Home » Blog » Wat is PIVX ? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over PIVX

Wat is PIVX ? Uitleg en koers en verwachtingen en alles wat je moet weten over PIVX

pivx

PIVX (Pivx): een uitgebreid uitleg voor beginners! In dit artikel praten we je door alle interessante informatie heen die er maar te vinden is over PIVX! Een zeer interessante project die al sinds 2015 is opgericht. Intussen zijn ze ook niet stil gebleven dus laten we gelijk beginnen met dit artikel. Veel leesplezier!

Wat is PIVX?

PIVX staat voor Private Instant Verified Transactions en is gericht op het faciliteren van eenvoudige en anonieme transacties. Het doel van het project is dan ook het tot stand brengen van ‘realtime en vertrouwelijke transacties’. PIVX is een volledig decentraal project waaraan iedereen kan bijdragen.

Het werkt met een eigen budgetfinancierings- en besturingsmodel, dat het hele netwerk in staat stelt om individuen te betalen en bedrijven in staat stelt om activiteiten uit te voeren die enige waarde toevoegen aan het netwerk. Zie hieronder een kleine introductie video wat is PIVX inhoudt.

Zerocoin Protocol inplentatie

In de zomer van 2018 werd de Zerocoin protocol toegepast in de blockchain code van PivX  Dit zorgde ervoor dat Pivx veruit de anoniemste munt werd in de cryptocurrency (Samen met Monero). Het Zerocoin protocol zorgt er namelijk voor dat de munten niet meer traceerbaar zijn doordat er geen transactiegeschiedenis beschikbaar meer is. Dit wordt gedaan door tijdens een transactie elke munt opnieuw aan te maken. Zie hieronder de schema hoe de zerocoin protocol te werk gaat

zerocoin

Pivx masternodes en staking

Er zijn twee manieren om beloningen te verdienen voor het bijdragen aan het PIVX-netwerk: Masternodes en staking. Hieronder vindt je een video over PivX Masternode vs Staking.

Pivx Staking

Bij Staking worden coins van Pivx gebruikers gebruikt als onderpand. Pivx zal deze onderpand gebruiken om het gehele netwerk te beveiligen en om transacties te controleren en te anominiseren. Ook heb je als Pivx gebruiker stemrecht om binnen de Pivx gemeenschap mee te stemmen op voorstellen die ontwikkelaars doorvoeren. In ruil hiervoor krijg je maandelijks een uitbetaling in de vorm van Pivx beloningen. Deze beloning hangt af van de aantallen coins die je als onderpand hebt gebruikt voor het staken. Ook hier geldt dus, hoe meer coins je hebt ingezet als onderpand, hoe hoger de beloning.

Pivx Masternode

Om een Masternode te kunnen opzetten heb je minimaal 10.000 Pivx nodig. Je Pivx coins moet je dan wel beschikbaar hebben op je speciale Pivx qt wallet die trouwens beschikbaar is en te downloaden is op de officiele website van Pivx.org. Maar je zult je zelf afvragen waarom je Masternode zou moeten opzetten?

PIVX-staking

Waarom zou ik een masternode opzetten?

Als er mensen gebruik maken van Masternode op een specefieke cryptocurrency, is dat voor de makers van de coin een toegevoegde waarde. Want hoe meer masternodes online zijn, hoe groter de veiligheid van het netwerk en hoe sneller transacties kunnen worden bevestigd. Dit is dan ook één van de reden waarom eigenaren van Masternodes flink worden beloond. Masternode draaien kan ook worden gezien als een investering. Hierin kun je ook voor zorgen dat je een leuk passief inkomen aan overhoudt. Tegelijke tijd is het natuurlijk leuk dat je een cryptocurrency waarin je gelooft steunt door het netwerk draaiende houden met het opzetten van een Masternode.

Verdeling PIVX

Iedere 60 seconden wordt er 5 PIVX coin gemaakt. Dit wordt gedaan door de mensen die door middel van staken en een Masternode bijdragen aan het netwerk. Van iedere 5 gecreëerde munten wordt er 10 procent bijgezet aan de ontwikkelaars fonds. De overige 90% van de block beloning wordt verdeelt onder de mensen die staken of masternode opzetten.

Ontwikkelaars fonds PIVX

Toen Pivx net begon met het opzetten van hun blockchain stond er ook in hun whitepaper dat er een ontwikkelaarfonds bestaat, deze fonds zou in het leven opgeroepen zijn om de ontwikkelingen binnen het blockchain platform van Pivx te moeten bekostigen. Zoals hierboven gemeld gaat er bij iedere blok beloning 10% naar dit fonds. Mensen die gebruik maken van Masternode mogen dus stemmen op voorstellen van ontwikkelaars die de richting bepalen waar het project heen gaat. Zo wordt er op een democratische manier bepaald wat er met het project gaat gebeuren. Dit past dan ook precies bij het plaatje dat Pivx wilt uitstralen. Een decentrale karakter waarvan niet één persoon bepaald wat er met het project gebeurd maar door de gemeenschap zelf.

PivX wallet

Als je PivX hebt gekocht dan moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Op het moment van schrijven zijn er 4 wallet mogelijkheden om je PivX hierin te bewaren. Hier beneden zie je een volledige overzicht wat de mogelijkheden zijn! Een wallet kiezen is zeer belangrijk en daarom hebben we alles op een rijtje gezet voor je!

Paper Wallet
– Software Wallet
Exchange Wallet
– Hardware Wallet

PivX koers en verwachting

Het is enorm lastig om de koers te voorspellen. Het project wordt ontwikkeld door een betrokken gemeenschap.

Het belangrijkste is dat het gebruikt gaat worden. En dat is ook beter voor de PIVX koers en de prijs. Het blijft gissen of en wanneer dit gaat gebeuren en het is daarom erg moeilijk om hier wat over te zeggen.

Maar zolang de gemeenschap blijft werken aan het project, dan heeft het zeker potentie.

Waar online PIVX kopen?

PIVX is makkelijk te verkrijgen via Nederlandse brokers. Bij een broker kun je PIVX bijvoorbeeld met iDEAL kopen, maar ook je bestelling afronden met bankoverschrijving, bancontact en zelfs met je creditcard is een mogelijkheid! Zie hieronder alle betrouwbare leveranciers.

Conclusie

PIVX is een veelbelovende privacymunt.

Er zijn een paar haperingen geweest rond de implementatie van de privacy technologie, maar de gemeenschap en het ontwikkelingsteam zijn actief, betrokken en optimistisch.

Het presteert goed op de markt, met een hoog volume en ondersteuning van grote beurzen zoals Bittrex en Binance. Het is in ieder geval goed om PIVX in de toekomst beter in de gaten te houden.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven