Home » Cryptocurrency kopen met Ideal? Handleiding 2024

Cryptocurrency kopen met Ideal? Handleiding 2024

Je wil crypto kopen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel probeer ik je uitleg te geven hoe jij jouw eerste cryptomunten kan aanschaffen en eenvoudig kan betalen met Ideal. Crypto wordt elke dag populairder en kan je in de hedendaags niet meer negeren. Ik geef je uitleg over hoe jij jouw favoriete crypto kopen kan. Vanaf 1 euro kan je al een trots bezitter zijn van één of meerdere crypto’s. Dus hoe begin je met het kopen van cryptocurrency? Je leest het in dit crypto kopen artikel.

Voorbereiding cryptomunten kopen

Voor het crypto kopen moet je enige voorbereiding treffen en jezelf enkele vragen stellen:

 • Hoeveel ben ik bereid om in cryptocurrency te investeren? Investeer alleen geld dat je over hebt en niet nodig hebt voor belangrijke zaken.
 • Welke cryptomunten wil ik kopen? Doe goed onderzoek naar het project waar je in wil investeren, ga niet blind uit op het advies van een influencer.
 • Waar wil ik crypto kopen? Daar help ik je bij, lees snel verder.

Waar kan je cryptomunten kopen?

Er zijn enkele zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een partij waar je je crypto wil kopen. Je wil een veilig, goedkoop en betrouwbaar platform gebruiken voor je eerste transactie. En laten wij een platform kennen die daar perfect bij aansluit. Het beste en goedkoopste platform om je crypto te kopen met Ideal is momenteel Bitvavo.

Hier lees je meer over Bitvavo. En ontdek hier welke voordelen je kan ontvangen met een Bitvavo code.

Voordelen van Bitvavo

 • Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).
 • Aanbod van meer dan 200 crypto’s.
 • Betalen vanaf 5 euro met Ideal, PayPal en Bancontact.
 • Ontvang 10 euro gratis om te besteden op alle crypto’s.
 • Lage kosten van maximaal 0.25% per transactie.

Handleiding crypto kopen met Ideal

Ik neem je stap voor stap mee bij het aankopen van crypto en betalen met Ideal. Het bedrag en in welke crypto je wil investeren zal je zelf moeten beslissen. Dit is een afweging op jouw situatie en hangt af van welke risico’s je wil nemen. In dit voorbeeld gaan wij Bitcoin kopen, maar je kan de handleiding voor iedere andere crypto gebruiken.

Account aanmaken en verifiëren

De eerste stap is om een account aan te maken bij Bitvavo. Dat doe je door op deze link te klikken. Je wordt vervolgens automatisch doorgeleid naar de app of website, afhankelijk van welke device je gebruikt. Als je de app gebruikt, kan je de Bitvavo code 431F1F gebruiken tijdens de registratie.

Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank en voldoet dus aan de strenge eisen die in Nederland gelden. Je kan bij Bitvavo dus niet handelen zonder identiteitscontrole. Dit is altijd verplicht en hier ga je niet omheen kunnen werken als je met Ideal wil betalen.

Euro storten met Ideal

Bij Bitvavo stort je eerst eurotegoed en dit kan je vervolgens omwisselen voor alle crypto’s in het aanbod. De storting kan eenvoudig met Ideal (gratis), maar kan ook met Bancontact (gratis), PayPal of bankoverschrijving. Momenteel is creditcard niet beschikbaar, maar dit wordt in de toekomst wel verwacht. Ideal is een veelgebruikte betaalmethode in Nederland, dus dat zal voor de meeste Nederlanders voldoende zijn. Houd er rekening mee dat concurrerende platformen, kosten in rekening brengen voor Ideal, dit is bij Bitvavo gratis.

Cryptomunten kopen

Crypto kopen bij BitvavoJe hebt euro gestort met Ideal en je weet precies welke crypto’s je kopen wil, dan kan je nu aan de slag! Via het Dashboard kan je zoeken op de gewenste projecten. In dit voorbeeld gaan we Bitcoin kopen, maar je kan de stappen herhalen voor ieder gewenste munt.

 1. Bezoek het dashboard van je Bitvavo account.
 2. Voer bij Zoeken de gewenste munt in.
 3. Bij Je betaalt geef je aan hoeveel je wil investeren, Bitvavo berekent direct hoeveel je ontvangt.
 4. Klik op Kopen om de aankoop af te ronden.

Het bedrag in euro wordt afgeschreven van je eurotegoed en de crypto wordt direct toegevoegd aan je crypto wallet. Je hoeft niet meteen je volledige eurotegoed te investeren in een project, je mag dit verspreiden over verschillende projecten of later bepalen wat het juiste instapmoment is.

Tip crypto kopen tegen lagere kosten

Limietorder bij BitvavoVia de geavanceerde interface kan je direct profiteren van een fee van slechts 0.15% per transactie. Dit doe je als volgt:

 • Klik op Geavanceerd of Op zoek naar meer opties.
 • Met een limitorder ben je een market maker en betaal je een lagere fee.
 • Zorg dat Limit geselecteerd is.
 • Kies de gewenste order executie prijs (dus de prijs waarvoor jij een buy order wil inschieten). Je kan bijvoorbeeld op 1 van de groene buy orders klikken.
 • Geef aan hoeveel je wil en klik op Continue.

Met een limietorder wacht je totdat de gewenste prijs bereikt wordt. Als je dichtbij de koersprijs zit dan zal je order snel gevuld worden. Zit je er ver vanaf, dan kan het even duren (als de koers uiteraard jouw richting op beweegt). Met deze tip bespaar je al 0.10% per transactie.

Cryptocurrency weer verkopen en uitbetalen op je bankrekening

Als je crypto gekocht hebt via Bitvavo, dan kan je het uiteraard weer verkopen. Dit doe je door op de coinpagina op Verkopen te klikken. Na de verkoop heb je eurotegoed, welke je weer kan laten uitbetalen op je bankrekening.

Dit doe je door op Tegoed opnemen te klikken. Hier kan je het bedrag selecteren en je bankrekening. Houd er rekening mee dat dit zo’n 3 werkdagen kan duren.

Crypto kopen FAQ

Kan iedereen crypto kopen?

Iedereen die 18 jaar of ouder is en een Nederlandse bankrekening heeft kan crypto kopen via ons stappenplan.

Kan je crypto aanschaffen met Ideal?

Ja, met onze crypto kopen handleiding laten we zien hoe je crypto koopt met Ideal, Bancontact, PayPal of bankoverschrijving.

Wat moet ik weten voordat ik begin met het kopen van crypto?

Bepaal hoeveel je wilt investeren. Investeer alleen geld dat je kunt missen.
Kies welke cryptomunten je wilt kopen na grondig onderzoek.
Selecteer een betrouwbaar en veilig platform voor je aankopen.

Waar kan ik het beste cryptomunten kopen?

Een aanbevolen platform is Bitvavo. Het is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en biedt een gebruiksvriendelijke interface voor het kopen van crypto met Ideal. Wij laten je stap voor stap zien hoe je crypto koopt.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

Geregistreerd bij DNB.
Aanbod van meer dan 190 crypto’s.
Mogelijkheid om te betalen met Ideal, PayPal, en Bancontact vanaf 1 euro.
Lage transactiekosten (maximaal 0.25%).
Nieuwe gebruikers ontvangen 10 euro gratis starttegoed.

Hoe maak ik een account aan bij Bitvavo?

Ga naar de Bitvavo website en volg de stappen voor registratie.
Verifieer je identiteit, aangezien Bitvavo voldoet aan de Nederlandse wetgeving en identiteitscontrole vereist.

Hoe stort ik geld op Bitvavo?

Je kunt geld storten met Ideal (gratis), Bancontact (gratis), PayPal (niet gratis), of bankoverschrijving (gratis). Creditcardbetalingen worden verwacht in de toekomst.

Hoe koop ik cryptomunten op Bitvavo?

Log in op je Bitvavo account en zoek de gewenste cryptomunt.
Voer in hoeveel je wilt investeren en Bitvavo toont hoeveel crypto je ontvangt.
Bevestig de aankoop. De crypto wordt toegevoegd aan je wallet op Bitvavo.

Kan ik ook investeren met lagere kosten?

Ja, door gebruik te maken van de geavanceerde interface en een limietorder te plaatsen, kun je profiteren van lagere kosten (0.15% per transactie).

Hoe verkoop ik mijn crypto en laat ik het uitbetalen?

Ga naar de pagina van de betreffende cryptomunt en klik op 'Verkopen'.
Na de verkoop wordt het bedrag in euro's toegevoegd aan je Bitvavo-tegoed.
Kies 'Tegoed opnemen' om het geld uit te laten betalen op je bankrekening.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld ontvang na verkoop?

Het kan tot 3 werkdagen duren voordat het geld op je bankrekening staat.

Zijn er risico's verbonden aan het investeren in crypto?

Ja, investeren in crypto kan risicovol zijn vanwege de volatiele aard van de markt. Doe altijd je eigen onderzoek en investeer niet meer dan je kunt missen.

Scroll naar boven