Home » Blog » Litebit review – Alles wat je moet weten over deze crypto broker

Litebit review – Alles wat je moet weten over deze crypto broker

Wanneer je aan de slag wilt gaan met het kopen van je eerste crypto, dan hoef je gelukkig niet zo heel ver te zoeken. Sterker nog, de mogelijkheden lijken wel eindeloos. Duizenden websites, crypto exchanges, brokers en platforms bieden geheel belangeloos hun diensten aan en overal staat gebruikersgemak en laagdrempeligheid centraal.

Toch zijn ook de commerciële belangen in de crypto-wereld gigantisch. Ga zelf maar na, de reden waarom jij in crypto wilt investeren is voor 99% zekerheid omdat je hoopt dat je er rijk mee wordt. Of in ieder geval leuk aan kunt verdienen.

Dat gezegd hebbende, er zijn dus ook voldoende websites die doen alsof ze jou graag willen helpen om te investeren in je eerste aankopen, maar die eigenlijk niets anders zijn dan een leuk frontje waarin je investeert en vervolgens merkt dat je zuurverdiende spaarcenten weg zijn.

Juist daarom is het erg belangrijk dat je zeker in de beginfase – waarin alles nog erg onduidelijk is en je wellicht zoekende bent naar waar wel en niet geinvesteerd moet worden – je hebt beste terecht kunt. Gelukkig zijn er zowel in Nederland als daarbuiten een hoop legitieme en betrouwbare platforms te vinden, maar welke zijn dat precies?

Speciaal daarom zetten we vanuit Cryptokopen.nl een aantal interessante Nederlandse brokers voor je op een rij, zodat we je alvast wat werk uit handen nemen. Want een betrouwbaar en eerlijk platform is natuurlijk een ongelofelijk belangrijk fundament voor je crypto trading activiteiten. En betrouwbaarheid is belangrijk, want niet elke partij is even betrouwbaar en er worden binnen de crypto industrie nog steeds dagelijks een aantal mensen opgelicht.

Dit kan natuurlijk ervoor zorgen dat je vroegtijdig afhaakt, wat ontzettend zonde zou zijn. Maar vervelender kan het worden wanneer je besluit gewoon een wilde sprong te wagen en helaas bij een louche of malafide partij terecht komt die je voor je volledige inleg oplicht en je je zuurverdiende centen nooit meer terugziet.

Zeker als beginner wordt je al gauw doodgegooid met advies, mailtjes, fantastische aanbiedingen, reclame, krijg je van allemaal mensen te horen wat je moet doen, op welk platform je je moet begeven en welke crypto je op welk moment moet kopen.

Omdat iedereen ongetwijfeld het beste met je voor heeft, maar wellicht over wat minder expertise beschikt dan wij van Cryptokopen.nl, trakteren wij je vandaag op een uitgebreide review voor beginners van een van Nederlands meest bekende crypto brokers: Litebit.

Ga er dus maar eens even lekker voor zitten, dan vertellen wij je alles wat je moet weten over Litebit in onze Litebit review. We vertellen hierin iets over de historie van Litebit, iets over klantervaringen, maar voornamelijk vertellen wij je alles over het platform zelf. Zo weet je precies wat je kunt en mag verwachten van Litebit.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande toelichting over Litebit als Nederlandse  crypto broker evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

 

De geschiedenis van Litebit

Litebit is opgericht in 2013 en is gevestigd in Rotterdam. Als zijnde een onderdeel van 2525 Ventures B.V. is Litebit voornamelijk bekend in de Benelux, of eigenlijk de BeNeDe, Nederland, België en Duitsland.

De site telt ruim 700.000 unieke klanten en heeft zo’n 2 miljoen bezoekers per maand. Daarmee is het direct een van de grootste en meest prominente Nederlandse crypto brokers ter wereld. Elke dag zetten tenminste 50 mensen zich in om de dienstverlening van Litebit te optimaliseren en om alles voor de klanten van Litebit in goede banen te leiden. De ene keer lukt dit helaas beter dan de andere keer, daarover later meer.

Toch heeft het bedrijf een behoorlijk stevige concurrentie en springt het niet op elk vlak als beste uit de verf, maar daarover lees je uiteraard meer in onze inhoudelijke review van Litebit!

Het platform van Litebit

De eenvoud van een platform draagt vaak – zeker voor beginners – enorm bij aan het gebruiksgemak en de gebruikservaring. Hoe simpeler iets aan het begin is, hoe groter de kans dat je ermee aan de slag gaat. Dat heeft Litebit goed begrepen en het hele platform zit dan ook ongelofelijk intuïtief in elkaar. Mocht je er nou niet uitkomen, staat er altijd iemand van Litebit voor je klaar om vanuit de klantenservice van het bedrijf je bij te staan.

Om Bitcoin of een van de andere coins te kunnen kopen, zul je je uiteraard wel eerst even moeten registreren bij Litebit. Dit is overigens geen proces waarbij je je zorgen hoeft te maken. Elk zichzelf respecterend platform is namelijk verplicht om een identificatieplicht te doorlopen en op deze manier persoonsgegevens op te vragen bij zijn of haar klanten. Litebit is daar dus ook geen uitzondering op.

Het hele registratieproces bestaat uit:

 • Het opgeven van je voor- en achternaam.
 • Het opgeven van je e-mailadres
 • Het opgeven van je geboortedatum
 • Het kiezen van een wachtwoord
 • Het opgeven van nationaliteit en land van verblijf
 • Het bevestigen van je mailadres middels een activatiecode
 • Het invullen van je telefoonnummer
 • Het bevestigen van je telefoonnummer middels een verificatiecode

Je account is nu aangemaakt, maar om daadwerkelijk iets met je account te kunnen doen moet je nog een aantal vervolgstappen uitvoeren, namelijk:

 • Het invullen van je adresgegevens (adres, woonplaats, postcode en land)
 • Het uploaden van je ID-kaart, rijbewijs of paspoort
 • Klaar!

Nadat je geregistreerd bent én de aanvullende handelingen hebt uitgevoerd, kun je beginnen met het verhandelen van cryptocurrency’s op Litebit!  Het is zó simpel, een kind kan de was doen.

Voor welke crypto tokens of coins kun je terecht op Litebit?

Een veelgehoorde klacht van Nederlandse crypto brokers is het beperkte aanbod. Sommige brokers faciliteren echt maar een muntje of 5 tot 10, waarmee het aanbod dan direct toch wel heel erg beperkt is.

Ook al is het aanbod op LiteBit niet gigantisch te noemen in vergelijking met exchanges als Bitvavo, Binance of Kraken, is het aanbod toch beter dan op de meeste Nederlandse crypto brokers. Op het moment van schrijven is het aanbod namelijk 44 tokens.

Wanneer je aan de slag wilt met Bitcoin dan kun je letterlijk overal terecht. Elk crypto-platform ter wereld zal namelijk op zijn minst Bitcoin aanbieden en dat vervolgens gaan uitbreiden met andere coins.

Hier vind je uiteraard de gebruikelijke crypto, zoals Bitcoin en Ethereum, Cardano, Binance Coin, Ripple en nog wat bekendere top10 crypto, maar ook onbekendere munten zoals Syscoin, LOOM, DUSK en OMG zijn te verkrijgen via Litebit.

Uiteraard zetten we alle beschikbare tokens op Litebit allemaal even voor je onder elkaar!

Je kunt bij Litebit terecht voor deze crypto tokens:

Zoals je ziet kun je bij Litebit terecht voor de meest gangbare coins uit de top 10, maar ook een aantal aanvullende coins. Er zijn een paar uitzonderingen op de regel, maar over het algemeen kun je voor de meest besproken crypto’s van de afgelopen jaren prima terecht bij Litebit.

Betrouwbaarheid van Litebit

De wereld van crypto staat bol met waanzinnige verhalen, mensen die schatrijk zijn geworden, of straatarm. Mensen die nooit meer hoeven te werken of volledig opgelicht zijn. De vraag is dan ook steevast: hoe betrouwbaar is mijn platform?

Litebit draait inmiddels al bijna tien jaren mee en is een van de grootste en meest bekende Bitcoin brokers van Europa. In de jaren die volgden hebben zij hun emperium steeds verder uitgebreid en handelen ze enorm veel transacties per dag af via hun platform.

Daarnaast is Litebit ook keurig geregistreerd bij zowel de Kamer van Koophandel als de DNB. Deze registratie is belangrijk, want de DNB houdt toezicht en garandeert met de registratie een veilig en gereguleerd platform, waarop de financiële processen netjes zijn gecontroleerd en vastgelegd.

Klanttevredenheid en recensies Litebit

Een onafhankelijk platform wat zich bezighoudt met recensies is het alom bekende Trustpilot. Op een schaal van 1 tot 5 kunnen gebruikers hun ervaringen delen met de rest van de wereld, door een score en een toelichting te geven aan een partij.

Trustpilot wordt vaak gezien als een betrouwbare en ongecensureerde bron waarin men hun ervaringen met een partij kan achterlaten, ook al is natuurlijk niet iedere unieke review kloppend en kan het zijn dat je bepaald commentaar soms met een korreltje (of kilo) zout moet nemen.

Vandaag de dag zijn er ruim 2700 reviews geschreven over Litebit. Dat is niet zoveel als bij andere Nederlandse crypto brokers die we hebben besproken, maar nog steeds een aanzienlijk aantal respondenten, waardoor je een aardig beeld kunt krijgen van hoe het er op Litebit aan toe gaat.

Ondanks dat Litebit een behoorlijk marktaandeel heeft qua Nederlandse klanten, zijn deze lang niet allemaal tevreden. Sterker nog, als gemiddelde scoort Litebit een 2,5 van de 5 sterren. Maar liefst 30% van alle klantreviews geven aan het platform slecht of zeer slecht te vinden. Hiervan maar liefst 24% met een zeer slechte beoordeling. Al met al maakt Litebit dus volgens bestaande klanten geen extreem goede indruk.

Voor- en nadelen van Litebit

Als het goed is heb je inmiddels een aardig beeld gekregen van wat Litebit voor een platform is, voor welke tokens je bij Litebit kunt aankloppen en wat je van Litebit kunt verwachten.

We zetten de belangrijkste voor- en nadelen van Litebit even voor je op een rij!

De voordelen van Litebit

 • Bijna een miljoen actieve klanten
 • Een royaal aanbod aan crypto, zeker in vergelijking met andere Nederlandse crypto brokers
 • Een interne wallet, waardoor je dus geen eigen wallet nodig hebt

De nadelen van Litebit

 • De transactiekosten liggen erg hoog. Ook de administratiekosten zijn aanzienlijk.
 • De transactiekosten voor het overmaken van saldo kosten ook nog weer extra (bijvoorbeeld voor IDEAL).
 • De klantenservice van Litebit reageert niet of onvoldoende op klachten
 • Er zijn veel slechte reviews
 • Wanneer het druk is op een markt, trekt Litebit soms de stekker eruit, waardoor je niet kunt handelen in volatiele periodes
 • Litebit is tenminste 3 keer succesvol gehackt, wat erg veel is.

Conclusie

We zijn alweer aan het einde gekomen van onze uitgebreide Litebit review voor beginners! Hopelijk heb je dankzij ons een aardig beeld gekregen van Litebit en de verschillende mogelijkheden van het platform. Er zitten zowel een aantal hele mooie als wat mindere kanten aan het verhaal, dus bedenk je van tevoren goed wat je allemaal op het platform van een Nederlandse crypto broker wilt gaan doen.

Waar Litebit ten aanzien van concurrenten met kop en schouders bovenuit steekt dat is toch wel het relatief uitgebreide aanbod van cryptocurrency’s. Bij maar weinig andere brokers vind je een uitgebreid aanbod zoals bij Litebit, met maar liefst 44 coins op de rol om in te handelen.

Toch zullen de reviews van bestaande klanten ook een belangrijke rol spelen in je overweging welke crypto broker je precies moet kiezen. Met bijna een kwart van de reviews die aangeven dat zij het platform zeer slecht vinden is de vraag in welke mate het platform goed aansluit bij je eigen behoeftes.

Tegelijkertijd zijn er ook 50% van de klanten die razend enthousiast zijn over Litebit, dus het is niet allemaal ellende wat er op het platform gebruikt. Ben je dus op zoek naar een betrouwbaar platform, waarbij het niet lastig is om je eerste stappen te zetten binnen de crypto-wereld? Probeer dan Litebit gewoon eens. Wellicht is het precies wat je zoekt!

Ben je al wat meer ervaren en op zoek naar een platform voor de wat meer gevorderde trader? Dan zijn er waarschijnlijk goedkopere en complexere of uitgebreidere platforms te vinden waarin je je lol op kunt. Heel veel succes met het kiezen van een crypto platform wat aansluit bij je wensen en behoeftes!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven