Home » Blog » SATOS review – Alles wat je moet weten over deze crypto broker

SATOS review – Alles wat je moet weten over deze crypto broker

In de wondere wereld van crypto is het niet zozeer de vraag OF je ergens crypto of Bitcoin kunt kopen, maar WAAR je dat kunt doen. Zoek bijvoorbeeld eens op Google op ‘crypto kopen’ en je zult duizenden verschillende plaatsen vinden waar je vandaag de dag je eerste stukje Bitcoin of een andere crypto aan je portfolio kunt toevoegen.

Helaas brengt een overweldigend aanbod ook een keerzijde aan de medaille met zich mee. Niet elke partij is namelijk even betrouwbaar of werkt even prettig mee. Daarnaast verschilt natuurlijk ook nog het kennisniveau van de gebruikers enorm. Alsmede de behoeften. Waar de een graag stapje voor stapje bij de hand genomen wil worden, zoekt de ander het juist veel liever zelf uit en acteert veel autonomer.

Juist daarom is het erg belangrijk dat je zeker in de beginfase – waarin alles nog erg onduidelijk is en je wellicht zoekende bent naar waar wel en niet geïnvesteerd moet worden – je hebt beste terecht kunt. Gelukkig zijn er zowel in Nederland als daarbuiten een hoop legitieme en betrouwbare platforms te vinden, maar welke zijn dat precies?

Welk platform sluit het fijnste aan bij jouw kennisniveau en kan jou als beginner of gevorderde het beste op weg helpen? Ben je op zoek naar een internationaal platform, of vind je het prettiger als alles gewoon in je eigen taal wordt uitgelegd? Dat snappen wij maar al te goed!

Speciaal daarom zetten we vanuit Cryptokopen.nl een aantal interessante Nederlandse brokers voor je op een rij, zodat we je alvast wat werk uit handen nemen. Want een betrouwbaar en eerlijk platform is natuurlijk een ongelofelijk belangrijk fundament voor je crypto trading activiteiten.

Zeker als beginner wordt je al gauw doodgegooid met advies, mailtjes, fantastische aanbiedingen, reclame, krijg je van allemaal mensen te horen wat je moet doen, op welk platform je je moet begeven en welke crypto je op welk moment moet kopen.

Omdat iedereen ongetwijfeld het beste met je voor heeft, maar wellicht over wat minder expertise beschikt dan wij van Cryptokopen.nl, trakteren wij je vandaag op een uitgebreide review voor beginners van een van Nederlands meest bekende crypto brokers: SATOS.

Ga er dus maar eens even lekker voor zitten, dan vertellen wij je alles wat je moet weten over SATOS in onze SATOS review. We vertellen hierin iets over de historie van SATOS, iets over klantervaringen, maar voornamelijk vertellen wij je alles over het platform zelf. Zo weet je precies wat je kunt en mag verwachten van SATOS.

Let op: hou er rekening mee dat de onderstaande toelichting over SATOS als Nederlandse  crypto broker evenals de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mag worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua belegging ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

 

 

 

De geschiedenis van SATOS

SATOS is opgericht in 2013 en is gevestigd in Lelystad. Waar SATOS oorspronkelijk zich richtte op de Nederlandse markt, is in 2020 SATOS overgegaan naar een nieuw domein, Satos.eu.

Naast deze wijziging in domeinnaam is ook de website van SATOS flink op de schop genomen. Hierin staat gebruiksgemak maar ook een focus op een internationale(re) markt centraal. Keerzijde van deze wijziging in het beleid is wel dat de kosten voor het gebruik van SATOS ook aardig zijn gestegen sinds vorig jaar. Doorgaans worden er zo’n 2,5 tot 3 procent aan transactiekosten berekend, wat behoorlijk fors is, zelfs voor Nederlandse brokers.

De site telt ruim tientallen duizenden unieke klanten en heeft een veelvoud daarvan aan bezoekers per maand. Daarmee is SATOS een van de kleinere Nederlandse crypto brokers van het land. Op werkdagen kun je de SATOS klantenservice 12 uur per dag bereiken en je kunt zelfs bij SATOS op het kantoor langskomen!

Toch heeft het bedrijf een behoorlijk stevige concurrentie en springt het niet op elk vlak als beste uit de verf, maar daarover lees je uiteraard meer in onze inhoudelijke review van SATOS!

Het platform van SATOS

De eenvoud van een platform draagt vaak – zeker voor beginners – enorm bij aan het gebruiksgemak en de gebruikservaring. Hoe simpeler iets aan het begin is, hoe groter de kans dat je ermee aan de slag gaat. Dat heeft SATOS goed begrepen en het hele platform zit dan ook ongelofelijk intuïtief in elkaar. Mocht je er nou niet uitkomen, staat er altijd iemand van SATOS voor je klaar om vanuit de klantenservice van het bedrijf je bij te staan.

In tegenstelling tot de meeste andere platforms, vraagt SATOS je niet direct om je te registreren door een account aan te maken en vervolgens een verificatie-proces te doorlopen. Enerzijds is dat handig, want de indruk wordt gewekt dat je letterlijk binnen een paar seconden je eerste aankoop kunt doen.

Toch heeft ook SATOS te maken met een Know Your Customer (KYC) verplichting. Het is dus een utopie om te denken dat je even afrekent met IDEAL en vervolgens klaar bent. De tekst ‘Zodra we je betaling ontvangen leggen we uit hoe je bovenstaande cryptovaluta veilig kunt ontvangen en opslaan.’ klopt ongetwijfeld, maar voelt toch een beetje aan alsof er wat addertjes onder het gras zitten.

Ook de mogelijke verificatie achteraf voelt onnodig vaag en wellicht had SATOS hier beter voor kunnen kiezen om – zoals de meeste andere Nederlandse crypto brokers – klanten gewoon via een account en legitimatie te laten inschrijven.

Voor welke crypto tokens of coins kun je terecht op SATOS?

Een veelgehoorde klacht van Nederlandse crypto brokers is het beperkte aanbod. Sommige brokers faciliteren echt maar een muntje of 5 tot 10, waarmee het aanbod dan direct toch wel heel erg beperkt is.

Helaas geldt deze zorg of puntje van kritiek ook zeker voor SATOS. Zelfs in 2021 kun je bij SATOS uitsluitend terecht voor maar 5 verschillende cryptocurrency’s.

Wanneer je aan de slag wilt met Bitcoin dan kun je letterlijk overal terecht. Elk crypto-platform ter wereld zal namelijk op zijn minst Bitcoin aanbieden en dat vervolgens gaan uitbreiden met andere coins.

Uiteraard zetten we alle beschikbare tokens op SATOS allemaal even voor je onder elkaar!

Je kunt bij SATOS terecht voor deze crypto tokens:

Het kopen of verkopen van Bitcoin via SATOS gaat weliswaar redelijk eenvoudig, maar het is belangrijk om te weten dat je zelf wel voor een paper wallet, software wallet of hardware wallet moet zorgen waar je bestelde crypto op komen te staan. SATOS zelf voorziet hier niet in, dus regel dit alvorens je een aankoop bij SATOS doet!

 

Betrouwbaarheid van SATOS

Wanneer je op zoek gaat naar een eerste of een nieuw platform, dan is de betrouwbaarheid van een platform misschien wel het allerbelangrijkste. Hoe veilig is het platform? Verlies ik niet al mijn geld als ik via dit platform investeer? Word ik niet opgelicht?

SATOS staat keurig geregistreerd bij zowel de Kamer van Koophandel als de DNB. Deze registratie is belangrijk, want de DNB houdt toezicht en garandeert met de registratie een veilig en gereguleerd platform, waarop de financiële processen netjes zijn gecontroleerd en vastgelegd.

SATOS draait inmiddels al bijna tien jaren mee en is weliswaar niet de grootste en meest bekende Bitcoin broker van Europa, maar mag absoluut veilig en betrouwbaar genoemd worden. De kritiek op SATOS ligt dan ook eerder in de hoek van lange wachttijden, hoge kosten en een complexe verificatieprocedure, maar eigenlijk totaal niet op de veiligheid of betrouwbaarheid van SATOS als Nederlandse crypto broker.

Klanttevredenheid en recensies SATOS

In de zoektocht naar een betrouwbare en competente crypto broker in Nederland is het natuurlijk altijd interessant om eens te bekijken wat bestaande klanten allemaal roepen over SATOS.

SATOS zelf is natuurlijk (net zoals elk bedrijf) erg enthousiast over zijn of haar eigen producten en dienstverlening, maar geldt dat ook voor de klanten? Er gaat dan ook niets boven een onafhankelijke review site zoals Trustpilot, waarin klanten hun feedback geven op het bedrijf.

Trustpilot beoordeelt (via de recensies van klanten) bedrijven op een schaal van 1 tot 5. Kijkende naar SATOS scoren ze verrassend goed met een score van maar liefst 3,9 van de 5. Omgerekend is dat dus een score van 7,8 van de 10. Dit is bijzonder hoog in vergelijking met andere crypto brokers in Nederland.

Het cijfer komt tot stand op basis van bijna 2000 reviews, dus geeft een aardig beeld van de waardering van klanten tot dusverre. Maar liefst 89% van de klanten geeft aan SATOS uitstekend tot goed te vinden, terwijl slechts 7% het platform met een onvoldoende (slecht tot zeer slecht) beoordeelt. 3% van de klanten zitten in het midden en scoren het platform als zijnde gemiddeld.

Grootste punten van kritiek op SATOS liggen op het vlak van vertraagde orderafhandeling, een langdradig verificatieproces en de toch wel hoge kosten die door het platform worden doorberekend voor hun diensten.

Daar tegenover staan de positieve geluiden over SATOS. Kreten als ‘soepel proces’, ‘razendsnel’ en ‘betrouwbaar’ komen hierin veelvuldig naar voren. Ook over het gebruiksgemak van SATOS is niet meer dan lof te lezen op de reviewsite van Trustpilot.

Al met al mag SATOS dus best trots en tevreden zijn op de dienstverlening naar hun klanten. Deze moeite wordt over de hele linie, of in elk geval door de meeste klanten, bijzonder gewaardeerd, getuigende dit mooie cijfer.

Voor- en nadelen van SATOS

Als het goed is heb je inmiddels een aardig beeld gekregen van wat SATOS voor een platform is, voor welke tokens je bij SATOS kunt aankloppen en wat je van SATOS kunt verwachten.

We zetten de belangrijkste voor- en nadelen van SATOS even voor je op een rij!

De voordelen van SATOS

  • Het aankoopproces lukt zonder een registratie van een account.
  • Je kunt bij SATOS gewoon langskomen op kantoor en verder zijn ze ook royaal beschikbaar via telefoon en e-mail.
  • Je kunt bij SATOS betalen met IDEAL
  • Erg veel positieve en lovende reviews van bestaande klanten

De nadelen van SATOS

  • De transactiekosten liggen erg hoog. Ook de administratiekosten zijn aanzienlijk.
  • Er is geen interne wallet aanwezig, dit moet je dus zelf regelen.
  • Het aanbod qua munten (slechts 5) is bijzonder mager te noemen
  • Er bestaat een flinke kans dat je na aankoop of verkoop je alsnog moet legitimeren. Een annulering kost vervolgens flink wat geld. Dit had toch klantvriendelijke gekund.

Conclusie

We zijn alweer aan het einde gekomen van onze uitgebreide SATOS review voor beginners! Hopelijk heb je dankzij ons een aardig beeld gekregen van SATOS en de verschillende mogelijkheden van het platform. Er zitten zowel een aantal hele mooie als wat mindere kanten aan het verhaal, dus bedenk je van tevoren goed wat je allemaal op het platform van een Nederlandse crypto broker wilt gaan doen.

Waar SATOS ten aanzien van concurrenten met kop en schouders bovenuit steekt dat is toch wel de gebruikerservaring en de positieve reviews. Bij maar weinig andere brokers vind je een score die dermate hoog is voor een financieel platform als SATOS. We zijn nog geen platform tegen gekomen wat SATOS qua score kan evenaren, ook al zitten de beste andere Nederlandse crypto brokers gevaarlijk dicht in de buurt.

Daar staat dan wel weer tegenover dat het verificatieproces nodeloos langdradig is, de kosten voor zowel je transacties als eventuele annuleringen behoorlijk stevig zijn en dat het aanbod in vergelijking met veel andere platforms ongelofelijk beperkt is.

Ben je dus op zoek naar een betrouwbaar platform, waarbij het niet lastig is om je eerste stappen te zetten binnen de crypto-wereld? Probeer dan SATOS gewoon eens. Wellicht is het precies wat je zoekt! Hou je wat meer van snelheid en wil je binnen enkele minuten over je eigen crypto beschikken? Dan is het wellicht handig om even verder te zoeken. De gemiddelde doorlooptijd van een transactie kan even duren, zeker buiten de werkbare uren van SATOS zelf. En dat is wel eens lastig, zeker omdat de cryptomarkt eigen 24 uur per dag en 7 dagen per week open is.

Ben je al wat meer ervaren en op zoek naar een platform voor de wat meer gevorderde trader? Dan zijn er waarschijnlijk goedkopere en complexere of uitgebreidere platforms te vinden waarin je je lol op kunt. Heel veel succes met het kiezen van een crypto platform wat aansluit bij je wensen en behoeftes!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven