Cryptocurrency, Nieuws

Wat is Omisego? Uitleg OMG, Koers en verwachting en alles wat je moet weten over Omisego/OMG Token

Vandaag gaan we het hebben over OmiseGo! OmiseGo is opgericht door het bedrijf Omise. Het bedrijf Omise is in 2013 opgericht door Jun Hasegawa en Ezra Don Harinsut. Het bedrijf biedt een betalingsbeheerdienst aan. Bedrijven kunnen daarmee betalingen accepteren die via het internet verlopen. Een bekend concept zou je maar zeggen maar er is meer! Omisego is niet zomaar een betalingsbeheerdienst maar heeft in de loop de jaren flink veel partners gemaakt met grote bedrijven, eén van deze grote bedrijf is bijvoorbeeld McDonalds in Thailand. Laten we even induiken in dit artikel waarom jij ook OmiseGo hoort te hebben in je crypto portofolio! So are you ready? Lets go!

Wat is Omisego?

Het is natuurlijk best een luxepositie om gewend te zijn dat internationale betalingen van het ene rekeningnummer naar het andere rekeningnummer allemaal wel goed zit. Tuurlijk, het duurt misschien een dagje langer dan de hippe “Instant Payment” die de Nederlandse banken onderling hebben. Maar je kunt in Europa met een gerust hart de betaling van een Nederlands rekeningnummer overmaken naar een Frans of Duits rekeningnummer.

Dat heeft er alles mee te maken dat wij gebruik maken van het SWIFT-netwerk. Op dit netwerk zitten vele buitenlandse (en dus ook binnenlandse) banken aangesloten en die zorgen er allemaal voor dat je relatief goedkoop, veilig en snel valuta van het ene rekeningnummer naar het andere rekeningnummer kunt overmaken.

Woon je in bijvoorbeeld Azië? Dan is het een stuk minder vanzelfsprekend dat je zo maar even geld van de ene rekening naar de andere rekening kunt overmaken. Daar is OmiseGo een oplossing voor. Feitelijk wil OmiseGo dus de rol van het SWIFT-netwerk vervullen, in landen waar het betaalverkeer momenteel nog niet zo goed is geregeld als in de Westerse wereld.

En betaalverkeer is booming, ook in Azië. Genoeg potentie dus, zou je zeggen. We leggen OmiseGo eens even onder de loep.

Omisego Video

Uiteraard schrijven we alles even rustig voor je uit. Maar anderen leren liever vanaf een video. Hierbij dan ook een korte introductievideo van 2 minuten die je alle basics rondom OMISEGO laat zien. Specifiek gaat de video in op de OmiseGo Coin (OMG). Want wat maakt OMISEGO nou precies OMISEGO? Je leert er alles over in deze korte intro video over OmiseGo.

Omisego koers en verwachting

Uitleg Omisego

OmiseGo is ontstaan vanuit het bedrijf wat in Azië al heel veel transacties afhandelt onder de naam Omise. OmiseGo is de blockchain-oplossing van Omise. Het idee is dus dat OmiseGo een soortgelijke oplossing voor het intra-bancaire betalingsverkeer vormt, vergelijkbaar met het SWIFT-netwerk wat wij kennen.

Wil je in het continent Azië een betaling van het ene naar het andere land overmaken? Dan kun je je borst natmaken en rekening op behoorlijke fees. Met name expats die in een ander land werken willen vaak geld overmaken naar achtergebleven familieleden. En dat gaat niet zo makkelijk.

Alleeerst moet zo’n familie een vergelijkbare bankrekening moeten hebben om überhaupt de transactie rond te kunnen krijgen. Daarnaast worden er dus stevige bedragen gerekend om dit ook daadwerkelijk te faciliteren. Deze kosten maken de vaak toch al penibele financiële situatie van deze gezinnen er bepaald niet beter op. Elke cent aan kosten die dan nog eens betaald moet worden is feitelijk te veel.

OmiseGo zal deze transactie gaan faciliteren over de blockchain van OmiseGo. Zij werken aan tools waarmee software developers zelf software wallets kunnen maken. Deze wallets draaien dan op de OmiseGo blockchain en kunnen veel verschillende fiat (en crypto) valutas vasthouden. Denk bijvoorbeeld aan de euro, de Amerikaanse dollar, maar ook Bitcoin en lokale valuta’s uit de afzonderlijke Aziatische landen. Natuurlijk mag ook de token van OmiseGo zelf niet ontbreken: De coin met de beste naam ooit bedacht: de OMG coin.

Het netwerk is gericht op extreem lage fees, zodat grote groepen mensen uit de armere gedeeltes van de wereld het netwerk kunnen gebruiken om tegen fatsoenlijke kosten deel te nemen aan het financiële verkeer.

OMG Coin

Al kort even aangestipt, de OMG Coin is de eigen token van OmiseGo en deze wordt gebruikt op het OmiseGo-netwerk. Maar het OmiseGo-netwerk herbergt dus nog veel meer coins. Bitcoin, Ethereum, maar ook de fiat valuta’s zoals de euros en dollars hebben een plek gekregen op het OmiseGo-netwerk om in de toekomst betalingen via de blockchain te kunnen faciliteren.

De community van OMG houdt het netwerk draaiende vanuit het Proof-of-Stake-concept. Door OMG tokens in hun wallets te houen dragen ze bij aan de computerkracht die benodigd is om de transacties op het netwerk te valideren. Voor het  ‘Staken’ ontvangen de houders van deze OMG-tokens een kleine periodieke vergoeding.

Omisego ICO

Een behoorlijk indrukwekkend resultaat, dat is toch wel een fatsoenlijke samenvatting van de OmiseGo ICO die in 2017 werd gehouden. In juni werd de ICO voor een maand opengezet voor investeerders en OmiseGo wist binnen een maand maar liefst 25 miljoen dollar binnen te harken.

 • 65,1% van alle tokens werden gedistribueerd naar investeerders; en
 • 20% blijft in de reserve staan; en
 • 9,9% ging naar het team; en
 • 5% werd gebruikt om incentives te geven aan Ethereum-houders.

Dat de ICO niet alleen voor een lekker bedrag heeft gezorgd voor OmiseGo zelf, maar dat de ICO ook voor alle investeerders een top investering was, blijkt wel uit de koersontwikkeling. Maar liefst een rendement van 1500% is aangetekend. Dus voor elke euro die is geïnvesteerd, ontvingen investeerders 15 euro retour.

Tijdens de ICO kostte 1 OMG een kleine 23 dollarcent. Tegenwoordig is dezelfde OMG meer dan 3 dollar waard. Dat tikt natuurlijk flink aan! Lekker!

Omisego & McDonalds

OmiseGo heeft een partnerschap met McDonalds afgesloten. Concreet betekent dit dat in Thailand bijvoorbeeld elk McDonalds-restaurant de OMG-coin zal gaan accepteren. Dat klinkt misschien niet zo heel indrukwekkend, maar als je er vanuit gaat dat er in Thailand 70 miljoen mensen zijn die opeens allemaal goedkoper kunnen betalen bij de McDonalds, dan kan dit een behoorlijke positieve impact krijgen op de filosofie van OmiseGo.

macdonald-omisego

Omisego Wallet

Wil je je OMISEGO niet gebruiken om te verhandelen, of sla je ze liever veilig op? Dan kun je het beste een OMISEGO wallet gebruiken.  Je kunt qua OMISEGO wallet doorgaans twee verschillende kanten op. Of je kiest voor een externe software of je kiest voor een hardware wallet. Een hardware wallet is altijd de veiligste OMISEGO wallet om je OMISEGO tokens in op te slaan. Een populaire hardware wallet is de Ledger Nano.

Ga je liever voor een software wallet? Dan heeft OMISEGO een OMGO of OWALLET in het leven geroepen. Hierop kun je moeiteloos je OMG tokens bewaren en heb je ze altijd bij de hand.

De minst veilige optie is om je OMISEGO tokens op de exchange te laten staan. Zodra je OMG tokens op een exchange staan, loop je het risico dat de exchange gehackt wordt of dat er door een DDOS-aanval over bevriezing vanuit een federaal onderzoek, je tijdelijk of definitief niet meer bij je OMG coins kunt. Mocht je je OMISEGO tokens toch koste wat kost op een betrouwbare exchange willen parkeren? Kies dan voor de cryptocurrency-exchange Binance.

Omisego kopen

Wil je OMISEGO kopen? Dan zijn er inmiddels vele platforms en brokers waarmee dat mogelijk is. OMISEGO kopen is ongelofelijk simpel. Het makkelijkste voor Nederlandse klanten is om dit te doen via de Bitvavo exchange. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Nadat je je bankrekening hebt gekoppeld is het mogelijk om via IDEAL euro’s te storten.

Nadat je je account hebt opgewaarderd met euro’s (of andere cryptocurrency’s) kun je direct je OMISEGO coins kopen. Heb je winst gemaakt en wil je deze winst incasseren? Verkoop dat op Bitvavo je OMISEGO token weer en maak kosteloos de winst weer over op je bankrekening. Vul hieronder in hoeveel OMISEGO je wilt kopen!

OMISEGO kopen? Koop ze direct op Bitvavo!

Omisego conclusie

De koers van OmiseGo beweegt zich al een tijdje zijwaarts, maar daar kan zo maar verandering in komen. Zeker wanneer de pilot bij McDonalds lekker aanslaat of dezelfde pilot uitgerold wordt naar andere landen in de omgeving. Vietnam telt bijvoorbeeld ook al gauw 100 miljoen inwoners. Stel dat het aantal mensen wat het OMG-netwerk gebruikt ineens met zelfs maar 10% daarvan toeneemt, zou dat een gigantische impact kunnen hebben op de koersontwikkeling van OMG.

Hoe je het ook bekijkt, het initiatief van OmiseGo om de armere landen in de wereld te helpen met een betaalbare oplossing, is eentje die maatschappelijk gezien prachtig is. Wat dat betreft hopen we van harte dat OmiseGo bijdraagt aan een betere en betaalbare wereld. Zeker voor de mensen die de hulp het hardste nodig hebben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Garanties
 • Eerlijk Ondernemen
  Eerlijk ondernemen
 • Geverifieerde winkel
  Identiteit geverifieerd
 • Geschilbemiddeling
  Geschilbemiddeling
9,5
Reviews
 • 9,5
  users icon Top!