Home » Blog » Wat is Theta Network? Uitleg THETA koers en verwachting en alles wat je moet weten over THETA

Wat is Theta Network? Uitleg THETA koers en verwachting en alles wat je moet weten over THETA

theta network

De opkomst van live videostreamingplatforms ging bijna hand in hand met de ontwikkeling van blockchain-technologie. Het door Samung en Sony gesteunde Theta Network wil het voor bedrijven goedkoper maken om videocontent te delen. In een digitaal tijdperk stijgt het aandeel van videocontent aanzienlijk, dit gaat gepaard met de nodige exploitatiekosten voor het streamen van deze content.

Wat is Theta Network?

Theta Network is gericht op het verlagen van de exploitatiekosten voor videostreamingdiensten zoals YouTube. Het werkt door de belasting van het inhoudsdistributienetwerk te verminderen door een deel ervan op het peer-to-peer-netwerk van Theta te plaatsen. Het lijkt een beetje op BitTorrent, waar mensen video-inhoud met elkaar delen, maar  het is de gebruiker die  daadwerkelijk betaalt voor het delen van deze inhoud.

Theta Network streeft naar een gedecentraliseerde infrastructuur voor videostreaming die goedkoper is dan de gecentraliseerde alternatieven.

Deelnemers van het Theta-netwerk worden betaald in native tokens voor het delen van video-inhoud met andere gebruikers.

Het hosten en delen van videocontent is een lastige aangelegenheid. Het probleem is dat als de inhoud allemaal op één digitale plaats is opgeslagen, dat het voor mensen wereldwijd een tijdrovend proces is om toegang te krijgen tot dit platform. Websites voor het delen van video’s zullen dus meerdere servers over de hele wereld moeten gebruiken, zodat ze de inhoud veel sneller kunnen aanbieden. Dit wordt ook wel een Content Delivery Network (CDN) genoemd.

Maar het is duur om voor een CDN te betalen. Deze services brengen doorgaans kosten in rekening voor de hoeveelheid gegevens die worden gebruikt, wat betekent dat wanneer een site voor videostreaming populair wordt, de kosten zullen stijgen. Dit is waar Theta Network het verschil wil maken.

Theta Network probeert niet YouTube of het live streamingplatform Twitch te vervangen. In plaats daarvan probeert het een nieuwe infrastructuur te bieden dat niet alleen gedecentraliseerd is, maar ook veel goedkoper is.

Als je een video probeert te bekijken op een site voor videostreaming die gebruikmaakt van het Theta-netwerk, ontvang je de gegevens op een combinatie van twee manieren. Een deel van de video wordt rechtstreeks vanaf het hostingplatform van de site gestreamd, maar je ontvangt ook een deel van lokale collega’s die het Theta-netwerk gebruiken.

Hoewel Theta Network beweert goedkoper te zijn dan gecentraliseerde alternatieven, zijn er nog steeds enkele kosten aan verbonden – en daarom zijn de Theta-tokens nodig.

Theta Network en twee tokens

Degenen die deelnemen aan het Theta-netwerk worden betaald voor het delen van video-inhoud met andere gebruikers. De videosites betalen zelf voor deze dienst, niet de eindgebruiker.

TFUEL

Om te betalen voor de gegevens die worden gestreamd, gebruikt het netwerk een token genaamd TFUEL. Wanneer iemand de videocontent deelt met iemand anders die de video probeert te bekijken, betaalt de streamingsite deze in TFUEL-tokens. Het is vermeldenswaardig dat deze gebruikers geen hele clips streamen, maar slechts kleine hoeveelheden gegevens voor elke video, zodat de eindgebruiker fragmenten van videogegevens van meerdere gebruikers ontvangt en deze zelf samenstelt.

THETA

Theta Network heeft ook een tweede token, THETA genaamd. Dit is een governance-token dat is ontworpen om de gemeenschap te helpen de Theta-blockchain te beheren en de richting ervan in de toekomst te bepalen. Momenteel staat het bestuurselement nog in de kinderschoenen, maar het project is van plan om in de toekomst meer controle over te dragen aan THETA-houders.

Het THETA-token heeft een vaste voorraad van 1 miljard tokens zonder inflatie. Je kan THETA-tokens inzetten om TFUEL te ontvangen, dat een voorraad heeft van 5,2 miljard tokens en een vast inflatiepercentage van 5%.

Wat is de Theta-blockchain?

De Theta blockchain is snel en ontworpen voor kleinere betalingen. Dit stelt het in staat om in realtime betalingen te doen om distributeurs van inhoud te belonen voor hun inspanningen.

Het bereikt dit door middel van een proof-of-stake consensusmechanisme, dat is gebaseerd op de Tendermint blockchain-code. Dit mechanisme houdt in dat gebruikers grote hoeveelheden THETA vastzetten in een proces dat bekend staat als staking. Vervolgens verwerken ze blokken; als ze kwaadaardige blokken verwerken, kunnen ze een aantal van hun ingezette tokens verliezen.

Validator knooppunten

Maar de blockchain heeft twee niveaus. Ten eerste heeft het validatorknooppunten. Het gaat om krachtige computers die snel een groot aantal transacties verwerken. Er zijn er minder en ze worden meestal gerund door bedrijven die het netwerk ondersteunen, zoals Samsung en Sony. Ze vormen de eerste verdedigingslinie om het netwerk te beveiligen. Die draaiende validatorknooppunten moeten 1 miljoen THETA-tokens inzetten.

Community knooppunten

Ten tweede zijn er community-knooppunten. Deze worden beheerd door duizenden communityleden en ze controleren en valideren dat de validatorknooppunten correct presteren. Als een kwaadaardig blok op de een of andere manier door alle validatorknooppunten werd geaccepteerd, zouden deze communityknooppunten het op zijn weg stoppen. Deze knooppunten hoeven slechts 1.000 THETA-tokens in te zetten.

theta-token-ecosystem

Wie ondersteunt Theta Network?

Het bedrijf achter Theta Network heet Theta Labs. Het wordt gerund door CEO Mitch Liu en heeft zijn eigen streaming-site, Theta.tv, die kijkers in TFUEL betaalt om video-inhoud te bekijken (aangezien ze die inhoud vervolgens delen met andere leeftijdsgenoten). Het bedrijf heeft ongeveer 25 werknemers, voornamelijk gevestigd in de San Francisco Bay Area, hoewel het op zoek is naar uitbreiding en onlangs een kantoor heeft geopend in Seoul.

Volgens Wes Levitt, hoofd strateeg bij Theta Labs, heeft het bedrijf momenteel een nominaal bedrag aan inkomsten. Hoewel het Theta TV-platform wat inkomsten oplevert, heeft dit niets te maken met de grootte van de Theta-blockchain, legde hij uit. Het bedrijf vertrouwt eerder op fondsen die zijn opgehaald bij zijn investeerders.

Deze investeerders zijn onder meer Samsung en het Sony Innovation Fund, samen met een reeks risicokapitaalbedrijven. Zoals opgemerkt, gebruiken veel van deze investeerders validatorknooppunten op de Theta-blockchain. Vier van deze VC-firma’s kondigden in maart aan dat ze $ 100 miljoen van hun Theta-tokens – grotendeels verworven in eerdere investeringen toen het token goedkoper was – zullen inzetten in een collaboratieve validatorknooppunt. Het bedrijf heeft ook adviseurs van een reeks reguliere mediabedrijven, waaronder Steve Chen, mede-oprichter van YouTube, Justin Kan, mede-oprichter van Twitch, en Jonathan Wong, productdirecteur bij videostreamingwebsite Rakuten Viki.

Theta Labs heeft tot dusver drie patenten gekregen van het United States Patent and Trademark Office met betrekking tot zijn videostreamingservice, vertelde Levitt aan Decrypt. De patenten hebben betrekking op hoe de gegevens worden gestreamd via een gedecentraliseerd netwerk.

Hoe voorkomt Theta dat mensen het systeem bedriegen?

Een mogelijk probleem met Theta Network is het idee dat iemand gewoon twee computers kan gebruiken en video via het netwerk met zichzelf kan delen en daarvoor betaald kan worden. Er zijn echter enkele waarborgen die dit willen voorkomen.

Om te beginnen staat het netwerk niet toe dat iemand inhoud naar hetzelfde IP-adres streamt. Dit voorkomt het basisvoorbeeld hierboven. Het netwerk heeft ook een paar andere vergelijkbare beperkingen, die kunnen worden verfijnd door het videostreamingplatform, afhankelijk van hoe streng ze willen zijn.

Een ander belangrijk element is dat degenen die de video-inhoud delen, niet kunnen kiezen met wie ze delen. Dus als ze probeerden het systeem te bespelen en de inhoud met zichzelf proberen te delen, zouden ze natuurlijk inhoud delen met mogelijk duizenden andere gebruikers. Als gevolg hiervan zouden ze volgens Levitt eigenlijk meer goed doen aan het netwerk dan schade toebrengen.

Wat heeft de toekomst in petto?

Op korte termijn zal Theta Network upgraden naar zijn Mainnet 2.0. Dit zal het netwerk upgraden en een aantal voordelen opleveren. De upgrade biedt meer ondersteuning voor edge-knooppunten. Dit zijn knooppunten die video-inhoud downloaden en delen zonder dat de gebruiker de video hoeft te bekijken. Dit is voor mensen die het netwerk willen ondersteunen en TFUEL willen verdienen. Levitt schatte dat een gebruiker ongeveer $ 10-15 per maand zou kunnen verdienen door een node fulltime te draaien.

Theta Labs is ook van plan om een ​​NFT-marktplaats te introduceren. NFT’s zijn unieke, digitale tokens die een stuk digitale inhoud vertegenwoordigen, zoals kunst of muziek. De marktplaats stelt makers van Theta TV-inhoud in staat hun eigen NFT’s uit te geven en deze te gebruiken om te communiceren met hun kijkerspubliek. Levitt merkte op dat de meeste van Theta’s partners in de entertainmentwereld manieren proberen te vinden om de opkomende NFT-markt te betreden. Dat wil zeggen, zolang de stijgende NFT-markt niet knalt.

Roadmap 2021

Het jaar 2020 was in veel opzichten een uitdagend jaar, maar net zoals velen hadden ze het geluk hun ​​team veilig op afstand te laten werken. Zo hebben ze de productiviteit van Theta hoog gehouden en zijn de ontwikkelingen beter dan ook gepositioneerd, wat zich vertaalt in een gunstige markt!

Met deze solide basis, verwachten ze dat 2021 een periode wordt van hypergroei voor het Theta Network. Dit alles terwijl ze verder doorgaan met te ontwikkelingen naar het centraliseren van video- en datalevering. Hun roadmap voor 2021 bestaat uit:

Q1 2021

 • TNT-20 “Theta Network Token” uitgebreid voor NFT’s
 • Pre ‘Elite Edge Node’ (testen van TFUEL-uitzetten)
 • 1-klik Gedelegeerd uitzetten in de Theta-portemonnee
 • Gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) op Theta blockchain
 • NFT-marktplaats op Theta blockchain
 • 2e Theta Hackathon wordt gelanceerd

Q2 2021

 • Mainnet 3.0 lancering: Elite Edge Nodes, TFUEL uitzetten en branden
 • LINE Dapp wordt gelanceerd met Theta-integratie
 • Officiële Theta-app vrijgegeven voor Ledger en / of Trezor
 • v2 Edge Compute met uitgebreide videotranscodering / -codering

Q3 2021

 • Edge Caching nieuwe use-cases (game-patches, software-updates, enz.)
 • Edge Compute nieuwe use cases (Machine Learning, AI, andere rekenintensieve taken)
 • v2 Edgecast volledig gedecentraliseerde streaming Dapp

Q4 2021

 • Beta van Edge Storage / IPFS-integratie
 • v2 Advanced Smart contract-ontwikkelaarsplatform

Zoals altijd kan deze roadmap met verdere ontwikkelingen in de loop van de tijd veranderen en opnieuw prioriteit krijgen, maar het is een goede voorstelling van hoe het netwerk de komende periode verder zal ontwikkelen. We kijken uit naar hoe het Theta Network zich verder ontwikkelt in de toekomst!

Wie is de CEO van Theta?

Na zijn business school aan Stanford richtte Mitch Liu 4 mobiele reclame- en mobiele gamingbedrijven op. Hij was medeoprichter van Tapjoy, Inc. in 2007 en was de vice-president van 2007 tot 2010 en Gameview Studios, een pionier op het gebied van mobiele resource management-games in 2010, die werd verkocht aan gamingbedrijf DeNA in Japan.

theta-team

Hij richtte Theta Labs op in 2016 met de CTO Jieyi Long, het project was gericht op videostreamingtechnologie, voornamelijk in VR en ESports. Theta Network is ook gemaakt als een manier om hun problemen op te lossen bij het efficiënt leveren van 4k-, 8k- en VR-video over de hele wereld.

Hij heeft het succes van meerdere startups voor consumenten- en online advertenties ondersteund door middel van technologie en marketing. Hij was Senior Director van Adteractive, een leider op het gebied van pay-for-performance CPA-leadgeneratiemarkt, waar hij leiding gaf aan het platformproductmanagementteam dat verantwoordelijk was voor vier grote verticale bedrijven en meer dan $ 150 miljoen aan online advertentie-inkomsten

Theta Network (THETA) Koers

 

Waar kan ik THETA kopen?

Met een kapitalisatie van meer dan een 10 miljard dollar is het THETA-token beschikbaar op een groot aantal platforms, waaronder: Binance, Coinmerce . We raden je aan om gebruik te maken van een grote crypto exchange, omdat de liquiditeit een stuk hoger is. Je kunt de tokens daarom voor de beste prijs kopen en verkopen op deze platforms. Daarbij is het ook nog eens een stuk veiliger om gebruik te maken van bijvoorbeeld Binance.

Conclusie

Theta Network is een snel groeiende cryptocurrency. De Theta Network heeft een groeiende community, meer developers die aan het project werken en is bezig met meer partnerships. Wat allemaal leidt dat er meer mensen en bedrijven gebruik zullen van maken van Theta Network. Wat uiteindelijk erg positief is voor de prijs op de lange termijn. Een prognose maken van de prijsverwachting van Theta Network is erg lastig, net zoals op de aandelenmarkt. Omdat het grotendeels beinvloedbaar is door de markt.

Maar door te kijken naar de gerealiseerde ontwikkelingen, nieuwe plannen, nieuwe partnerships en andere belangrijke zaken die effect hebben op de prijs is er wel te zien waar het naartoe kan gaan. Een exacte Theta Network voorspelling prijs is niet uit te brengen, maar vast staat dat het project een mooi rendement tegemoet zal gaan in de komende jaren!

Echte investeerders kijken ook sneller naar een timeframe van circa 5 jaar, wanneer er wordt geïnvesteerd is dit altijd het veiligst voor de lange termijn. Daarom is het beter om te kijken naar de Theta Network koers verwachting van 2025. Omdat er op de korte termijn altijd obstakels kunnen zijn, zoals het niet behalen van een deadline, maar op de lange termijn ontwikkelt het project zich altijd verder. Veel geloven er ook in dat dit project makkelijk 10 keer over de kop gaan, dat zou betekenen dat elke investering van € 100 uiteindelijk € 1.000 kan waard worden in enkele jaren. In een digitaal tijdperk zijn we benieuwd wat het aandeel van het Theta Network zal zijn in de nabije toekomst!

Over de auteur

1 gedachte over “Wat is Theta Network? Uitleg THETA koers en verwachting en alles wat je moet weten over THETA”

 1. Hé, deze dag is te veel goeds voor mij, aangezien ik dit keer dit enorme informatieve artikel hier bij mij thuis lees. Heel erg bedankt voor het enorme harde werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven