Home » Blog » Wat is Paxos Standard? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over PAX

Wat is Paxos Standard? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over PAX

Het PAX-token, wat staat voor Paxos Standard, is een token dat is ontworpen om snel geld te kunnen uitgeven. Het is namelijk een stablecoin welke altijd dezelfde waarde als de Amerikaanse Dollar heeft. Nu zul je jezelf afvragen wat dan het verschil is met al die andere stablecoins. Een terechte vraag, want er zijn ontzettend veel verschillende stablecoins.

We zullen je in dit artikel alles uitleggen over Paxos Standard, zodat je precies weet hoe het werkt en waar je het zou kunnen kopen. Maar eerst een korte video over Paxos Standard hieronder.

Wat is Paxos Standard (PAX)?

Paxos Standard (PAX) is een stable token dat aan de dollar is gekoppeld. Voor elke uitgegeven PAX bevriest de onderneming een dollar (of het equivalent in VS-schatkistbiljetten) op bankrekeningen die zij aanhoudt bij gereguleerde instellingen. De PAX-tokens kunnen dan worden ingewisseld tegen Paxos Standard voor één dollar per stuk.

Paxos Standard is één van de verschillende projecten die zijn ontstaan om een transparanter en robuuster alternatief voor Tether (USDT) te bieden. Het hoofdkantoor van Paxos Standard is gevestigd in de staat New York. Het is geregistreerd bij de plaatselijke toezichthouders (New York State Department of Financial Services).

New York is één van de meest actieve jurisdicties in de strijd tegen dubieuze praktijken die in het crypto-ecosysteem kunnen voorkomen. De keuze om zich in NY te vestigen is geen toeval van de kant van Paxos. Het gaat erom te bewijzen dat het aan de strengste normen voldoet.

Geschiedenis en oprichters van Paxos Standard

Paxos LLC, het vroegere iBit, werd in 2012 opgericht door drie partners: Charles Cascarilla (CEO van Paxos), Andrew Chang (CEO van Paxos), Richmond Two (CEO van Paxos Asia). Het bedrijf heeft twee vestigingen, in New York (zoals eerder gezegd) en Singapore.

Bovendien heeft de onderneming de steun van verscheidene particuliere participatiemaatschappijen. Deze omvatten Liberty City, RRE en Canaan Partners. In mei 2015 betrad Paxos de Amerikaanse markt na het verkrijgen van een vergunning van de autoriteiten, het New York State Department of Financial Services (NYDFS), waardoor het bedrijf een stabiele munt mocht uitgeven. Drie jaar later creëerde het Paxos-team de Paxos Standard stablecoin (PAX), die in september 2018 officieel met de handel begon.

Alternatief voor contant geld

Het is vooral een alternatief voor contant geld, dus kan worden gezegd dat het wordt gebruikt om transacties te verrichten. Bovendien biedt het klanten een veel betere bescherming van hun vermogen dan contant geld.

Samenvattend kan worden gesteld dat de Paxos-norm ook kan worden gebruikt voor consumentenbetalingen. Meer bepaald gaat het om een infrastructuur van sterk gereguleerde financiële instellingen. Dit is vooral om fysieke en digitale overdrachten van de hoogste kwaliteit te garanderen en te verkrijgen.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van Paxos Standard die je moet onthouden:

  • Mobiliseert – Het maakt de verplaatsing van activa mogelijk via een ecosysteem van diensten en producten.
  • 24/7 transactie-ondersteuning.
  • Digitaliseert – Bouwt technologie die activa laat bewegen over elke blockchain.
  • Gedecentraliseerde boekhouding.
  • Onveranderlijkheid – De prijs van PAX is altijd gelijk aan de Amerikaanse Dollar.
  • Stores – Bewaart en beschermt fysieke en digitale activa zoals een trust dat doet.
  • Producten – Geavanceerde technologie met banktoezicht om activa te kopen, verhandelen, verkopen en beheren.
  • Aftermarket – Stroomlijnt workflows met serviceautomatisering.
  • Bewaarneming – Bewaart en beschermt activa bij een gereguleerde trustmaatschappij.
  • Onmiddellijke en probleemloze wereldwijde transacties.
  • Prijsstabiliteit – De prijs is altijd stabiel met de Amerikaanse dollar als reservevaluta.

Hoe werkt Paxos Standard?

De groei en populariteit van de handel in cryptovaluta gaat gepaard met de nodige ellende, wat het Paxos-team ertoe aanzette een product te ontwikkelen dat de volatiliteit van de prijzen van cryptovaluta aanpakt. Zij wilden ook een betrouwbaar alternatief vinden voor op blockchain gebaseerde digitale activa of cryptocurrency-transacties.

Bovendien maakte de beruchte controversiële Tether (USDT) het nog erger. Met name de stablecoin Tether zou valse Tethers hebben gedrukt, waardoor wantrouwen is ontstaan. Vanwege deze uitdagingen en veranderende tijden heeft het Paxos-team andere alternatieven onderzocht. Hun onderzoek leidde tot de creatie van een transparantere en efficiëntere stablecoin, Paxos Standard (PAX).

Paxos heeft gekozen voor de rechtsvorm van een Trust. In tegenstelling tot een bank die de deposito’s van haar cliënten kan gebruiken om zichzelf te financieren of financiële transacties in haar eigen voordeel uit te voeren, treedt een trust op als een fiduciair die verplicht is de gelden van zijn cliënten gescheiden te houden. Alleen Paxos is verantwoordelijk voor het tokeniseren van deze dollars op de Ethereum blockchain. Dit betekent dat PAX de vorm aanneemt van een ERC-20 token.

Het nieuwe product is gebaseerd op Ethereum, wat betekent dat gegevens kunnen worden opgeslagen in onderling verbonden blokken, wat voor veiligheid zorgt. Bovendien bood de Ethereum-blockchain een gedecentraliseerde omgeving voor veilige transacties en elimineerde hij het risico van inmenging door derden. In tegenstelling tot een gewone stabiele munt heeft de Paxos Standard de volgende superieure kenmerken:

iBit crypto exchange

Om de invoering van de Paxos Standard te vergemakkelijken, heeft het bedrijf zijn eigen exchange opgericht, itBit. Deze exchange biedt ook een bewaarnemingsdienst aan. PAX wil zijn stempel drukken op cryptocurrency exchanges, maar niet alleen. Het token kan worden gebruikt om dollarbetalingen te doen zonder de wrijving van het banksysteem. Het is met name mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week, in luttele seconden of minuten een betaling te verrichten.

Waar koop ik Paxos Standard (PAX)?

Het is niet lastig om aan PAX-tokens te komen. Je kunt deze tokens namelijk op de meeste crypto exchanges kopen. Toch is het goed om hier eerst over na te denken. Je wilt immers niet opgelicht worden en je geld kwijt zijn. Daarom raden wij je aan om dit te doen bij Binance. Deze beroemde internationale exchange is een van de spelers die de Paxos-norm hebben ingevoerd. Het is mogelijk om Tether om te zetten naar PAX op Binance, evenals een zeer lange lijst van andere cryptocurrencies.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gedecentraliseerde crytpo exchange. Echter is dit niet aan te raden wanneer je nog een beginnende crypto trader bent. Je moet namelijk redelijk wat stappen doorlopen wanneer je gebruik maakt van een DEX, en daarom is er een kans dat het fout gaat.

Gebruikerssituaties van Paxos Standard

PAX heeft verschillende gebruiksmogelijkheden. De meest nuttige zijn inflatieafdekking, vermindering van de volatiliteit, afschaffing van kosten voor grensoverschrijdende transacties, betaling voor digitale activa en op blockchain gebaseerde cryptocurrencies.

Ten eerste bood PAX-stablecoin een alternatief voor reguliere cryptocurrencies, wat een grote opluchting was voor beleggers. Het is niet onderhevig aan marktomstandigheden, dus het is niet volatiel, in tegenstelling tot andere cryptocurrencies die wel onderhevig zijn aan marktomstandigheden.

Ten tweede is de PAX stablecoin een grenzeloos digitaal activum dat iedereen kan overdragen en opslaan als waarde of vermogen. Cryptocurrencies worden erg populair en de meeste mensen staan er over het algemeen meer voor open, waardoor PAX aan populariteit wint.

Paxos kan ook worden gebruikt als betaaloplossing voor cryptocurrencies en op blockchain gebaseerde digitale activa. Deze munt is ook handig bij het omzetten van fysieke activa in digitale activa.

Hoewel Paxos Standard volwassen aan het worden is, staan de meeste bedrijven die cryptocurrencies als betaalmiddel accepteren, open voor PAX. Met de groeiende populariteit van cryptocurrencies, heeft stablecoin zeker een mooie toekomst in e-commerce.

Voor- en nadelen van Paxos Standard

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van Paxos Standard. Het is aan jezelf om de voordelen af te wegen tegen de nadelen. Zo kun je bepalen of je gebruik wil maken van het token.

Dit zijn de voordelen van PAX:

 • Ethereum base maakt het handig, transparant, efficiënt en veiliger.
 • Beschikbaarheid op de belangrijkste exchanges, wat leidt tot een grotere liquiditeit.
 • Periodieke audits die de transparantie bevorderen.
 • NYDFS-regelgeving, wat het veilig maakt.
 • FDIC-verzekerde klantensaldi aangehouden door Amerikaanse banken.

Dit zijn de bekende nadelen van PAX:

 • Centralisatie die kan leiden tot censuur of inbeslagneming door de autoriteiten als er een vermoeden is van wanpraktijken of niet-naleving van de voorwaarden en voorschriften.
 • Geringe vertrouwelijkheid, aangezien de meeste handelsplatforms KYC-informatie nodig hebben om grote bedragen te verwerken. Hetzelfde is nodig wanneer je Paxos Standard moet omwisselen of kopen met Fiat.

Wat is een stablecoin? 

Een stablecoin is letterlijk een stabiele cryptocurrency. Daarmee wordt een van de grootste problemen in de cryptocurrency-sector aangepakt: de grote prijsvolatiliteit. De koers van een cryptovaluta kan in één dag met 10-20% of zelfs 100-200% variëren (dit is echter steeds minder het geval voor de meest gewaardeerde crypto’s zoals Bitcoin). 

De werking van een stablecoin is eenvoudig. Als de prijs van Bitcoin $6.000 is en je ruilt 1 Bitcoin in voor een in dollar gedekte stablecoin, dan heb je 6.000 eenheden van die stablecoin. Als de Bitcoin-prijs daalt naar $5.000, heb je nog steeds $6.000 in stablecoin. Aan de andere kant, als de Bitcoin stijgt naar $7.000, zou je nog steeds maar $6.000 aan stablecoins hebben.

Crypto traders gebruiken stablecoins voornamelijk om hun vermogen te beschermen tegen koerswijzigingen. Stel dat je veel geld hebt verdiend met een investering, kun je deze omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin. Echter, wanneer de prijs van Bitcoin vervolgens daalt, zal jouw winst als sneeuw voor de zon opgaan.

Daarom kan het slim zijn om gebruik te maken van een stablecoin. Door jouw winsten om te zetten naar een stablecoin kun je deze beschermen tegen koersdalingen. En daarvoor hoef je jouw winsten niet van de blockchain af te halen. Een andere optie zou namelijk zijn om je winsten direct uit te cashen naar euro’s of dollars. Je zult begrijpen dat dit niet de meest ideale optie is, omdat het redelijk wat tijd en handelingen kost om dit te kunnen realiseren. Dat is dan ook de reden dat stablecoins volop gebruikt worden.

Verschillende soorten stablecoins

Alle stablecoins hebben hetzelfde doel, maar elk heeft een ander mechanisme. Er zijn drie soorten stablecoins. De eerste is fiat-gebaseerd (fiat is een traditionele munteenheid zoals de dollar en de euro). Dit model houdt in dat de entiteit die de stablecoin uitgeeft, een bankrekening moet hebben waarop de waarde van de uitgegeven tokens in fiatvaluta staat. Als het bijvoorbeeld 1 miljoen dollarmunten in omloop brengt, moet het 1 miljoen dollar op een bankrekening hebben staan. Dit is ook het mechanisme dat door Paxos Standard wordt gebruikt.

De tweede is crypto-collateralized, wat betekent dat een munt wordt gedekt door een andere cryptocurrency. Om de volatiliteit te compenseren, wordt stablecoin overgesteund. Zo kan het equivalent van 1.000 dollar aan Bitcoin nodig zijn om het equivalent van 500 dollar aan stablecoin uit te geven. Zelfs als de Bitcoin 30% van zijn waarde verliest, blijft de stablecoin gedekt. 

De derde is niet tegen onderpand. In dit geval wordt de stablecoin alleen gedekt door zijn waarde via een smart contract (een contract dat automatisch wordt uitgevoerd). Als de totale vraag naar de stabiele munt stijgt of daalt, zal het contract automatisch het aantal munten in omloop wijzigen om de prijs stabiel te houden.

Paxos Standard Koers

Conclusie

Het Paxos-team identificeerde de behoefte aan een op stabiliteit gerichte cryptocurrency door volatiliteit te elimineren en zichzelf in stand te houden, zonder traditionele financiële instellingen. Bovendien wilden zij gemak, veiligheid en efficiëntie integreren in één enkel protocol. Dit heeft geleid tot een gedecentraliseerde, stabiele en betrouwbare cryptovaluta.

Met PAX hebben beleggers de ideale gelegenheid om te sparen, te beleggen, te handelen of te ruilen zonder zich zorgen te hoeven maken over volatiliteit als gevolg van onvoorziene marktomstandigheden en slechte praktijken. Hoewel de PAX stablecoin is gebaseerd op Ethereum, hebben transacties geen last van de hoge kosten die in rekening worden gebracht en de schaalbaarheid van Ethereum.

PAX kan volledig in dollars worden verhandeld of in elke andere gewenste cryptocurrency, waaronder Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH). Na de aankoop van PAX kan de gebruiker het omzetten in andere cryptocurrencies zonder tussenkomst van derden en zonder het risico van volatiliteitsschommelingen.

PAX probeert de grootste stable coin in de cryptowereld te worden. In vergelijking met andere stabiele valuta’s kunnen de prestaties ervan (marktkapitalisatie en handelsvolume) alleen concurreren met Tether (USDT) en USD (USDC). Bovendien is de liquiditeit aanzienlijk toegenomen, wat tot de populariteit ervan heeft geleid. Bovendien streeft het Paxos-team naar een hartelijke relatie met de financiële toezichthouders om de goede werking van het bedrijf te waarborgen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven