Home » Blog » Wat is Ethereum? Uitleg ETH, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Ethereum/ETH

Wat is Ethereum? Uitleg ETH, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Ethereum/ETH

ethereum

Ethereum, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Ethereum?

Ethereum is na bitcoin het grootste blockchainproject. Het doel van Ethereum is het zijn van een ‘decentrale wereldcomputer’. Met behulp van smart contracts kunnen ontwikkelaars applicaties bouwen op het platform. De frontman van het project is Vitalik Buterin.

Begin van Ethereum

Buterin was al vrij vroeg betrokken bij bitcoin. De eigenzinnige Rus was het echter niet altijd eens met andere mensen bij bitcoin en besloot uiteindelijk zijn eigen cryptocurrency project te starten. In 2013 begint hij het idee van Ethereum uit te schrijven. Het doel van Buterin is het creëren van een platform dat makkelijker is om op te bouwen dan bitcoin. Op 22 juli 2014 lanceert Ethereum de verkoop van ether. Ethers dienen als betaalmiddel op de blockchain van Ethereum. Op 6 augustus van dat jaar stopt de ICO op een, voor op de moment, gigantisch bedrag van 14 miljoen dollar. De ethers werden verdeeld over deelnemers aan de private sale, de ICO en het overige deel ging naar de Ethereum Foundation. Ethereum ging ‘live’ op 30 juli 2015.

Ethereum gas

Het minen van ether werkt iets anders dan bij bitcoin. Transacties op de blockchain van Ethereum zijn verschillend qua opslag, bandbreedte en benodigde computerkracht. Daarom heb je te maken met ‘gas’. Gas kun je zien als de brandstof voor jouw transactie op de blockchain. Miners kunnen zelf bepalen welke transacties ze accepteren, waardoor transacties met meer gas er sneller doorheen komen. Wanneer je ether ergens heen stuurt moet je het dus ook een beetje brandstof meegeven.

Ethereum ERC-20 tokens

Het merendeel van de top 100 coins qua marktcapaciteit zijn ERC-20 tokens. Vaak verkopen projecten hun tokens tijdens een ICO. Deelnemers aan deze crowdfunding krijgen in ruil voor hun geld tokens terug van het project een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de coin van Binance. . Bijna alle ICO’s vinden op dit moment plaats op de Ethereumchain.

dApps

Ethereum dApps zijn de originele use case voor de chain. Ontwikkelaars kunnen tokens opdrachten meegeven en voorprogrammeren. Zo was CryptoKitties een grote hype. Je kan daar katten kopen en verkopen op de blockchain. Maar net als zo’n beetje alle decentrale applicaties is het aantal transacties bijzonder laag. De ideeën zijn populair, maar in de praktijk wordt er nog bijzonder weinig gebruik gemaakt van deze decentrale oplossingen. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.

Ether

Ether is dus de munt die gebruikt wordt op de Ethereumblockchain.

Ethereum Koers en voorspelling

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Ethereum koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Ethereum voor eind 2020 schommelt rond de $375 en de $400

De Ethereum voorspelling voor 2022 varieert rond de $400 en de $750 De koers voorspelling voor de Ethereum koers voor 2025 worden boven de $2500 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Ethereum wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Ethereum zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Ethereum Wallet

Als je Ethereum hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Ethereum hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

– Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven