Home » Bitvavo Review | Is Bitvavo Betrouwbaar Als Exchange en Ervaring?

Bitvavo Review | Is Bitvavo Betrouwbaar Als Exchange en Ervaring?

Bitvavo is een Nederlandse Bitcoin broker en is opgericht begin 2017. De exchange heeft vooral een gebruiksvriendelijke interface waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je heel gemakkelijk cryptocurrency kan kopen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam aan de Keizersgracht. In tegenstelling tot anderen Nederlandse brokers of exchanges heeft Bitvavo een ruim assortiment, lage kosten en verschillende handelsinterfaces. Op het moment van schrijven handelt Bitvavo in meer dan 200 verschillende cryptomunten waaronder Ethereum, Cardano, XRP, Dogecoin en PEPE! Daarnaast wordt het platform ook regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies om het jou nóg makkelijker te maken.

In deze Bitvavo review kom je alles te weten over deze populaire Nederlandse exchange.

Voordelen van de Bitvavo exchange:

Bitvavo review
 • Handelskosten tussen de 0% en de 0.25% (laagste van Nederland)
 • Tegoed storten via iDEAL of Bancontact (binnen 2 werkdagen)
 • Makkelijk cryptovaluta kopen voor beginners inclusief crypto wallets
 • Advanced trading platform voor ervaren handelaren met lagere kosten
 • Verzekering over de wallets en je account is verzekerd tot €100.000 tegen hacks
 • Registratie bij De Nederlandsche Bank

Doordat Bitvavo het platform heeft omgebouwd naar een exchange is de Bitvavo exchange meer gefocust op de toekomst. Het is niet alleen interessant om hier te handelen, maar de concurrentie (andere Nederlandse brokers) zal ook haar tarieven moeten aanpassen om mee te gaan met deze lage tarieven. Daarnaast wordt het steeds minder interessant voor Europese gebruikers om bijvoorbeeld naar exchanges te gaan zoals KuCoin of Binance.

Aanbieder Prijs
Sorteer
Prijs
Verkoopprijs
TrustPilot
loading

Bitvavo welkomstbonus 20 euro gratis

Ontvang nu tijdelijk een welkomstbonus van 20 euro aan cryptotegoed. Dit tegoed mag besteed worden voor alle aangeboden crypto’s. Daarnaast betaal je tot €10.000 aan handelsvolume geen transactiekosten, dit wordt automatisch als cashback teruggestort in je account.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo Platform

Bitvavo is een crypto exchange en is opgericht in 2017 door Mark Nuvelstijn, Jelle de Boer en Tim Baardse. Het bedrijf startte als crypto broker tijdens de bull markt 2017-2018, waar andere platformen de deuren sloten, opende Bitvavo haar platform. In die tijd waren slechts 40 munten beschikbaar tegen een fee van 2.5%. Al gauw maakte zij de overstap naar een exchange en verlaagde zij de kosten 10x met een fee van 0.25%. Een gewaagde stap, omdat de concurrentie nog steeds een fee van zo’n 2% hanteerde. Inmiddels is Bitvavo een van de bekendste crypto platformen in Nederland en is deze stap goed uitgepakt.

Bitvavo richt zich op het eenvoudig verhandelen en investeren in crypto tegen lage kosten. Zij onderscheiden zich van de concurrentie door het grote aanbod, lage kosten en robuust platform met meerdere handelsmogelijkheden. Er is nog geen partij in Nederland die zowel een broker als exchange in één platform aanbiedt. Daarnaast bieden zij ook extra crypto diensten aan zoals crypto staking, daar later meer over in deze Bitvavo review.

Hoe maak ik een account aan op Bitvavo?

Een account aanmaken op Bitvavo is erg gemakkelijk! Volg deze stappenplan zodat ik je precies zal uitleggen hoe je gemakkelijk een account kunt aanmaken op Bitvavo.

 • Stap 1: Klik hier om naar Bitvavo te gaan.
 • Stap 2: Klik op “Aan de slag” zie plaatje hieronder.
 • Stap 3: Zo kom je op de registratiepagina van Bitvavo.
 • Stap 4: Bevestig je email via de bevestingsmail.

Nu we klaar zijn met deze 4 stappen zie je hoe gemakkelijk het is om een account bij Bitvavo te maken! We zullen je nu uitleggen hoe je crypto kan kopen met Bitvavo. Zie hieronder de stappenplan!

Handleiding crypto kopen bij Bitvavo

Je hebt al een account en je wil investeren in crypto? Dat kan eenvoudig met onze crypto kopen handleiding hieronder.

 • Stap 1: Nadat je je account hebt aangemaakt ga je naar het inlogscherm van Bitvavo. Vul je gegevens om in je dashboard te komen!
 • Stap 2: Nadat je bent ingelogd zie je onderstaande pagina (met toelichting).
Bitvavo Dashboard
 • Stap 3: Stort met iDEAL, PayPal, creditcard of bankoverschrijving eurotegoed.
 • Stap 4: In dit voorbeeld kopen wij Bitcoin. Nadat je op het icoontje “Bitcoin” hebt geklikt (zoals hierboven screenshot is aangegeven met lichtblauwe pijl) kom je op de pagina hieronder.
Crypto aankooppagina

Stap 4: Geef aan hoeveel Bitcoin je wil kopen en klik op kopen. Zorg dat je eurotegoed toereikend is.

Je ontvangt de gekochte cryptomunt direct in je Bitvavo wallet. Ook zie je tijdens de aankoop transparant hoeveel fee en spread je hebt betaald. Vergelijk dit maar een met de concurrentie die 2% of meer aan commissie vraagt!

Lage Bitvavo kosten

Hetgeen wat Bitvavo super populair heeft gemaakt zijn de extreem lage kosten. Dit is enorm belangrijk voor investeerders, aangezien alle kosten die je maakt direct als verlies wordt gezien. Na 5 jaar biedt Bitvavo nog steeds de laagste kosten aan van Nederland, en dat zorgt voor een hoop gebruikers. De teller staat inmiddels boven de 1 miljoen. Goed om te weten is dat je betaalt per transactie. Een koop- en verkooptransactie zijn dus twee transacties.

Overzicht trading fees Bitvavo

Categorie BTC en ETH

VOLUME (30D)
MAKER FEE
TAKER FEE
€ 0 +
0,15%
0,25%
€ 100.000 +
0,10%
0,20%
€ 250.000 +
0,08%
0,16%
€ 500.000 +
0,06%
0,12%
€ 1.000.000 +
0,05%
0,10%
€ 2.500.000 +
0,04%
0,08%
€ 5.000.000 +
0,04%
0,06%
€ 10.000.000 +
0,00%
0,05%
€ 25.000.000 +
0,00%
0,02%
€ 100.000.000 +
0,00%
0,02%
€ 500.000.000 +
0,00%
0,02%
Categorie BTC en ETH

Alle andere assets

VOLUME (30D)
MAKER FEE
TAKER FEE
€ 0 +
0,15%
0,25%
€ 100.000 +
0,10%
0,20%
€ 250.000 +
0,08%
0,16%
€ 500.000 +
0,06%
0,12%
€ 1.000.000 +
0,05%
0,10%
€ 2.500.000 +
0,04%
0,08%
€ 5.000.000 +
0,04%
0,06%
€ 10.000.000 +
0,03%
0,05%
€ 25.000.000 +
0,03%
0,04%
Alle andere assets

Als je dus een investering doet via het basisplatform van € 2000 dan betaal je slechts 5 euro aan transactiekosten. Doe je dit via een limietorder (geavanceerde handelsplatform) dan betaal je slechts 3 euro. Voor nieuwe gebruikers is dit de eerste 7 dagen 0 euro.

Overige kosten

 • Storten met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving: gratis
 • Account openen: gratis
 • Inactiviteitskosten: Geen (gratis)
 • Identificatie: Gratis
 • Opnamekosten: Blockchainkosten, dit verschilt per crypto

Bitvavo staking

Een ander interessant onderdeel van Bitvavo is staking (dit moet je zelf activeren). Door staking te activeren ontvang je een jaarlijkse “rente” over je crypto holdings. Dit krijg je iedere week op maandag uitbetaald. Staking is opgedeeld in Staking en Lending opbrengsten, beide kan je in- of uitschakelen. Het verschil tussen Lending en Staking is dat je bij Staking Proof-of-Stake gebruikt en bij Lending worden je crypto’s uitgeleend. De risico’s van Lending zijn significant hoger.

De huidige Staking rewards zijn:

De huidige Lending rewards zijn:

Houd er rekening mee dat Bitvavo jouw crypto uitleent aan een derde partij (die jouw crypto ook weer kan uitlenen). Het bedrijf waar Bitvavo in 2022 aan uitleende ging failliet, waardoor er een moeilijke situatie ontstond. Bitvavo stond toen garant voor alle klanten, waardoor er geen verliezen werden gemaakt. Bitvavo heeft een groot deel van het bedrag teruggekregen.

Bitvavo app

Het platform is volledig te gebruiken via de Bitvavo app, zowel de basisinterface als de geavanceerde interface is beschikbaar. De app is beschikbaar voor Android en iPhone en is zeer stabiel. Je houdt via de app je volledige portfolio in de gaten en je kan notificaties ontvangen over prijsontwikkelingen. Houd er rekening mee dat alles in euro is. Ook het storten en opnemen kan via de app.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Dit is de meeste gestelde vraag over Bitvavo en onmisbaar in deze Bitvavo review. Je wil natuurlijk niet investeren met een onbetrouwbaar platform. Enkele feitjes over Bitvavo:

 • Ze hebben een registratie bij De Nederlandsche Bank.
 • Er is een goede accountbeveiliging (2FA, device controle en IP-adres controle)
 • Er zijn verzekeringen
 • Er wordt gebruikgemaakt van cold wallets
 • In 2022 kwam Bitvavo in de problemen door het faillissement van DCG

Registratie DNB

De Nederlandsche Bank stelt strenge eisen en hoge kosten voor crypto bedrijven in Nederland. Bitvavo heeft een registratie bij de DNB. Een crypto partij krijgt zo’n registratie niet zomaar, bijvoorbeeld Binance heeft hem niet gekregen.

Accountbeveiliging en verzekering

Bitvavo doet voldoende moeite om de gebruiker te forceren zijn account goed te beveiligen. Maar dit heeft 2 kanten. Een gebruiker is namelijk zelf ook verantwoordelijk voor een sterk/uniek wachtwoord en een veilige device. De beveiliging van Bitvavo kan nog zo goed zijn, maar als de gebruiker onveilige wachtwoorden gebruikt, kan het account in theorie gehackt worden. Bitvavo vertrouwt zijn eigen beveiliging zo goed, dat zij bij een hack tot wel €100.000 uitkeren aan het slachtoffer. Houd er rekening mee dat hier wel voorwaarden aan verbonden zitten. Verder zijn de Bitvavo wallets ook verzekerd tot $255 miljoen.

Cold wallets

De wallets waar de meeste crypto’s zijn opgeslagen zijn niet verbonden met het internet. Iemand moet dit dus fysiek overzetten en zorg voor een hoge veiligheid.

Problemen door faillissement DCG

In 2022 ging het moederbedrijf van DCG failliet. Bitvavo had haar crypto voor staking uitgeleend aan DCG in ruil voor rewards. Dit zorgde voor veel paniek in de markt, want er ontstond een gat van 280 miljoen euro. Direct na het nieuws gaf Bitvavo aan dat de winsten van vorig jaar gebruikt zouden worden om het gat te dichten, zodat klanten geen risico lopen. Een lange tijd was er een onzekerheid over de terugbetaling, maar inmiddels is bekend dat in ieder geval 224 miljoen euro terugkomt.

Het is een moeilijke situatie, maar het is goed om te kijken hoe een bedrijf met de situatie omgaat. Bitvavo berekende dit verlies initieel niet door aan de klanten, maar wilde het zelf ophoesten. Een positief teken. Wel een les is dat je nooit je crypto bij een exchange moet laten staan, maar het in eigen beheer moet houden.

Bitvavo review conclusie

De conclusie van de Bitvavo review is dat wij zeer tevreden zijn over Bitvavo, met name over het aanbod en de lage kosten. In Nederland kan je niet zo snel zulke lage kosten vinden en als je het vindt, kan je niet met iDEAL betalen. Bitvavo is de keuze van de meeste beleggers in Nederland en heeft een grote naam opgebouwd. Het platform is robuust, heeft vrijwel nooit storingen en ziet er gelikt uit.

De veiligheid is goed op orde en je wallets zijn verzekerd.

Al met al zijn wij zeer positief over Bitvavo.

Bitvavo Review FAQ

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een crypto exchange met een registratie bij De Nederlandsche Bank.

Wat zijn de Bitvavo kosten?

Je betaalt per transactie maximaal 0.25% aan handelskosten.

Hoeveel crypto biedt Bitvavo aan?

Er worden momenteel meer dan 200 crypto's aangeboden via het platform.

Is er ook Bitvavo staking?

Jazeker, maar je moet dit wel zelf activeren. Het is opgedeeld in Lending en Staking

Scroll naar boven