Home » Blog » Coinbase review en hoe koop je Bitcoin op Coinbase?

Coinbase review en hoe koop je Bitcoin op Coinbase?

coinbase-review

Denk je aan het verhandelen van cryptocurrency’s zoals Bitcoin op een crypto exchange? Dan kun je bijna niet om Coinbase heen. Coinbase is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws als allereerste grote Bitcoin exchange die de beurs op is gegaan. Deze beursgang zorgde direct voor een notering van meer dan 1 miljard dollar. Een enorm bedrag natuurlijk, maar niet geheel ten onrechte! Coinbase is namelijk een van de meest oude, betrouwbare en grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Speciaal voor iedereen die nog niet overtuigd is of wellicht nog nooit van Coinbase gehoord heeft, is dit artikel bedoeld. We nemen je uitgebreid mee in deze Coinbase review zodat je weet wat je allemaal van het platform kunt verwachten, maar ook wat het platform allemaal niet inhoudt. Daarnaast krijg je kort maar krachtig uitgelegd hoe je op Coinbase Bitcoin kunt kopen en hoe het platform in elkaar steekt.

Na het doornemen van deze Coinbase review heeft een van de allergrootste crypto exchanges ter wereld voor jou geen geheimen meer! Zit je er klaar voor? Dan gaan we snel van start! Er is immers meer dan genoeg te bespreken!

Een beetje lekkere teaser is altijd mooi voordat de film daadwerkelijk van start gaat, toch?! Daarom laten we Coinbase eerst zelf even aan het woord, voordat wij onze Coinbase review en handleiding beginnen. Om in de stemming te komen: hier een video met Coinbase uitleg!

De verschillen tussen een broker en een exchange

Crypto kopen, crypto verkopen. Voor de ene persoon is het gesneden koek, voor de andere de allereerste keer. Gelukkig staat het internet ramvol met praktische tips en partijen die maar wat graag staan te trappelen om jou – uiteraard tegen een kleine vergoeding – daarmee te helpen!

Lief he? De ene partij zorgt ervoor dat je zelf je eigen trades kunt uitvoeren, de andere partij helpt je er een handje bij, zodat je nóg minder zelf hoeft te doen. Wellicht praktisch, maar veel handelaren vinden het ergens ook wel fijn om zelf volledig de controle te hebben over wat ze verhandelen.

Weet je eigenlijk het verschil? Laten we je voor de zekerheid nog even meenemen in de verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange.

Wat is een exchange?

Een exchange is een handelsvloer voor verschillende cryptocurrency’s. De betreffende cryptocurrency’s waar men mee handelt staan op de crypto-exchange zelf en de handel gebeurt ook op het platform van de exchange zelf. Bekende exchanges zijn Binance, Kraken en het Nederlandse Bitvavo. En ja, dus ook Coinbase, waar we het vandaag de dag over hebben.

Wat is een broker?

Een broker is een tussenpersoon tussen de handelaar en een crypto-exchange. De broker heeft de betreffende cryptocurrency’s dus niet in zijn eigen bezit, maar fungeert als tussenpartij. Tradingplatforms van exchanges kunnen vaak complex zijn, waar een broker dus een simpele uitkomst in biedt.

Wat is het verschil tussen een exchange en een broker?

Het verschil tussen een eschange en een broker is het zelf aan de knoppen zitten versus eenvoud. De ene optie is niet beter dan de andere. De ene persoon die graag de complexiteit induikt en zelf aan de knoppen wil zitten handelt op een exchange.De andere persoon vindt een stuk gebruiksgemak en eenvoud prettiger en verkiest daardoor een broker als tussenpersoon.

Ben je op zoek naar een goede broker? Dan heb je aan dit artikel niet zo gek veel. Coinbase is namelijk een crypto exchange pur sang. Op Coinbase zit je dus helemaal zelf aan de knoppen en kun je alles wat je maar wilt tot in detail instellen. Het grootste voordeel van een exchange is dan ook dat de kosten aanzienlijk lager liggen dan bij de meeste brokers en dat je daardoor potentiële profits kunt maximaliseren.

Coinbase handleiding

Het is tijd voor een heldere Coinbase uitleg. Hoe maak je een Coinbase account aan? Hoe ga je ermee aan de slag? Hoe kun je op Coinbase crypto kopen? Hoe kun je op Coinbase crypto verkopen?  We nemen je rustig mee langs alle stappen, zodat jij ook via Coinbase je cryptocurrency’s kunt verhandelen, net als vele miljoenen anderen!

Een Coinbase account aanmaken

Voordat je daadwerkelijk op Coinbase aan de slag kunt, is het noodzakelijk dat je een Coinbase account aanmaakt. Dit Coinbase-account moet vervolgens gecontroleerd worden, vanuit de wetgeving rondom KYC (Know Your Customer).

Via de website van Coinbase maak je eenvoudig een account aan. Vul je e-mailadres in, kies een wachtwoord en doorloop de stappen.

Let op: Omdat je straks je naam zult moeten verifiëren met een (kleine) bankbetaling, raden wij aan om ervoor te zorgen dat de naam die je opgeeft overeenkomt met de rekeninghouder van de bankrekening waarvan je straks gaat betalen. Of andersom natuurlijk.

Je Coinbase account valideren

Zodra je je gegevens hebt opgeslagen, ontvang je ter bevestiging nog een e-mail op het door jou doorgegeven e-mailadres. Het lijkt misschien spannend om over internet gegevens zoals je ID-kaart en adresgegevens te verstrekken, maar het is tegenwoordig een must bij alle respectabele crypto exchanges en brokers dat zij moeten kunnen aantonen wie hun klanten zijn.

Uiteraard doen ze dit niet om irritant te zijn, maar om praktijken als witwassen van geld en terrorismefinanciëring tegen te gaan. Wanneer je dus niet van plan bent om terroristen te financiëren via crypto of geld wit te wassen, kun je dus rustig doorgaan met het verificatieproces.

De verificatie bestaat uit een controle van je e-mailadres, je ID-kaart of paspoort, je rekeningnummer (of creditcard) en je telefoonnummer. Je zou zeggen dat dit een flinke controle is, maar Coinbase heeft het registratie- en verificatieproces ontzettend laagdrempelig en eenvoudig gemaakt.

Nadat de verificatie succesvol is afgerond kun je aan de slag op Coinbase!

 

 

Coinbase crypto kopen

Nu je account definitief klaar is voor gebruik, is het tijd om Bitcoin te kopen op Coinbase. Of wellicht een andere crypto. Om dit mogelijk te maken, moet je eerst je account voorzien van wat vermogen.

Voorheen kon je op Coinbase alleen nog maar je account voorzien van vermogen via een SEPA-overboeking. Vandaag de dag kun je ook bij Coinbase terecht met een IDEAL-overboeking.

Een ander alternatief is om direct met een creditcard crypto aan te schaffen. Het is maar net wat je voorkeur heeft of wat voor jou het meest praktische is!

Coinbase crypto verkopen

Via hetzelfde tabblad als waarop je de crypto aankoopt (het tabblad Buy/Sell) kun je dus ook je crypto weer verkopen. Je selecteert de crypto die je wilt verkopen, je selecteert het aantal en je klikt op ‘Sell’. Niet zo lastig he?

Het is overigens wel een vereiste dat de crypto die je wilt verkopen ook daadwerkelijk op de wallet van Coinbase (dus op het platform zelf) staan. Je mag ze dus niet in een andere externe wallet houden wanneer je besluit om ze te verkopen.

Na de verkoop kun je je saldo laten uitbetalen. Dit wordt dan doorgaans binnen 5 werkdagen overgemaakt op de creditcard of het rekeningnummer wat gekoppeld is aan jouw Coinbase account. Veel makkelijker dan dat wordt het leven niet.

De kosten van Coinbase

Een belangrijk aspect aan het traden van crypto zijn zaken als ‘gas’ en transactiekosten. Met name de transactiekosten hangen sterk af van op welk platform je besluit actief te zijn. Coinbase is weliswaar een zeer bekende naam en een van de grootste platforms ter wereld om te handelen in cryptocurrency’s, de goedkoopste is het zeker niet.

Bij Coinbase betaal je 0,5% aan transactiekosten per transactie. Dus voor elke 100 euro betaal je 50 cent aan een transactie. Dat klinkt wellicht niet als heel veel, maar het is over het algemeen meer dan het dubbele dan dat je op andere exchanges zou betalen.

Ben je dus op zoek naar een iets goedkoper alternatief? Dan is wellicht Binance een interessant platform voor je. Hou je juist van eenvoud? Dan is Coinbase een ontzettend simpel, prettig en overzichtelijk platform voor je cryptocurrency transacties.

 

 

Over Coinbase

Bij een Coinbase review hoort natuurlijk ook een beetje achtergrondinformatie over het bedrijf zelf. Is Coinbase betrouwbaar? En waarom is het zo praktisch om via Coinbase crypto te kopen en te verkopen? Lees er alles over in de Coinbase uitleg hieronder. We beginnen met het Coinbase team.

Het Coinbase team

Het Coinbase team is er een van formaat. Coinbase beheert jaarlijks voor meer dan 7 miljard aan transacties en heeft een team van meer dan duizend mensen die voor het bedrijf werken. Het is dus geen schimmig clubje mensen die in een donker achterkamertje geld zit te tellen, maar een wereldwijd opererende multinational met een miljardenvermogen.

Er gaat dus enorm veel geld om in Coinbase, waarin je met een gerust hart kunt investeren. Daarover gesproken: Coinbase is nog nooit daadwerkelijk gehackt, al zijn er natuurlijk wel wat pogingen gewaagd. Mocht dat uiteindelijk wel een keer lukken dan ben je waarschijnlijk je investering wel kwijt. Tegelijkertijd geldt dit voor alle cryptocurrency exchanges. Het is dan ook niet voor niets dat wij altijd ervoor kiezen om onze eigen crypto veilig op een externe hardware crypto wallet op te slaan.

Coinbase exchange klantenservice

Het is erg interessant om te horen van mensen die op Coinbase ervaringen hebben opgedaan. Allereerst even wat praktische informatie over Coinbase als exchange.

Het is iets waar veel bedrijven last van lijken te hebben. Hoe groter het bedrijf en hoe meer mensen in dienst, hoe lastiger het lijkt om contact met ze te krijgen. Coinbase is wat dat betreft voor een crypto exchange best behoorlijk bereikbaar.

Het grote nadeel? Coinbase spreekt geen Nederlands. Het lijkt er wel een beetje op, omdat ze flink hun best hebben gedaan om een aantal landingspagina’s keurig in het Nederlands te vertalen, maar daarna houdt het helaas redelijk vlot op met het Hollandse taaltje.

Wil je dus in conclaaf met de klantenservice van Coinbase? Dan zul je op zijn minst de Engelse taal een beetje machtig moeten zijn! Coinbase is behoorlijk actief op Social Media. Je hebt dus een goede kans op een tijdig en inhoudelijk antwoord op het moment dat je ze via hun socials benadert.

Heb je een vraag die wat meer privé van aard is? Dan kies je er waarschijnlijk liever voor om per e-mail of telefoon contact te hebben. Coinbase klantenservice is te bereiken via support@coinbase.com en telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer +353 1800 200 355. Let op: Dit is een Iers telefoonnummer, dus bereid je voor op extra kosten.

De kwaliteit van de geboden klantenservice is volgens veel reviews zeer behoorlijk tot ronduit goed.

Welke coins kan ik allemaal kopen op Coinbase?

De tijden dat je op Coinbase alleen terecht kon voor de grotere jongens zoals Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Ripple liggen al een tijdje achter ons.

Vandaag de dag kun je voor meer dan 100 cryptocurrency’s terecht op Coinbase. Dat zijn er natuurlijk flink wat, maar er zijn ook een aantal crypto exchanges te vinden waarop het aanbod nog uitgebreider is.

Tegelijkertijd heeft Coinbase al deze crypto wel lekker beschikbaar in het doodeenvoudige simplistische systeem, waardoor je nooit lang zit te klooien om een crypto aan te kopen. Wel zo makkelijk dus!

Ben je op zoek naar een specifieke crypto? Kijk dan in het totaaloverzicht van Coinbase welke crypto zij allemaal aanbieden!

De voor- en nadelen van Coinbase

Elke partij heeft specifieke onderdelen waarop ze zich onderscheiden van concurrenten. Het maakt ze uniek. Zo heeft ook elke partij voor- en nadelen en hebben we de belangrijkste constateringen en ervaringen op een rijtje gezet in deze Coinbase handleiding en review.

De voordelen van Coinbase

  • Zeer stabiel platform
  • Wereldwijd een van de grootste
  • Enorm gebruikersvriendelijk
  • Praktische interne wallet

De nadelen van Coinbase

  • De transactiekosten zijn behoorlijk fors (0,5%)
  • De voertaal is overal Engels, dus dit zul je moeten spreken
  • Er zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Binance minder crypto die je kunt kopen

Conclusie

Voor ons zijn een aantal dingen belangrijk. Betrouwbaarheid, de kosten, de support en het gebruiksgemak. Wat dat betreft heeft Coinbase betrouwbaarheid enorm hoog in het vaandel staan. Transacties verlopen eenvoudig en snel. Op Coinbase crypto kopen is een fluitje van een cent. Ook op Coinbase crypto verkopen is net zo makkelijk – zo niet makkelijker – als het kopen van crypto.

In deze Coinbase review zijn we vooral op zoek gegaan naar Coinbase ervaringen van klanten en hebben we geprobeerd om een Coinbase handleiding samen te stellen, waarmee we iedereen die Coinbase klant is of klant wil worden op weg helpen naar een positieve ervaring. En mocht je toch tegen vragen aanlopen? Dan staat de Coinbase klantenservice altijd voor je klaar!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven