Home » Blog » Wat is Celer Network? Uitleg CELR koers en verwachting en alles wat je moet weten over CELR

Wat is Celer Network? Uitleg CELR koers en verwachting en alles wat je moet weten over CELR

celer-network

Blockchains lopen vaak tegen het probleem van schaalbaarheid aan. Ze zijn niet gebouwd om te groeien, waardoor dat ook niet lukt. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin, welke grote problemen heeft met de groei van het platform. Toch zijn er steeds meer blockchains die een oplossing hebben gevonden voor dit probleem. En dat doen ze allemaal op een andere manier, waardoor ze stuk voor stuk identiek van elkaar zijn.

Celer Network is een van de blockchains die hier een oplossing voor heeft gevonden. In dit artikel zullen we je meer vertellen over Celer Network, zodat je na het lezen van dit artikel alles weet dat je zou moeten weten.

Wat is Celer Network?

Celer Network is een laag 2 uitbreidingsplatform dat off-chain blockchains gebruikt. Gebruikers kunnen hierdoor een betaling of transactie snel, gemakkelijk en veilig maken, zonder enige problemen die wel bij andere blockchains voorkomen. Er worden ook off-chain slimme contracten ondersteund, waardoor de blockchain wijdverspreid kan worden ingezet.

Opgericht door vier promovendi van vier prestigieuze universiteiten: MIT, Princeton, UC Berkeley en UIUC. Het project stelt ontwikkelaars in staat gedecentraliseerde toepassingen (dApps) te creëren, te bedienen en te gebruiken. Daarbij is het ook nog eens erg schaalbaar door innovatie in off-chain schaalbaarheidstechnologie.

Niet lang geleden lanceerde het project een testnet-applicatie genaamd CelerX. Deze toepassing toont het transactieproces op Celer Network.

Doelstelling van het project

Het ontwikkelingsteam van Celer wil wijdverspreide acceptatie van blockchain brengen door de beste ervaringen te bieden, met behulp van de meest geavanceerde laag 2 schalingstechnologie.

celer-how-works

Wat biedt Celer Network voor gebruikers?

  • Onmiddellijke interactie: met geavanceerde off-chain networking upgradet Celer trage interactieve dApps tot 10.000 keer sneller. Hierdoor kunnen gebruikers onmiddellijk betalen; gedecentraliseerde transacties worden sneller en spelletjes worden gespeeld met latency in milliseconden.
  • Veel spelletjes: Celer is de poort naar een gedecentraliseerde wereld. Hier kunnen gebruikers vele toepassingen vinden; van directe betalingen tot interactieve spelletjes of marktvoorspellingen. Bovendien worden regelmatig nieuwe toepassingen geïntegreerd
  • Minder uitgeven en meer verdienen: met off-chain betalingen kunnen gebruikers kleine bedragen inwisselen voor 0. Dit betekent dat gebruikers een inkomen met Celer Network kunnen verdienen.

Wat biedt Celer Network voor ontwikkelaars?

  • Gemakkelijk apps bouwen: de Celer SDK is beschikbaar voor alle besturingssystemen: iOS, Android en Web. Het is niet nodig om een nieuwe smart contract taal te “leren” voor een bestaand blockchain platform. Bovendien zal Celer de conversie van trage interactieve dApps naar zeer interactieve dApps ondersteunen
  • Massa-adoptie stimuleren: om de gebruikerservaring drastisch te verbeteren, zal Celer de frictie tussen gebruikers en blockchain-toepassingen verminderen. Dit zorgt ervoor dat toepassingen veel sneller en beter gebruikt kunnen worden.
  • Gemakkelijk geld verdienen: ontwikkelaars van applicaties kunnen een volledige node hosten om deel te nemen aan het gedecentraliseerde Celer netwerk; zo kunnen ze gemakkelijk geld verdienen met de applicatie die hebben gemaakt.

Het token van Celer Network (CELR)

CELER is het native token van het Celer netwerk ecosysteem. Het CELER-token is uitgegeven als een ERC-20 token, wat betekent dat het op de blockchain van Ethereum draait.

Waarvoor worden CELR-tokens gebruikt?

  • Om dienstenvergoedingen en transactiekosten te betalen voor dienstverleners buiten de blockchain
  • Neem deel aan het Staatsvoogdijnetwerk en word een Staatsvoogd. Tijdens het beschermingsproces zullen de Staatsvoogden dienstenvergoedingen en beloningen ontvangen van het blok van de zijketen
  • Handhaving van de stabiliteit van de liquiditeit
  • Het beheer van de token en het gebruik van het fonds

Verdeling van de tokens:

  • 70% – Ontwikkeling van technologie
  • 15% – Marketing voor de acceptatie en de distributie
  • 10% – Juridische kosten en bedrijfsontwikkeling
  • 5% – Bedrijfsontwikkeling en andere zaken

Celer heeft prioriteit gegeven aan vooruitgang van de ontwikkeling; als gevolg daarvan heeft de groep het grootste deel van zijn financiering besteed aan het inhuren van talent uit de sector van blockchain.

Hoe koop ik Celer Network (CELR)?

Het was eerst nog erg moeilijk om in het bezit te komen van Celer Network (CELR). Dit komt doordat het in het verleden niet te koop was op traditionele crypto exchanges, zoals bijvoorbeeld Binance of Bitvavo.

Gelukkig is dat op dit moment niet meer het geval. Het is namelijk mogelijk om CELR-tokens te kopen op de crypto exchanges die je waarschijnlijk zelf al gebruikt. Echter is dit niet altijd de beste keuze om CELR te kopen, en wel om de volgende redenen.

Veel crypto exchanges hebben niet genoeg liquiditeit of zijn niet veilig genoeg, waardoor het risicovol is om deze beurzen te gebruiken. Wij raden je om die reden aan om CELR te kopen op bijvoorbeeld Binance of Bitvavo. Dit zijn betrouwbare crypto exhanges waar je zonder enige twijfel CELR-tokens kunt kopen. Dit kun je doen door te betalen met iDeal, PayPal of bijvoorbeeld creditcard. Sinds September 2021 kun je nu ook CELR kopen op Bitvavo. Doe dat hieronder.

Hoe sla ik Celer Network (CELR) op?

Aangezien de CELR een ERC-20 token is, kan het worden opgeslagen op vrijwel elke wallet die Ethereum ondersteunt. Er is geen gebrek aan zowel hot en cold wallets om jouw CELR -munten in op te slaan. Wanneer je veel CELR in je bezit hebt, wordt het meestal aangeraden om dit in een cold wallet op te slaan. Dit is een hardware wallet, zoals bijvoorbeeld een USB, waar je cryptomunten kunt opslaan. Een hot wallet is een wallet die online staat, en bijvoorbeeld is gekoppeld aan een exchange. Over het algemeen is een cold wallet een stuk veiliger, omdat cryptomunten niet gestolen kunnen worden wanneer er geen internetverbinding is. Door grote hoeveelheden cryptomunten op een cold wallet op te slaan, verzeker je jezelf ervan dat je cryptomunten niet worden gestolen.

De koers van CELR

Natuurlijk stijgt en daalt de koers van CELR continu. Vanzelfsprekend wil je deze tokens voor de beste prijs kopen. Daarom is het verstandig om de koers van CELR regelmatig in de gaten te houden. Zo kun je voor jezelf bepalen wat het beste moment is om in te stappen in deze cryptomunt. De koers van CELR kun je real-time vinden op:

Is het slim om in CELR te investeren?

Natuurlijk wil je graag weten of het verstandig is om in CELR te investeren. Helaas kunnen we daar geen antwoord op geven. En daar zijn we niet de enige in. Het is belangrijk dat je jouw keuze vooral baseert op je eigen onderzoek, en niet op wat anderen zeggen. Maar hoe doe je dat onderzoek dan?

