Cryptocurrency

Wat is Metal? Uitleg koers en verwachting en alles wat je moet weten over MTL

Metal is een op blockchain gebaseerde applicatie die gebruikers in staat stelt hun fiatgeld om te zetten in crypto om hier vervolgens mee te betalen. Het systeem is vergelijkbaar met de ideologie en toepassing van Bitcoin als alternatief betaalmiddel, maar waarbij ze doelen op een gebruiksvriendelijke interface en front-end toepassing die te vergelijken is met onder andere PayPal.

Wat is Metal (MTL)

Steeds minder mensen betalen met cashgeld en er kan dan ook de vraag gesteld worden of cashgeld nog zal blijven bestaan. Inmiddels betalen we feilloos met onze debit- en creditcard, maar volgens het team van Metal zullen deze transacties ook afnemen in de toekomst.

De mogelijkheid om te betalen met een digitale valuta was jaren geleden nog een abstract gegeven. Met de steeds groter wordende adoptie en toepassingen, wordt het steeds meer realiteit dat we binnenkort wereldwijd kunnen betalen met crypto. Het is zelfs reeds mogelijk om met Bitcoin te betalen in landen zoals El Salvador.

Metal wil met hun betalingssysteem de financiële wereld gaan veranderen door hun diensten aan te bieden aan de hand van een gemakkelijke interface en zeer simpel te gebruiken toepassingen. Iedereen moet in staat zijn om crypto te kunnen kopen en verkopen en deze zelfs te gebruiken om transacties te doen. Ze willen alle vormen van transacties met crypto toegankelijk maken voor reguliere gebruikers. Door deze peer-to-peer betalingen wordt het open netwerk van crypto in stand gehouden en gaan deze transacties verder dan de traditionele contante betalingen.

Metal beaamt dat Bitcoin als valuta kan bestaan buiten het huidige financiële systeem, maar dat het op zichzelf niet sterk genoeg is om een technologische betalingsrevolutie te kunnen realiseren. Hierbij verwijzen ze naar de volatiliteit enerzijds en de gebrekkige acceptie als betaalmiddel anderzijds. Bitcoin wordt dan ook steeds meer gezien als een store-of-value in plaats van een alternatief betaalmiddel.

Financiële en institutionele organisaties creëren hun privé-blockchains om deze nieuwe geldstromen te reguleren. Om crypto wereldwijd toegankelijk te maken, maakt het gebruik van Proof of Processed Payments (PoPP), die is gebouwd op de blockchain van Ethereum.

Het belang van Metal

Traditionele betalingen zijn vaak nog langzaam en onnodig complex. Zeker als we gaan kijken naar andere valuta of wereldwijde transacties waarbij je valuta gewisseld moet worden via een bepaalde wisselkoers waar je ook nog extra voor moet betalen. Er is steeds meer nood om eindelijk doeltreffende betalingsmogelijkheden te implementeren waarbij de ideologie van crypto als betaalmiddel volledig tot zijn recht komt.

Belangrijk onderdeel van de revolutie van de blockchaintechnologie is om crypto toegankelijk te maken voor iedereen. We zien nog steeds dat bepaalde mensen niet in de mogelijkheid zijn om bijvoorbeeld rekeningen bij een bank te openen, bepaalde betalingen te verrichten enzovoort. Het zijn met name derde partijen en organisaties die, volledig onterecht, bepalen welke verrichtingen we wel of niet mogen en kunnen doen.

Naast de persoonlijke aspecten, kunnen organisaties ook bepalen om transacties in bepaalde niches niet te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de legalisering van cannabis in het Westen van Amerika. Niet alle banken willen deze handel ondersteunen en zullen daarom deze bedrijven niet de mogelijkheid bieden om een rekening te openen. Maar zelfs in Europa kennen we deze problematiek. Stel dat je bijvoorbeeld een winkel hebt in erotische attributen, waarbij bepaalde banken weigeren om jouw een rekening te openen vanwege conservatieve gedachtengangen. Het reguleert en beperkt particulieren in hun business en dus ook in het maken van transacties.

Metal Pay

Anno 2021 zijn vrijwel alle transacties en betalingen die we doen digitaal. Hiervoor gebruiken we onze digitale bankapp of creditcard. Maar er zijn verschillende functies waarbij Metal Pay zich onderscheidt van de reguliere betaalapplicaties. Via de applicatie van Metal Pay kan je deze traditionele betalingen doen waarbij je nog eens extra crypto verdient. Voorbeeld: je huurt een appartement in Amsterdam waarbij je kosten 1.000 euro per maand zijn. Je kan deze betalen via je mobiele bankapplicatie of automatisch incasso, of je kan voorstellen aan je huisbaas om deze betaling te doen via Metal Pay. Waarom?

Door deze betaling te doen via Metal Pay ontvangen zowel verzender als ontvanger hier volledig gratis Metal-tokens voor. Dit zijn voor beide partijen extra inkomsten die ze kunnen opsparen, omzetten naar andere crypto of simpelweg houden zodat deze meer waard worden. Hun slagzin is dan ook ‘earn while sending and receiving money’. Dit wordt gerealiseerd dankzij het principe van Proof of Processed Payments.

Betalingen kunnen gedaan worden zoals in verschillende cryptocurrency’s als in fiatgeld. Bij elke betaling krijgen zowel gebruiker als ontvangen hiervoor rewards. Momenteel maakt Metal Pay gebruik van 40 verschillende crypto waaronder Bitcoin, Ethereum, Binance Coin en Litecoin.

MetalPay app

Proof of Processed Payments (PoPP)

Dit is een manier om gebruikers te identificeren volgens een know-your-customer principe om vervolgens nieuwe soorten valuta in het systeem te integreren en distribueren. Deze identificatie gebeurt op basis van paspoort of burgerservicenummer. Deze identificatie wordt voltooid aan de hand van een foto of een selfie. Deze is noodzakelijk om betalingen op grote schaal naar alle particulieren mogelijk te maken.

Nadien kan jij je eigen creditcard koppelen om transacties mogelijk te maken. Kenmerkend aan de blockchaintechnologie is de snelle voltooiing van de transacties. Doorgaans wordt deze binnen de minuut geaccepteerd of geweigerd. Gebruikers worden beloond wanneer ze het netwerk van Metal gebruiken, een deel van het brutobedrag van de betaling zal beloond worden aan de hand van METAL-tokens. Dit aandeel is 5% van het totale volume van de desbetreffende transactie.

Voorbeeld: Je verstuurt 100 dollar in MTL-tokens waarbij 1 dollar fictief gelijkstaat aan 1 TML token. Dit betekent dat zowel de verzender, als de ontvanger beide 5 TML-tokens krijgen als beloning. Deze vergoeding is ook geldig wanneer je andere valuta doorstuurt of zelfs fiatgeld. Zo is het versturen van zelfs fiatgeld, over het Metal Pay netwerk interessant om extra crypto te verdienen waar jij helemaal niets voor moet doen.Op deze manier stimuleert Metal het gebruik van Metal Pay en maakt het betalingen met cryptovaluta mogelijk.

Het belang van KYC

Naast decentralisatie als belangrijk onderdeel van de blockchaintechnologie, is toegankelijkheid ook essentieel. De meningen zijn echter verdeeld over know-your-customer procedures en sommige kunnen zich niet vinden in deze keuze. Echter, alvorens we transacties kunnen realiseren in de huidige financiële markten, is er nood aan identificatie omwille van verschillende wetgevingen.

Om deel te nemen aan het netwerk van Metal, zal het kenbaar maken van je identiteit noodzakelijk zijn. Dit vooral om witwaspraktijken en fraudepraktijken tegen te gaan. Enkel wanneer we dit succesvol implementeren, kunnen we applicaties zoals Metal Pay gebruiken om crypto te gebruiken als legitiem en efficiënt betaalmiddel.

MetalPay send

Tokenomics $MTL

Metal ($MTL) is een ERC20-token met een totale supply van 66,588,888 MTL-tokens. Van dit aantal, werd ongeveer 21 miljoen beschikbaar gesteld voor de token sale. Deze vond plaats aan de hand van een Initial Coin Offering (ICO) waarbij de MTL-token tijdens de presale een waarde had van 0,05 dollar. De rest van de sale werd opgesplitst in verschillende fases waarbij elke fase een andere hoeveelheid werd vrijgegeven, tegen een andere prijs.

Metal tokenomics

Roadmap

Red Falcon

Om de betalingsmogelijkheden te implementeren in echte use-cases is communicatie in het netwerk essentieel. Omdat de blockchaintechnologie tot op heden nog relatief nieuw is en betalingen en transacties in het netwerk soms een complexe aangelegenheid kunnen zijn, zet Metal in op gebruikers efficiëntie. Dit doen ze onder andere door volgende twee zaken:

Gebruikersnaam

Elke gebruiker zal hierbij een unieke naam krijgen. Momenteel verlopen transacties op basis van ingewikkelde numerieke codes. Met Metal Pay 3.0 zal elke gebruiker een unieke naam krijgen, zoals we dit kennen op Twitter. Naast de unieke naam, zoals bijvoorbeeld @Fred, krijgt het profiel ook nog een volledige naam én avatar die zo wordt opgeslagen op de blockchain. Hierdoor maak je transacties met crypto toegankelijker en zal het grote publiek de weg vinden naar Metal Pay door deze gebruiksvriendelijkheid.

QR-code

Stuur je wel eens vaker een tikkie? Of moet je een online betaling bevestigingen via een QR-code? Inmiddels zijn we het zo gewoon en gebeurt het ook in oogwenk, maar in de blockchaintechnologie is dit nog steeds nieuw. Met de Red Falcon update integreren ze QR-codes die je moeiteloos kan scannen om betaalverzoeken te voltooien. Geen moeilijke unieke adressen of ingewikkelde platformen. Via een reeds vertrouwde manier zullen betalingen met crypto mogelijk worden gemaakt!

Metal QR code

Snow Owl

De Snow Owl update zal deze nog verder gaan finetunen. Zo zal deze update het mogelijk maken dat je meerdere valuta’s kan aanhouden in je applicatie, waaronder Euro, Britse Pond en zelfs de Zuid-Koreaanse Won. Momenteel is Metal Pay enkel nog maar beschikbaar in Noord-Amerika, maar het team doet er dan ook alles aan om Metal beschikbaar te maken voor iedereen, wereldwijd.

Daarnaast wil het ook investeren in een eigen stable coin. Deze kan gebruikt worden in Metal Pay, maar zal evengoed gebruikt worden om transacties te doen als variant op de huidige fiatvaluta. Deze verbeteringen moeten van Metal Pay een nog betere betaalapplicatie maken.

Team

Metal Pay is opgericht in 2016 in San Francisco door Marshall Hayner. Hij was ook co-founder van onder andere Quickcoin en heeft ook geholpen aan de ontwikkeling van Stellar en Dogecoin. Het is opmerkelijk dat Hayners vorige startup, Trees, was gericht op het leveren van marihuana per drone. Tijdens de ontwikkeling van deze startup merkte Hayners dat het verkrijgen van financiële toegang in bepaalde niches moeilijker was dan anderen. Trees werd opgeschort nu hij zich volledig focust op Metal. Zijn eerdere contacten in deze branche zullen dan ook profijt hebben bij maken van transacties via Metal Pay, mits deze geen doelgroepen uitsluit en het transacties voor iedereen mogelijk maakt.

De Vlaming Glenn Marien is co-founder en Chief Technology Officer (CTO) en beschrijft zichzelf als een crypto wizard. Met zijn opleiding in computer science en ervaring als full-stack developer weet Glenn als geen ander het belang van blockchaintechnologie. In het verleden heeft hij dan ook geholpen met back-end systemen te ontwikkelen voor Bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Irina Berkon is sinds 2020 Chief Financial Officer (CFO) en heeft meer dan 15 jaar ervaring in corporate finance. Samen met hun 90 andere medewerkers werken ze dagelijks aan het succes van Metal Pay.

Metal team

De koers van Metal

Hoe koop ik Metal?

Conclusie

Dagelijks komen er nieuwe protocollen bij die de blockchaintechnologie naar een nieuw niveau willen tillen dankzij implementaties in het huidige systeem. Er is een enorme behoefte aan een digitaal betalingssysteem waarbij je digitale valuta kan gebruiken om betalingen te doen zoals we die de dag van vandaag kennen.

In 2021 zagen we al dat El Salvador als eerste land ter wereld Bitcoin als legaal betaalmiddel heeft goedgekeurd, maar dat betekent nog niet dat deze betalingen soepel en gebruiksvriendelijk verlopen. Tot op heden zien we dat veel van deze use-case een eerder ingewikkeld proces is. Hierdoor bereik je niet de grote massa die nodig is voor een massale adoptie.

Digitale betalingen zijn vandaag de dag de norm. Hiervoor gebruiken we massaal onze banking applicatie of maken we gebruik van creditcard of PayPal. Deze laatste groeit alleen maar aan populariteit dankzij de efficiëntie en het makkelijke gebruik. Het is net deze combinatie die Metal wil realiseren, maar dan dankzij het gebruik van crypto.

Metal wil een geheel nieuw betalingssysteem creëren dat transparant en efficiënt is en vooral: voor iedereen toegankelijk. Door Metal Pay aantrekkelijk te maken, maken ze gebruik van een cashback van 5% van de bruto valuta van de transactie. Gebruikers ontvangen deze vervolgens in het native token $MTL.  Momenteel is Metal Pay enkel nog maar beschikbaar in Noord-Amerika, maar als de applicatie wereldwijd gebruikt zal worden, kan dit een enorme boost betekenen voor Metal.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!