Home » Blog » Wat is Golem? Uitleg GNT, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Golem/GNT token

Wat is Golem? Uitleg GNT, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Golem/GNT token

golem

Golem, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Golem

Golem is een gedecentraliseerde supercomputer, het platform is open source, dit betekent dat iedereen gebruik kan maken van het platform. Het netwerk wordt in werking gehouden door supercomputers oftewel (nodes).

Wat Golem zo uniek maakt is dat je bijvoorbeeld je rekenkracht van je computer kan uitlenen aan anderen die deze rekenkracht nodig hebben om complexe berekeningen te kunnen uitvoeren. Golem kan met bijna met elke programma’s werken. Van ontwerpprogramma’s tot Artificial Intelligence. Dit allemaal op een goedkope en decentrale manier.

Het Golem netwerk kun je zien als een platform waar je rekenkracht kan huren en verhuren, of door een Dapp te ontwikkelen en door te verkopen. Je kunt het wel vergelijken als Airbnb. Door je rekenkracht te verhuren kun je op het platform van Golem extra geld verdienen. Zie hieronder een korte video van wat Golem nou eigenlijk inhoudt

Wat doet Golem?

Golem wilt een peer to peer platform crëeren, hiermee wilt Golem soort van een marktplaats crëeren voor mensen die rekenkracht wilt kopen of wilt verkopen. Hiermee wilt Golem zich concurreren tegen de traditionele cloud computing zoals Google , Microsoft en Amazon.
Een project die bijvoorbeeld ook richt op cloud computing is bijvoorbeeld Siacoin of Storj coin.

Daarnaast richt het team achter Golem ook op hun eerste use-case, namelijk de Brass Golem lancering. Deze software is specefiek gebouwd voor grafische weergave, het zorgt ervoor dat we alles zo super mooi op een groot bioscoopscherm te zien krijgen, allemaal animaties mogelijk door computers gerund door het netwerk van Golem.

Nadat deze personages door de grafische ontwerpers zijn ontworpen worden deze vervolgens verstuurd naar het netwerk ( als reeks van computers, ook wel bekend als rendering farms. Hier werken de computers samen om alles te goed in te schatten en om een goed berekening te maken om uit eindelijk een mooie afbeding van te maken.

Elk klein deeltje van de animatie moet worden berekend om de indruk van de echte wereld te creëren. Om dit voor elkaar te krijgen heb je een enorme hoeveelheid computerkracht nodig.

Vaak hebben deze bedrijven niet de middelen om zoveel berekeningen te kunnen maken. Als oplossing hiervoor maken zij vaak gebruik van cloud computing om zo hun grafische ontwerpen tot leven te kunnen brengen. Cloud computing vereist echter vaak servicecontracten die moeilijk te kalibreren zijn voor individuele behoeften. Zie hieronder een afbeelding van hoe de infrastructuur van Golem werkt

Golem-Network

Golem de oplossing?

Op het platform van Golem wordt er gezorgt dat er een grote hoveelheid rekenkracht beschikbaar wordt gesteld voor iedereen die van het platform gebruik wilt maken. Bovendien maakt het de betalingen voor deze rekenkracht ook een stuk makkelijker.Als ontwerper betaal je het netwerk simpelweg voor het aantal berekeningen die je hebt gedaan.

Op het netwerk van Golem kan iedereen ter wereld zijn rekenkracht aanbieden, je kunt dus je rekenkracht verhuren aan andere gebruikers of je kan zelf op het platform van Golem rekenkracht huren. Zo kun je bijvoorbeeld als verhuurder toc heen leuk passief inkomsten mee genereren door je ongebruiker computerkracht te verhuren aan mensen die het mischien wel nodig hebben.

Het netwerk is nu dan wel gericht op grafische beelden, maar Golem is van plan om dit in de toekomst veel verder uit te breiden. De eerst volgende use case die zal worden ontwikkeld is machine learning.

Golem Network Token (GNT)

Golem Network Token (GNT) is een ERC-20 token die op het platform van Ethereum is gebouwd. Je kunt deze token gebruiken om te betalen voor de rekenkracht die je vervolgens huurt. Iedereen die zijn rekenkracht aanbiedt kan op het netwerk zijn eigen prijzen aanbieden. De vrije markt zal uiteindelijk ervoor zorgen voor eerlijke en evenwichtige prijzen.

Golem koers en verwachting


In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Golem koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Golem voor eind 2020 schommelt rond de $0,08 en de $0,09

De Golem voorspelling voor 2022 varieert rond de $0,12 en de $0,25 De koers voorspelling voor de Golem koers voor 2025 worden boven de $ 0,50 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Golem wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Golem zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Golem Wallet

Als je Golem hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Golem hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Golem kopen

Ben jij ook van plan om Golem te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de bitvavo exchange van Golem hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Golem je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Golem! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven