Home » Blog » Wat is EOS? Uitleg EOS, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over EOS

Wat is EOS? Uitleg EOS, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over EOS

eos

EOS, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is EOS?

EOS.IO is sinds de start van de ICO een bekende naam in het cryptogenootschap. Dit blockchainprotocol wil  Ethereum gaan vervangen op het gebied van decentrale apps en smart contract applicaties.

Geschiedenis van EOS

De man achter EOS is Daniel Larimer, een bekende in de wereld van de cryptocurrency. Hij was eerder betrokken bij BitShares en heeft zich ook veel ingezet voor het DPoS-mechanisme. Hij is een van de grondleggers van EOS en heeft hier enorm veel voor betekend. De whitepaper van EOS is in 2017 gepubliceerd. Hierin is te zien dat het EOS platform is ontwikkeld door block.one, waarna het vervolgens op 1 juli 2018 is uitgebracht als open-source software. Tijdens de periode daarvoor, zijn er in totaal zo’n één miljard ERC20 tokens uitgedeeld. In totaal werd er tijdens de ICO voor een recordaantal van $4 miljard aan cryptovaluta opgehaald. Op 3 september 2017 werd het testnet uitgebracht: Dawn 1.0. Hier volgden meerdere versies van voordat er werd overgegaan naar het officiële mainnet. Maar zoals hierboven aangegeven was dat 1 juli 2018 dus eindelijk zo ver: Dawn 1.0 werd als open-source code gelaunched op het EOSIO mainnet.

Wat kan EOS?

EOS is dus het protocol dat de onderlaag moet zijn voor allemaal verschillende gedecentraliseerde apps. Met deze hosting, in combinatie met smart contracts en gedecentraliseerde opslag van ‘enterprise solutions’, wil EOS een aantal stappen op Ethereum voor gaan lopen. Er zijn daarbovenop namelijk ook geen fees voor de gebruikers van dit netwerk. Al deze selling points kunnen worden gerealiseerd omdat er gebruik wordt gemaakt van Delegated Proof of Stake (DPoS) en een zogenoemde multi-threaded’ optie: dit houdt in dat er de mogelijkheid is om op meerdere computercores te gaan draaien.

De EOS-token is van groot belang in het netwerk. Deze tokens leveren bandbreedte en opslag aan de blockchain. Verder kun je met deze tokens ‘macht uitoefenen’. Met behulp van DPoS stemt het EOSIO platform voor de 21 ‘block producers’. Deze producers kunnen binnen 500ms blocks genereren en valideren. Uiteraard zijn er buiten deze standaard 21 block producers ook nog enkele backups; voor de liefhebber is dit allemaal te monitoren.

EOS.IO protocol uitgelegd

In de EOSIO software is het mogelijk om elk account te koppelen aan een unieke naam (van maximaal 12 karakters). Deze naam kan worden gekozen door de eigenaar van het account. Deze persoon moet een bepaalde hoeveelheid RAM-geheugen inleggen dat nodig is om dit account te kunnen gebruiken. Wanneer je genoeg tokens hebt hoef je zelf het werkgeheugen niet meer te leveren.

Het verhandelen van RAM 

Binnen het ecoysteem kunnen gebruikers dus RAM van het zogenoemde systeemcontract kopen (of dit aan het systeem te verkopen). Dit gebeurt in ruil voor de native EOS-token. Dit veroorzaakt ook direct liquiditeit in zowel het RAM geheugen als in tokens. Hoe minder ongebruikte RAM er op de markt is, hoe hoger de prijs van dit geheugen binnen het netwerk zal zijn.

EOS Resource Renting & Rent Distribution

Het zogenoemde EOS Resource Renting and Rent Distribution is een oplossing om de kosten voor het gebruik van het netwerk te verlagen. Als je hier graag meer over wilt weten is het aan te raden om het medium artikel van Dan Larimer te lezen.

EOS.IO Storage

EOS.IO Storage is een gedecentraliseerd systeem dat is ontwikkeld om iedereen te mogelijkheid te geven om files op te slaan en te hosten met elke webbrowser. En ook hiervoor hoeft er niets betaald te worden. De gebruikers moeten enkel tokens holden terwijl ze deze opslag nodig hebben. En zodra deze ruimte niet meer wordt gebruikt, worden deze tokens weer verkocht. De block producers maken het mogelijk dat er overal ter wereld toegang is tot de opgeslagen data. En daarbij maakt het niet uit vanuit welke browser met dit wil doen,

EOS Koers en voorspelling

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de EOS, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor EOS voor eind 2020 schommelt rond de $2,67 en de $4,64

De EOS voorspelling voor 2022 varieert rond de $5,87 en de $8,23 De koers voorspelling voor de EOS koers voor 2025 worden boven de $12,28 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in EOS wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is EOS  zeker een interessante investering voor in je portofolio.

EOS Wallet

Als je EOS hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je EOS hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

– Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet

EOS kopen

Ben jij ook van plan om EOS te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de Bitvavo exchange van EOS hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel EOS je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop EOS ! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven