Cryptocurrency

Wat is Radix DLT? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over EXRD

Iedere dag komen er nieuwe Altcoins bij. Dit zijn alle cryptomunten behalve de Bitcoin. Sommige van de Altcoins draaien op de blockchain van een andere cryptomunt, en andere Altcoins hebben een eigen blockchain. Radix DLT is ook een cryptovaluta met eigen blockchain. Het lost veel problemen op waar andere blockchains mee zitten. Denk maar eens aan de schaalbaarheid. Maar Radix DLT heeft nog meer van dat soort handige functies…

Wat is Radix DLT?

Officieel heet het Radix DLT, maar het staat eigenlijk beter bekend als gewoonweg Radix. Het is een blockchain en cryptomunt, die eigenlijk pas net uit is. Het is dus een vrij nieuwe blockchain. De blockchain is ontwikkeld door het team van Radix om zo financiële diensten te kunnen decentraliseren. Decentralized Finance (DeFi) is in opkomst. Steeds meer blockchains richten zich op dit onderwerp. Toch loopt Radix wel aardig wat stappen vooruit op andere blockchains die zich in dit gebied bezighouden.

Veel financiële diensten lopen tegenwoordig tegen pijnpunten aan. De centrale systemen hebben hun beste tijd gehad. Toch is er nog geen oplossing die dit allemaal verbeterd. Veel gedecentraliseerde diensten kunnen problemen namelijk maar deels oplossing. Radix brengt al deze gedeeltelijke verbeteringen bij elkaar in één blockchain. Het team van Radix is al jaren bezig met de ontwikkeling van de blockchain.

Schaalbaar

De meeste blockchains maken gebruik van het consensus algoritme Proof of Work en Proof of Stake. Maar Radix heeft een eigen consensus algorithm ontwikkeld, genaamd Cerberus. Met dit algoritme is Radix lineair schaalbaar. Ze kunnen dus zonder enkele problemen opschalen tot miljarden gebruikers. Dat levert geen problemen op voor de blockchain.

Bitcoin zou dit bijvoorbeeld echt niet kunnen. Er maken nu enkele tienduizenden nodes deel uit van het Bitcoin netwerk. Dat is dan eigenlijk ook al het maximumaantal gebruikers dat de blockchain aankan. Al jaren kampt Bitcoin met opschalingsproblemen. Radix is daarentegen oneindig schaalbaar.

Compatibel met DeFi applicaties

Andere DeFi applicaties kunnen zonder enig probleem met Radix werken. Ze hebben hier speciale openingspunten voor gemaakt. Veel blockchains kunnen dit niet. Ontwikkelaars moeten hun applicatie dan aanpassen aan bijvoorbeeld de programmeertaal van de blockchain.

Wie zijn de ontwikkelaars van Radix?

Er zitten redelijk grote namen achter Radix DLT. Dan Hughes de oprichter en CTO van Radix, en heeft in het verleden meegewerkt aan het eerste mobiele platform van T-Mobile. Piers Ridyard is de CEO van Radix, en houdt zich vooral bezig met gesyndiceerde verzekeringscontracten. Verder zit Adam Simmons als Head of Strategy en Leroy Margolis als Head of Finance in het team van Radix.

Hoe werkt Radix DLT?

Radix maakt dus gebruik van het Cerberus algoritme. Hierdoor is de blockchain oneindig schaalbaar. Veel blockchain lopen nu tegen problemen aan, omdat ze in eerste instantie niet zijn gebouwd voor de functies die ze nu moeten vervullen. Daarom wilden de ontwikkelaars van Radix DLT het direct goed aanpakken.

Radix maakt gebruik van de techniek van andere blockchains als Bitcoin en Ethereum. Hier bouwen ze op verder, om zo betere services te kunnen bieden. Ze maken ook gebruik van een interface voor ontwikkelaars. Deze interface heet de Radix Engine.

Met de Radix Engine kunnen ontwikkelaars door middel van een secure-by-design omgeving razendsnel de public ledger implementeren. Hierdoor wordt het makkelijk voor organisaties, bedrijven en overheden om financiële diensten te decentraliseren. Normaliter was het zoals gezegd altijd een probleem om andere applicaties aan een blockchain te koppelen.

Door de APIs van Radix is dat geen probleem, en kan iedereen applicaties en functies koppelen aan de blockchain.

Radix token

Er is ook een Radix token beschikbaar, genaamd RADIX ERC20 (E-RADIX). Dit token draait op het protocol ERC-20, en is al voor het lanceren van de blockchain in de verkoop gezet. Radix wilde namelijk de distributie alvast promoten. Daarbij is de token hierdoor ook al gedecentraliseerd, ver voordat Radix zelf werd gelanceerd. Het team van Radix vond dit nodig om zo de veiligheid van het netwerk te kunnen waarborgen.

De voordelen van Radix DLT

Eigenlijk hebben we het eerder in dit artikel al een beetje verklapt. Er kleven ontzettend veel voordelen aan Radix ten opzichte van andere blockchains. Veel problemen die blockchain ervaren, worden door Radix verholpen. Hierdoor is Radix in ontzettend veel verschillende situaties te gebruiken.

Radix DLT is de allereerste blockchain die een miljoen transacties per seconde kan verwerken. Dat is nog nooit eerder vertoont. Dit gaat niet ten koste van de decentralisatie van de blockchain. Bij Proof of Work zou je bijvoorbeeld heel veel miners nodig hebben om dit te kunnen bereiken. Het is ook de eerste blockchain waarvan men verwacht dat het op hetzelfde niveau als Ethereum en Bitcoin komt te liggen.

Op Ethereum draaien veel Decentralized Applications (dApps). Dit kan ook op Radix. Het is uitermate geschikt voor dApps.

Er zijn voor de rest eigenlijk nog geen grote nadelen van Radix bekend. Het is een nieuwe blockchain die nog op grote schaal getest moet worden. Dan pas wordt meer duidelijk over de nadelen van de blockchain. Tot die tijd is het dus afwachten.

Hoe kun je Radix kopen?

Eind 2020 was het mogelijk om Radix als ICO te kopen. Toen konden investeerders voor minimaal 5000 dollar aan Radix kopen, waarbij 13 miljoen dollar werd opgehaald. Niet veel later was het mogelijk om Radix te kopen bij Uniswap. Ook crypto exchange Hotbit nam Radix op.

Het is helaas nog niet bekend wanneer Radix te koop is bij andere grote exchanges als Coinmerce, Bitvavo en BTC Direct. Hier zullen we dus allemaal nog even op moeten wachten.

Conclusie

Radix DLT is dus een blockchain en cryptomunt die het huidige financiële systeem voorgoed kunnen veranderen. Daar waar andere blockchains niet slaagden omdat ze tegen problemen aanliepen, heeft Radix zich juist gefocust op het vermijden van deze problemen. Ze gebruik de kracht van andere blockchain in combinatie met verbeterpunten op de zwakheden van deze blockchain.

De schaalbaarheid, snelle transactietijd en toegankelijkheid van Radix maakt het een unieke blockchain. Wanneer je gelooft in Radix, kun je ervoor kiezen om al te investering in Radix via Uniswap en Hotbit. Wil je liever via een andere exchange kopen? Dan zul je nog even moeten wachten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!