  • Je kunt gebruik maken van een fundamentele analyse. Bij zo’n analyse ga je opzoek naar allerlei informatie omtrent de blockchain en cryptomunt. Zo kijk je bijvoorbeeld naar wie er in het team van het project zitten, hoe het project werkt en wie de concurrenten zijn. Op basis van dit onderzoek kun je vervolgens bepalen of het op dit moment verstandig is om CELR te kopen. Je wilt CELR natuurlijk kopen op het moment dat het token ondergewaardeerd is (dat betekent dat het te goedkoop is voor wat het waard zou kunnen/moeten zijn).
  • Het is ook mogelijk om een technische analyse uit te voeren, waarbij je dieper ingaat op de cijfers van het project. Denk bijvoorbeeld aan de koers. Door bepaalde patronen uit het verleden te herkennen in het heden, kun je een verwachting maken op wat de koers waarschijnlijk gaat doen. Je weet dan ook of het slim is om op dat moment te investeren in CELR.

De geschiedenis van Celer Network

Celer Network is continu in ontwikkeling. Het team wil het project namelijk steeds verder verbeteren. Hiervoor zijn ze huidige functies aan het verbeteren, en voegen ze ook steeds meer nieuwe functies toe aan het platform. Laten we eens gaan kijken hoe het team in de geschiedenis aan hun project hebben gewerkt, en wanneer welke functies zijn toegevoegd.

In februari 2 werd het project CelerX (voorheen cWallet) gelanceerd. CelerX heeft momenteel meer dan 2019 3.300 gebruikers en er zijn meer dan 28.000 spelletjes gespeeld. Gebruikers uit meer dan 18 landen over de hele wereld. Gemiddeld spendeert elke gebruiker ongeveer 40 minuten op CelerX.

In oktober 10 bracht Celer Network cWallet uit voor Android en iOS besturingssystemen. In recente updates is cWallet omgedoopt tot CelerX. Met CelerX kunnen gebruikers onmiddellijk betalingen versturen zonder transactiekosten. Daarnaast kunnen gebruikers community games spelen en beloond worden met ETH voor het winnen. Dit zijn de overige belangrijke gebeurtenissen van het project:

Kwartaal 3 van 2018

  • cRoute: verder onderzoek en evaluatie
  • COS: SDK privé beta vrijgegeven
  • cEconomy: PoLC-test gelanceerd
  • cChannel: vrijgave van het kanaal

Kwartaal 4 van 2018

  • cChannel: multi-blockchain ondersteuning
  • cRouter: aanpassen van het algoritme
  • cOS: Openbare SDK v1.0
  • cEconomy: Mainnet PoLC is klaar
  • Gemeenschap: eerste aanbieder van blockchain-diensten van start

Kwartaal 1 van 2019

  • De alfa-versie van het off-chain applicatieplatform openbaar maken voor cWallet-gebruikers (nu vervangen door CelerX)
  • Lancering van twee off-chain toepassingen voor gebruikers
  • Geïntegreerde wallet binnen het platform
  • cRoute: initiële implementatie en testen
  • COS: publieke SDK v2.0, gericht op mobiele en webintegratie
  • cEconomy: PoLC en LiBA veiligheidscontrole, SGN testnet alpha

Kwartaal 2 van 2019

  • cChannel: Ethereum mainnet is geïmplementeerd
  • cRoute: eerste tests en uitvoering
  • COS: openbare SDK v3.0
  • cEconomy: lancering PoLC mainnet
  • Gemeenschap: start de off-chain onboarding dienst

Kwartaal 3 van 2019

  • cChannel: verbetering van de interoperabiliteit tussen kanalen
  • cRoute: Optimalisatie
  • cEconomy: start SGN en LiBA-backbone
  • cOS: Openbare SDK v4.0
  • Gemeenschap: ecosystemen blijven ontwikkelen

Partners van Celer Network

Het is belangrijk dat een cryptoproject de juiste partnerschappen sluit. Partners kunnen namelijk een waardevolle ondersteuning bieden aan het project. Hoe groter de partners zijn, hoe hoger de kans van slagen is voor het project. Dit zijn de partnerschappen die Celer Network gesloten heeft:

  • DFINITY: een betrouwbaar blockchain-systeem dat draait op peer-to-peer netwerken; kan anti-vervalsing smart contracten draaien. Celer gebruikte DFINITY om smart contracts te ondersteunen als eerste schaaloplossing
  • L4: Een hulpmiddel om Counterfactual op te bouwen. Celer werkt samen met L4 om het Ethereum ecosysteem te schalen
  • Nervos Network: Een blockchain netwerk, DApp platform gebouwd met een gelaagde architectuur. Celer is een samenwerking aangegaan met Nervos om de gedecentraliseerde blockchain-architectuur te verfijnen.
  • Quarkchain: Een volgende-generatie openbaar blockchain systeem. Celer test een off-chain cross-shard transactiesysteem in Quarkchain’s gefragmenteerde blockchain architectuur.
  • QTUM: Celer test Qtum’s nieuwe x86 virtuele machine en vergelijkt deze met EVM en andere VM-architecturen om off-chain te schalen.
  • Atlas Protocol: een token-gebaseerd protocol voor de marketingapplicatie-laag. Celer werkt samen met Atlas Protocol om de technische belemmeringen voor interactie met blockchain-reclame weg te nemen
  • DxChain: ’s werelds eerste Big Data hiërarchie. Om de schaalbaarheid te vergroten, zal Celer oplossingen voor schaalvergroting buiten de keten ontwikkelen en integreren in DxChain.

Het team achter Celer Network

celerNetworkTeam

Niet alleen de partners van een project zijn belangrijk. De mensen die in het team zitten zijn misschien wel veel belangrijker voor de kans van slagen. Wanneer er veel mensen met expertise en ervaring in het team zitten, weten ze welke fouten ze niet moeten maken en hoe ze een project moeten leiden. Dat zorgt ervoor dat een cryptoproject een grote kans van slagen heeft. Dit zijn de belangrijkste mensen die in het team van Celer Network zitten (er zijn in werkelijkheid nog meer teamleden):

  • Mo Dong (mede-oprichter). Hij is onderzoeker en ingenieur met uitgebreide ervaring in netwerkprotocol ontwerp en gedistribueerd systeem. Ook ontving hij een prijs voor innovatieve toepassing voor Internet2 en wordt bekroond door serviceproviders.
  • Qingkai Liang (mede-oprichter). Hij is auteur van meer dan 15 toonaangevende papers en uitvinder van 5 optimale anti-counter routing algoritmen die met succes zijn toegepast in de industrie (Raytheon BBN Technologies en Bell Labs). Bovendien heeft hij vele belangrijke industrieprijzen ontvangen
  • Junda Liu (mede-oprichter). Dit is degene die de eerste die routing op basis van DAG’s voorstelde en ontwikkelde. Bij Google ontwikkelde hij een dynamische datacentertopologie die in staat is een bandbreedte van 1000 terabit/s te splitsen en meer dan een miljoen nodes met elkaar te verbinden. 1 US patent ontvangen
  • Xiaozhou Li (medeoprichter). Hij is voor Celer Network erg belangrijk voor de gedistribueerde systemen, netwerken, opslag, gegevensbeheer. Dit is ook precies waar zijn ervaring ligt.

Daarnaast hebben de leden van Celer Network ook doctoraten (PhD) van beroemde universiteiten zoals: MIT, Princeton, UC Berkeley, UIUC. Ook verzamelt het project een team van technische professionals die voormalige werknemers zijn van grote namen zoals Google, Amazon, Cisco, HP. Het ziet er dus naar uit dat het team vol zit met ervaring, wat natuurlijk een erg goed teken is voor dit project.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven