Home » Kucoin Review

Kucoin Review

Duik je voor het eerst in de wereld van cryptocurrency? Of ben je op zoek naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk handelsplatform? Maak kennis met KuCoin, een populaire onder crypto experts en beginners.

Waarom zou je voor KuCoin kiezen? Ten eerste, de samenwerking met BTC Direct. Misschien zegt dit je nog niet zoveel, maar BTC Direct is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit zorgt ervoor dat jouw euro stortingen veilig en transparant worden verwerkt en dat je kan betalen met iDEAL. Het geeft je dat extra beetje zekerheid in een wereld die soms best onvoorspelbaar kan zijn. Houd er echter rekening mee dat KuCoin zelf geen registratie heeft bij DNB.

En dat is nog maar het begin. Deze blog belicht uitgebreid de voordelen van KuCoin. Van de robuuste veiligheidsmaatregelen en scherpe tarieven tot het intuïtieve gebruiksgemak – KuCoin zet zichzelf echt op de kaart als een onmisbare tool voor iedereen die serieus met crypto bezig is.

Wil je er alles over weten? Lees dan zeker deze hele KuCoin review!

Let op: KuCoin staat het toe om via BTC Direct euro te storten met iDEAL, creditcard en Bancontact. BTC Direct is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Het is onbekend hoelang DNB dit toelaat en of dit de bedoeling is.

Voordelen van KuCoin

Als je overweegt om te starten met crypto-handel of al enige ervaring hebt, dan kan KuCoin een uitstekende partner voor je zijn. En dit is waarom.

Bij KuCoin staan vriendelijke handelskosten voorop. Je betaalt er namelijk slechts 0,10% per transactie. Als je dit vergelijkt met veel andere beurzen, zul je snel merken dat KuCoin een van de meest concurrerende tarieven biedt. Dit is een enorm pluspunt voor zowel beginners als ervaren handelaren. Met de 20% korting referral code betaal je standaard slechts 0.08% per transactie.

Daarnaast blinkt KuCoin uit in diversiteit. Het platform biedt een breed scala aan munt paren aan. Met zoveel opties tot je beschikking, vergroot je je kansen in de markt. Of je nu traditionele munten of nieuwkomers wilt verhandelen, KuCoin heeft het allemaal.

Wat betreft veiligheid zit je ook goed bij KuCoin. Wil je euro’s storten? Geen probleem. Dit proces verloopt naadloos via BTC Direct, een bedrijf dat officieel geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dat geeft een extra gevoel van zekerheid en betrouwbaarheid.

En laten we de reputatie van KuCoin niet vergeten. In de dynamische wereld van crypto heeft KuCoin zich gevestigd als een betrouwbare en toonaangevende naam. Dat vele handelaren het platform vertrouwen, spreekt boekdelen.

Tot slot, een tipje van de sluier: bij het aanmelden kun je gebruik maken van een referral code. Hiermee kun je extra voordelen krijgen, zoals 20% korting, wat je handelservaring bij KuCoin nog aangenamer maakt.

KuCoin Unique Selling Points (USPs)

Wat is Kucoin?

Heb je ooit gehoord van KuCoin? Ze zijn al een tijdje bezig. Deze crypto exchange is in september 2017 opgericht en heeft zich genesteld op de Seychellen. Maar wist je dat de technische basis al in 2013 is gelegd? Het heeft even geduurd voordat alles soepel liep, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Met een breed scala aan diensten, zoals spothandel, margehandel, P2P fiat-handel, futureshandel, staken en zelfs lenen, bedienen ze maar liefst 8 miljoen tevreden gebruikers. En dat in 207 verschillende landen en regio’s. Dat is nogal wat, hè?

Betrouwbare bronnen zoals CoinMarketCap en Forbes Advisor prijzen KuCoin aan. Ze staan in de top 5 van grootste crypto-exchanges ter wereld. Dat zegt genoeg, toch?

En dan het mooiste: KuCoin rekent maar 0,10% fee. Da’s veel minder dan de meeste andere exchanges. Ben je fan van kortingen?

Betaal je transactiekosten met de KuCoin Token en je krijgt nog eens 20% korting. En ja, dit is te combineren met de 20% cashback van de referral code. Voor de grote spelers onder ons: je transactiekosten kunnen zelfs dalen tot niks voor makers en slechts 0,07% voor market takers.

KuCoin website

Hoe maak je een account aan bij Kucoin?

Voordat je kunt beginnen met handelen op KuCoin, moet je eerst een account hebben. Sinds november 2018 heeft KuCoin het ‘Know-Your-Customer’ (KYC) proces geïntroduceerd om witwassen en illegale activiteiten te bestrijden.

Het doorlopen van de KYC voor KuCoin was altijd optioneel, maar is sinds augustus 2023 verplicht voor alle gebruikers op het platform.

Het aanmaken van je nieuwe account op KuCoin is een fluitje van een cent en kost je slechts enkele minuten:

  1. Bezoek de KuCoin website.
  2. Zoek naar de knop ‘Registreren’ en klik erop.
  3. Voer je e-mailadres of telefoonnummer in. Je ontvangt een verificatiecode.
  4. Vul de ontvangen verificatiecode in.
  5. Kies een sterk wachtwoord – gebruik een combinatie van hoofdletters, cijfers en symbolen.
  6. Klik op ‘Registreren’ en voilà! Je kunt nu aan de slag met je nieuwe KuCoin account.

Kosten Kucoin

KuCoin is niet alleen een naam in de wereld van crypto, maar ook een platform dat bekend staat om zijn aantrekkelijke handelskosten. De kosten zijn bij KuCoin echt een uitblinker. Waarom? Omdat ze in vergelijking met veel concurrenten simpelweg lager liggen. Ze vragen een vast tarief van slechts 0,1% voor elke transactie die je uitvoert. Maar het kan nog mooier: als je handelt met de KuCoin Token (KCS), kunnen deze kosten zelfs nog verder zakken. Dus hoe meer KCS je bezit of hoe hoger je handelsvolume, hoe minder je betaalt per transactie. Slim, toch?

Daarnaast kunnen nieuwe gebruikers profiteren van 20% extra korting. Deze korting wordt na iedere trade teruggestort in jouw account.

Maar voordat je vol enthousiasme begint, een belangrijk puntje van aandacht: KuCoin heeft geen registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hoewel ze gebruik maken van BTC Direct voor euro-overmakingen, wat wél bij DNB is geregistreerd, heeft KuCoin zelf geen DNB-registratie. Ook is er een waarschuwing van DNB over KuCoin. Het is dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn en bewuste keuzes te maken.

Niemand houdt van onverwachte kosten of verrassingen. Daarom: als je overweegt om via KuCoin te handelen, zorg dan dat je alle feiten kent. Een goed geïnformeerde keuze is de beste keuze.

Overzicht Trading fees Kucoin

KuCoin staat bekend om zijn aantrekkelijke handelskosten. Hier is een overzicht van de trading fees bij KuCoin:

Handelsvolume (30-daags)
Maker Fee
Taker Fee
Minder dan 50 BTC
0.1%
0.1%
50 tot 200 BTC
0.08%
0.1%
200 tot 500 BTC
0.06%
0.08%
500 tot 1000 BTC
0.04%
0.06%
1000 tot 2000 BTC
0.02%
0.04%
Meer dan 2000 BTC
0.00%
0.02%
Overzicht Trading fees Kucoin

Let op, deze kosten zijn in Bitcoin (BTC) en niet in Euro. Ze worden berekend over het volume dat je in de afgelopen 30 dagen gehandeld hebt. Het is belangrijk om te weten dat het handelsvolume wordt berekend in Bitcoin omdat de waarde van Bitcoin kan fluctueren.

Overige kosten

Naast de handelskosten zijn er ook andere kosten verbonden aan het gebruik van KuCoin. Deze overige kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke diensten waarvan je gebruik maakt. We hebben enkele van deze kosten hieronder voor je opgesomd in een tabel.

Service
Kosten
Stortingskosten
Gratis voor de meeste cryptocurrencies, maar er kunnen netwerkkosten in rekening worden gebracht door het blockchain netwerk
Opnamekosten
Afhankelijk van de specifieke cryptocurrency. Deze kosten worden bepaald door het blockchain netwerk, niet door KuCoin
Kosten voor futures trading
Afhankelijk van de specifieke transactie en marktomstandigheden
Kosten voor margin trading
Er worden rentekosten in rekening gebracht voor het lenen van assets

Kucoin Staking

Wil jij je crypto laten groeien zonder er veel moeite voor te doen? Ja, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Bij KuCoin is dit mogelijk met staking. Simpel gezegd houd je je munten gewoon vast op je KuCoin-account en in ruil daarvoor word je beloond. Zo kun je passief inkomen verdienen, ideaal voor als je niet constant de markt in de gaten wilt houden.

Dit proces betekent eigenlijk dat je je crypto vastzet en daarvoor in ruil extra munten of tokens krijgt. Zie het als een bedankje omdat je besluit bij KuCoin te blijven. Vooral voor degenen onder ons die op zoek zijn naar een langetermijninvestering en niet dagelijks willen handelen, is dit een uitstekende optie. Het maakt investeren in crypto een stuk laagdrempeliger en vriendelijker.

KuCoin App

KuCoin app

Stel je voor, je zit in de trein en je wilt even snel je cryptovaluta checken of verhandelen. Daar is je smartphone – en natuurlijk de KuCoin-app. Deze app, beschikbaar voor zowel Android als iOS, maakt handelen in crypto een fluitje van een cent.

De app is ontworpen met jou in gedachten: helder, eenvoudig en intuïtief. Je saldo checken, de marktgegevens scannen of gewoon een transactie doen? Dat kan allemaal net zo soepel als op de KuCoin-website.

En laten we veiligheid niet vergeten. De app heeft een tweefactor authenticatie (2FA) functie, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de beveiliging van je account. Kortom, met de KuCoin-app heb je de crypto-wereld letterlijk in je handpalm, waar en wanneer je maar wilt.

Is KuCoin veilig en betrouwbaar?

Wanneer je denkt aan handelen in crypto, wil je natuurlijk een platform dat zowel veilig als betrouwbaar is. KuCoin is zo’n platform. Voor euro stortingen op KuCoin wordt samengewerkt met BTC Direct, een bedrijf dat netjes geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Maar, en dit is belangrijk, er is een kanttekening. MEK Global Limited (MGL), het gezicht achter KuCoin, heeft wel een waarschuwing gekregen van de DNB. Hier moet je rekening mee houden. Tegelijkertijd kun je een duik nemen in de reviews op Trustpilot. Hier delen gebruikers hun persoonlijke ervaringen met KuCoin, wat je een bredere kijk op het platform kan geven.

Desondanks wordt KuCoin wereldwijd gezien als een van de toonaangevende crypto exchanges. Het staat bekend om zijn uitgebreide aanbod, goede liquiditeit en betrouwbare functionaliteiten. Voor velen is KuCoin een eerste keuze als het gaat om het handelen in cryptovaluta.

KuCoin Conclusie review

Hoewel exchanges vallen en opstaan, springt KuCoin er duidelijk uit. Dit platform heeft zijn strepen verdiend dankzij de samenwerking met BTC Direct, dat geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dit partnership benadrukt hun toewijding aan veiligheid en betrouwbaarheid.

Heb je nog een duwtje in de rug nodig om te starten? Voor iedereen die nieuw is bij KuCoin is er een speciale actie. Nieuwe gebruikers ontvangen een interessante welkomstbonus. Deze kan oplopen tot wel 3200 USDT. Daarnaast is er een 20% korting op de fees. Een mooie start van je handelservaring bij KuCoin, toch?

KuCoin zet zich in om het handelsplatform te zijn dat niet alleen eenvoudig en intuïtief is, maar ook veilig voor het verhandelen van je digitale valuta. Sluit je aan en ontdek zelf waarom zoveel mensen voor KuCoin kiezen als hun go-to platform voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptocurrency.

Wat is KuCoin?

KuCoin is een crypto exchange met meer dan 700 crypto’s en 29 miljoen gebruikers. Je kan hier grote coins vinden, maar ook kleinere projecten. KuCoin is een wereldwijde crypto exchange, opgericht in september 2017 en gevestigd op de Seychellen. Het platform biedt een breed scala aan diensten, waaronder spothandel, staken en lenen, en bedient meer dan 8 miljoen gebruikers in 207 landen.

Is KuCoin legaal in Nederland?

Het gebruiken van KuCoin is voor nu niet illegaal. KuCoin heeft echter geen registratie bij De Nederlandsche Bank en ze hebben een waarschuwing ontvangen. Ze maken echter gebruik van een constructie met BTC Direct die wel een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank.

Kan ik storten met iDEAL en/of Bancontact?

Ja, iDEAL wordt aangeboden via BTC Direct.

Wat zijn de KuCoin kosten?

De kosten voor spothandel zijn 0.10%. Met de 20% korting betaal je slechts 0.08%, dit is zeer scherp. Als je handelt met de KuCoin Token (KCS), kunnen deze kosten zelfs nog verder zakken.

Is KuCoin veilig en betrouwbaar?

Ja, KuCoin wordt wereldwijd gezien als een van de toonaangevende crypto exchanges. Voor euro stortingen werkt het samen met BTC Direct, dat geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank (DNB). Echter, KuCoin zelf heeft geen DNB-registratie en heeft een waarschuwing ontvangen van DNB.

Hoe maak ik een account aan bij KuCoin?

Het aanmaken van een account bij KuCoin is eenvoudig. Bezoek de KuCoin website, klik op ‘Registreren’, voer je e-mailadres of telefoonnummer in, vul de verificatiecode in, kies een sterk wachtwoord, en je bent klaar om te beginnen.

Wat is staking bij KuCoin?

Staking bij KuCoin houdt in dat je je munten vastzet op je KuCoin-account en in ruil daarvoor beloningen ontvangt. Dit is een manier om passief inkomen te verdienen met je crypto.

Zijn er welkomstbonussen of kortingen bij KuCoin?

Ja, nieuwe gebruikers ontvangen een welkomstbonus die kan oplopen tot 3200 USDT, en er is een 20% korting op de fees beschikbaar.

Scroll naar boven