Home » Blog » Wat is Loopring? Uitleg LRC, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Loopring/LRC

Wat is Loopring? Uitleg LRC, koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over Loopring/LRC

loopring123

Loopring, wat is dat nou precies? Goede vraag! Over slechts een paar minuten weet je het complete antwoord erop! En pak je automatisch de antwoorden op nog veel meer vragen mee! Dus ben je ready? Laten we beginnen. Lets go!

Wat is Loopring?

Loopring is een interessante project, het is namelijk een gedecentraliseerd en geautomatiseerd uitwisselingsprotocol die gebouwd is op het netwerk van Ethereum. Het betreft hier dus om een ERC-20 token. Gebruikers kunnen hierdoor hun activia veilig en snel verruilen tussen verschillende exchanges.

Loopring zorgt ervoor dat de gedecentraliseerde uitwisseling snel en efficient kan werken, dit wordt door middel van ring sharding en orderafstemming gedaan. Uiteindelijk wordt alle orders afgerondt door de exchange zelf. Houd er rekening mee dat Loopring zelf geen exchange is maar slechts een slimme protocol dat alles gemakkelijker maakt.

Het systeem van Loopring zorgt er namelijk voor dat alle orders en orderboeken van verschillende exchanges gecombineerd worden en ervoor te zorgen dat er voor de beste prijzen verhandeld kunnen worden. Zo krijgen gebruikers een bredere markt waardoor de prijzen ook vaak lager vallen.

Zie hieronder een korte video wat Loopring eigenlijk inhoudt

Verhoogde liquiditeit

Het protocol van Loopring is namelijk niet alleen beschikbaar voor gedecentraliseerde exchanges maar ook voor gecentraliseerde exchanges zoals Binance, Bittrex en Coinbase. Naast dat Loopring beiden (dus gedecentraliseerd en gecentraliseerde exchanges ondersteund) is de blockchain van Loopring Agnostisch, wat inhoudt dat platformen die gebruik maken van slimme contracten zoals Ethereum, NEOIOTA gemakkelijk Loopring kunnen interegeren in hun blockchain.

loopring2

Hoe werkt Loopring?

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies hoeven handelaren geen geld te storten op een exchange om te kunnen beginnen met traden. Bij Loopring blijft jouw geld altijd in je wallet. Dit zorgt ervoor dat je volle controle hebt over je geld en kan jezelf helemaal beslissen wat je wilt doen.

Je kunt volgens het systeem ook je orders gemakkelijk annuleren, inkorten of verhogen als je wilt dat deze op lange termijn worden uitgevoerd. Een mogelijkheid is zelfs dat je geld van je wallet kunt verwijderen nadat je een order hebt geplaats, echter heeft het wel invloed op je definitieve order, omdat het protocol daarvan op de hoogte is gebracht voordat die wordt vervuld. Houd daar dus wel rekening mee.

looprings

Order plaatsen

Wanneer je denkt dat je klaar voor bent om een transactie aan te gaan, dien je je order te plaatsen via een loopring.io wallet, je meldt je vervolgens aan met je private key. Wanneer je de order hebt geplaats wordt deze naar een reeks off chain nodes gezonden door de smart contract van het Loopring netwerk.

De smart contract zorgt er namelijk voor dat het geld in je wallet zal worden ingewisseld voor de verhandelde munten. De off-chain zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van een orderboek en het versturen van deze orders naar ring-miners.

Ring Miners

Nu komen we op de Ringminers, wat is dit en wat voor functie heeft dit op Loopring, de ring miners zorgen ervoor dat de orders gedeeltelijk wordt vervuld. Dit gebeurt door middel van een order rings. Gebruikers die dit doen krijgen een ( Beloning vergoeding in LRC ( Token van Loopring) Of een gesplitse vergoeding ( Ligt ook hoe groot het aankoopbedrag is).

Als voorbeeld: Mocht je bijvoorbeeld 1 ETH inwisselen voor 1650 XRP, maar de ring miner een transatie heeft gevonden van 650 XRP, kan het zo zijn dat de ring miners een deel van deze marge met je wilt delen of je kunt ervoor kiezen om de LRC kosten op je te nemen. Zo zorgt dit service ervoor dat miners eerlijk wordt uitbetaald voor het vinden van de beste exchanges voor handelaren.

Order afronden

Zodra de orders afgerond zijn zullen de smart contract van Loopring de orders nog nachecken voordat deze daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden. Wanneer alles goedgekeurd is stuur de smart contract het geld vervolgens naar de ontvangers.

Order rings & Order sharing

In tegenstelling tot andere gedecentraliseerde exchanges platformen maakt Loopring gebruik van order rings en order sharing.
Een order ring zorgt er namelijk voor dat ring matching mogelijk is, en dat er transacties elkaars ze orders kunnen vervullen, mocht er bijvoorbeeld een order niet of gedeeltelijk worden voltooid kan Loopring ervoor zorgen dat de orders worden opgesplits in deelbestelling totdat het orderbedrag alsnog vervuld kan worden.

Loopring Koers en voorspelling

In het verleden zijn er veel voorspellingen gedaan over de Loopring koers, deze werd onder andere gedaan binnen de crypto community en door crypto influencers die op Youtube video’s verschijnen. Voorspellingen voor Loopring voor eind 2020 schommelt rond de $0,10 en de $0,12

De Loopring voorspelling voor 2022 varieert rond de $0,14 en de $0,20 De koers voorspelling voor de Loopring koers voor 2025 worden boven de $0,32 voorspeld. Het is altijd goed te onthouden dat dit slechts onze voorspellingen zijn, wij zijn geen financiele adviseurs en niemand weet waar de koers uiteindelijk heen gaat.

Als je dan in Loopring wilt investeren, investeer dan met mate, en alleen wat je kan veroorloven om te verliezen. Het investeren in cryptocurrency blijft altijd wel een beetje gokken. En het is aan jou hoe jij ermee omgaat. In ons geval is Loopring zeker een interessante investering voor in je portofolio.

Loopring Wallet

Als je Loopring hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je Loopring hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
– Exchange Wallet
– Hardware Wallet

Loopring kopen

Ben jij ook van plan om Loopring te kopen? Dan kun je dit gemakkelijk doen via bijvoorbeeld Bitvavo. Je stort eenvoudig je euro’s met iDeal en laat winst direct weer op je bankrekening storten. Op de Bitvavo exchange van Loopring hier beneden kun je nu direct invullen hoeveel Loopring je wilt kopen. Vul het in en je wordt doorverwezen om direct in te schrijven op Bitvavo en in aanmerking te komen voor het niet betalen van feekosten tot wel 1000 euro. Meld je nu hier beneden aan op Bitvavo en koop Loopring! Een perfecte coin voor in je Crypto portofolio!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven