om te realiseren dat NFT’s een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkeling van de blockchain technologie. Virtuele items, zoals videogames, hebben markt al meer dan 140 miljard dollar opgeleverd.

ICO

De Initial Coin Offering van WAX vond plaats in november 2017 en bracht maar liefst een kleine 10 miljoen dollar op. Bij de start werden tokens verkocht voor 32 cent per stuk met een totale voorraad van bijna 57 miljoen coins. Dit aantal was 35% van de volledige tokenvoorraad. De resterende tokens werden toegewezen aan het team en adviseurs. 

ico-wax

WAX ziet zichzelf inmiddels als de koning van NFT. Ze bieden een online marktplaats aan waar iedereen non fungible tokens kan kopen en verhandelen met de nadruk op videogames en entertainmentindustrie. Bouw je eigen online winkel met behulp van B2B-tools en WAX en start je eigen virtuele online business.

WAX Blockchain

WAX heeft een blockchain en protocoltoken ontworpen om de e-commercetransacties sneller, gemakkelijker en veiliger te maken voor alle deelnemers binnen het centrale netwerk. Ze hebben een reeks op blockchain gebaseerde tools gemaakt waarop onder andere Decentralized Applications en Non-Fungible Tokens worden gebouwd. 

Het ecosysteem van WAX heeft afgelopen periode een aanzienlijke groei gekend door middel van de integratie van het WAX-token model. Dit is in het leven geroepen om succes te kunnen garanderen in verschillende projecten die aan de basis liggen van het protocol. Zoals het stemmen, wat kenmerkend is voor het DPoS-model. Gebruikers die deelnemen aan het platform worden geloond door stakingsopbrengsten.

WAX-tokens (WAXP)

Net zoals elke blockchain heeft het ecosysteem van WAX ook hun eigen native token. De WAX-tokens voeden en sturen als het ware het hele ecosysteem. Ze worden gebruikt om deelnemers te laten participeren maar ook te belonen door middel van rewards en stakings. Op moment van schrijven staat de WAX-token in de top 150 gebaseerd op de gegevens van CoinMarketCap. De munt heeft een totale marktcap van 367 miljoen waarbij er 3,7 miljard tokens in omloop zijn. 

WAX en DeFi? 

WAX heeft eerder aangekondigd om een nieuw model te lanceren. Ze willen op deze manier handig inspelen op de snelle groei en de ongekende populariteit van de non fungible tokens en Decentralized Finance (DeFi). Beide markten veroveren de cryptowereld en er komen ontzettend veel nieuwe projecten bij die zich focussen op NFT en DeFi. WAX is gebouwd op het netwerk van Ethereum en hoopt dat de waarde, gegeneerd door het verkopen en verhandelen van de NFT’s op hun platform, te koppelen aan de prijswaarde van Ethereum. Ze zeggen dat het protocol van WAX uniek is in de wereld van DeFi omdat ze het platform zien als een duurzame bron voor de waarde van je stakings. 

dApps

Een applicatie draait op een standaard computersysteem zoals we de dag van vandaag kennen. We staan er vaak niet bij stil, maar deze applicatie is eigendom van iemand of van een groep en wordt ook beheerd door die organisatie. Deze hebben volledige autoriteit over de applicatie en hoe deze zich ontwikkelt en hoe de toekomst er voor deze applicatie zal uitzien. Laten we kijken naar Facebook: het kleine team van Mark Zuckerberg bepaalt wat de functionaliteiten van Facebook zijn, hoe de interface eruit gaat zien en welke chatmogelijkheden gebruikers hebben. Naast de gebruikersopties, worden onze persoonlijke data ook gewoon gebruikt en verkocht aan adverteerders. Dit laatste is een privacy kwestie waar voorheen gebruikers niet zo bij stilstonden.

We zien dat er steeds meer nood is aan een decentrale organisatie waarbij gebruikers zelf bepalen wat er gebeurt en hoe een platform eruit gaat zien. Dit verklaart ook de immense populariteit van zowel blockchain technologie als de decentralized apps. 

dApps kunnen worden toegepast op een peer to peer-netwerk of een blockchain netwerk. BitTorrent is een voorbeeld van een applicatie die draait op een P2P netwerk waarbij meerdere gebruikers content consumeren of zelf ook content creëren. Dit peer-to-peer model zorgt ervoor dat er geen centrale organisatie is die de macht of het zeggenschap kan opeisen over een applicatie. In de cryptowereld draaien dApps op een blockchain-netwerk in een openbare, open source en vooral een gedecentraliseerd netwerk en zijn op hun beurt dus vrij van controle en inmenging door externe partijen.

Het platform van WAX wil daarom aan iedereen een platform aanbieden waarbij zowel gebruikers als ontwikkelaars gebruik kunnen maken van dApps en deze kunnen bouwen op dit platform. Met de focus op de game-industrie en de entertainmentsector, is er een grote vraag naar deze NFT’s in een DeFi-netwerk.  

Verschillende accounts

Het netwerk maakt gebruik van verschillende soorten accounts. Via deze verschillende niveaus zorgt WAX ervoor dat gebruikers meer inspraak krijgen in het decentrale ecosysteem. Door alle actieve gebruikers hierdoor te binden krijg het platform meer draagkracht door de gebruikers zelf waardoor ze het constant verbeteringen kunnen toepassen om het WAX-protocol te blijven optimaliseren. 

Gebruikersaccount

Een standaard gebruikersaccount kan NFT’s kopen of te koop aanbieden. Dit betreft iedereen in het netwerk met beperkte inspraak. Het grotendeel van de accounts zijn dan ook gebruikersaccounts. 

Guild account

Boven de doorsnee gebruikersaccounts staat het Guild account. Een zogenaamde guild wordt democratisch gekozen door WAX-holders. Ze nemen de leiding in het platform voor een specifiek onderdeel, dit kan bijvoorbeeld een bepaald spel zijn of een categorie. Het betekent dat ze toezicht houden op alle digitale transacties voor het spel waarvoor ze verantwoordelijk zijn en ervoor zorgen dat ze transacties afmelden zodra ze voltooid zijn. Indien de persoon niet voldoet aan de vereiste, kan het netwerk ervoor kiezen om een nieuw persoon aan te duiden. Het aanduiden van een nieuwe guild, gebeurt op het netwerk, door het netwerk zelf.

Transactie agent

Zij zijn verantwoordelijk voor de effectieve overdracht van de digitale items, de non-fungible tokens en zorgen ervoor dat het proces soepel en zonder problemen verloopt. Hij of zij communiceert met de koper en de verkoper en zorgt ervoor dat de transactie correct verloopt. In ruil voor deze geleverde diensten krijgt de transactie agent een reward. Dit is een vergoeding die uitgekeerd wordt in WAX-tokens. Een guild kan de macht opheffen indien een transactie agent niet presteert en kan deze uit zijn positie zetten en een nieuwe aanwijzen.

Voordelen

 • Het is mogelijk om via het WAX-platform directe betalingen te doen. Er zijn veel projecten waarbij het mogelijk is om te handelen in NFT’s maar dat de potentiële koper hiervoor eerst via een andere exchange crypto moet opladen om vervolgens te versturen naar een ander adres. 
 • Het creëren en ontwerpen van je eigen virtuele assets. Het mooie aan de non fungible tokens is dat iedereen zijn eigen kunstwerk kan maken en dat hier geen limieten zijn. Je laat je creativiteit de vrije loop en na afloop kan je je jouw digitale asset aanbieden op de virtuele marktplaatsen.
 • Als je lid bent van het platform, een zogenaamd WAX-lid, krijg je zeer interessante rewards door transacties te beoordelen. Hier beoordeelt de gebruiker onder andere de snelheid waardoor het platform steeds verder geoptimaliseerd kan worden. Transacties zijn gratis op het netwerk. Betalingen kunnen worden gedaan zowel in crypto als in fiatgeld.
 • Het platform van WAX is vergelijkbaar met een wereldwijde opslagplaats voor virtuele items die voor iedereen in het netwerk toegankelijk is. Je kan het vergelijken met een digitale catalogus die iedereen kan raadplegen en waarbij je kan bladeren op zoek naar assets die voor jou interessant zijn. Deze voordelen, in combinatie met de technologie van Blockchain maakt het WAX-platform voor vele gebruikers een interessante tool.
 • Door het decentrale karakter van de WAX-tokens, gaat WAX de strijd aan met problemen die digitale makers ondervinden zoals hoge fee-kosten en beperkte toegang tot voorraad supply. 

De toekomst van WAX-technologie

De hype omtrent NFT is begin 2021 gestegen tot ongekende hoogte. Recentelijk is er nog een NFT-kunstwerk verkocht voor 69 miljoen dollar. Dit toont aan dat er wel degelijk vraag is naar een netwerk waarin iedereen unieke digitale assets kan creëren en verhandelen op een blockchain netwerk. 

In een wereld waarin NFT-projecten en de DeFi-platformen zich razendsnel ontwikkelen, is het natuurlijk belangrijk om een unique selling point te hebben. Wat maakt WAX uniek en wat is de meerwaarde ten opzichte van andere projecten? We zien dat ieder NFT-project een apart platform heeft waar ze op kunnen handelen, WAX hoopt hier een dominante rol in te spelen en zo marktleider te zijn of te worden waarbij iedereen die belangstelling heeft, NFT’s kan kopen en handelen op hun platform.

WAX Koers en Verwachting

WAX kopen

Bij het aankopen van cryptomunten zijn er doorgaans tal van mogelijkheden om te investeren in deze crypto. Een handige manier om de beschikbare exchanges te raadplegen is door te kijken naar CoinMarketCap of CoinGecko. Hierbij krijg je een overzicht van alle beschikbare exchanges waar je deze coin kan kopen en ook via welke tradingpairs dit mogelijk is. Check bijvoorbeeld hier een screenshot van het moment van schrijven waar je WAX (WASP) kunt kopen.

waxmarkets

Conclusie

WAX maakt de verbinding tussen de wereld van NFT en DeFi. Gamers van over de hele wereld kunnen dit platform raadplegen en profiteren van een veilige en gedecentraliseerde markt voor verschillende digitale assets. Welke digitale assets beschikbaar zijn, is afhankelijk van de makers die hun unieke creatie in de vorm van een token aanbieden op het platform. Naarmate WAX verder ontwikkelt en optimaliseert, zullen ontwikkelaars ook meer gebruik gaan maken van het platform om hun producten aan te bieden op deze decentrale marktplaats. Naar verluidt zal het platform ook een belangrijke rol gaan spelen bij digitale media in de toekomst. 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!